- 21 Mayıs 2011
- 375
- 0
kitabı aldımmı bilmiyorum ama kitapta protein tozundan bahsediyor ben 6 ay boyunca sabah aksam ictim cok guzel kilo verdim ama bırakınca aldım kilomuda koruyamadım ve şimdi burdayım 4.asamada normal yer 1günde saf protein yaparsam koruyacagımı düsünüyorum ve artık yeme alıskanlıgımda degistirdim 1 ayda tukettigim 5 kg yag tenekesi hala dolu çocuklarada yemekleri ızgara ve fırında pişiriyorum ailece saglıklı besleniyoruz o yuzden endiselenme
merhaba arkadaşlar...
benim sorunumu biliyordunuz tansiyon yüksekliği vs vs
bugün bütün tahlillerim ile doktora gittim. trigliseridim 400 civarı olduğunu söyledi
protein diyeti bana göre değil yani yaptığım diyetin yağ yaktığını ama bu yağı vücudun atamadığını söyledi. kanımın 3/1 yağ imiş.karaciğerimde yağlanmış enzimlerim yüksek çıktı. ama bu bana özel olabilir sizinde aynı olacak değil tabi. doktorum diyet verdi tuz,yağ, ve proteinden uzak durmamı söyledi. yaz sonuna tekrarlayacağız testleri. arkadaşlar sakın yanlış anlaşılmasın. eğer sizin sağlık durmunuz iyi ise benim söylediklerim hiç önemli değil. sizlere kolay gelsin... umarım bende bi şekilde kilo veririm....
bence kan değerlerine baktırmalısın. kalsiyum için de süt ve benzerlerini ihmal etme. proteinle beslenmek sporculara özgü bir şey aslında. kasların erimesi mümkün değil çünkü sporla destekliyorsun ve zaten protein direk kaslara gidiyor, yağ değil. ama şu var, kırmızı ete çok yüklenme derim. b12 açısından çok iyi ama fazla tüketmemek lazım. kasların erimez yani. benim bildiklerim bu kadar :)
bişiy sorucam hanımlar. etrafımdaki herkes bu diyeti yaptığm için beni eleştiriyor. sağlıklı değil vs. osman müftüoğlunn pazartesi günki yazısı da tüy dikti. 37 yaşındayım ve şimdiye kadar ayda 5 kg verdiğğimi tarih yazmamıştı ta ki bu diyeti yapana kadar. ne dersinin kaslarımız filan erir mi. zayıflık hastalığına falan yakalanmayız dimi. güçlendirmede bile kilo vermeye devam ettiğini söyleyen arkadalşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam. peki 4. aşamada kilo vermek duruyor mu. bu aşamayı yapan bilen gören var mı lütfen yardımmm
doktor tavsiyesiyle diyeti bırakmış olarak gözlemlerimi yazıyorum ayın 23ünde doktora gittim ya o gün ya da ertesi günü diyeti bozdum 16 gündür sanırım dukansız kaldım
dukanla en son 65.4 ü görmüştüm bu sabah tartıldığımda 67ydim ama reglim başladı ondan 1 kilo kadar fazla çıkmış olsa gerek
midem çok rahattı dukanda ama şimdi şişkinlik hissediyorum aşırı derecede ve bi şey yediğimde de pişmanlık duyuyorum
bilmiyorum şimdi nasıl kilo veririm bu aralar karatay diyeti çıktı bir de kadını dinledim bugün günde 6 öğün kilo verdirmez insülin direncini kırmak için 3 öğün gerek diyordu bilmiyorum hepten kafam karıştı ve en azından 55e düşmem lazım
buraya neden yazdım:16 gündür diyeti bozdum ve seyirde bozdum regli dönemimde 67 gördüm yani kilo alınmıyo sonrasında ama seyirde bozduğum için ilerleyen zamanlarda almayacağımın garantisi yok tabi ama ekmek yemiyorum pek lavaş yiyorum bazen lavaş dışında normal ekmek yemek gelmiyo içimden kepek yiyorum hala her gün ama bakalım umarım veririm bende
siz bırakmayın hepiniz düşersiniz inşallah istediğiniz kiloya
sizi seviyorum kolay gelsin hepinize
Evet keske yemeseydim keskee
Ama hem sehir disina gitmistim is seyaheti icin hem de cok buyuk bir ayrilik acisi yasiyorum biraz da kendime bunlari bahane ettim sanirim
evet öyle söyleyenler var ama ben kas ve yağ ölçümü yaptırdım sudan bile değil direkt yağdan gitmiş belki ilk etapta su kaybı da olmuştur ama diyetisyene gittiğim ve her şeyden yediğim zaman bile kas kaybım oluyodu
koşu bandında ne kadar yürüyorsun? kitapta 20 dk vs yazıyor. bir de vitamin kullanan var mı aranızda?
kitabı henüz alamadım çünkü d&r a gidemedim. ama mutlaka alıcam. forumdaki bütün sayfaları okudum. sayenizde baya malumat sahibi oldum. özellikle ilk iki aşamayı çok iyi biliyorum zaten ben de seyir evresindeyim. üçüncü aşamya geçmeden kitabı almylıyım bazı soru işaretleri var kafamde 3 le ilgili. sanki 3 de herşeyi yiyecekmişiz gibi geliyor ama öyle değil heralde yine kontrollü olmalı değil mi.
canım sağlıkla ilgili bir problemin mi oldu? doktorun neden bırakmanı söyledi?geçmiş olsun.biz de seni seviyoruz.karatay diyetini ben de duymuştum hatta iki diyet arasında karasız kaldım ama dukanı seçtim.seda sayanda görmüştüm karatay diyetini anlatan kadını pastırmalı filan bir diyetti ama ben kilo vermek için bazı şeylerden vazgeçmek gerektiğine inanıyorum.yoksa olmuyor o yüzden dukan ı seçtim.hem hayatımzdan çıkanlar belli bir süre sonra tekrara hyatımıza giriyorlar ve bir daha asla çıkmıyorlar.mantıklı yönü ağır bastı dukanın
hihihhohoo sütlü nescafe içiyorum ben de şimdi:))) kakaodan korkuyorum yahuuu, aslında çok da severim sıcak kakaoyu da...gurme var aslında ama yine de yağlı yaaa..ben de sütlü tatlandırıcılı nescafeyle bastırıyorumya diyete başlamadan önce dolu dolu gün kurusu ve kuru incir almıştım, organik hem de kendileri yapıyorlar yiyemedim içim gidiyor wallaaa, eşimin iş yerinden bir abinin eşi kendi yaptığı tereyağdan felan vermiştiii...aaahhh ahhhhhh, küçük şehirde zayıf olmanın gözünü seveyim uleyyyyyyyyyynnn varlık içinde yokluk misali :44:
heheh mersiiiiiii:)) geçen bi arkadaş demişti burada, o kadar su içiyorum ki eğildiğimde akacak diye korkuyorum diyeaynen o moddayım, benim regli döneminde su ihtiyacım zaten çok artıyor, diyetten önce günde 1 lt ancak içiyordum heralde şimdi3,5 lt içiyorum, aşağı yukarı...her şişeyi dolduruşumda bir çentik atıyorum defterime
bende sayıyorum kafamdan. bugün 2,5 oldu 3 ü geçicek sanırım. yanıyorum yahuu. bu et süt beni ateşli bi hatun yaptı iyiden iyiye hacıııı
Kizlar merhaba,
Ben baya baya bozdum diyeti, tatlilar yedim dondurmalar yedimgerci yemek olarak hep protein tukettim ama tabii bozuldu.
Simdi tekrar donebilir miyim araniza yeniden bilemiyorum Evet keske yemeseydim keskee
Ama hem sehir disina gitmistim is seyaheti icin hem de cok buyuk bir ayrilik acisi yasiyorum biraz da kendime bunlari bahane ettim sanirim
hoşgeldin canımcım
tabii ki dönersin döndün bile :)) bence canını sıkma sıfırdan başlar gibi. unut onları yeniden başla. ve bir süre tartılma
ben 2-3 günde bir pharmaton kapsül alıyorum
hoşgeldinmerhaba
foruma bugün üye oldum ama 11 nisandan beri dukan diyetini uyguluyorum.İlk olarak diyeti bu forum sayesinde keşfettim ve denemeye karar verdim.itiraf etmeliyim ki uygulaması ve kısa sürede sonuç vermesi bakımından mükemmel bir diyet.insülin direnci sebebiyle yaşadığım yorgunluk,konsantrasyon bozukluğu gibi etkiler de oldukça azaldı.
herkesin yazılarını tek tek takip ediyorum,herkese sonsuz teşekkürler...
:119:
3.evrede atak+seyir dönemi yiyecekleri,günde 2 dilim tam tahıllı ekmek,muz,kiraz,üzüm dışında 1 porsiyon meyve,haftada 2 pors. nişastalı gıda ,40 gr çok yaglı olmayan peynir,kuzu budu,2 çorba kaş. yulaf kepeği,25dk yuruyuş var. ve haftada 2 kez ödül yemeği,haftada 1 gün mutlaka atak dönemindeki gibbi saf protein diyeti var canım.
doktor tavsiyesiyle diyeti bırakmış olarak gözlemlerimi yazıyorum ayın 23ünde doktora gittim ya o gün ya da ertesi günü diyeti bozdum 16 gündür sanırım dukansız kaldım
dukanla en son 65.4 ü görmüştüm bu sabah tartıldığımda 67ydim ama reglim başladı ondan 1 kilo kadar fazla çıkmış olsa gerek
midem çok rahattı dukanda ama şimdi şişkinlik hissediyorum aşırı derecede ve bi şey yediğimde de pişmanlık duyuyorum
bilmiyorum şimdi nasıl kilo veririm bu aralar karatay diyeti çıktı bir de kadını dinledim bugün günde 6 öğün kilo verdirmez insülin direncini kırmak için 3 öğün gerek diyordu bilmiyorum hepten kafam karıştı ve en azından 55e düşmem lazım
buraya neden yazdım:16 gündür diyeti bozdum ve seyirde bozdum regli dönemimde 67 gördüm yani kilo alınmıyo sonrasında ama seyirde bozduğum için ilerleyen zamanlarda almayacağımın garantisi yok tabi ama ekmek yemiyorum pek lavaş yiyorum bazen lavaş dışında normal ekmek yemek gelmiyo içimden kepek yiyorum hala her gün ama bakalım umarım veririm bende
siz bırakmayın hepiniz düşersiniz inşallah istediğiniz kiloya
sizi seviyorum kolay gelsin hepinize
alerjik bi bünyem olduğu için bırakmam gerekti benim bütün vücudum dökmeye başlamıştı da yumurtaya alerjim var zaten bünye kaldırmadı protein patlamasını
cnm bi ara bim lerde vardı hala varmı bilmiyorum ama büyük aktarlarda çok rahat bulursun diye tahmin ediyorumgojy berry kolay bulunuyor mu?
cnm bitki çaylarında eğer sinameki varsa fazla tüketmemelisin,bağırsak tembelliği yapıp ilerde kron,k kabızlığa sebep oluyolar.gojy yi sabah aç karna kahvaltıdan yarım saat önce bi yemek kaşığı yeyip bol ılık su içersen kahvaltıdan sonra 1-2 saat içinde çokgüzel etki ediyo.ayrıca c vitaminide kullanmada gerek kalmaz portakaldan 140 kat fazla c vit içeriyo.ben çok araştırdım bende goji yiyorum ama tuvalet için bende fazla işe yaramıyor onun için ben bitki çayı içiyorum.bide ben normaldede fazla vitaminli şeyler yiyen bir insan değilim ama arştırmama göre karar verdim bende c vitamini kullanıcam hem yağ yakımını hızlandırıyormuş hemde vücudumda başka poblemler olmadan önlamini alacam bide omega3 kullanacam hatta bu gün gidip alacam.cünkü vitaminli hiçbirşey tüketmiyoruz.
ben yapmıştım çok güzel oldu :) un yerine yulaf kepeği koydum hatta fotolarınıda buraya eklemiştimde kim bilir kaçıncı sayfalarda kalmıştırkızlar aklıma bi fikir geldi seyir evresinde fırında kabak mücver yapılabir ne dersiniz.un yok tabiki de
cnm acilen dön aramıza lütfenKizlar merhaba,
Ben baya baya bozdum diyeti, tatlilar yedim dondurmalar yedimgerci yemek olarak hep protein tukettim ama tabii bozuldu.
Simdi tekrar donebilir miyim araniza yeniden bilemiyorum
bende sayıyorum kafamdan. bugün 2,5 oldu 3 ü geçicek sanırım. yanıyorum yahuu. bu et süt beni ateşli bi hatun yaptı iyiden iyiye hacıııı[/B][/COLOR]
hımmm o zaman şöyle yapmalıyım. bütün bu serbest yiyecekleri günlere paylaştırmalı ve bir günü de boş bırakmalı yani proteine ayırmalıyım. bir öğün k.hidratlı yiyecekler serbest ya hani o öğünde mesela hem hem patates hem de yemekten sonra da tatlımızı yiyebilir miyiz. yoksa sadece bir porsiyon karbon hidrat alacağız. tatlıyı da kutlama öğününe mi bırakacağız.