Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

aaahhh aaah ne kadar ucuz kurtulmuşsun:)) az önce adet oldum ve dayanamayarak 1 kuru incirin içine yarım ceviz koyup yidim beeeeeeeeeennn:KK14::KK14::KK14::KK14:

ben çoooooook uzun zamandır, yaklaşık 2 yıl oldu, teknosadan almıştım, burada başka alternatifim yoktu, hiç de bilinmedik bir marka, oldukça uygundu da fiyatı, dijital tartı kullanıyorum..taş gibi maşallah hiç bişi olmadı:nazar: fazla hassas bişi almaya bence gerek yok...

hay allah bende 1 kutu zannettim yok yok bişi olmaz aslında ara sıra yapmak belki işe bile yarayabilir diye düşünüyorum bazen :KK52::KK52::KK52::KK52:hani süreç biraz uzar ama güçlendirmede vücut afallamaz dukan benden iyi bilir tabi de adam oraya ara sıra kaçamak yaptığınızda üzülmeyin ya da yapın diye yazsa biz oburiksler abartırız diye düşündü belki de hem tamamen mahrumiyet çabuk pesetmeye de sebep olur diye düşünüyorum:KK61::KK61::KK61::KK61:

Dukan diyetine dikkat edin
yazan:prof. dr. osman müftüoğlu

Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan'ın geliştirdiği beslenme planı, ‘Dukan diyeti' olarak biliniyor. Bu popüler diyetin zararlı olabileceği yönünde bazı kuşkular var. Ben de bu “aşırı protein yüklü” diyetin önceki benzerleri gibi başarısız ve zararlı olabileceğini düşünen hekimlerden biriyim. Nedeni şu...

FORMÜL DİYETLER BAŞARISIZDIR

DUKAN diyeti her şeyden önce “formül diyetler”den biri. Bu nedenle uzun vadede başarısız olabileceği kesin bir beslenme planı. Bildiğiniz gibi herkesin kilo alma nedeni farklıdır. Eğer kilo almaya neden olan sağlık problemini çözmez, genetik kusuru, metabolik sorunu, hormonal problemi doğru belirleyip ona uygun bir “kişiye özel beslenme planı” üretemezseniz adı ne olursa olsun hiçbir “formül diyet”in kalıcı bir faydası olmaz.

REÇETE DİYETLER KALICI FAYDA SAĞLAMAZ

Ben popüler beslenme planlarına “reçete diyetler” diyorum. Kimin önüne koysanız, kime uygularsanız başlangıçta mutlaka kilo verdiren ama problemi çözemedikleri için, bırakıldıkları zaman verilen kiloları hızla geri aldıran beslenme planlarıdır bunlar. Tıpkı reçetenizdeki baş ağrısı ilaçları gibi: Kullanırsanız başınızın ağrısı geçer, ama kesince yeniden başlar!

KETOZA SOKAR!

Dukan diyetine üçüncü ve en önemli eleştirim ise şu: Bu diyetinin başlangıç döneminde –üreticisi bu döneme “atak veya saldırı dönemi” adını veriyor- sadece protein tüketimine izin veriliyor.

Yani yalnızca et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini hem de sınırsız miktarda yiyip içiyorsunuz. Böyle “protein bombası” bir diyetin metabolizmayı hızlandırdığı, karbonhidrat alımını sıfırladığı, yağ kazanımını minimuma indirdiği için depolanmış yağları harekete geçireceği doğru ama bu uygulamanın sizi son derece tehlikeli “ketoz” hali ile baş başa bırakacağını da bilmeniz lazım.

İştah zaten kesilir

Ketoz hali, bedenin metabolik olarak iflasa sürüklendiği bir süreçtir. Aşırı proteinli besinlerin ciddi bir kas kaybına neden olabileceğini de unutmamanız lazım. Ayrıca bu dönemde ortaya çıkan ketoz hali zaten iştahınızı da neredeyse sıfıra indiriyor. Yani artık tamamen gündemden düşen ünlü “Atkins diyeti” ile bu diyet arasında ciddi bir fark yok. Belki azıcık hafifletilmiş, kıyafet değiştirmiş bir şekli ama özü, hemen hemen aynı. Diğer taraftan bu diyeti uzun süre yapmanız ya da sık sık tekrarlamanızın da riski var.

KALP RİSKİ VAR!

Mesela koroner kalp hastalığına yakalanma riskini arttıracağı kesin. Gut hastalığını tetikleyeceği hatta akut gut krizlerine yol açacağı yüksek ihtimal.Kısacası bu diyeti hiç kimsenin özellikle de böbrek, kalp, karaciğer problemi bulunanların, elli yaşını geçenlerin, şeker hastalarının, hamilelerin uygulamalarını asla tavsiye etmem.Son bir hatırlatma daha: Artık bu tür reçete diyetlerden vazgeçmenin zamanı çoktan geldi, geçiyor. Formül veya reçete diyetler zayıflatsa bile ya hasta ediyor ya da metabolizmayı bozarak daha sonra yeniden ve de fazlasıyla kilo aldırıyor. İlle de bir reçete istiyorsanız tavsiyem şu: Yediklerinizi azaltın, fiziksel aktivitenizi çoğaltın!

Cep telefonları karsinojenik mi?

BENZETME son derece can sıkıcı ama pek de yanlış da sayılmaz! Benzetmeyi yapan ünlü ve tecrübeli bir hekim. Üstelik kanser konusunda uzman. Diyor ki; “Mikrodalga fırınlar yemeği, cep telefonları ise beyninizi pişirir!” Cep telefonlarını dikkatsiz kullanmanın sağlığımızı olumsuz yönde etkilediği, kanser oluşumunu tetikleyebildiği yönünde uzun süredir bir tereddüt hatta ciddi bir endişe var. Bu yöndeki endişelerini sık sık gündeme getiren hekimlerden biri de benim. Üç yıl kadar önce Star Tv ana haberde Sevgili Uğur Dündar'la yaptığımız bir söyleşide bu konudaki endişelerimi açık ve net bir şekilde anlattım.
Bana göre, “cep telefonları özellikle kanser riski bakımından dikkatle izlenmesi gereken yeni teknolojilerden biri, hatta birincisidir. Oluşturduğu elektromagnetik alan ve yaydığı elektromagnetik radyasyonun (EMR) özellikle beyin ve kulak ile ilgili bazı sorunlar yapabilmesi mümkün olabilir”.

Ne yapmalı?

CEP telefonu kullanmaktan vazgeçmek yerine EMR zararlarını en aza indirecek bazı önlemler almak zorundayız. Mesela daha az EMR yayan cep telefonlarını kullanabiliriz. Konuşmak yerine SMS mesajlarından yararlanabiliriz. Daha da kolayı “kulaklık”la EMR'nin beyin üzerinde tahribatını ciddi ölçüde azaltmaya çalışabiliriz. Yatarken başucumuzdan uzak tutabiliriz. Cebimizde, kalbimizin üstünde taşımayabiliriz! Benim önerim en azından on yaşından daha küçük çocuklara, özellikle de hamilelere cep telefonu kullanımında kısıtlama getirilmesidir. Mesela ilköğretim okullarında cep telefonu kullanımı pekâlâ yasaklanabilir. Aileler ve okullar eğitilebilir. Ayrıca sabit telefonlar kullanmak da faydalı olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü endişeli

SON durum şu: Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptırdığı yeni bir çalışma cep telefonu kullanımının beyin kanseri yapabileceği yönünde bulgulara ulaşıldı. Örgüte bağlı kanser araştırma merkezinin bir yöneticisi geçen hafta düzenlenen uluslararası bir toplantıda “cep telefonunun kanser yapma riski olduğunu ve cep telefonu-kanser ilişkisinin yakından izlenmesi gerektiğini” açıkladı. Bunu da “çok sayıda kanser uzmanının ortak fikri” olarak açıkladı.

Son düzenleme:
hımmm o zaman şöyle yapmalıyım. bütün bu serbest yiyecekleri günlere paylaştırmalı ve bir günü de boş bırakmalı yani proteine ayırmalıyım. bir öğün k.hidratlı yiyecekler serbest ya hani o öğünde mesela hem hem patates hem de yemekten sonra da tatlımızı yiyebilir miyiz. yoksa sadece bir porsiyon karbon hidrat alacağız. tatlıyı da kutlama öğününe mi bırakacağız.

canım bence ikisini bir yapma biri ödül gününde olsun.örneğin tatlıyı ödül günün de ye.karbonhidrat degil haftada 2 porsiyon nişastalı besinler ,haftada 2 kez ödül yemeği.bence sen canın en çok ne istiyorsa ödül yemeklerine onu koy.ödül yemeği ve nişastalı ögıdaları da peş peşe getirme bence hepsini yayarak uygula.hem senin içinde iyi olur.güzel ayarlarsan kendini diyette hissetmezsin.her güne bir sey olur:nazar:

gojy berry kolay bulunuyor mu?

evet kolay bulunuyor. ayvalıkta bile bulunduysa her yerde bulunur diyorum :)

yulaf kepeği ile ekmeğimsi bir şeyler yapılabiliyor muu sanki dün gece ona benzer bir şeyler okumuştum??

evet bu yönde ilk tarif bana ait sanırım :) geçmiş sayfalarda bulabilirsin.

aman duymasınlar zaten......bende tam dukan yok diyecektim ki 42.gün deyip yine gitmiş:KK9:

evet dukan bayağı yoğun aradı beni bugün telde konuşmaya bile vakti yok :)

ve sevgili ayden,
kan tahlilleri yaptırıyoruz anormallik çıkmıyor, tabiki de bu diyeti körü körüne sağlımıza önem vermeden tabir yerindeyse gözümüzü karartıp ta uygulamıyoruz. Tavsiyelerin için teşekkürler. Elbette tüm diyetlerin belirli tehlikeleri var. Gut konusuna gelince günde en az 1,5 lt suyu ihmal etmiyoruz. Yoksa tabiki tehlikeli.

ben osman müftüoğlunun söylediklerine katılmıyorum
hiç spor yapmadan,hiç aç kalmadan 2 ayda bana 9 kiloyu şimdiye kadar hiç bir diyet artı diyetisyen verdiremedi.Dukan diyeti, sınırsız proteini bir oturuşta bir dana ye olarak söylemiyor tabiki,dikkat edilecek.sonuçta 50 yaş üstü kişiler,kalp hastaları vs bırakın dukanı hiç bir diyeti zaten kafasına göre yapamaz.hadi diyelim az yedik çok hareket yaptık ve uzun vadede kilo verdik.onu da bırakınca tekrar kilo alıyorsun,yani her durumda bırakmamak gerekiyor.ben bir dönem spor yaptım vücut alıştı sonra bırakınca hop kilolar geriye..
bu açıdan da Dukana inancınızı kaybetmeyin ve sakın bırakmayın arkadaşlarEn Büyük KK

ben osman müftüoğlunun söylediklerine katılmıyorum
hiç spor yapmadan,hiç aç kalmadan 2 ayda bana 9 kiloyu şimdiye kadar hiç bir diyet artı diyetisyen verdiremedi.Dukan diyeti, sınırsız proteini bir oturuşta bir dana ye olarak söylemiyor tabiki,dikkat edilecek.sonuçta 50 yaş üstü kişiler,kalp hastaları vs bırakın dukanı hiç bir diyeti zaten kafasına göre yapamaz.hadi diyelim az yedik çok hareket yaptık ve uzun vadede kilo verdik.onu da bırakınca tekrar kilo alıyorsun,yani her durumda bırakmamak gerekiyor.ben bir dönem spor yaptım vücut alıştı sonra bırakınca hop kilolar geriye..
bu açıdan da Dukana inancınızı kaybetmeyin ve sakın bırakmayın arkadaşlarEn Büyük KK

bırak ya osman müftüoğlunu.dedim ya bütün diyetisyenler müşteri azalacak diye korkuyorlar.:KK1:en der saraç onaylamış mesela bu diyeti ona bakarsan.o adam da diyetisyen di mi ama?

ödül yemeği ne cnm öle bişimi var:26:

evet cnm mesela 10 kilo verdiysek x10 = 100 gün güçlendirme yapıyoruz ya,onun ilk yarısı 50 gün 1 ödül yemeği 2. 50 gün 2 ödül yemeği var.aynı güne ve mecbur kalmadıkça arka arkaya günlere gelmeyecek,başlangış ana yemek tatlısı olacak şekilde nasıl istersen :KK52:

hoşgeldin :) afiyet olsun yeniden atakla başlarsın olur biter takma bu kadar bende güçlendirmede ilk önüme geleni yedim sonra toparladım halada tıkır tıkır gidiyor kilolar yarın sabah hemen başla bence

Kizlar merhaba,

Ben baya baya bozdum diyeti, tatlilar yedim dondurmalar yedim :KK43: gerci yemek olarak hep protein tukettim ama tabii bozuldu.

Simdi tekrar donebilir miyim araniza yeniden bilemiyorum :KK43:

hoşgeldin :) afiyet olsun yeniden atakla başlarsın olur biter takma bu kadar bende güçlendirmede ilk önüme geleni yedim sonra toparladım halada tıkır tıkır gidiyor kilolar yarın sabah hemen başla bence

Evet ssoleilcim yarin yeni bir gun yeni baslangic, 3 gun atakla baslamam uygun olur gibi ne dersin? 4 gun mu yapsam pazartesi de seyire gecerim?

önlcelikle kaşar yasak hadi tadımlık koysan neyse bol kaşar olmaz :KK50::KK50: ve her ögün sebze yemişsin protein sebzeden fazla olmalı
bu pizzayı sanırım yulaf kepeğiyle kendin yaptın ?

kızlar bugun sebze günümdü bunları yedim sizce nasıl

sabah:8de
1 fincan kahve
bir diilim peynir

ara:10 bucukda
bir pizza bol salatalık dogradım içine üzerinede bol kaşar süper olsu ama acı yapmışım bu yüzden büyük bardkda süt ve maden suyuyla yedim ancak giderebildim acıyı:KK9:

öğle:2de
bir bardak ayran
fırında rulo tavuk göğsü havuçlu kaşarlı ve mntarlı:KK17:

akşam:5de
salatalık domates peynir biber karışımı salata:KK16:

@prenses evet annem de ilaç kullanıyor. zaten çok da yüksek değil şekeri. sanırım şeker hastalarının aç kalmamaları gerekiyormuş dediğin gibi.

bugün yediklerim

light sütle yapılmış kahve
bir parça tavuk -yağsız ızgarada- , yoğurt, cola zero
küçük bardakta light süt
activia kayısılı yoğurt
akşam da köfte yiyeceğim :KK74:

Son düzenleme:
haaaaaaaa doğruuuuuu, onu şeeetemedim ben:KK43:( ama şimdi senin zaten vereceğin kilon az, yani birkaç aydır da diyette olduğun için vücudun direnmesi bence normal... yok yok sakın güvenini kaybetme, -300 olsun bizim olsun, geri gelmesin:KK61: bu da birşeydir de mi ama...verilecek kilo azaldıkça vücut sahip olduğuna daha bir yapışıyor zaten, kaybetmemek için, hepimiz biliyoruz ammaaaaaa işte insan yine de ilerleme kaydetmek istiyor..anlıyorum canım seni...

bu arada çok alakasız olacak ama kaç gündür buraya yazacağım, hep unutuyorum, nefis bir tavuk döner yaptım kızlar, şiddetle tavsiye edebilirim...4 parça tavuk göğsünü şinitzellik kestirip dövdürdüm markette, incecik oldular..1 su bardağı soğan suyu( bütün olay burada), azcık sıvıyağ, karabiber, tuz, az biber salçası, yoğurt ve süt ile marine ettim..sıvı yağ kullanmak istemeyenler, yoğurdu ve sütü normal yağlı kullanabilirler..derin bir kapta oluyor tabi bunlar:) tavuklar sosun içinde gömülü olacaklar..1 gece dolapta beklettim, sonra 1,5 lt pet şişenin üzerini kesip tavukları doldurdum içineeee:KK61::KK61: havanın tokmağıyla da bastırdım iyice sıkıştırdım:) biliyorum tuhaf gelecek ama rulo şeklinde dondurmak için aklıma başka yol gelmedi:KK34: donduktan sonra sucuk keser gibi halka kesip, halkayı da uzunlamasına 2 -3 e böldüm ve attııım elektrikli ızgarayaaaa:)) yalnız ızgara üzerinde pişirmeyin suyunu saldığı için kuru oluyor, elektrikli ocağın içinde kendi suyuyla pişince daha güzel olduu...

belki biraz karışık anlattım ama hiç zorluğu yok, en azından dışarıdan hazır dondurulmuşlardan tüketmektense buzlukta durur, acil açlık anlarında tüketilebilir diye düşünüyorurm:KK61:

Valla bravo, süper yaratıcısın. Nefis bir şeye benziyor :))

:KK28::KK28::KK28:

Mustlu, tüm bu kiloların hepsini dukanla mı verdin? Başka diyetten buna geçtiysen kaçını dukanla verdin? farklı diyetler varsa hepsinde de yağ kayıpların nasıl? dukan ile yağ kaybı konusundaki verilerin neler? paylaşırsan sevinirim..

Selam, daha önce de yazmıştım copy, paste yapıyorum:
Şöyle şekerim,
Senelerce 85-95 arasında gittim geldim. Ben çok aktif bir insanım, sporsuz da yaşayamam ama daha önce hiç diyetim istikrarla yürütemiyordum. 22 ocakta spor salonundaki hocam beni bir proje gibi ele aldı ve hem sporu ağırlaştırdık (hafta içi 5 gün 1 saat kardiyo üstüne 2 gün bacak 2 gün kol olmak üzere aletli) hem de hocanın tavsiye ettiği diyeti (neredeyse tamamen yağsız-ama pilav, makarna, nesfit, süt, lor peyniri, yeşil elma, kepekli sandviç...) harfiyen uyguladım. 3 ayda 80 kilonun altına indim ve bir süre korumaya çalıştım. 23 mayısta dukan maceram başladı. Atakda 2.2 kg gitti.

Seyirde de 10 gün geride kaldı ve 1 kilo daha verdim. :KK61:

biraz ara verdim derse:KK34:... İlk günden ağız kuruluğu olur mu acaba karnım cok tok ama öle serin serin bişiler içmek istiyo canım su falan içtim kesmedi gidip zero alıcam sonra tekrar derse... Buzluğa yogurt atıp onu mu yesem:26:

Ben bir ölçü hazır ayranın içine yarım ölçü sade koyuyorum. İkisi de soğukken karıştırıyorum ve bekletmeden içiyorum. Çok ferah oluyor :)

X