- 27 Eylül 2012
- 258
- 16
selam dukancanlar;
reglim devam ediyor.kaplıca için hazırlıklarım tamam.annemlerle gideceğiz,kızımla birlikte haber bekliyorum.ne olur ne olmaz diye yiyecek stokumuda yaptım.tavuk göğsü haşladım,saklama kabına koydum.ekmeğimi yaptım.4 tane light ton balığı aldım.lorumu ayarladım.gideceğimiz yer devremülk.buzdolabı,fırın vs var.sıkıntı çekmem.buhar odasıyla sauna beni bekler.açık mis gibi havada yürüyüşümüde yaparım.bu perşembe bildirim yapamayacağım.mart sonunda hedefime ulaşınca belki önce-sonra yaparım motivasyon açısından
Kızlar ben de kansızlık var, kansızlık için olan ürünler pekmez, kuru üzüm vs. dukana uygun olmadığı için dalak alayım diyorum, dalak dukana uygun mu, ıyy onu da nasıl yiyceksem hiçte sevmem
bu arada kızlar ben ağustosta yürüyüşe başladım ve dukana başlıyana kadar sadece yürüyüşle 13 kilo verdim ama yürüyüşe başladıktan 3 ay sonra tartıldım ben kafayı rakamlara takmam giden her gram değerlidir telaşınada düşmem çünkü ben onca kiloyu 2 3 ayda almadımki senelerdir üstüste eklenmiş kiloları vermek kolay olmasa gerek diyerek ve bunu bilerek başladım bu yola yazın 122.5 kg dm düşünsenize toplamda 7 ayda 15 günü diyet olmak kaydıyla 17.5 kg gitti ve ben toplamda 5 defa tartıya çıktım eğer sürekli çıksam gr takılsaydım vucudum belki vermezdi diyetsiz bu kadar
selam dukancanlar;
reglim devam ediyor.kaplıca için hazırlıklarım tamam.annemlerle gideceğiz,kızımla birlikte haber bekliyorum.ne olur ne olmaz diye yiyecek stokumuda yaptım.tavuk göğsü haşladım,saklama kabına koydum.ekmeğimi yaptım.4 tane light ton balığı aldım.lorumu ayarladım.gideceğimiz yer devremülk.buzdolabı,fırın vs var.sıkıntı çekmem.buhar odasıyla sauna beni bekler.açık mis gibi havada yürüyüşümüde yaparım.bu perşembe bildirim yapamayacağım.mart sonunda hedefime ulaşınca belki önce-sonra yaparım motivasyon açısından
dün herifcezime alıcı bir gözle baktım-baya iri yarı bir adam oldun-dedim.bana-baktım hatunun zayıflayacağı yok ve hatunum benden iri olmamalı diye bende kilo alıyorum-dedi.bu erkeklerin herşeye bir cevapları var.ben oldum olası balık etli zaman zamanda balina etli oldum ama benim herif aldığımda 67 şimdim 87 kg boyu 180 olduğu için pek belli etmesede sevgili göbeğimiz(adı berke can)gitikçe büyüyor.bende göbeğine laf söyleyince -nevar kızım erkek adamım ben bir koşarsam geçer-diyor.çocuklar bu lafa alıştıları için babalarına bu koşu gününün ne zaman geleceğini soruyorlar.tam 5 senedir bekliyorlarmış.çocuklardan birşey kaçmaz .kışın biraz kilo aldığımdada-benim hatun kışlık moda geçti-diye benle uğraşır. şmdide kilo verdiğimi görünce destek veriyor sağ olsun.bugün tatlı kurizindeyim.ve dünkü dukan helvamı parmaklıyarak bitirdim.yarım ölçü yapmıştım şimdi de yarım ölçü börek yiyecegim fırında pişiyor.akşama ve ara öğünede efir.efirin içine nane atıp yedinizmi iştahı azaltıp ferahlatıyor.salatalığım bitmiş üşenmezsem gidip alır azıcık cacık gibi yaparım.o daha güzel olur.neyse benim spalar ve eşim gelmek üzere onları yedirip gönderir öyle dönerimm
böreğim güzel olmuş.önceleri tarifini vermiştim mayalı krep hamurundan 4 adet pişirip küçük bir tepsiye dizip arasına peynir koyup yoğurt falan sürüp yaptım.şimdide yaptığım tarhanamı ıslatım bakalım tadı nasıl olacak güzel olursa tarifini veririm.
dün herifcezime alıcı bir gözle baktım-baya iri yarı bir adam oldun-dedim.bana-baktım hatunun zayıflayacağı yok ve hatunum benden iri olmamalı diye bende kilo alıyorum-dedi.bu erkeklerin herşeye bir cevapları var.ben oldum olası balık etli zaman zamanda balina etli oldum ama benim herif aldığımda 67 şimdim 87 kg boyu 180 olduğu için pek belli etmesede sevgili göbeğimiz(adı berke can)gitikçe büyüyor.bende göbeğine laf söyleyince -nevar kızım erkek adamım ben bir koşarsam geçer-diyor.çocuklar bu lafa alıştıları için babalarına bu koşu gününün ne zaman geleceğini soruyorlar.tam 5 senedir bekliyorlarmış.çocuklardan birşey kaçmaz .kışın biraz kilo aldığımdada-benim hatun kışlık moda geçti-diye benle uğraşır. şmdide kilo verdiğimi görünce destek veriyor sağ olsun.bugün tatlı kurizindeyim.ve dünkü dukan helvamı parmaklıyarak bitirdim.yarım ölçü yapmıştım şimdi de yarım ölçü börek yiyecegim fırında pişiyor.akşama ve ara öğünede efir.efirin içine nane atıp yedinizmi iştahı azaltıp ferahlatıyor.salatalığım bitmiş üşenmezsem gidip alır azıcık cacık gibi yaparım.o daha güzel olur.neyse benim spalar ve eşim gelmek üzere onları yedirip gönderir öyle dönerimm
eskiler demiş - intikam soğuk yenen bir yemektir-diye. doğru söylemişler.sen intikamı iyi almışsın.benim herife gelince sağ olsun kayınbabam hakından geliyor.çok şişmanlamışsın oğlum az ye diyor.eşimin ailesi hep zayıf ve esmer.eşim genetiklerini bozduğumu dasöylüyor.eşimin ailesi oldukça esmer ben sarışın çocuklar kumral.yani bu adamlarda laf bitmez.zaten gönül onları sevmese bu kadar tatlı olmasalar bir tepsi baklavayla yenmezler ya neyse.Ah o eşlerin tutumları yokmu, birkaç sene evvel bir yaz ayıydı havuzda biraz panik üstü boğulma tehlikesi atlatayazıyordum ki kendimi son anda toparladım. O kadar ahalinin arasında "hanım kurtaramazdım da valla kendi başının çaresine bakman gerekir ben kaldıramam seni" gibi tam hatırlayamadığım o anki sinir ve artık nasıl bir duyguyla bilinçaltıma sadece alınacak intikamı kazıdığım cümle sayesinde azmettim bende. Yurtdışından döndüğünde gayet zayıflamış olduğunu gören annemde "kızım dikkat et yakında annesi gibi duracaksın" sözüyle son darbeyi vurdu. Her ne kadar minnik paşam anne babannemde babamda anneannemde senden daha şişman diyip gönlümü almaya çalışmış olsada yinede oğlumun resimlerinde kendimi babamızdan daha heybetli gördüğüm vakit tamaaaaam yeter artık bu baya baya sınır aşamasıydı dur dedim kendime. Yaklaşık bir 15 kilo verdiğim vakitler kayınvalidemlerde yemekteyken "Aşkım arada nefes almanda lazım, doymadın galiba" dediğim vakit yüzünün aldığı ifadeyi görünce içimden öyle bir ohhh demişimki bütün sofra ahalisi rahatladığımı anlayınca bastı kahkahayııı. Elime ne geçti. Artık evde kilo bahsi geçmiyor, eşim yavaştan yavaştan dukan yapmaya başladı (etobur olduğu için az yufka yemeyi bıraksa zaten verirmiş kendileri bizim diyetin temel noktası buymuş ona göre), minnik paşam resim defterinde uzun saçlı, ince belli, kırmızı dudaklı ama neolursa olsun babası ve kendi elini sıkı sıkı tutmuş şekilde tasvir etmeye başladı beni ve ailemizi.. E ben bunu hep diyorum YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
dukan helvası nedir? tarifini alabilirmiyim.
Kızlar bişey soracağım,
Yumurta sadece rafadan mı olmalı yağda yapılabilir mi?