- 26 Şubat 2009
- 1.264
- 9
- 47
sevgili öğretmenim bıranşını bilemicem ama haftada 1 kilo normaldir.bazan haftada 1 kg bile olmayabilir.bizim yaptığımız diyete kalori hesabı yok.yediğimiz ürünlerin vücuta parçalanırken harcadığı enerjiye göre tüketiyoruz.örneğin yanlış hatırlamıyorsam et 100 calori verir ama yakılırken bunun 40 kulanır.birde depolanmıyor.yani hemen depo olmuyor.kandaki insülin seviyesini yükseltmiyor.şimdi birden artı görmen birden eksi görmene gelince tartında sorun yoksa su tutmasıdır.vücudumuz bir baraj gibi su tuta bilir.yani2-3 kg hata fazlasını bile tutabilir.2 gün hiç tuz yeme bak nasıl ödem gider.dukan salatalık turşusunu 4 tanesini serbest bırakmış.salatalık 10 kalori verirken vücut onu yakarken 12 kalori harcar böyle sebzeleri tüket.fransızlar salatalık bilmezler zeytin bilmezler.aslında hiçbirşey bilmezler.eti soslayıp yemeyi bilirler.bu yüzden sos için bir sürü öneri vardır.mesela yağı zeytin olarak tüket.tuzsuz zeytin olursa daha iyi.salatalara dahaçok lezzet veriyor.lahana eğer mideni ağrıtmıyorsa lahana ye tatlım.oda salatalık gibi.ben bunların hepsine uyduğum halde gitmiyor.+ 4 kg bile gördüm.yemediğim halde.ama ben geçen sene diyet için ilaç kulandım.sebebi bu metebolizmamla oynadım.bitkiseldi.içindekilerin hepsini biliyordum ama demek hepsi bir araya gelince benim dengemi bozdu.yani şöyle bir geçmişine bakıp dönersen senin neyin etkilediğini ve duraklatığını bilirsin.hadi sevgili öğretmenim pes etmek yok devam
Bu bilgiler süper hemen bir yere not ediyorum. Gerçekten bazı şeyleri bilinçli yapınca kilo vermek daha kolay oluyor. Yaptığımız yanlışları farkediyoruz. Teşekkürler...
Slm arkadaslar sebze protein gunlerinizde sebze olarak nasil menuler yapiyosunuz.bben ne yiyecegimi bilemiyorum bazen cacikla bile gecistirdigim oluyo.tavsiyelerinizi bekliyorum
Normalde yaptığın sebze yemeklerini (bir arkadaşın verdiği listeye uygun) yağı az kullanarak yapabilirsin. Mesela ben dün akşam karnıyarık yaptım nefisss oldu.....
Patlıcanları çok çok az yağla kızarttım yağsız kıymayı kavurup içine koydum salçalı sosla doğru fırına.... Mutlaka denemelisin. Bunca zaman biz patlıcanları boşuna bol yağla kızartmışız bu haliyle de tadı çok güzel oldu..... Zamanla kendn de çeşitlendirebilirsin.