Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

canım bence önemli olan kaç kilo olduğun değil; kaç kilo verdiğin önemli. bir tanesini baz al ve sürekli onda tartıl.yoksa kafan karışır. ben dijital kullanıyorum. tam 9 yıllık tartım. ve beni hiç yanıltmadı.benim için grlar da önemli oyüzden dijital kullanıyorum.

aaa canım sen de mi o grubusun? ben de ben de....:KK9: ama ben tam bir peynir canavarıyım . sütü yogurdu çok severim. yine de azaltacağım. 2gündür yediklerime dikkat ediyorum ve bu gün tartı 75 i gösterdi. çok şükür..deniz ürünlerini de cok severim. artık yükleneceğiz balıga.. :KK48: ama kahvaltıda ne yesek? fikrin var mı?

ben dukana başladıktan sonra soframızdan neşe uçtu gitti....ben et yiyorum. eşim vejeteryan...oglum fast food beslenmek istiyo. bazen 3 çeşit pişiriyorum. bazen de hiç...eee katlanacaklar artık

süt tozum yokkk
ama yine de deneyeceğim. ekmeğim bitti sabah. yulaf kepeğini en iyi ekmek olarak tüketiyorum.

Birkaç zamandır sabahları sıcacık ekmeğimi yapıyorum arasına peynir ve piliç salam koyup gidiyorum iş yerine ama kalkar kalkmaz muhakkak 3 kaşık yoğurt yiyorum tatlım kursak problemim vardı benim geçti indi çok şükür sabahları aç karna yenilen yoğurt karın yağlarını çok güzel eritiyor ekmeğe ise süt tozu koymuyorum ve normal tabakta (küçük porselen az çukur) pişiriyorum kağıt üzerinde son ayarda 4 dakika bir taraf 2 dakika bir taraf pişiyor arasını açıp iç kısmını tırtıklıyorum sonra koyuyorum malzemeyi afiyetle kocaman sandviçimi okulda arkadaşlarla kahvaltı ederken indiriyorum mideye ekmek
2 yk kepek
1 yumurta
yarım çay bardağından az light süt
tuz
kabartma tozu (yarım çay kaşığı kadar)
çırp çırp çukur bir kasede olur yağlı kağıt üstü pişir

bu kadaaaar aşırıya kaçmadan aşırı doyurucu bir sandviç oluyor afiyet olsun canım şimdiden :KK76:
Merhaba Kızlarrr; :KK16:

Hafta içi çok yoğun geçtiğinden pek uğrayamadım.. Hafta sonu da evde koşturmacalarla geçiyordu ki kendime yaptığım yeeği sizlerle paylaşmak için uğrayayım dedim..

Daha önce yulaf kepeği galeta karışımı denemeyenler neden bu karışımı bu kadar sevdiğimizi bu tarifi görünce eminim birkez daha anlayacaklardır..

Süper incecik ve kocaman 2 Krep çıkarttım.. Hem de seyirdeki günlük kepek hakkımızın yarısı kadar kepek ile..

Dukan Ciğer Dürüm.. :KK56:

Krep için:
1,5 yk Yulaf Kepeği galeta karışımı
1 yk süt
2 Yumurta akı, 1 sarı kullandım..

Hepsini iyice çırpıp az yağladığımız büyük boy krep tavasına yayıyoruz.. Biraz sıvı olması sizi şaşırtmasın.. Bu şekilde krep daha ince oluyor..

Arkalı önlü pişirdikten sonra içini hazırlamaya geçiyoruz.

İçi İçin:
Kırmızı soğan (Limon ve az tuz ile ovulmuş)
Dana ciğeri (Baharatlar ile yağsız tavada pişirilmiş)
Light Kaşar

Eki Görüntüle 666156

Krep içine malzemelerimizi diziyoruz..

Eki Görüntüle 666157

Biraz da tabağı süsleyelimmm :KK9:

Eşim gördüğünde gözlerine inanamadı.. Ve bu tabaktan 2 tane çıktı..:21: Nefisss..

Afiyet olsuuunn.. :KK54:
Ellerine sağlık canııııımmmm aşçılıkta süpersiniz maşallah barekallah

Lisamm Winniemm yemekler sizden yoğurt benden bacım, malzemeler çeyizden bakır yoğurt kovası (kesin tutuyor yanılma payı sıfırrr)
ligt süt (kabım kadar)
1,5 tatlı kaşığı light yoğurt
ölçüm litre veya kilo hesabı değil kızlar artık sütlerimle yaptım birbuçuk litre kadar. El batmayacak derecede ısıtıp homojen bir şekilde yoğurdu karıştırıyoruz 4 saat sarılı bir vaziyette sonrasında buzdolabında Allah ne verdiyse soğutuyorum çok şükür hep tuttu şimdiye kadar yaşasın Dukan diyorum aşçılığımızı ilerletti valla

$IMAG0761.jpg

AFİYET OLSUNNN.

Lisamm Winniemm yemekler sizden yoğurt benden bacım, malzemeler çeyizden bakır yoğurt kovası (kesin tutuyor yanılma payı sıfırrr)
ligt süt (kabım kadar)
ölçüm litre veya kilo hesabı değil kızlar artık sütlerimle yaptım birbuçuk litre kadar. El batmayacak derecede ısıtıp homojen bir şekilde yoğurdu karıştırıyoruz 4 saat sarılı bir vaziyette sonrasında buzdolabında Allah ne verdiyse soğutuyorum çok şükür hep tuttu şimdiye kadar yaşasın Dukan diyorum aşçılığımızı ilerletti valla

Eki Görüntüle 666367

AFİYET OLSUNNN.

Ay o ne güzel bir yoğurt kovası.. Bakır şeyleri oldum olası çok severim zatenn.. :KK16: Ellerine sağlık canım benim süper süper :KK9::KK9::KK9:

ligt süt (kabım kadar)

Eki Görüntüle 666367

AFİYET OLSUNNN.

Nefis görünüyor canim.. Light sütün yag orani kac?

Dukandaslarim cepten giriyorum acil biri varsa cevap verir mi :/ biz hergun bu yulafi yemek zorundamiyiz yani hergun ???

Ay sagol canim.. Bende yaptim, ama tutmadi.. Sünük birsey oldu.. Oysa yapacagimda annemi cagirdim, 30 yildir kendi yogurdunu yapar..
Birsey anlamadim..:KK43:

Valla ne hikmettir bilmiyorum benim bu kapta herzaman tutuyor ama başka kapta yapınca bazen tutmuyor tutmayıncada çatlak kemiğede demiştim biraz limon suyu veya sirkeyle kestiriyorum lorumsu çökeleğimsi tatlı bişi çıkıyor onu yiyorum öyle zaten az oluyor.

Midem gurulduyor gurul gurul valla bir kaşık yoğurt yiyip yatayım bariii. Sabaha sınav var, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum haklarında hayırlısı olsun inşallah. Yarın çok erkenden okulda olacağım gözetmenlik için o saatte kesin bişi yiyemeyeceğim ben öğlene kadar heralde kendi kurallarıma göre Dukan dışı olcak ama neyse herkese iyi geceler kızlar...

Kizlar, bugün ekmek yaptim, gercekten nefis oldu :KK52:
Tarifini veriyorum, belki denemek isteyen vardir :KK34:

Malzemeler:
6 yk yulaf kepegi - olmazsa olmazimiz :KK1::KK1:
Bir yumurta
5 yk süttozu
Bir cay bardagina yakin süt (yagsiz olmasini söylememe gerek ok dimi :KK53:)
Bir dolu cay kasigi mahlep
Bir dolu cay kasigi kuru maya
Birbuck cay kasigi kabartmatozu
Bir cay kasigi tatlandirici
Biraz tuz

Karistirin, firina verin.. 25 dakikada hazir :KK52:
3 günlük ayirdim, bugün yedigimin arasini actim, icine peynir, jambon, marul, domates.. Nefis sandwich ekmegi :KK56:

her zamanki ekmek tariflerimden sıkılmıştım, içimden ekmek yapmak gelmiyodu kreple idare ediyodum ama onu da hergün yapmaya üşenir oldum artık :)
bunu denicem ilk fırsatta. mayayı süte ekleyerek mi katıyosunuz ya da mayalandırıyo musunuz belli bi süre, bi yöntemi var mıdır?

Valla ne hikmettir bilmiyorum benim bu kapta herzaman tutuyor ama başka kapta yapınca bazen tutmuyor tutmayıncada çatlak kemiğede demiştim biraz limon suyu veya sirkeyle kestiriyorum lorumsu çökeleğimsi tatlı bişi çıkıyor onu yiyorum öyle zaten az oluyor.
Bende zaten sirke ve limontuzuyla kestirdim israf olmasin diye.. Hayirli geceler canim

her zamanki ekmek tariflerimden sıkılmıştım, içimden ekmek yapmak gelmiyodu kreple idare ediyodum ama onu da hergün yapmaya üşenir oldum artık :)
bunu denicem ilk fırsatta. mayayı süte ekleyerek mi katıyosunuz ya da mayalandırıyo musunuz belli bi süre, bi yöntemi var mıdır?

Hepsini güzelce cirptim, firin isinana kadar beklettim. Biraz daha beklete bilirdim, ama midem fena sesler cikariyordu :KK1::KK1: bu arada benim kullandigim toz mayaydi, digerini sütte eritmek gerek :KK53: yanlismi yazmisim :KK17:

ben de 0 grubuyumm. biraz araştırdım senin gibi. süt ve süt ürünlerinden uzak durun diyor.ama ben tam bir peynir canavarıyım.peynirsiz yumurtasız nasıl kahvaltı yapcaz biz canım ya..biz biraz düşünelim de dukana uygun günlük menüler çıkaralım. burada paylaşalım listeleri. belki işe yarar.allahtan benim etle tavukla balıkla sorunum yok.
sebze günlerimizde brokoli ,ıspanak, ve enginar yiyebiliyoruz.

merhaba ben de 0 grubuyum.okuduklarıma çok üzüldüm.göbek eritmek için sık sık yoğurt yiyordum sabahları da yumurta yiyordum.sanırım yemeye devam edeceğim ama miktarı azaltacağım.bi de enginar yasak değil mi (nişasta içerdiği için ) kitapta yasak yazıyor da (sf 97)

yaklaşık 3 haftadır 90-91 arasındayım. diyeti uyguluyorum, suyumu içiyorum, iki güne bir en az yarım saat spor yapıyorum ama eksilme yok. :KK5::KK5::KK5:

deli olucam...

pazartesi yürüyüşe de başlıcam. ne yapmam gerek bilmiyorum :2:

bu ay adetim 5 gün gecikti de acaba o yüzden mi?

regl gecikmesi şişlik yapar tabi.acaba bir şeyi bilmeden fazla mı tüketiyprsunuz.menü yazın farkederiz belki.

Kızlar köfteyi köfte harcı ile yapıp yesem olurmu

sanırım olmaz içeriğinden dolayı.bakmak lazım

lisabella muhteşem gözüküyor eminim tadı öyledir :KK56:

kızlar ben bugun çok kötü bişey yaptım kermeste çooooook kaçırdım

sabah dukana uygun fındık lahmacun( 1 kaşık yulaf kepeği kadar hakkımı yedim)
öğlen kermes börek pasta sarma ( cookk abarttım miktarını söylersem çoook kızıarsınız:26:tabi güçlendirmeye az kaldı havasıyla yaptım itira f ediyorum

akşam birşey yemedim mecbur telafi edecez ama biraz acıkma oldu sizce 1 yulaf kepeği hakkım kadar dukana uygun limonlu kurabiyemi mi yesem yada telafi için yemeyeyimmi :KK45: yardım kızlar :18:

yemeyein bence.yeterince kaçamak yapmışssınız çünkü :KK20::KK20:

Slm kizlarrr.. Gecen mayaladigim yogurt tutmadi... :KK43: Resmen sünüyordu.. Bende bugün kestirdim, peynir yaptim :KK51:
Anladimki yagsiz süt ile mayalanmiyor - kullandigim sütün yag orani %0,1 di.. Artik yarim yagliyla deneyecegim (%1,5)..

Bende yogurt ustasi olacagima inanmistim :KK47:

ilk denediğim yarım tuttu çünkü 6 saat bekletip öyle dolaba koymuştum.ama bu sefer tuttu hem de kalıp gibi.şöyle yapıyorum
1 lt light sütü kaynatıp ılıttım. 2 kaşık normal yoğurdu bu sütle biraz incelttim sonra kabın bir tarafından yavaşça döktüm.sadece bir kez dipten karıştırdım.polar battaniyeye sarıp sıcak yere koydum.yaklaşık 10 saat bekledi.kaşık değdirmeden buzdolabına koydum.2 saat de orada kaldı.sonuç mükemmel..

cam kaplarda harika tutuyor diyorlar.ben seramik am kapaklı tencerede mayaladım.bir daha deneyin bence.yapacaksınız inanıyorum.

Mayamdan kaynaklana bilirmi? Marketten evvelden aldigim bir yogurtla mayaladim.. Pinarindi heralde. Keske annemin yogurduyla mayalasaydim.. Birdahaki sefer insallah.

Slm kizlarrr.. Gecen mayaladigim yogurt tutmadi... :KK43: Resmen sünüyordu.. Bende bugün kestirdim, peynir yaptim :KK51:
Anladimki yagsiz süt ile mayalanmiyor - kullandigim sütün yag orani %0,1 di.. Artik yarim yagliyla deneyecegim (%1,5)..

Bende yogurt ustasi olacagima inanmistim :KK47:
çok zor tutuyor yağsız sütle :/ en son ki tutturmamda şöyle yaptım. mayaladıktan sonra. fırını yakıp içi ılık olasıya kadar ısıttım. sonra örttülere sardığım yoğurt olmaya aday sütü:KK53: fıırına koydum. 4 saat sonra baktım tutmamıştı. ertesi sabaha kadar fırın içinde durdu yine. bu seferde suyu çok fazla çıkmıştı ve iş yerine götüresiye kadar bildiğin ayran oluyordu :) Atatürk orman çiftliğinin yoğurt setinden bahsetmiştim ya. ablam gelirken almış bugün:KK48: şimdı ılımasını bekliyorum mayasını koyucam. yalnız kutunun üstünde mayaladıktan sonra 3,5 4 saat içinde hazır olacağı yazıyo. e üstünü örtmeyecek miyiz? :26: ev yoğurdu olması hoşuma gitti

Masallah kiz, bu ne enerji - yorgunlugun bu ise, helal olsun :KK19:
Sen pastani yap, bugün sadece arkadas - yarin ne olur bilinmez :KK54:

Bende insallah koyu bir sohbet vardir diyordum..

şöyle bi durum var . sabah işe giderken hava çokta soğuk değildir diye montumun içine sadece kısa kollu giydim. serviste çok geç geldi. o kadar çok üşüdüm ki gözümden yaş geldi. hatta ve hatta sincan tarafından gelen arabaların üstünde 5-6 cmlik kâr vardı:KK53: işte spordan dönüştede feci haldeydim. ayacıklarıma sıcak su torbası koyunca 2 saat mışılll mışıl uyumuşum. uyanıncada duş aldım kendime geldim. az önce 4 günlük ekmek pişirdim kendime:KK53: arkadaşıma kek ve nar şerbeti yaptım,yoğurdumu mayalıycam ve deee lahana çorbası yapıcam yarın başlıyorum :KK66::KK66: lahana- dukan karışık diyet nasıl gidecek bakalım :KK1: şu 6 lara bi düşeyim artık yahuuuu :KK14:

bu arada iş yerinde ki arkadaşımın üstüne düşüyorum çünkü,onun çalıştığı bölüm çok yorucu. nefes nefese kaldığını gördüm kaç kere. harekette zorluk çekiyor ve 120 kg ciddi bi kilo problemi var. nasıl biz burda birbirimize destek verip motive oluyorsak aynı şeyi ondada uygulamaya çalışıyorum. aşk felan olması çok zor bir durum :) olmasında zaten. aynı iş yerinde çalıştığım biriyle sevgili olmam . şimdiye kadar başardım en azından

Ay sagol canim.. Bende yaptim, ama tutmadi.. Sünük birsey oldu.. Oysa yapacagimda annemi cagirdim, 30 yildir kendi yogurdunu yapar..
Birsey anlamadim..:KK43:

annelerde yapamıyor işteeee:KK23: benim annemde denedi tutmadı.

yoğurt mayaladığın kapta gözüm kaldı çiğdem ablaaa :KK31:
tavsiye ettiğin kestirme yöntemini aklımın bi köşesine yazdım. onu yoğurt değilde beyaz peynir yaparken kullanıcam. olur mu ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
ligt süt (kabım kadar)

Eki Görüntüle 666367

AFİYET OLSUNNN.

amanınnnnnnnn, al kaşığı elinne.......ye allah yeeeeee...ye allah yeeeeee..buz gibiiii...çok seviyorum yoğurdu.

çok zor tutuyor yağsız sütle :/ en son ki tutturmamda şöyle yaptım. mayaladıktan sonra. fırını yakıp içi ılık olasıya kadar ısıttım. sonra örttülere sardığım yoğurt olmaya aday sütü:KK53: fıırına koydum. 4 saat sonra baktım tutmamıştı. ertesi sabaha kadar fırın içinde durdu yine. bu seferde suyu çok fazla çıkmıştı ve iş yerine götüresiye kadar bildiğin ayran oluyordu :) Atatürk orman çiftliğinin yoğurt setinden bahsetmiştim ya. ablam gelirken almış bugün:KK48: şimdı ılımasını bekliyorum mayasını koyucam. yalnız kutunun üstünde mayaladıktan sonra 3,5 4 saat içinde hazır olacağı yazıyo. e üstünü örtmeyecek miyiz? :26: ev yoğurdu olması hoşuma gitti

şöyle bi durum var . sabah işe giderken hava çokta soğuk değildir diye montumun içine sadece kısa kollu giydim. serviste çok geç geldi. o kadar çok üşüdüm ki gözümden yaş geldi. hatta ve hatta sincan tarafından gelen arabaların üstünde 5-6 cmlik kâr vardı:KK53: işte spordan dönüştede feci haldeydim. ayacıklarıma sıcak su torbası koyunca 2 saat mışılll mışıl uyumuşum. uyanıncada duş aldım kendime geldim. az önce 4 günlük ekmek pişirdim kendime:KK53: arkadaşıma kek ve nar şerbeti yaptım,yoğurdumu mayalıycam ve deee lahana çorbası yapıcam yarın başlıyorum :KK66::KK66: lahana- dukan karışık diyet nasıl gidecek bakalım :KK1: şu 6 lara bi düşeyim artık yahuuuu :KK14:

bu arada iş yerinde ki arkadaşımın üstüne düşüyorum çünkü,onun çalıştığı bölüm çok yorucu. nefes nefese kaldığını gördüm kaç kere. harekette zorluk çekiyor ve 120 kg ciddi bi kilo problemi var. nasıl biz burda birbirimize destek verip motive oluyorsak aynı şeyi ondada uygulamaya çalışıyorum. aşk felan olması çok zor bir durum :) olmasında zaten. aynı iş yerinde çalıştığım biriyle sevgili olmam . şimdiye kadar başardım en azından

annelerde yapamıyor işteeee:KK23: benim annemde denedi tutmadı.

yoğurt mayaladığın kapta gözüm kaldı çiğdem ablaaa :KK31:
tavsiye ettiğin kestirme yöntemini aklımın bi köşesine yazdım. onu yoğurt değilde beyaz peynir yaparken kullanıcam. olur mu ki?

canım işyerindeki arkadaşına yardım etmen çok güzel bir davranış.'' bir nimetin şükrü, kendi cinsinden olmalı.'' bazen yolda giderken çok kilolu birini görüyorum.gözlerindeki mutsuzluğu hissediyorum. ''bak dukan diyeti var.onu yap. kesin kilo verirsin'' diyesim geliyo...ama olmazki...eşkiya gibi yol kesilmez ki :KK53: vazgeçiyorum.ama tanıdığım herkese anlatıyorum. zaten beni gören direk konuyu açıyo :KK76:

Birkaç zamandır sabahları sıcacık ekmeğimi yapıyorum arasına peynir ve piliç salam koyup gidiyorum iş yerine ama kalkar kalkmaz muhakkak 3 kaşık yoğurt yiyorum tatlım kursak problemim vardı benim geçti indi çok şükür sabahları aç karna yenilen yoğurt karın yağlarını çok güzel eritiyor ekmeğe ise süt tozu koymuyorum ve normal tabakta (küçük porselen az çukur) pişiriyorum kağıt üzerinde son ayarda 4 dakika bir taraf 2 dakika bir taraf pişiyor arasını açıp iç kısmını tırtıklıyorum sonra koyuyorum malzemeyi afiyetle kocaman sandviçimi okulda arkadaşlarla kahvaltı ederken indiriyorum mideye ekmek
2 yk kepek
1 yumurta
yarım çay bardağından az light süt
tuz
kabartma tozu (yarım çay kaşığı kadar)
çırp çırp çukur bir kasede olur yağlı kağıt üstü pişir

bu kadaaaar aşırıya kaçmadan aşırı doyurucu bir sandviç oluyor afiyet olsun canım şimdiden :KK76:

Ellerine sağlık canııııımmmm aşçılıkta süpersiniz maşallah barekallah

canım piliç salam yiyo muyuz.bu şarküteri ürünlerinden neler yiyoruz. hele sen bir sayıver bana gülüm..alırken neyine dikkat edeceğiz?
bu arada öyle güzel anlatmışsın ki kahvaltı yaptığım halde iştahım açıldı

Merhaba kızlar,
Bu diyette hiç tatlı yok mu?Tatlı krizlerinizi nasıl geçiştiriyorsunuz.
Birde ekmekten bahsedenler var,nasıl yapıyoruz?Ne kadar yiyebiliyoruz?
Tekrar sorular ise eğer kusura bakmayın,sayfa sayısı çok hepsini okumak mümkün olmuyor.

herkese günaydınlar, ay ne güzel bi pazar bugün :KK8: dukanı seviyorum :KK16:sizi de tabii En Büyük KK
nurlum
merhaba hoşgeldiniz :KK3: tatlandırıcı kullanıyoruz tatlı isteklerimiz için, şahane dukan tatlıları var inanamazsınız :)
ama kilonuzu falan bi söyleseydiniz keşke belki dukana ihtiyacınız yoktur? bi de kitabı okumadan hayatta olmaz :)
en azından okuyup kendinizin karar vermesi şart, hiç değilse okuyun testi nerden yapacağınızı ve diyetin işleyişini okuyunca biraz öğrenirsiniz. aklınıza yatarsa başlarsınız :)
sevgiler :KK48:

Hepsini güzelce cirptim, firin isinana kadar beklettim. Biraz daha beklete bilirdim, ama midem fena sesler cikariyordu :KK1::KK1: bu arada benim kullandigim toz mayaydi, digerini sütte eritmek gerek :KK53: yanlismi yazmisim :KK17:

harika vallahi tam benlik tarif, onu ayrı ayrı çırp onu ayrı ayrı karıştır uğraşmak yok :KK8:
kuru maya yazmıştınız sanırım, o da toz maya oluyor heralde, doğrudur yani :) ne zamandır duruyodu mayacıklarım, ilk mayalı tarifim olcak bakalım :)
teşekkürler tekrar, tarifi buliym de yapiym :KK55:

arkadaşlar,

dukan diyetindeki 21. günüm ve yalnızca 2 kilo verebildim. Diyetin ikinci haftasından itibaren haftada 4 gün 1 saatten spor yaptım ve diyeti hiç bozmadım:KK43:
Çok moralim bozuk. Siz de yaşıyor musunzu böyle birşey:KK43:

Merhaba kızlar,
Bu diyette hiç tatlı yok mu?Tatlı krizlerinizi nasıl geçiştiriyorsunuz.
Birde ekmekten bahsedenler var,nasıl yapıyoruz?Ne kadar yiyebiliyoruz?
Tekrar sorular ise eğer kusura bakmayın,sayfa sayısı çok hepsini okumak mümkün olmuyor.

merhaba..
sorunuza cevap vereyim dedim bi okuyayaım neler kaynatmıs bizim kızlar dedim ve size cevap vermeden geçmiyim :)
ekmeği hiç yapmadım ben kreple yada galeta ile geçiştiriyorum bazende kepek hakkımı yayla çorbası yapark kullanıyorum arada sıvı ve ılık yiyecekler gitmesi mideye iyi oluyor.Tatlıda yulaf kepeği helvası ve muhallebi var benim kullandığım tabi aşırı kullanmak duraklama yapıyor malum tatlandırıcılar cıssssss :KK20:
yulaf kepeği helvası:
■6 yemek kaşığı yulaf kepeği
■2 yemek kaşığı sıvı yağ
■1,5 su bardağı süt
■Tatlandırıcı
■Tarçın
Hazırlanışı

Bir tencerede sıvı yağ kızdırılarak, yulaf kepekleri eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Damak tadına göre sütün içine tatlandırıcı ilave edilir. Kavrulan yulaf kepeklerinin üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Son bir kez karışıtırıldıktan sonra ocak ve tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Daha sonra üzeri tarçınla süslenerek servis edilir.(gayet güzel oluyor tatlı ihtiyacınızı gideriyor ben yarı yarıya yaptım güzel bi tat oldu özellikle regl dönemlerinde ilaç gibi oluyor :KK1:)

muhallebi:3 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı light süt
2 yk tatlanddırıcı
üzeri için tarçın
yapılışı: bütün malzemleri karıştır ve kısık ateşte pişir.kaselere pay edip soğumaya bırakın üzeri kabuk tutunca tarçın ekleyin ve aifyet olsunnnn :)google da arattığınızda karşınıza bir sürü daha tarif çıkacaktır harika tarifler mevcut

X