Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhabalar dukandaşlar.

Dün işlerden fırsat bulup giremedim. Hafta sonu aniden gelişen bir misafirliğe gittim. Birsürü sevdiğim yiyeceklerden vardı. Hiçbirini yemedim. Yatılı kaldık bide. Sadece yoğurtla beslendim :)
Ofistede doğumgünleri vardı. Tatlılar pastalar börekler kısırlar. Ama yok hiçbişey yolumdan döndüremez beni :) Zaten dar gelen pantolonlarım bol gelmeye başladı.
Bir aydır dukan yapıyorum daha yolum uzun. Nefsine hakim olmak çok güzel bişey...

selam dukancanlar;

reglim devam ediyor.kaplıca için hazırlıklarım tamam.annemlerle gideceğiz,kızımla birlikte haber bekliyorum.ne olur ne olmaz diye yiyecek stokumuda yaptım.tavuk göğsü haşladım,saklama kabına koydum.ekmeğimi yaptım.4 tane light ton balığı aldım.lorumu ayarladım.gideceğimiz yer devremülk.buzdolabı,fırın vs var.sıkıntı çekmem.buhar odasıyla sauna beni bekler.açık mis gibi havada yürüyüşümüde yaparım.bu perşembe bildirim yapamayacağım.mart sonunda hedefime ulaşınca belki önce-sonra yaparım motivasyon açısından

Bravo bir sürü kilo vermişsiniz, darısı başıma:)
Ne zaman başlamıştınız Dukan'a?

Kızlar ben de kansızlık var, kansızlık için olan ürünler pekmez, kuru üzüm vs. dukana uygun olmadığı için dalak alayım diyorum, dalak dukana uygun mu, ıyy onu da nasıl yiyceksem hiçte sevmem

sakatat tüketebiliyotuz.yanılmıyorsam.ve bende dalağa ıyyyyyy deyip sana katılıyorum

tartı konusunda sana katılıyporum 4 gündür tartılmadım bugün çıktım +1 kg gördüm.yani -300 olmalıydı.ancak dün sebze günümdü ve ödem toplandığını biliyorum oyüzden içim rahat.ancak tartı şeytanı boş durmuyor haydi tartıl diye dürtüklüyor.

banene bende isterimmmmmmmmmm

Son düzenleme:
merhabalar. bende dün başladım dukana.daha önce denemiştim ama becerememiştim:)
şimdi daha ılıman yapcam.çünkü ilkinde o kadar kastımki kendimi.ilk kaçamağım o kadar büyük olmuştuki geri dönememiştim:)
bu nedenle bu sefer çokta takmadan yapmaya karar verdim.biliyorum dukan kaçamak kaldırmıyor ama napıyım.zaten yaptıgım diyete dukan değil dukalay diyorum:)))))))moral açısından laylaylom gelsin diye:)))
mesela bu sabah yumurta haşladım yanınada fincan keki yaptım.biraz ıslak oldu ama güzel oluyor:))

aaa bu arada dün başladığımda 60.7 idim
bu sabah ise 59.6 idim

bakalım nasıl gidicem

herkese bol bol - li günler

dün herifcezime alıcı bir gözle baktım-baya iri yarı bir adam oldun-dedim.bana-baktım hatunun zayıflayacağı yok ve hatunum benden iri olmamalı diye bende kilo alıyorum-dedi.bu erkeklerin herşeye bir cevapları var.ben oldum olası balık etli zaman zamanda balina etli oldum ama benim herif aldığımda 67 şimdim 87 kg boyu 180 olduğu için pek belli etmesede sevgili göbeğimiz(adı berke can)gitikçe büyüyor.bende göbeğine laf söyleyince -nevar kızım erkek adamım ben bir koşarsam geçer-diyor.çocuklar bu lafa alıştıları için babalarına bu koşu gününün ne zaman geleceğini soruyorlar.tam 5 senedir bekliyorlarmış.çocuklardan birşey kaçmaz.kışın biraz kilo aldığımdada-benim hatun kışlık moda geçti-diye benle uğraşır.şmdide kilo verdiğimi görünce destek veriyor sağ olsun.bugün tatlı kurizindeyim.ve dünkü dukan helvamı parmaklıyarak bitirdim.yarım ölçü yapmıştım şimdi de yarım ölçü börek yiyecegim fırında pişiyor.akşama ve ara öğünede efir.efirin içine nane atıp yedinizmi iştahı azaltıp ferahlatıyor.salatalığım bitmiş üşenmezsem gidip alır azıcık cacık gibi yaparım.o daha güzel olur.neyse benim spalar ve eşim gelmek üzere onları yedirip gönderir öyle dönerimm

haaa kaçamak nerde derseniz yukarıdaki mesajıma yazmadığım 2 zeytin de:))))))))))))))))

Selam bayanlar, bitki çayı olayını iyiden iyiye geliştirmiş bulunmaktayım artık sade yeşil çay yerine ya nar şerbeti formunda yada tam mix bitki çayı formunda tüketiyorum günde 3 bardağı bazen geçiyor ama minimum 3 bardak tüketmeye çalışıyorum işe yarıyormu? Evet bir kaç haftadır tospa hızıyla ilerleyen ibrenin yavaş yavaş prangalarını çözdüğünü farkettim. İnşallah perşembeye istediğim rakamı göğsümü gere gere yazacağım zira bu hafta başında çooook güzel rakamlarla açtım gözümü güzel günlere... Seyir son dediğim tarihte istediğim kiloya kolay kolay inebileceğim inşallah belkide daha fazlası gider de güçlendirmede de söylenilen 2-3 kiloyu verip 70 tam sayısıyla huzur dolu bir yaz mevsimi geçirebilirim. Zaten akdeniz iklimi dolayısıyla baya baya suyla yaşadığımız ve yazın güzel bir aylık kısmını mübarek günlerde geçireceğimiz için hiç korkmuyorum kilo almaktan...
Sabah hemencicik sade ekmek yaptım kendime, şunu farkettim süt tozu beni yavaşlattı.
Light süt, yumurta, kepek, tuz ve kabartma tozunu göz kararı karıştırıp yağlı kağıt üzeri normal yemek tabağında 5 dakika pişirdim. Sonra ters yüz edip arka tarafını da pişirdim (mikroda) içini araladım 3 dilim peynir 3 dilim salamla enfes bir sandviç yaptım 10buçuk gibi yedim. Üzerine de ikinci bardak karışık bitki çayımı içiyorum keyfime keyif katıyorum.
Bu arada karbonatlı su olayına da bir yorum kabul ederseniz benden; Düşük tansiyonlu arkadaşlara önermiyorum arkadaşlar, ilk olarak tam randımanlı denemeye başladığımda tansiyonumu baya bir düşürmüştü, kimseyi tedirgin etmemek için yazmamıştım ama bir hastane mevzumuz olmuştu gece gece... Daha sonraları da denemeye kalktım ama yine tansiyonum oynayınca tamamen bırakmaya karar verdim. Yani bu benim vücuduma göre olan birşey faydasını gören arkadaşlara bişi diyemem. Ama dukan ve yeşil çay yetiyorsa fazla zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum :)))

böreğim güzel olmuş.önceleri tarifini vermiştim mayalı krep hamurundan 4 adet pişirip küçük bir tepsiye dizip arasına peynir koyup yoğurt falan sürüp yaptım.şimdide yaptığım tarhanamı ıslatım bakalım tadı nasıl olacak güzel olursa tarifini veririm.

selamlar dukanın hoş,alımlı hatunları dukana devam etme kararı aldım karatayla arasında kaldıktan sonra evet zor bi diyet ama alışıyor gerçekten insan bir süre snra,perşembe şehirdışına ailemin yanına gitcem malum dışarda okumak zor anne kucağı baba ocağı istiyor insan artık ,ameliyat olma ihtimalim çok yüksek illa ki diyetimde aksaklık olacaktır bu sebepten dolayı döndüğümde tekrar atakla başlasam işe yarar mı sizce ne yapcağımı bilemedim?

dukan helvası nedir? tarifini alabilirmiyim.

aaa onu bende yapmıştım lezzetli oluyor vede doyurucu.. akşama hamburger ekmeği yapıcam ben karar verdim :) içinede köfte koyar götürürüm okulaa

Ah o eşlerin tutumları yokmu, birkaç sene evvel bir yaz ayıydı havuzda biraz panik üstü boğulma tehlikesi atlatayazıyordum ki kendimi son anda toparladım. O kadar ahalinin arasında "hanım kurtaramazdım da valla kendi başının çaresine bakman gerekir ben kaldıramam seni" gibi tam hatırlayamadığım o anki sinir ve artık nasıl bir duyguyla bilinçaltıma sadece alınacak intikamı kazıdığım cümle sayesinde azmettim bende. Yurtdışından döndüğünde gayet zayıflamış olduğunu gören annemde "kızım dikkat et yakında annesi gibi duracaksın" sözüyle son darbeyi vurdu. Her ne kadar minnik paşam anne babannemde babamda anneannemde senden daha şişman diyip gönlümü almaya çalışmış olsada yinede oğlumun resimlerinde kendimi babamızdan daha heybetli gördüğüm vakit tamaaaaam yeter artık bu baya baya sınır aşamasıydı dur dedim kendime. Yaklaşık bir 15 kilo verdiğim vakitler kayınvalidemlerde yemekteyken "Aşkım arada nefes almanda lazım, doymadın galiba" dediğim vakit yüzünün aldığı ifadeyi görünce içimden öyle bir ohhh demişimki bütün sofra ahalisi rahatladığımı anlayınca bastı kahkahayııı. Elime ne geçti. Artık evde kilo bahsi geçmiyor, eşim yavaştan yavaştan dukan yapmaya başladı (etobur olduğu için az yufka yemeyi bıraksa zaten verirmiş kendileri bizim diyetin temel noktası buymuş ona göre), minnik paşam resim defterinde uzun saçlı, ince belli, kırmızı dudaklı ama neolursa olsun babası ve kendi elini sıkı sıkı tutmuş şekilde tasvir etmeye başladı beni ve ailemizi.. E ben bunu hep diyorum YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN

Son düzenleme:
eskiler demiş - intikam soğuk yenen bir yemektir-diye. doğru söylemişler.sen intikamı iyi almışsın.benim herife gelince sağ olsun kayınbabam hakından geliyor.çok şişmanlamışsın oğlum az ye diyor.eşimin ailesi hep zayıf ve esmer.eşim genetiklerini bozduğumu dasöylüyor.eşimin ailesi oldukça esmer ben sarışın çocuklar kumral.yani bu adamlarda laf bitmez.zaten gönül onları sevmese bu kadar tatlı olmasalar bir tepsi baklavayla yenmezler ya neyse.

dukan helvası nedir? tarifini alabilirmiyim.

6 kaşık kepek
2 kaşı yağ
1,5 bardak süt
tatlandırıcı
tarçın

kepeği kokusu gidene kadar yağda kavur.şüt ve tatlandırıcıyı koyup pişir.kapağını kapat dinlendir.irmik helvasını andırıyor.yerken tarçın serpip ye.az birşey oluyor ama dolapta tırtıklanacak birşeyler bulunuyor.

şuan böreğim köftem ve aslında içmememgereken diyet olamla kendime ziyafet çekiyorum.tarhanam fena olmamış ekşimsiliği kıvamında olmuş.tarhanayı herkes sevmiye bilir bu yüzden benim beğendiğim tat hoşlarına gitmeye bilir.

tarhana

1 soğan
1 domates
1 biber
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
maydanoz
nane
tuz
kepek

soğan domates biberimaydanoz nanei yumşayıncaya kadar kendi suyunda haşla.bilendırdan geçirip soğuyunca yoğurdu salçaları ve tuzu iyice yedirip kepeği ekle.bulamaç gibi olunca bir kapa koyup üzerini bir bezle ört. gelip gitikçe karıştır.5-6 gün böyle mayalanınca bir cam kaba yay.yine bir tahta kaşıla gelip gidip karıştırıp kurutun.toplanmaya başladımı tarhanayı ezinki çabuk erisin.pişirmeden önce soğuk suda ıslatıp biraz bekletin.fena deyil.insan sıcak bir çorba isteyince güzel oluyor.birde tavuk çorbası var belki biliyorsunuzdur ama bilmeyene vereyim.

tavuk çorbası

1 tavuk göğüs eti
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
limon suyu
nane
1 tatlı kasiğı yag
karabiber,tuz

tavuğu az bir suyla hsla ein kendi yönüne doğru lif lf ayır.kenarda nişasta yumurta sarısı limon karabiber nane tuzla bir terbiye hazırla bunu tavuk suyuna ekleyip kaynayana kadar pişir.kaynayıp kıvam alınca didiklediğiniz tavuğu ekleyin.yağıı koymayı unutmayın.insanın canı sıca bir çorba istedimi tarhana ve tavuk çorbasını tek geçerim.tavuğu başka türlü sevmem.bu yukardaki terbiyeyi hazırlayıp az su ile pişirip içine az daha ekşi ekleyip,minik minik yaptığınız köfteleride katıp ekşili köfte yapabilirsiniz.ymurta sarısı aynı nişasta gibi bağlayıcı özelliği vardır.mutlaka koyun.bunlar hep normal çorbaların dukan amcaya uydurulmuş hali.sizde yaptığınızz çorbaları çevire bilirsiniz.et yemiş protein almış olursunuz.birde tandır çorbası var

tandır çorbası

yukarda yazdığım terbiye harcı
250 grm kadar dana et

eti tüm haşla suyunu al.etide tavuk gibi lif lif ayır.aynı terbiyeyi et suyuna koyup pişir kıvamı gelince eti ekle.buda hoş oluyor.şimdi tarhanamı bugün içemem ekmek hakkım biti.yarına içerim.dinlenince daha koyu olur bardağıma doldurup kahve gibi içmeyi seviyorum.bu çorbalara yağlı et ve yağ un ekledinmi normal çorba oluyor.ekşili köftede köfteler haşlanmış pirinçle yapılıyor.yani kıymaya ekleniyor.

Kızlar bişey soracağım,
Yumurta sadece rafadan mı olmalı yağda yapılabilir mi?

merhaba hanımlarrrr
dün çok yorulmuştum. her zaman ki gibi geçmişi okuyarak başlayayım dedim. uyuyakalmışım
bugün (kahvaltımı biraz sonra yapıcam) 500 ml su bitti
omlet arası hindi füme yicem

unutmadan zıpzıbımıda yaptım
bankaya uğramam gerek. görüşürüz hoşçakalınnn

Kızlar bişey soracağım,
Yumurta sadece rafadan mı olmalı yağda yapılabilir mi?

1 tatlı kaşığı yağ hakkını kullana bilirsin.hatta seze günlerinde 1-2 biberi bu yağda kavurup 1-2 domatesle domates hafif ölene kadar pişir.bunu geniş bir tavaya yay üzerine keik ve karabiber tuz elemeyi unutma bir kasede 3 yumurtayı çırpıp bu sebzelerin üzerine döküp omlet pişirebilirsin.bu katı olacağı için ekmeksiz çatala rahat yersin.içine suda haşlayıp yağını aldığın sucuk yada herhangi bir janbon ekleyip tadını artıra bilirsin.tabi yağlı olup sıcak ekmekle haftasonu kahvaltılarımın gözdelerinden biriydi kendileri.ama olsun böylede olur.kış olduğu için domatesi 2 diyorum yazınki domateslerden 1 tanesi yeterde artar.

şimdi hatunlar avatarıma iyi bakın gördüğünüz benim kumam olur.adama ben sarışınım kumamada sarı bıkmadınmı dedim oda fazla şarışından zarar gelmez dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…