Slm kizlar. Bir sorum olacak tecrubeli dukanicelere. Ben guclendirmeyle basladim bebegimi emzirdigim icin. simdi bebegim 9 aylik oldu cok sukur.6 ayindan sonra ogum ek gidaya gecti ve benim sut bu zamana kadar zor geldi simdilerde emzirmeyi kesmek istiyorum. cunku hep ayni kiloda sayar oldum ilk zamanlar baya bir kilo verdim haftada 1 kg gibi. toplamda 26 kg almistim26 kilonun 20 kg gitti cok sukur. tabi hamilelik oncesi kilomda fazlaydi vermem gereken 10 kg daha var. . asil soruma geleyim ben simdi nereden baslamaliyim.? bilgisi olanlar paylasirsa cok sevinirim.
Suya yüklendim inşallah bu tuzlu ton balığı bana yarın + olarak dönmezzzzzzzz
tesekkur ederim canimevet 17 verdim ve halada veriyorum..ben 17 nin 12 sini dukan ile 3 ayda verdim.5 kilosunu 2 haftalik sok bir diyetle vermistim.ve aslinda o diyeti yapmadan dukana baslasaydim simdi eminimki daha fazlasini verebilirdim.dukan oncesi yaptigim sok diyet beni erken duraklatti nerdeyse 3 hafta falan gram veremedim.
dukan dokundu demissinde acaba yumurtayimi cok abarttin da kizarikliklar oldu..belkide yumurta allerjisi olmustur..
canim,baslangicta hersey zor geliyor insana ama zaman gectikce alisiyorsun herseye..ben surekli birsey soyluyorum yaptigim seye diyet gozu ile bakmiyorum yeni beslenme seklim,yasam seklim olarak bakiyorum.boyle olunca ben bu diyetten SIKILMADIM..hep boyle yapabilirim gibime geliyor..oncelikle kitap surekli elimin altinda ,cok fazla sayfalari okuyorum yeni bilgilere bakiyorum ozellikle dukan koclarini takip edip guncellemelere bakiyorum.ilk 1-2 ay sinirli izinlileri kullanmadim mesela mumkun oldugunca.zamanla nelerin bend e duraklama yaptigini anladim(nescafe mesela..)onlari kestim..aslinda isin formulu cok basit:
kitapta yazanlari aynen uygulayacaksin,su alimina dikkat edeceksin,ve ben kesinlikle spor diyorum...cunku ben 2 ay haftanin 5 gunu spor yaptim cok faydasi oldu bana suan oldugum kilodan daha zayif,daha SIKIYIM...Birde yesil cayi gunde 3 fincan mutlaka ictim..dukana cok fazla birsey katmaya gerek yok..her duydugunuzu yapmayin derim.....diyet+spor+su+yesil cay
az yemekte bende ters etki yapiyor soylemistim.o yuzden 3 ana ogunu mutlaka vede aralardada mumkunsse birseyler atsitir derim..ama 3 ogune dikkat.
atakta verdigin kiloya takilma vucudundaki su orani azdir,oncesinde baska bir diyet yapmissindir vucuduna o sok etkiyi dukanla yasatamamaissindir yada vermen gereken kilo azdir falan..ama goreceksinki bagli kaldigin surece cok guzel vermeye baslayacaksin..baskulun ibresine cok takilip kalma bazen + gosterecek bazen yerinde sayacak ama sonucta hicbir zaman ilk basladigin kiloda olmayacaksin..kolay gelsin canim,bol iradeli ,bol kilo kayipli diyetin olsun insallah (dukan duasi)
yulaf kepeği helvasını yaptım biraz önce canım çok tatlı çekiyordu kaçamak yapmaktansa helvamı yapayım dedimben süte birazda kakao karıştırdım tadına bakmak için küçük bi çatal aldım ucundan gerçekten güzel olmuşş tatlı ihtiyacını hemencik kesiyor bu dönemlerde ihtiyacım varrr damarlarım resmen TATLI TATLI TATLI diye bağırıyor
tatlı ihtiyacına da çözüm buldum yulaf kepeği helvasııııı
emzirmeyi keseceksen normal dukana gecebilirsin, ama ek gida yanina emzirmeyi dusunuyosan, guclendirmeye devam et, cunku protein sindirimi, sutun yapisini bozar, ve bebegine zaarrli olan seyler birikir, cok fazla protein tukettiginde,
Sen onunla besliceksen, cocugunun cok saglikli olmasi beklenilemez. Cunku o zarali maddeler, direk sutunden, cocuga gececek, az emziriyo olsan bile. o nedenle, emzirmeye devam edip etmeyecegine karar ver.
burda kimse beni sevmiyor,kimse cevap vermiyor sorduğum soruya :2:
kızlarr :) menümü yazayım :)
sabah:
1 kaşık buğday kepeği ve galeta karışımı ile hazırladığım dukan ekmeklerim
1 üçgen peynir
1 füme
2 jambon
1 hindi salam
öğlen:
zeytin yağlı bezelye ( tavuklu )
100 gr. yağsız yoğurt
ara:
1/2 powerade izotonik içecek
akşam:
ızgara çipura
günü böylece tamamladım :)şimdi 2 saat boyunca koşturmaya idmana gidiyorummm kızlarım beni bekler :) tammm 7 tane :) biricik tatlı kızım var :)
yulaf kepeği helvası naısl yapılıyor?
hiiç aramana gerek yok. dr. otkerin kakaosu %10 azaltılmış oluyor. arkasındada yazıyor zaten. tesadüfii gördüm bendeCevabın için teşekkür ederim.Bildigimiz kakao değilde %10 yagsızınımı alacağım.:18:
Ben suanda yemek yediriyorum, hazir biberon mama veriyorum, benim sut oldu ek gidasutum cok azaldi anliycaan. o yuzden biraktirayim diyorum. ya canim ben simdi atak yaparakmi basliyayim.? Ønce bilemedim atakla basladim diyete sonradan okdum emzirirken atak yapilmiyormus. 1,5 gun yapmis bulundum okumamanin zararlari cevapladigin icin cok tesekkurler canim.
ama iste ben diyorum ya o sok diyeti yapmasaydim daha iyi olurdu diye ama sen illede ogrenmek istiyorsan duymussundur belki isvec diyeti diye bir diyet.kabus gibiydi benim icin.cok kati bir diyet tavsiye etmem hele dukan yapacaksan hic tavsiye etmem.dedigin gibi protein normalde de cok tuketiyorsan o yuzden kilo vermen yeterli olmamais olabilir.sana tavsiyem spor yapmaya calisman o zaman daha kolay verebilirsin..kolay gelsin canimyumurtayı kestim bir süre, 10 gün falan bekledim, hiç azalma olmayınca diyeti bıraktım, protein dokunmuş olabilir diye düşündüm.. ama şimdi sizleri görünce devam mı etseydim diye düşünüyorum.. bi ara hiç diyet yapmadım ama 2 gündür yine başladım.. bakalım.. bu arada şok diyetin nasıl? özel değilse yazabilir misin?
çoook teşekkür ederim çok aydınlatıcı ve motive edici olmuş:). Nescafe acaba bende de mi kilo verimini engelliyor ki?Ttalandırıcı ve birkaç damla süt ile içiyorum artık.Hani kremayı ve şekeri kestim. Bol su içiyourm da işte o yeşil çayı içemiyorum.sadece doğadanın ballı yeşil çay içeniliyorum.o da ballı diye geçiyor ya diyetimi sabote edermi diye endişe ediyorumataktan önce de ben protein ağırlıklı besleniyordum sediğin gibi acaba o yüzdne mi kilo kaybım az oldu bilmiyorum..inşallah bende güzel haberler verebilirim.Bugün gündüz giremedim hiç siteye şimdi bakabiliyorum.Herkese güzel günler diliyorum
amaliyatın diyeti bozmanı gerektirmez bende oldum ama bozmadım.daha sonra bozdum .amaliyatın ardından narkozu atmak için bol su içersin.diyetine uyarsın katılar zor olursa sıvıyla devam edersin çorba gibi
canım sen kendin daha karar verememişsin ki bizden cevap bekliyorsun...biraz kararlı ol ve kitabı okumayı dene. dıkanı hayatımız boyunca 2 kere yapma hakkımız var. 1. hahhın gitmiş. 2. içinse hadi bozarsam? diyorsun..
cevabınız için teşekkür ederim ben kitabı okumakla kalmadım sadece yeterli derecede de bilgi sahibi oldum dukan diyeti hakkında,yalnızca size danışmak istedim ne yapsam daha iyi olur gibilerinden,ama siz benim yazdığımı yanlış okumuş ve algılamışsınız yanılmıyorsam ben daha 1.bozmadım ki 2.si için hadi bozarsam tarzında bir şey söyleyeyimyazdıklarıma da baktım öyle bir konuşma geçmiş mi diye ama bulamadım neyse tekrar teşekkür ederm cevap için