Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
En fazla 4 gün durdurdum alt tarafta ama şöyle yapıyorum genelde canım kesinlikle tavsiye ederim önce buzdolabına alıyorum kavanozlar içinde üst tarafından yağını alıyorum ertesi gün zaten peltemsi bir kıvama geliyor ya sular onları ya buzluk kalıplarına alıyorum (fazla fazla aldım sırf bu yüzden burda biryer var kağıt ürünlerini toptan satıyor ama tamamen kağıt ürünü değil plastik ve silikon her türlü alet edevat geliş fiyatına bulunuyor ordan bu küçük krem peynir kapları reçeller falan kutularda takım halde satılıyorya o kutulardan buldum hem buzluk şeylerinden büyük hemde kapaklı olunca kat kat koyuyorum) dondurucuya atıyorum gerçi pek durutmuyorum (bu arada biraz tuz eklersen suya daha iyi olur eski kafayım biraz şey gibi düşün kuru kıyma kavurma bol tuz atarlardı bizimkiler daha çok uzun süre kalsın diye) maksimum 2 hafta kalır dondurucuda oda biryerlere gidersem falan parça parça her türlü yemeğe katıyorum özellikle mesela pilav falan ocakta ısıtırken az bişi su ister ya kesin bir kalıp atıyorum içine hem lezzetli hemde oğlan için bol vitaminli oluyor. Çok sevindim yardımcı olabildiysem.cok iyi yaa demek buzdolabinda bekletebiliyoruz. Buzdolabinda en fazla kac gun beklemeli tavuk veya et suyu? ya ben durmadan tavuk hasliyorum suyunuda hemen o gun kullanmam gerekir gibi corba yapiyorum, pilav yapiyorum (evdekilere) iyi oldu bunu ogrendigim.
yok canım. ben markete girip çikolatasız çıktığım zaman çok nadirdir. öyle azcık canımın sıkılsa hemen buzdolabıyla kaynaşırdım. ama bu sefer öyle değil. hatır gönül işlerine gelemiyorum. birde planlı bir hayatım olmuyor. hep başkalarının planlarıyla yaşıyorum. bir yere gidilecekse anlık karar verilip gidiliyor. birinde aç gezsem ikincisinde aç gezemiyorum sonuçta. hiç istekli olarak kaçamak olarak bozmadım. eğer öyle düşünsem bu diyetii götüremiyorum der bırakırdım. valla kızın sinirlenin. burda kimse kötülüğümüzü istediği için söylemez bunları. tekrardan tşk ederim. bireysel söylenmiş bişey değildi biliyorum.
hafta sonu kendime karnıbahar kısırı yaptım deneyen oldumu turşuda kattım içine yiyemedim. gezmeye götürdüm ama yiyemediğim için çöpü boyladı
Kızlar bişey sorcam tartılma sıklığınız ne kdar? Ne zamanlar tartılıyorsunuz? Ben sabah aç karna tartılmıştım tekrar yarın sabah aç karna tartışmayı düşünüyorum ama bi öneriniz var mı? Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Arkadaşlar merhaba ben dün süttozu almak istedim aradım ama bulamadım sadece cofeemate marka light bulabildim. bu yapılan ekmeklere eklenen süt tozu bumu. ben başladıgımdan beri kepegi lorlu kurabiye ve krep olarak tükettim ama ekmek falanda yapmak istiyorum. Kuru kayısı bize yask mı? bu kefek galeta unu karışımı diye bahsediyorsunuz ya ben onuda bulamadım. ekmek içine katmak için. bana cevap verirseniz çok sevinirim. sevgilerr
Bugünkü menümü baştan sona yazayım ilk günüm ya braz heyecanlıyım:)
Sabah: yulaf kepeğinden krep, 1dilim yağsız peynir, haşlanmış yumurta, şekersiz Yeşilçay
Öğle: haşlanmış yumurta üzerine sarımsaklı yoğurt ve kola Zero
Ara: bir kase yoğurt ve üzerine pul biber döktüm,Light icetea
Akşam: yağsız bol baharatlı hardallı tavuk sote, bir kase yağsız yoğurt ve bol su
Bugün şimdiye kadar toplamda 2,5 litre su içtim yatana kadar sanırım 3,5 olur. 30 dakikada yürüyüş yaptım.
İlk günüm gayet rahat geçti:)
istanbulda anadolu yakasında siparis dukan yemeği yapan varmi biliyor musunuz?
Bugün dukanda 1. ayım bitti.yanlışlıkla yediğim normal köfte dışında (1 kez) asla kaçamak yapmadım.ama bu 3 gündür fazlaca midem kazınıyor.tabiki yemiyorum.arada içtiğim mistik çay işe yarıyor biraz.kendime lorlu dereotlu kek yapıyorum günlük kepek miktarıma göre sabah tüketiyorum 2 kaşık hakkımı.ama bu seferde akşama mesela helva yapmak için kepek hakkım kalmıyor.acaba 3 e çıkarsak bu hakkı çok mu etkiler.neyse bunu duymamış olun.
1 ayda 5 kilo gitti normal aslında .çok şikayet etmesem de fazla memnun da değilim sanki.dukan hızlı kilo verdiriyor diyordum ama ben de geçerli değilmiş sanırım.az az veriyorum.valla kek kurabiye de yemiyorum sadece sabah ki bir dilim peynirli kek yiyorum.
sadece sabır.sanırım tek yapmam gereken bu.
herkese kolay gelsin.
herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.
dukan.com'da 6 gün atak yapmam gerektiği sonucu çıktı; şayet zorlanmazsam 1-2 gün eklemeyi düşünüyorum. çünkü yolum çoooook uzun.
yarın için ekmeğimi yaptım, yalnız pek kabarmadı, tadına baktım, gayet güzel. mantarlı tavuk sote yaptım yağsız, kitapta okuduğum kadarıyla mantar serbestti atak döneminde de. yanlış mı hatırladım acaba?
ayrıca baget haşladım ve fırında levrek yaptım, yarına hazırım. 20 dak. da yürüyüş yapabilirsem tamamdır. herkese başarılar :)
Paketin içeriğini tam hatırlamıyorum ama içindekiler yüzünden serbest olmaması lazım canım..
İstersen içindekileri de yaz tekrar bakalım emin olamadım şimdi..
Ama şuna eminim dukan chatte ve bloglarda tariflerde geçen şey Jelatin ve aktarlarda satılıyor..
Canim ben her gün tartiliyorum. Bu sekilde neyin zayiflamayi hizlandirdigi, ve neyin geciktirdigini takip ede biliyorum. Bol balik yedigimin ertesi günü, tarti hep eksi gösterdi... Yogurtu/sütü fazla kacirmamaya calisiyorum vs...Kızlar bişey sorcam tartılma sıklığınız ne kdar? Ne zamanlar tartılıyorsunuz? Ben sabah aç karna tartılmıştım tekrar yarın sabah aç karna tartışmayı düşünüyorum ama bi öneriniz var mı? Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Canin tatli istiyorsa yap, diyeti bozmaktan iyidir canim.. Ben bir aydir diyetteyim, bir kes tatli yaptim (pudding) oda kizkardesimin günü vardi.. Eli bos gitmek istemedim. Sanirim bu pudding/tatli konusu ordan acildi Istersen her gün tatli tüket, dukani bozmaz (duraklama yapa bilir). Yalniz bana göre yanlis aliskanliklari devam ettirmektir bu. Her aksam ivir zivir, tatli felan yemekten bu hale geldik zaten. Tatlandiricilarla yapilan tatlilar da bu istegi sürekli tetikler diye düsünüyorum.. Yapa bilirsen kendine bir gün koy, mesela cuma aksamlari kendini bir dukan tatlisiyla ödüllendire bilirsin? Veya kurabiyeyle?
Atak ya da seyire uygun tatlılar da yapamaz mıyız
Ben hiç kaçamak yapmadım ama canım tatlı istiyor.
Tariflerden birini deneyeyim diyorum.
Hosgeldiniz. Ben 10 gün atak yaptim, ama tavsiye etmiyorum. Zor oldugu icin degil, ama atak evresini uzatmakla daha fazla bir kilo kaybim olmadi.. Seyire gectikten sonra düzenli vermeye basladim.. Atakin son bir kac gününü bosuna yaptm, kiloda oynama olmadi..herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.
dukan.com'da 6 gün atak yapmam gerektiği sonucu çıktı; şayet zorlanmazsam 1-2 gün eklemeyi düşünüyorum. çünkü yolum çoooook uzun.
yarın için ekmeğimi yaptım, yalnız pek kabarmadı, tadına baktım, gayet güzel. mantarlı tavuk sote yaptım yağsız, kitapta okuduğum kadarıyla mantar serbestti atak döneminde de. yanlış mı hatırladım acaba?
ayrıca baget haşladım ve fırında levrek yaptım, yarına hazırım. 20 dak. da yürüyüş yapabilirsem tamamdır. herkese başarılar :)
herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.
Kizlar.. Bagirsak sorunlarindan dolayi form cayi kullaniyordum.. Bitti, yenisini alacaktim. Lakin form cayi bulamadim, besi bir aradayi aldim..
Ise yariyormu?
Bagimlilik yapa bilecegini biliyorum canim, ama ben sürekli kullanmiyorum zaten.. Herseyin fazlasi zarar - proteininde :)form çayı bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor ve bağımlılık yapıyormuş, giderek de yetersiz kalıyormuş. okuduklarım bunlar. 5i bir arada çayında hiç değilse sinameki yok, daha zararsız bence. bolca ödem attırır hem. yalnız ben kullanamıyorum, böbreklerimi zorluyor sanırım, belimi ağrıtmıştı çünkü.