Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

istanbulda anadolu yakasında siparis dukan yemeği yapan varmi biliyor musunuz?

cok iyi yaa demek buzdolabinda bekletebiliyoruz. Buzdolabinda en fazla kac gun beklemeli tavuk veya et suyu? ya ben durmadan tavuk hasliyorum suyunuda hemen o gun kullanmam gerekir gibi corba yapiyorum, pilav yapiyorum (evdekilere) iyi oldu bunu ogrendigim.:nazar:
En fazla 4 gün durdurdum alt tarafta ama şöyle yapıyorum genelde canım kesinlikle tavsiye ederim önce buzdolabına alıyorum kavanozlar içinde üst tarafından yağını alıyorum ertesi gün zaten peltemsi bir kıvama geliyor ya sular onları ya buzluk kalıplarına alıyorum (fazla fazla aldım sırf bu yüzden burda biryer var kağıt ürünlerini toptan satıyor ama tamamen kağıt ürünü değil plastik ve silikon her türlü alet edevat geliş fiyatına bulunuyor ordan bu küçük krem peynir kapları reçeller falan kutularda takım halde satılıyorya o kutulardan buldum hem buzluk şeylerinden büyük hemde kapaklı olunca kat kat koyuyorum) dondurucuya atıyorum gerçi pek durutmuyorum (bu arada biraz tuz eklersen suya daha iyi olur eski kafayım biraz şey gibi düşün kuru kıyma kavurma bol tuz atarlardı bizimkiler daha çok uzun süre kalsın diye) maksimum 2 hafta kalır dondurucuda oda biryerlere gidersem falan parça parça her türlü yemeğe katıyorum özellikle mesela pilav falan ocakta ısıtırken az bişi su ister ya kesin bir kalıp atıyorum içine hem lezzetli hemde oğlan için bol vitaminli oluyor. Çok sevindim yardımcı olabildiysem.
Mesela dün dukan usulü çorbamızı bu şekilde durdurduğum sularla yaptık. Herşekilde tavsiye ediyorum canımmm... Dukanlı yada dukansız :)

Son düzenleme:

Aşışveriş yaptım arkadaşlar.
Dr. Oetker bitkisel jel (çilek aromalı) aldım.
Bu ürünü kullanabiliyor muyuz? Yağ içermiyor ama yine de size sormak istedim.

yok canım. ben markete girip çikolatasız çıktığım zaman çok nadirdir. öyle azcık canımın sıkılsa hemen buzdolabıyla kaynaşırdım. ama bu sefer öyle değil. hatır gönül işlerine gelemiyorum. birde planlı bir hayatım olmuyor. hep başkalarının planlarıyla yaşıyorum. bir yere gidilecekse anlık karar verilip gidiliyor. birinde aç gezsem ikincisinde aç gezemiyorum sonuçta. hiç istekli olarak kaçamak olarak bozmadım. eğer öyle düşünsem bu diyetii götüremiyorum der bırakırdım. valla kızın sinirlenin. burda kimse kötülüğümüzü istediği için söylemez bunları. tekrardan tşk ederim. bireysel söylenmiş bişey değildi biliyorum.
hafta sonu kendime karnıbahar kısırı yaptım deneyen oldumu turşuda kattım içine yiyemedim. gezmeye götürdüm ama yiyemediğim için çöpü boyladı

ay denedim denemez olaydım.ama hiç beğenmedim.yorumlar olumlu aslında belki ben beceremedim.ama bir daha yapmayacağım kesin

Kızlar bişey sorcam tartılma sıklığınız ne kdar? Ne zamanlar tartılıyorsunuz? Ben sabah aç karna tartılmıştım tekrar yarın sabah aç karna tartışmayı düşünüyorum ama bi öneriniz var mı? Sizler nasıl yapıyorsunuz?

şu an için her gün sabah wc sonrası iç çamaşırlarımla tartılıyorum ve not alıyorum.fazla kilolarımı verince nostalji olsun diye günlük tutuyorum.

Arkadaşlar merhaba ben dün süttozu almak istedim aradım ama bulamadım sadece cofeemate marka light bulabildim. bu yapılan ekmeklere eklenen süt tozu bumu. ben başladıgımdan beri kepegi lorlu kurabiye ve krep olarak tükettim ama ekmek falanda yapmak istiyorum. Kuru kayısı bize yask mı? bu kefek galeta unu karışımı diye bahsediyorsunuz ya ben onuda bulamadım.:KK50::KK50: ekmek içine katmak için. bana cevap verirseniz çok sevinirim. sevgilerr

ben süt tozunu aktardan aldım canım bulamadıysan ordan al istersen.

Bugünkü menümü baştan sona yazayım ilk günüm ya braz heyecanlıyım:)
Sabah: yulaf kepeğinden krep, 1dilim yağsız peynir, haşlanmış yumurta, şekersiz Yeşilçay
Öğle: haşlanmış yumurta üzerine sarımsaklı yoğurt ve kola Zero
Ara: bir kase yoğurt ve üzerine pul biber döktüm,Light icetea
Akşam: yağsız bol baharatlı hardallı tavuk sote, bir kase yağsız yoğurt ve bol su
Bugün şimdiye kadar toplamda 2,5 litre su içtim yatana kadar sanırım 3,5 olur. 30 dakikada yürüyüş yaptım.
İlk günüm gayet rahat geçti:)

afiyet olsun ama içtiğin su fazla geldi bana.kitapta fazla 25,5 dan fazla içmeyin diyordu.yanlış mı hatırlıyorum acaba :26::26:

bugün dukanda 1. ayım bitti.yanlışlıkla yediğim normal köfte dışında (1 kez) asla kaçamak yapmadım.ama bu 3 gündür fazlaca midem kazınıyor.tabiki yemiyorum.arada içtiğim mistik çay işe yarıyor biraz.kendime lorlu dereotlu kek yapıyorum günlük kepek miktarıma göre sabah tüketiyorum 2 kaşık hakkımı.ama bu seferde akşama mesela helva yapmak için kepek hakkım kalmıyor.acaba 3 e çıkarsak bu hakkı çok mu etkiler.neyse bunu duymamış olun.

1 ayda 5 kilo gitti normal aslında .çok şikayet etmesem de fazla memnun da değilim sanki.dukan hızlı kilo verdiriyor diyordum ama ben de geçerli değilmiş sanırım.az az veriyorum.valla kek kurabiye de yemiyorum sadece sabah ki bir dilim peynirli kek yiyorum.

sadece sabır.sanırım tek yapmam gereken bu.

herkese kolay gelsin.

herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.

dukan.com'da 6 gün atak yapmam gerektiği sonucu çıktı; şayet zorlanmazsam 1-2 gün eklemeyi düşünüyorum. çünkü yolum çoooook uzun. :KK43:

yarın için ekmeğimi yaptım, yalnız pek kabarmadı, tadına baktım, gayet güzel. mantarlı tavuk sote yaptım yağsız, kitapta okuduğum kadarıyla mantar serbestti atak döneminde de. yanlış mı hatırladım acaba?

ayrıca baget haşladım ve fırında levrek yaptım, yarına hazırım. 20 dak. da yürüyüş yapabilirsem tamamdır. herkese başarılar :)

istanbulda anadolu yakasında siparis dukan yemeği yapan varmi biliyor musunuz?

Sanırım biri Türkiyenin heryerine ekmek gönderiyorum diye mesaj atmıştı face de ama tam emin değilim.. Kendisini tanımıyorum ve hiç alışverişte yapmadım.. İstersen Özelden face grunun adresini verebilirim canım.

Bugün dukanda 1. ayım bitti.yanlışlıkla yediğim normal köfte dışında (1 kez) asla kaçamak yapmadım.ama bu 3 gündür fazlaca midem kazınıyor.tabiki yemiyorum.arada içtiğim mistik çay işe yarıyor biraz.kendime lorlu dereotlu kek yapıyorum günlük kepek miktarıma göre sabah tüketiyorum 2 kaşık hakkımı.ama bu seferde akşama mesela helva yapmak için kepek hakkım kalmıyor.acaba 3 e çıkarsak bu hakkı çok mu etkiler.neyse bunu duymamış olun.

1 ayda 5 kilo gitti normal aslında .çok şikayet etmesem de fazla memnun da değilim sanki.dukan hızlı kilo verdiriyor diyordum ama ben de geçerli değilmiş sanırım.az az veriyorum.valla kek kurabiye de yemiyorum sadece sabah ki bir dilim peynirli kek yiyorum.

sadece sabır.sanırım tek yapmam gereken bu.
herkese kolay gelsin.

Tebrik ederim, 1 ayda 5 kilo gayet iyi :KK9:
Ben 1 ay sonunda ne kadar vermiş olacağım bilmiyorum ama Dukan diyetinin en sevdiğim yönü sınır koymaması :-)
Kırmızı ya da beyaz eti sevmem ama yumurta, yoğurtla devam ettiriyorum diyeti, arada sırada tavuk köfte ya da ton balığı...
Ben kolay pes eden biriyim.
Dukan iki yönden bana uygun; ilki, dediğim gibi yağsız proteinlere sınır koymuyor, böylelikle tokluk hissini tam anlamıyla hissedene kadar yiyebiliyorum.
İkincisi de, bu kadar protein iştahımı kapatıyor.
Hiç aç kalmıyorum, hiç aç kalmayınca da diyeti kolay devam ettiriyorum.
Eğer az yersem kendimi hemen tatlının başında bulurum :-)
Canım tatlı istediğinde hemen yumurta, yoğurt ya da ton balığıyla tıkıyorum kendimi :125:

Aşışveriş yaptım arkadaşlar.
Dr. Oetker bitkisel jel (çilek aromalı) aldım.
Bu ürünü kullanabiliyor muyuz? Yağ içermiyor ama yine de size sormak istedim.

Paketin içeriğini tam hatırlamıyorum ama içindekiler yüzünden serbest olmaması lazım canım..
İstersen içindekileri de yaz tekrar bakalım emin olamadım şimdi..
Ama şuna eminim dukan chatte ve bloglarda tariflerde geçen şey Jelatin ve aktarlarda satılıyor..

herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.

dukan.com'da 6 gün atak yapmam gerektiği sonucu çıktı; şayet zorlanmazsam 1-2 gün eklemeyi düşünüyorum. çünkü yolum çoooook uzun. :KK43:

yarın için ekmeğimi yaptım, yalnız pek kabarmadı, tadına baktım, gayet güzel. mantarlı tavuk sote yaptım yağsız, kitapta okuduğum kadarıyla mantar serbestti atak döneminde de. yanlış mı hatırladım acaba?

ayrıca baget haşladım ve fırında levrek yaptım, yarına hazırım. 20 dak. da yürüyüş yapabilirsem tamamdır. herkese başarılar :)

Merhaba, hoşgeldin :-)
Atakta mantar yiyemiyoruz, seyirde sebze gününde yenebilir.
Baget, derisiz olmak şartıyla yenebilir.

Paketin içeriğini tam hatırlamıyorum ama içindekiler yüzünden serbest olmaması lazım canım..
İstersen içindekileri de yaz tekrar bakalım emin olamadım şimdi..
Ama şuna eminim dukan chatte ve bloglarda tariflerde geçen şey Jelatin ve aktarlarda satılıyor..

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim :-)
Mesajı yazdıktan sonra içindekiler kısmını inceledim ve şeker yazdığını görünce Dukan'a uygun olmadığını anladım ama artık mesajı yazmıştım :KK1:
Bir anlığına yağ içermediğini görünce heyecanlandım ama şekerli ürünlere geçit yok :-)
Yaptım, kaselere de döktüm ama artık kime nasipse o yiyecek, ben değil :KK56:

Kızlar bişey sorcam tartılma sıklığınız ne kdar? Ne zamanlar tartılıyorsunuz? Ben sabah aç karna tartılmıştım tekrar yarın sabah aç karna tartışmayı düşünüyorum ama bi öneriniz var mı? Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Canim ben her gün tartiliyorum. Bu sekilde neyin zayiflamayi hizlandirdigi, ve neyin geciktirdigini takip ede biliyorum. Bol balik yedigimin ertesi günü, tarti hep eksi gösterdi... Yogurtu/sütü fazla kacirmamaya calisiyorum vs...

Atak ya da seyire uygun tatlılar da yapamaz mıyız :-)
Ben hiç kaçamak yapmadım ama canım tatlı istiyor.
Tariflerden birini deneyeyim diyorum.

Canin tatli istiyorsa yap, diyeti bozmaktan iyidir canim.. Ben bir aydir diyetteyim, bir kes tatli yaptim (pudding) oda kizkardesimin günü vardi.. Eli bos gitmek istemedim. Sanirim bu pudding/tatli konusu ordan acildi :KK53: Istersen her gün tatli tüket, dukani bozmaz (duraklama yapa bilir). Yalniz bana göre yanlis aliskanliklari devam ettirmektir bu. Her aksam ivir zivir, tatli felan yemekten bu hale geldik zaten. Tatlandiricilarla yapilan tatlilar da bu istegi sürekli tetikler diye düsünüyorum.. Yapa bilirsen kendine bir gün koy, mesela cuma aksamlari kendini bir dukan tatlisiyla ödüllendire bilirsin? Veya kurabiyeyle?

Hosgeldiniz. Ben 10 gün atak yaptim, ama tavsiye etmiyorum. Zor oldugu icin degil, ama atak evresini uzatmakla daha fazla bir kilo kaybim olmadi.. Seyire gectikten sonra düzenli vermeye basladim.. Atakin son bir kac gününü bosuna yaptm, kiloda oynama olmadi..
6 günü gecme :KK19:

merhabalar hoşgeldiniz aramıza :KK3: verdiğiniz kiloları görünce yarıda bırakmak istemiceksiniz inanın.dukanı 2. kez yapan biri olarak size tavsiyem verdiğiniz kiloların ve insanların iltifatlarının rehavetine kapılıp diyeti pat diye bırakmayın sakın.sonuna kadar gidin bütün aşamaları bitirin.benim nacizane görüşüm dukan testte kaç gün çıktıysa o kadar yapın atağı çünkü atakda kaybedilenin cogu su oldugu için,ekleyeceğiniz o 2 gün sizden kilo olarak pek bişey götürmez ama bıkmanıza neden olabilir hem sağlık açısından da fazla uzatmamak gerek diye düşünüyorum.Hadi bakalım yarın için bol şans:KK9:

Kizlar.. Bagirsak sorunlarindan dolayi form cayi kullaniyordum.. Bitti, yenisini alacaktim. Lakin form cayi bulamadim, besi bir aradayi aldim..
Ise yariyormu?

Kizlar.. Bagirsak sorunlarindan dolayi form cayi kullaniyordum.. Bitti, yenisini alacaktim. Lakin form cayi bulamadim, besi bir aradayi aldim..
Ise yariyormu?

form çayı bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor ve bağımlılık yapıyormuş, giderek de yetersiz kalıyormuş. okuduklarım bunlar. 5i bir arada çayında hiç değilse sinameki yok, daha zararsız bence. bolca ödem attırır hem. yalnız ben kullanamıyorum, böbreklerimi zorluyor sanırım, belimi ağrıtmıştı çünkü.

hoş bulduk arkadaşlar, desteğiniz için hepinize teşekkür ederim, atak 6 gün yapılacak anlaşıldı :) mantar işine üzüldüm yalnız :KK43: hem severim, hem de yıka doğra pişir :KK43: vah benim emeklerim oldu :)

form çayı bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor ve bağımlılık yapıyormuş, giderek de yetersiz kalıyormuş. okuduklarım bunlar. 5i bir arada çayında hiç değilse sinameki yok, daha zararsız bence. bolca ödem attırır hem. yalnız ben kullanamıyorum, böbreklerimi zorluyor sanırım, belimi ağrıtmıştı çünkü.
Bagimlilik yapa bilecegini biliyorum canim, ama ben sürekli kullanmiyorum zaten.. Herseyin fazlasi zarar - proteininde :)

Besi bir aradayi ilk kez yeni ictim, tadini pek sevmedim.. Ödem icinmi kullaniliyor? Bagirsak sorunum icin almistim :26:
Kutunun üzerindede birsey yazmiyor ki... :KK53:

Son düzenleme:

Aramıza hoşgeldin hayatta başarılmıycak birşey yok yeterki iste ben 65_68_70_75_77 derken birbuçuk ay önce aç karnına 79 küsürleri gördüm yani sen seksen de gitsin iki gün kadınlar kulübünde hiç durmadan arkadaşların yazılarını okudum sabahlara kadar ve üçüncü gün diyete başlamış oldum sonuçta bugün 40.gün itibariyle 67yimyani 12 kilo gitti kendini hiç kasma ama doyana kadar serberstlik saglıyor diyede bir oturuşta 3 tabak tavuk 2 kase yogurtta yeme ben akşam yediden sonra kesinlikle yemedim ama kendimide abartmadab aç bırakmadım kısacası mutlaka başarırsın ve başaracaksın...

tecrübeli dukandaşlar bana öneriniz ne olur?
Ben yulaf kepeğinin kokusuna dahi tahammül edemiyorum 2-3 gündür buraya bile gelemedim nerdeyse diyet bile gidiyordu midem alt üst oldu hiç bir şey yiyemediğim gibi ciddi kabızlık sorunu yaşadım ve önerilen bildiğim hiçbir yöntemle wc gidemiyorum sebze günleri olmasına rağmen şu anda da kaç gündür yumurtadan uzak duruyorum yulaf kepeğiyle ekmek yapayım dedim ekmeği bölünce ortasında yumurta birikmiş ve tadı kötü olmuştu mahlep belki iyi gelir diye düşünmüştüm ama yok olmadı dukan helvasından bıkmış durumdayım bu gün hiç yulaf yemedim yoksa yediklerimi çıkarıyorum :KK14: benim sorularımı cevaplar mısınız?

1-evde annemin kuruttuğu gün kurusu kayısıyı sıcak suya koyup suyunu içsem dukanı bozar mı yada duraklatır mı? (ilaçlarla wc gitmekten korkar oldum bağırsaklarım iyice tembelleşirse)

2-Yulaf kepeğiyle yapılan keklerde kullanılan vanilya aromaları felan o kokuyu alıyor mu?

3-Eşime pişirdiğim yemeklerede dukan usulü tuz ve yağ uygulaması yapıyorum o yemeklerin sadece suyunu çorba niyetine içsem olur mu, yoksa duraklatır mı? (nohut yemeği v.b)

yemeklerle diyetle sorunum yok ama en büyük derdim kabızlık ve yulaf kepeği :KK43:

bu arada iki günde 400gr vermişim kabızlık olmasa eminim daha iyi verirdim...

Son düzenleme:
X