Anladım anladım :)) yine de açıklaman iyi oldu. Arkadaşlar yanlış anlamasınlar.
Ayrıca da sen zor kilo veriyorsun ya, heh.. Ben veremiyorumNeysee.. :)) Devam
sevgili öğretmenim bıranşını bilemicem ama haftada 1 kilo normaldir.bazan haftada 1 kg bile olmayabilir.bizim yaptığımız diyete kalori hesabı yok.yediğimiz ürünlerin vücuta parçalanırken harcadığı enerjiye göre tüketiyoruz.örneğin yanlış hatırlamıyorsam et 100 calori verir ama yakılırken bunun 40 kulanır.birde depolanmıyor.yani hemen depo olmuyor.kandaki insülin seviyesini yükseltmiyor.şimdi birden artı görmen birden eksi görmene gelince tartında sorun yoksa su tutmasıdır.vücudumuz bir baraj gibi su tuta bilir.yani2-3 kg hata fazlasını bile tutabilir.2 gün hiç tuz yeme bak nasıl ödem gider.dukan salatalık turşusunu 4 tanesini serbest bırakmış.salatalık 10 kalori verirken vücut onu yakarken 12 kalori harcar böyle sebzeleri tüket.fransızlar salatalık bilmezler zeytin bilmezler.aslında hiçbirşey bilmezler.eti soslayıp yemeyi bilirler.bu yüzden sos için bir sürü öneri vardır.mesela yağı zeytin olarak tüket.tuzsuz zeytin olursa daha iyi.salatalara dahaçok lezzet veriyor.lahana eğer mideni ağrıtmıyorsa lahana ye tatlım.oda salatalık gibi.ben bunların hepsine uyduğum halde gitmiyor.+ 4 kg bile gördüm.yemediğim halde.ama ben geçen sene diyet için ilaç kulandım.sebebi bu metebolizmamla oynadım.bitkiseldi.içindekilerin hepsini biliyordum ama demek hepsi bir araya gelince benim dengemi bozdu.yani şöyle bir geçmişine bakıp dönersen senin neyin etkilediğini ve duraklatığını bilirsin.hadi sevgili öğretmenim pes etmek yok devamgünaydın kilo veren arkadaşlarımı gönülden tebrik ederim.veremeyenler ve artı çıkanlar üzülmesinler nasıl olsa bu hafta olmazsa haftaya vereceğiz.ben de aslında dün sabah 5,30 da tartılmıştım.okulda yazarım öğlen gelince yazarım derken unutmuşum yazmayı.-600 düm.üzüldüm beğenmedim.bir ileri bir geri gidiyorum.bi 77,2 yim bi 76,6 yım.sinir oldum.moralim bozuk.sonra dedim ki nilgün aksattığın bazı şeyler var.regl den sonra sporumu oturtamadım düzene.günlük 1 saat yürüyordum şimdi ya yürümüyorum ya da az yürüyorum.az kilo kaybına rağmen okulda herkes çok güzel inceldin diyor.ne yapalım benim de kırılma noktam 76 olacak galiba.eminim ki bir düşmeye başladı mı birden düşecek.şu zincirimi bir kırsam keşke...
önerilerinizi can kulağıyla dinliyorum.
nar şerbetine başlayacağım var malzemem elimde.türkolog yeşil çaya maden suyu demiş hemen uygulayacağım.bi de sebze günlerimi gözden geçrmem lazım.sanırım sebze günlerinde yanlış besleniyorum.şimdi giyinmem lazım.sebze günü menümü yazarım.siz de bi değerlendirin bakim yanlışımı keşfedersem daha doğru adımlar atarım.
herkesi öpüyorum..
aşırı su kaybıda krampa neden olabilr.atakta çok su kaybedyorsun birde su içmiyorsan kramp olur.suyuna dikat et.selamlar.
bugünkü menüm:
sabah: 2 yumurta, 2 kaşık lor, 2 dilim hindi füme, 1 parça dukan ekmeği
öğle: ızgara tavuk, light kola, yoğurt (yalnız bu yemeği dışarda yedim, yoğurt light değildi ve tavuk yağsız pişirilmemişti)
akşam: keten tohumlu light yoğurt, minik bir parça dukan ekmeği, 3 dilim hindi füme.
birazdan bitki çayı içeceğim. kızlar atak evresindeyim, 3. günüm, lokantadaki yemekten kıllandım, yarın + görmem inşallah
bir de dün gece uyurken, bacaklarıma sürekli kramp girdi. daha önce 2 kez yaşamıştım bu olayı, ikisinde de spora başlayıp yüklenmiştim. fakat bu kez spor fln yapmadım ki! fazla proteinden olabilir mi böyle bir şey? siz yaşadınız mı yeni başlarken?
Slm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum
perşembe günleri yapıyoruzdün itibariyle ben de başladım dukan'a.inşallah azimli olabilirim.öğleye kadar zorlanmıyorum ama akşama doğru halsizlik oluyor
66 kg'la başladım.bakalım atak dönemi bitince kaç olucam.bu forumu okudukça azmimi kaybetmeyeceğimi düşünüyorum... bir de hangi günlerde kilo bildirimi yapılıyor?o güne kadar daha hırslı olurum belki:)
interneten tarifini bulabilirsin sebze günlerinde tüketebilirsin.kızlar slmm herkeseee. dün akşam bi arkadaşımla konuştum lahana çorbası diyeti yapmış bilen varmı aranızda onu çok etkilimiş. hatta lahana suyu içenler varmış günde 4 bardak yağları eritiyormuş bağırsakları çalıştırıyormuş baya etkilimiş galiba 5 gün yapıp 3 gün yapmıyormuşsn
Slm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum
iyifikir habire kitap karıştırıp internete bakmaktan iyi74.Kuşkonmaz
ben listesini telime kopyaladım ordan kontrol etmeden yemiyorum.
cvp için tşk .ben taze fasulye bakla tarzı sebzeleri karbonhidrat icerdiği için pek sıcak bakmıyordum.anladım tesekkürler .perşembe günleri yapıyoruz
interneten tarifini bulabilirsin sebze günlerinde tüketebilirsin.
patates gibi nişastası bol sebze yiyemiyorsun.yeşil yapraklı bütün sebzeleri tüketebiliyorsun.ama aynı sebzeyi iki öğün üstüste yeme diyor.ben mesela ıspanak kavurup yoğurtla yedim.mücver yaptım.menemen yaptım.konservemden tazefasulye ve bamya yaptım.salata yaptım.yani serbest olan yağ miktarınla dilediğin yemeği yapabilirsin.salça ve baharatla çeşitlendşre bilirsin.ne öyle cacıla gün geçermi.bu diyet çoook uzun bir diyet bu yüzden kendini bıktırmadan yemek yap.yoksa çabuk pes edersin.
[sıze=2]tebrikler güzelleeeeer...
Eki Görüntüle 676496
daha da eksiler olsun inşallaahhhh!!!Görüşürüüüzzzz :79:[/sıze]
Bizim mutfak sebze yönünde cok genis aslinda. Normal, az yali kabak yemegi, patlican yemegi, pirasa yemgi, türlü pisire bilirsin. Dikkat edecegin tek sey, az yag ile pismesi.. Yagdan fazla sakinmamak gerek, vücudun yagada ihtiyaci var. Yarin karniyarik mi yapsamSlm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum
Annem dün yesil fasulye yapmis, liste yanimda olmadigi icin, yenilmiyor sandim74.Kuşkonmaz
75.Patlıcan
76.Pancar
77.Brokoli,Mor Brokoli
78.Lahana:Beyaz,Kırmızı,Kıvırcık Lahana,Karnabahar,Alabaş,Karalahana,Brüksel Lahanası.
79.Havuç
80.Kereviz
81.Hindiba,Radika
82.Kabak
83.Salatalık
84.Rezene
85.Çalı Fasulyesi,Taze Fasulye,Sultani Bezelye
86.Pırasa
87.Mantar
88.Soğan
89.Palmiye Kalbi
90.Sakız Kabağı,Bal Kabağı,Helvacı Kabağı
91.Biber
92.Turp
93.Ravent
94.Salata Yaprakları:Marulun Her Çeşidi,Roka,Su Teresi,Kıvırcık,Kaba Yonca,Semizotu,Kuzukulağı Ve Otlar.
95.Soya Filizi
96.Ispanak
97.Sarı Şalgam
98.Pazı
99.Domates
100.Şalgam
ben listesini telime kopyaladım ordan kontrol etmeden yemiyorum.
soğuk ve karanlık bir hava hakim ortalığa.sanki kış yeniden geldi.halbuki dün yağmur çiselesede güneş vardı.yürüyüş güzeldi.6-7 aylık bir bebişi arabasında paket kemirmeye çalışırken görmek,spor aletlerinde şahsen tanımasamda yinede tanıdık yüzleri görmek ,bir köpeğin endi sınırlarını belirlemek için çeşitli yerlere iz bırakmasını seyratmek eylenceliydi.insan kendini özgür ve yaşıyor hisetiriyordu. halbuki şimdi karanlık .baharı seviyorum arkadaşlar.
dünkü bahsettiğim ekmek tarifini gün içinde paylaşırım.
kızlar yaa ben dün 95 çıktım. bugün 94.2 çıktım. normalmi sizce??? keşke dün böyle olsaydı ay sabah sabah mutlu oldum
cvp için tşk .ben taze fasulye bakla tarzı sebzeleri karbonhidrat icerdiği için pek sıcak bakmıyordum.anladım tesekkürler .
bu arada arkadaslar ben şimdiye kadar hiç ligt süt ve yogurt kullanmadım.sütü sütcüden alıyorum aksam kaynattıysam sabaha kadar dolapta duruyor üzerinden sadece donmus kaymagını alıp gerisini içiyorum ve yogurt yapıyorum.yogurdu cok seviyorum.su ana kadar her gun 100gr 200 gr standart kilo kaybettim 2 haftada 3 kg verdim .taki gecen hafta sütcüm bana koyun yogurdunu getirene kadar .ben koyun yogurduna bayılırım regl gunlerindeydım aynı zamanda .işte o yogurt benim sonum oldu.regl bitti ama ben 500-600 gr + gördüm.çok şükür bugün tekrar 100 gr kadar eksideyim.şimdi okuldayım aksamdan hazırladıgım tavuklarımı getirmeyı unutmusum.şimdi kantıncim bana bimden tavuk gögsü aldı ve onu ögle yemegi için döküm tost makinasının icinde izgara yapacak -100 gr bile süper bir duygu.
Bayiliyorum senin mesajlarina ya..Bu sene kis cok uzun sürdü, bahar havasini doya doya tadamadik.. Gelecek elbet - Mevlam neylerse güzel eyler..
Bu arada bazen kendi kendime diyorum, biz insanoglu neden memnun kalmasini bilmiyoruzkisin hava cok soguk, of bu ne kar, neden hep yagmur der yakinriz.. Yaz geldimi bu sicaklik cekilmiyor deriz nekadar nankörüz ya..
Ama senin su pozitif ruhuna hayranim..güzel gören güzel düsünür, güzel düsünen hayatindan lezzet alir... Dimi
arkadaşlar size bi sorum olacaktı?ps günlerine yeni başladım tatlı yemek istiyorum dün migrostan stevia isimli yeşil renkte bi toz tatlandırıcı aldım akşam mikrodalgada çaylı kek tarifini denedim ancak dolu dolu 2 yk kullanmama rağmen hiç te tatlı değildi bu tatlandırıcılar tatlımı olmuyo yoksa ben mi yanlış kullanıyorum?