sevgili öğretmenim bıranşını bilemicem ama haftada 1 kilo normaldir.bazan haftada 1 kg bile olmayabilir.bizim yaptığımız diyete kalori hesabı yok.yediğimiz ürünlerin vücuta parçalanırken harcadığı enerjiye göre tüketiyoruz.örneğin yanlış hatırlamıyorsam et 100 calori verir ama yakılırken bunun 40 kulanır.birde depolanmıyor.yani hemen depo olmuyor.kandaki insülin seviyesini yükseltmiyor.şimdi birden artı görmen birden eksi görmene gelince tartında sorun yoksa su tutmasıdır.vücudumuz bir baraj gibi su tuta bilir.yani2-3 kg hata fazlasını bile tutabilir.2 gün hiç tuz yeme bak nasıl ödem gider.dukan salatalık turşusunu 4 tanesini serbest bırakmış.salatalık 10 kalori verirken vücut onu yakarken 12 kalori harcar böyle sebzeleri tüket.fransızlar salatalık bilmezler zeytin bilmezler.aslında hiçbirşey bilmezler.eti soslayıp yemeyi bilirler.bu yüzden sos için bir sürü öneri vardır.mesela yağı zeytin olarak tüket.tuzsuz zeytin olursa daha iyi.salatalara dahaçok lezzet veriyor.lahana eğer mideni ağrıtmıyorsa lahana ye tatlım.oda salatalık gibi.ben bunların hepsine uyduğum halde gitmiyor.+ 4 kg bile gördüm.yemediğim halde.ama ben geçen sene diyet için ilaç kulandım.sebebi bu metebolizmamla oynadım.bitkiseldi.içindekilerin hepsini biliyordum ama demek hepsi bir araya gelince benim dengemi bozdu.yani şöyle bir geçmişine bakıp dönersen senin neyin etkilediğini ve duraklatığını bilirsin.hadi sevgili öğretmenim pes etmek yok devam
Slm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum
Tebrikler güzelleeeeer...
Eki Görüntüle 676496
daha da eksiler olsun inşallaahhhh!!!Görüşürüüüzzzz :79:
BİLDİRİM:
Başlangıç kg: 74.400
geçen hafta kg:62.400
Bu hafat kg:62.200
Fark:20Bu arada Zemmuf nerde.Çoktandır göremedim.Ona ve destek olan herkese teşekkür ederim.
Bu arada ben Bugdaytanesinin günü nasıl geçti çok merak ettim...
Ben birşey sormak istiyorum hep okuyorum bir nar şerbetinden bahsediliyor. Okuduğum sayfalarda nasıl yapıldığını göremedim bu konnuda beni aydınlatabilir misiniz?
:))anlattım senin sorunu görmedençokk eğlenceli geçti...
nar şerbetinin tarifini vereyim sana.
2 yk hibuskus
1 yk yeşil çay
4-5 adet kuşburnu
bunları demle önce.sonra bir sürahiye biraz su koy,1 lt kadar.demlediğn çayı bu sürahiye boşalt.istesen biraz tatlandırıcıda katabilirsin ama bence gerek yok.ben sade içiyorum.soğuk yada ılık içebilirsin.havalar güzelleşti soğukta içilebilir
Günün güzel geçmesine sevindim... İnsanlar hataları konuşmayı ve yüze vurmayı çok seviyorlar da güzel olan şeye "güzel olmuş, iyi olmuş" diyemiyorlar. Hepsinin ağzını açık bırakmışsın:)))
Bu arada tarif için teşekkürler çok merak ediyordum kolaymış da sık sık yaparım artık.
Benim de okul için hazırlanmam gerek akşama görüşürüz... Bu forumun sloganı olarak ""Bol -'li günler" diliyorum
hatunlar bukadar dinlendiğim yeter analık vazifesi beni bekler.gidip yemeğimi yapayım.sonra tekrar dönüp yazdıklarınızı okuyacağım.bu hafta yinede zayıflamışız.kıskananlar çatlasın patlasın.
Vallahi manken gibi duruyorsun.
kızlar kilo verenler göğüslerinizde küçüldümü benm kalçam hiç yokgöğüs çok
kızlar bnm verdiğim kiloları hiç farkeden olmadıbnmı yanlış görüyorum tartıda acaba
Bu bilgiler süper hemen bir yere not ediyorum. Gerçekten bazı şeyleri bilinçli yapınca kilo vermek daha kolay oluyor. Yaptığımız yanlışları farkediyoruz. Teşekkürler...
Normalde yaptığın sebze yemeklerini (bir arkadaşın verdiği listeye uygun) yağı az kullanarak yapabilirsin. Mesela ben dün akşam karnıyarık yaptım nefisss oldu.....
Patlıcanları çok çok az yağla kızarttım yağsız kıymayı kavurup içine koydum salçalı sosla doğru fırına.... Mutlaka denemelisin. Bunca zaman biz patlıcanları boşuna bol yağla kızartmışız bu haliyle de tadı çok güzel oldu..... Zamanla kendn de çeşitlendirebilirsin.
bayağı bayağı herşeyi planlayıp yaşayan birisin galiba.bu düşündüğünü bende 35 yaşlarımda düşünmüştüm.40 yaşıma girdiğimde 60 larda olmayı planlıyordum.ama bazen istediğin gibi olmuyor.kortizon kulanımı gibi bazı ilaçlar istemeden kilo almana neden oluyor.umarım planladığın gibi olur.ama şimdinin tadını çıkar.hamilelik bambaşka bir olay tüm planlarını alt üst eder.ben son çocuğuma 80 kiloda hamile kalıp 75 de doğurdum 4 ay sonrada 58 kiloydum.hamileyken zayıfladım.doktorlar şaşırmıştı.ama hamileliğim boyunca ekmek ve tatlı hiç yemedim.süt ,et,yumurta yani yararlı ne varsa tüketim.kilo aldıracak hiçbirşeyi yemedim.doğumdan sonrada devam etim.spor yaptım ve karın kası yaptım.3 çocuktan sonra karnımda baklava dilimleri vardı ve ben 32 yaşındaydım.herşey pilanlandığı gibi giderken depresan kullandım.aşırı temizlik hastalığımın tedavisi için.ve 80 kiloya çıktım.daha sonrada boyun fıtığı için kortizon kulandım.ve ozamandan bu yana 69 za nadiren düştüm.yani planlarım alt üst oldu.şimdi tekrar çabalıyorum.umarım bu sefer 65 lerin altını 10 sene sonra görebilirim
Bu listeye bir kendimi atamadimTebrikler güzelleeeeer...
Eki Görüntüle 676496
daha da eksiler olsun inşallaahhhh!!!Görüşürüüüzzzz :79:
kızlar slmm herkeseee. dün akşam bi arkadaşımla konuştum lahana çorbası diyeti yapmış bilen varmı aranızda onu çok etkilimiş. hatta lahana suyu içenler varmış günde 4 bardak yağları eritiyormuş bağırsakları çalıştırıyormuş baya etkilimiş galiba 5 gün yapıp 3 gün yapmıyormuşsn
Kızlar bşey soracağım bugün tatlandırıcıya baktım da meyve şekeri fruktoz vardı tatlandırıcı o oluyormuş kullanabiliyor muyuz?
Ben hermesetas diye bir tadlandirici kullaniyorum sivi ve 0 kalori. tadida sekere cok yakin.
Acil cevap kızlar:)))
dünkü bahsettiğim ekmek tarifini gün içinde paylaşırım.
kızlar yaa ben dün 95 çıktım. bugün 94.2 çıktım. normalmi sizce??? keşke dün böyle olsaydı ay sabah sabah mutlu oldum
günaydın bayanlar:)
dün öğleden sonra fırtına gibi estimiyikide gitmişim,benim ufaklıkla uzun süreli dışarı çıkmayı pek sevmiyorum,yemesi içmesi uyuması vs problem oluyor ama değdi
75 kilo halimle katıldığımda hepsi istisnasız ne kadar kilo almışsın diye zamanın büyük bölümünü benim kiloalarım hakkında konuşmuşlardı.yetmemiş birde bazısı arkamdan dedikodumu yapmışlar ve ben bunları duymuştum.ama dün sadece birkaçı çok güzel vermişsin genç kız gibi olmuşsun dedi.biri çok zayıflamışsın çökmüşün dedi:)))) diğerleri ise süzüp süzüp durdu yaş grubu 30-60 arası değişen gruptu,annemin grubu zaten.çok güzel ikramlar olmasına rağmen ben kendi kurabiyelerimi yedim.başkasının evinde ikram faslı en fazla 1 saat sürüyor,sıkıntı olmuyor ...geçmiş çok birikmiş,perşembenin bereketi de var tabi..hepsini okuyamadım.
O grup sayesinde baya hirsa geldin desene benimde oyle bir gruba ihtiyacim var
dely cim,ellerine emeğine sağlık... çok teşekkür ederiz.evet yeşil oldum:)))))
zemmufun üyeliği maalesef iptal edilmiş.face den görüşüyoruz biz.sevenlerine çok selamı var ...
Karinda baklavamiii, hemde 3 cocuktan sonra bravoobenim esim hic dogum yapmadigi halde kac senedir ugrasir yapamadi.
sebzelerden bahsede bahsede canım çekti bamya konservem vardı.ortaboy kavonoza yapmıştım.şu büyük bamyalardan.kimse yemezse benyerim diye.onu 1 yemek kaşığı yağla pişirdim.azıcı domates salçası.zaten boldomates rendelemiştim yaparen ,ekşi ekşi çok güzel oldu.kepek ekmeğimi bandırara yedim.sabahta kefir içmiştim.akşamada dünden yapıp ayırdığım kıymalı ekmeğim var.ama protein bugün az oldu.etimde kalmadı dışarı çıkmayıda canım istemiyor.yarın herifcazımla yaparım alış verişimi.o yüzden yumurta eliyebilirim menüme.kepeğimde bitti.zaten 3-4 gündür bağırsaklarım kötü olduğu için normal kepe kulandım.oda karnımda gazdan başka birşey yapmadı.yine ben yulaf kepeğimi alayım.bağırsak için belki bugün yediğim bamya işe yarar.
kızlar bır gunde nler yıyorsunzu banada bır el atıverın yaa normal dıyete basladım ama dukkan dıyetı hızlı kılo verdırıomus benmde en acılınden kılo vermem lazım cocum olması ıcın
afiyet olsun,ben de ne pişirsem diye düşünüyorum... hergün aynı şeyleri yemekten gına geldi.lahana varda çorba yapmaya elim gitmiyor
lahanayı yemeyi çok istiyorum ama benim mide nazlanıyor.lahana iyi bence güzel bir çorbasını yap iç.hem antitoksidan kanını temizler yağları çözdürür.
kızlar bır gunde nler yıyorsunzu banada bır el atıverın yaa normal dıyete basladım ama dukkan dıyetı hızlı kılo verdırıomus benmde en acılınden kılo vermem lazım cocum olması ıcın
iyi o zaman:) ben çorba yapmaya gidiyorum zaten başka birşey aklıma gelmiyor