Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Anladım anladım :)) yine de açıklaman iyi oldu. Arkadaşlar yanlış anlamasınlar.
Ayrıca da sen zor kilo veriyorsun ya, heh.. Ben veremiyorum Neysee.. :)) Devam

vücut kitle endeksin 22 lerde vermen zor çünkü verecek yağın yokki.aslında normal olmuşsun niye daha altını istiyorsun.benim normalim bile senden 2 puan fazla.neyse kaçkiloda kendini iyi hisedersen o kiloya inmen lazım.hem sen bu formdan ayrılırsan bizim listeleri kim yapacak.nekadar bencilim diyilmi.tatlım tüm emeklerin için teşekür ederim.

sevgili öğretmenim bıranşını bilemicem ama haftada 1 kilo normaldir.bazan haftada 1 kg bile olmayabilir.bizim yaptığımız diyete kalori hesabı yok.yediğimiz ürünlerin vücuta parçalanırken harcadığı enerjiye göre tüketiyoruz.örneğin yanlış hatırlamıyorsam et 100 calori verir ama yakılırken bunun 40 kulanır.birde depolanmıyor.yani hemen depo olmuyor.kandaki insülin seviyesini yükseltmiyor.şimdi birden artı görmen birden eksi görmene gelince tartında sorun yoksa su tutmasıdır.vücudumuz bir baraj gibi su tuta bilir.yani2-3 kg hata fazlasını bile tutabilir.2 gün hiç tuz yeme bak nasıl ödem gider.dukan salatalık turşusunu 4 tanesini serbest bırakmış.salatalık 10 kalori verirken vücut onu yakarken 12 kalori harcar böyle sebzeleri tüket.fransızlar salatalık bilmezler zeytin bilmezler.aslında hiçbirşey bilmezler.eti soslayıp yemeyi bilirler.bu yüzden sos için bir sürü öneri vardır.mesela yağı zeytin olarak tüket.tuzsuz zeytin olursa daha iyi.salatalara dahaçok lezzet veriyor.lahana eğer mideni ağrıtmıyorsa lahana ye tatlım.oda salatalık gibi.ben bunların hepsine uyduğum halde gitmiyor.+ 4 kg bile gördüm.yemediğim halde.ama ben geçen sene diyet için ilaç kulandım.sebebi bu metebolizmamla oynadım.bitkiseldi.içindekilerin hepsini biliyordum ama demek hepsi bir araya gelince benim dengemi bozdu.yani şöyle bir geçmişine bakıp dönersen senin neyin etkilediğini ve duraklatığını bilirsin.hadi sevgili öğretmenim pes etmek yok devam

aşırı su kaybıda krampa neden olabilr.atakta çok su kaybedyorsun birde su içmiyorsan kramp olur.suyuna dikat et.

Slm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum

Slm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum

74.Kuşkonmaz
75.Patlıcan
76.Pancar
77.Brokoli,Mor Brokoli
78.Lahana:Beyaz,Kırmızı,Kıvırcık Lahana,Karnabahar,Alabaş,Karalahana,Brüksel Lahanası.
79.Havuç
80.Kereviz
81.Hindiba,Radika
82.Kabak
83.Salatalık
84.Rezene
85.Çalı Fasulyesi,Taze Fasulye,Sultani Bezelye
86.Pırasa
87.Mantar
88.Soğan
89.Palmiye Kalbi
90.Sakız Kabağı,Bal Kabağı,Helvacı Kabağı
91.Biber
92.Turp
93.Ravent
94.Salata Yaprakları:Marulun Her Çeşidi,Roka,Su Teresi,Kıvırcık,Kaba Yonca,Semizotu,Kuzukulağı Ve Otlar.
95.Soya Filizi
96.Ispanak
97.Sarı Şalgam
98.Pazı
99.Domates
100.Şalgam

ben listesini telime kopyaladım ordan kontrol etmeden yemiyorum.

Son düzenleme:
perşembe günleri yapıyoruz
interneten tarifini bulabilirsin sebze günlerinde tüketebilirsin.

patates gibi nişastası bol sebze yiyemiyorsun.yeşil yapraklı bütün sebzeleri tüketebiliyorsun.ama aynı sebzeyi iki öğün üstüste yeme diyor.ben mesela ıspanak kavurup yoğurtla yedim.mücver yaptım.menemen yaptım.konservemden tazefasulye ve bamya yaptım.salata yaptım.yani serbest olan yağ miktarınla dilediğin yemeği yapabilirsin.salça ve baharatla çeşitlendşre bilirsin.ne öyle cacıla gün geçermi.bu diyet çoook uzun bir diyet bu yüzden kendini bıktırmadan yemek yap.yoksa çabuk pes edersin.

Son düzenleme:
teşekkür ederim lisebella,evet benim zayıflamam onlara güzel bir cevap olacak,canım benim..

Son düzenleme:
soğuk ve karanlık bir hava hakim ortalığa.sanki kış yeniden geldi.halbuki dün yağmur çiselesede güneş vardı.yürüyüş güzeldi.6-7 aylık bir bebişi arabasında paket kemirmeye çalışırken görmek,spor aletlerinde şahsen tanımasamda yinede tanıdık yüzleri görmek,bir köpeğin endi sınırlarını belirlemek için çeşitli yerlere iz bırakmasını seyratmek eylenceliydi.insan kendini özgür ve yaşıyor hisetiriyordu.halbuki şimdi karanlık.baharı seviyorum arkadaşlar.

cvp için tşk .ben taze fasulye bakla tarzı sebzeleri karbonhidrat icerdiği için pek sıcak bakmıyordum.anladım tesekkürler .
bu arada arkadaslar ben şimdiye kadar hiç ligt süt ve yogurt kullanmadım.sütü sütcüden alıyorum aksam kaynattıysam sabaha kadar dolapta duruyor üzerinden sadece donmus kaymagını alıp gerisini içiyorum ve yogurt yapıyorum.yogurdu cok seviyorum.su ana kadar her gun 100gr 200 gr standart kilo kaybettim 2 haftada 3 kg verdim .taki gecen hafta sütcüm bana koyun yogurdunu getirene kadar .ben koyun yogurduna bayılırım regl gunlerindeydım aynı zamanda .işte o yogurt benim sonum oldu.regl bitti ama ben 500-600 gr + gördüm.çok şükür bugün tekrar 100 gr kadar eksideyim.şimdi okuldayım aksamdan hazırladıgım tavuklarımı getirmeyı unutmusum.şimdi kantıncim bana bimden tavuk gögsü aldı ve onu ögle yemegi için döküm tost makinasının icinde izgara yapacak -100 gr bile süper bir duygu.

Son düzenleme:
dünkü bahsettiğim ekmek tarifini gün içinde paylaşırım.

kızlar yaa ben dün 95 çıktım. bugün 94.2 çıktım. normalmi sizce??? keşke dün böyle olsaydı ay sabah sabah mutlu oldum

Bizim mutfak sebze yönünde cok genis aslinda. Normal, az yali kabak yemegi, patlican yemegi, pirasa yemgi, türlü pisire bilirsin. Dikkat edecegin tek sey, az yag ile pismesi.. Yagdan fazla sakinmamak gerek, vücudun yagada ihtiyaci var. Yarin karniyarik mi yapsam tavada az yag ile kizart, kiymasini kavur, biraz domates/salca ile firina sür.. Mmm

Annem dün yesil fasulye yapmis, liste yanimda olmadigi icin, yenilmiyor sandim tühh, bir kasik bile almadim..

Bayiliyorum senin mesajlarina ya.. Bu sene kis cok uzun sürdü, bahar havasini doya doya tadamadik.. Gelecek elbet - Mevlam neylerse güzel eyler..
Bu arada bazen kendi kendime diyorum, biz insanoglu neden memnun kalmasini bilmiyoruz kisin hava cok soguk, of bu ne kar, neden hep yagmur der yakinriz.. Yaz geldimi bu sicaklik cekilmiyor deriz nekadar nankörüz ya..
Ama senin su pozitif ruhuna hayranim.. güzel gören güzel düsünür, güzel düsünen hayatindan lezzet alir... Dimi

dünkü bahsettiğim ekmek tarifini gün içinde paylaşırım.

kızlar yaa ben dün 95 çıktım. bugün 94.2 çıktım. normalmi sizce??? keşke dün böyle olsaydı ay sabah sabah mutlu oldum

Normal normal, ne güzel iste...
Bosver, haftaya listeye bomba gibi girersin, ne güzel

bende sütçüden alıp senin yaptığın gibi yapıyorum.koyun yoğurdu çok yağlı olur.hergün 100 - 200 gr eksiyle gitmek çok güzel.ama sen yinede fasulye falan ye,bakla ye onların kurutulmuşlarında karbonhidrat var.ayrıca kurutmalık fasulye bizim taze fasulyeden olmuyor.kurufasulye yapılan fasulyenin cinsi farklı ynılmıyorsam.biz fasulye tohumları büyümeden yiyoruz.okadar karbonhidrat yok.zaten yağsız yapıyoruz.fasulyenin salatasınıda yapabilirsin.sebzede önemli.

merhaba canım bende ps günlerine yeni başladım ve 2.günüm ilk menümde dukan ekmeği ile çok az yağlı pırasa yemeği ve yoğurt
bugün p günüm o yüzden sabah haşlanmış tavuklu çorbam vardı ondan yedim öğlen dukan ekmeğinin arasına hindi ve light kaşar az maydonoz ve light ayran
çalıştığım için iş yerine bu tarz yiyecekler getirebiliyorum

arkadaşlar size bi sorum olacaktı?ps günlerine yeni başladım tatlı yemek istiyorum dün migrostan stevia isimli yeşil renkte bi toz tatlandırıcı aldım akşam mikrodalgada çaylı kek tarifini denedim ancak dolu dolu 2 yk kullanmama rağmen hiç te tatlı değildi bu tatlandırıcılar tatlımı olmuyo yoksa ben mi yanlış kullanıyorum?

ben akdeniz çocuğuyum yani sıcağı severim.ama malesef iş nedeniyle ordan oraya dolaşıp yurdumu geziyoruz.bu mayısta tayinler beli olunca artık dolaşmaya devamı yoksa tamammı beli olacak.ama türkiyeyi birbaştan birbaşa dolaştım.ama sen gurbet elerdesin be tatlım.zor iş.bide fasulye var sebzelerde tazenin karbonhidratı yok denecek kadar azdır.yeşil olanda karbonhidrat olurmu.sararıp tohuma kaçınca karbonhidrat oluyor.ben şimdi tazesi çıksın diye bekliyorum.pişirip duan ekmeğimi bandırıp yemek istiyorum.yanında cacıkla beraber.konserve tazesi gibi olmuyor.

ekşi erik meyveye girermi bizim oralarda ondan ekşi yaparlar.talı erikte şeker var ama ekşisinde yok.birde çağla meyveden sayılıyormu acaba.kitap elimde yok okudum ama hatırlamıyorum.birde fransız olan dukan amcam biliyormu.çünkü çağla yeşil ve şeftali,badem gibi meyvelerin hamı.yani karbonhidratı yeşil sabze kadardır.neyse ben araştırayım.yeşil erik ve çağladaki karbonhidrat miktarı az ise salatalarıma eklerim.ekşi ekşi güzel olur.

takita60 güzel sonuç veriyor birde siplenta diye bir ürünü arkadaşlar kulanıp memenun kalmışlar.ama ben siplentayı burda bulamadım.o senin kulandığın güzel deyil bende kulandım bir acayip tadıvar.hata evde haladuruyor.tüketemedim.tatlandırıcını değiştir.

oooo saat 11 olmuş 1 saat çay ve ihtiyaç molası vermiştim şimdi işler beni bekler .tabişi ev işleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…