Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Fazla degilmis aslinda.. Peki ya peynir? Duraklamalari bazen süt ürünlerine bagliyorum, ama tabiki farkli nedenler olabilir...

sabahları 1 tane üçgen light pınarın pembe peyniri varya ondan yiyorum o kadarcık :KK43::KK14: bugünde aynı gösterdi tartı :KK43: offff :KK43::KK14:

sabahları 1 tane üçgen light pınarın pembe peyniri varya ondan yiyorum o kadarcık :KK43::KK14: bugünde aynı gösterdi tartı :KK43: offff :KK43::KK14:

onun yağ oranı yüksek değilmi yahu... ben aldım korkudan yiyemedim bir tane bile.... şu atak bitsinde....

bir şey sorucam atak evresinii uzatsak olur mu ? mesela bana 6 gün demiş.... ben bunu 10 gün yapabiliyo muyum?

günaydın kızlar nasılsınız umarım hepinizin keyfi yerindedir yazılarınızdan anlıyorumki sık tartılıyor gördüğünüz her sonucu kafanıza takıyorsunuz ben tartı almadm ki dayanamayıp tartılırda canım sıkılır diye.kayın validemde var aynaya bakıyorum aa sanki şuram azalmış dediğim anda tartıya bakıyorum ve evet vermiş oluyorum azda olsa ne farkederki bizler kiloları oturduğumuz yerden aldıkk farzedin ki diyette değilsiniz sürekli kilo vermek zorunda hissedip takılırsanız pisikolojikmen beyin vucuda sinyal yolluyor ve yağı tutuyor eritmiyor yanlış bilmiyorsam :26::26:

sut ve sut urunlerini aliminizi o kadar kisitlamanizi onermem.

Sonucta cok protein tukettigimiz ortada. Protein sindirimi sirasinda vucuttan kalsiyum cekimi oluyor, eger siz kalsiyum sut urunlerinden yeterince almazsaniz, kalsiyum kemiklerden cekiliyor. DUkan rejiminin elestirilen taraflarindan biri bu, kemiklerde hasara neden olacagi soyleniyor, tabiki kalsiyum alimina dikkat etmezseniz basiniza gelecek olan bu.

kadinlarda ileri yaslarda kemik erimesi oldukca SIK karsilasilan bir durum, protein rejimi yapiyor olmamiz bizi bu duruma daha acik hale getiriyor. bu nedenle, sut urunleri en iyi yardimcimiz.

Ayrica dukan sut urunlerini de sut ve yogurt olarak tuketmektense, %2 yagli peynir olarak tuketmemizi tavsiye ediyor. cunku sutu sut ve yogurt olarak tukettigimizde, sutun normal icerigi olan laktozu aliyoruz, bu da bir cesit seker, ancak peynirde, bakteriler bu sekeri sindirmis oluyor, bu nedenle seker miktari cok degil. Ama tabi peynir tuketirken yag miktarina cok dikkat etmeliyiz, cunku peynirlerde, yag miktari cok fazla olabiliyor.

Kızlar ben de kansızlık var, kansızlık için olan ürünler pekmez, kuru üzüm vs. dukana uygun olmadığı için dalak alayım diyorum, dalak dukana uygun mu, ıyy onu da nasıl yiyceksem hiçte sevmem :KK14:

Sonucta cok protein tukettigimiz ortada. Protein sindirimi sirasinda vucuttan kalsiyum cekimi oluyor, eger siz kalsiyum sut urunlerinden yeterince almazsaniz, kalsiyum kemiklerden cekiliyor. DUkan rejiminin elestirilen taraflarindan biri bu, kemiklerde hasara neden olacagi soyleniyor, tabiki kalsiyum alimina dikkat etmezseniz basiniza gelecek olan bu.

kadinlarda ileri yaslarda kemik erimesi oldukca SIK karsilasilan bir durum, protein rejimi yapiyor olmamiz bizi bu duruma daha acik hale getiriyor. bu nedenle, sut urunleri en iyi yardimcimiz.

Ayrica dukan sut urunlerini de sut ve yogurt olarak tuketmektense, %2 yagli peynir olarak tuketmemizi tavsiye ediyor. cunku sutu sut ve yogurt olarak tukettigimizde, sutun normal icerigi olan laktozu aliyoruz, bu da bir cesit seker, ancak peynirde, bakteriler bu sekeri sindirmis oluyor, bu nedenle seker miktari cok degil. Ama tabi peynir tuketirken yag miktarina cok dikkat etmeliyiz, cunku peynirlerde, yag miktari cok fazla olabiliyor.

yağ oranı %2 olan peynir var mı ki.... ben geçen inceledim %10 - %15... en alt bunları gördüm...

bu arada kızlar ben ağustosta yürüyüşe başladım ve dukana başlıyana kadar sadece yürüyüşle 13 kilo verdim ama yürüyüşe başladıktan 3 ay sonra tartıldım ben kafayı rakamlara takmam giden her gram değerlidir telaşınada düşmem çünkü ben onca kiloyu 2 3 ayda almadımki senelerdir üstüste eklenmiş kiloları vermek kolay olmasa gerek diyerek ve bunu bilerek başladım bu yola yazın 122.5 kg dm düşünsenize toplamda 7 ayda 15 günü diyet olmak kaydıyla 17.5 kg gitti ve ben toplamda 5 defa tartıya çıktım eğer sürekli çıksam gr takılsaydım vucudum belki vermezdi diyetsiz bu kadar

bir şey sorucam atak evresinii uzatsak olur mu ? mesela bana 6 gün demiş.... ben bunu 10 gün yapabiliyo muyum?

senin kilon cok degil, 10 gun atak cok obez olan insanlara, doktor kontrolunden gectikten sonra onerilen bir sey. ustelik 6 gun bile cok gibi geldi senin kilonda biri icin atak olarak.

Zaten atakta verilen kilolar yag degil, vucutta su varsa onu atiyosun, bu nedenle, taka bazilarinda cok ise yararken bazilarinda az ise yariyor. Asil yag yaktigin evre seyir devresi. Atagi daha cok arttirman daha fazla kilo vermeni saglamicak, cunku eger ataga harfiyen uyduysan, vucut atmasi gereken suyu coktan atmistir.

Ayrica, cok sebze tuketmek kadar az sebze tuketmekte kilo vermeyi engelleyen bir sey. kilo vermeniz durdugunda, sebze tuketim miktarini arttirin ya da azaltin demeleri bu yuzden.

Bi kac kisi okudum, hic sebze yemeyeyim, hep protein devam edeyim, kilolarimi bir an once vermek istiyorum diyen, tamam ilk basta hizli kilo kaybedeceklerini kabul ediyorum, ama kilo verme durdugunda, yapacak bir seyleri kalmayacak, ve vucut en kit rejim olan protein rejimine alistigi icin, herhangi baska bir sey rejime eklendiginda arti gorecekler. O yuzden, rejimi lutfen kitapta yazildigi gibi yapin, boyle daha etkili olur diye, kurallar uydurmayin.

onun yağ oranı yüksek değilmi yahu... ben aldım korkudan yiyemedim bir tane bile.... şu atak bitsinde....

evet normalde yüksek ama günde sadece 1 tane üçgen yersen birşey olmuyor diye biliyorum :KK43:

olmaz! vücudunun alışma süreci o zaten ödem atıyorsun ve 10 günde yapsan kilo vermende ki fark 100 200 gram oynayacak görürsün. o kadar uzun olması için ciddi obez olmalısın. kaldıki o kadar uzun süre atak yapmak sıkar seni sen zaten çok çabuk diyet bırakıyorsun betüşüm yapma bunu kendine.. sıkılmadan miss gibi sebzelerine geçmelisin bence hemen..:KK16:

yağ oranı %2 olan peynir var mı ki.... ben geçen inceledim %10 - %15... en alt bunları gördüm...

eskiden bimden aldigimiz aknaz vardi %2 yagli, simdi %4 e cikardilar yag oranini, ama hala kabul edilebilir olarak goruyorum ben onu.

Ayrica yorsanin boreklik loru var, onunda yag orani %2i, atistirma yapmak icin ben onu tercih ediyorum. gercekten bir sey yemissin gibi oluyor.

evet normalde yüksek ama günde sadece 1 tane üçgen yersen birşey olmuyor diye biliyorum :KK43:

olmaz! vücudunun alışma süreci o zaten ödem atıyorsun ve 10 günde yapsan kilo vermende ki fark 100 200 gram oynayacak görürsün. o kadar uzun olması için ciddi obez olmalısın. kaldıki o kadar uzun süre atak yapmak sıkar seni sen zaten çok çabuk diyet bırakıyorsun betüşüm yapma bunu kendine.. sıkılmadan miss gibi sebzelerine geçmelisin bence hemen..:KK16:

ucgen krem peynirler yerine beyaz peyni ve loru tercih edin. hem daha cok yiyebilirsiniz. hem onlar yasak. %2 yagli peynir yiyebiliyoruz.
Ataktan ciktiktan sonra da tolere gida olarak gunde 40 gr %7 yagli peynir hakkimiz var, peynir bulamiyoruz diyorsaniz, %10 yagli peynire kadar 40 grami gecmicek sekilde tuketebilirsiniz.

açıklamanız için çok teşekkür ederim.. ben peyniri severim ama dukana uygun peynir bulamıyorum yerine lor la üçgen peynir yiyorum. sütüde çocukluğpumdan beri içemem sade olarak ama içine kakao katarak içebilirim :) yağ oranı uygun peynir maalesefki yok türkiyede henüz görmedim o yüzden lorla falan idare ediyorum baş ağrımın izin verdiği kadarıyla :):KK16:

bu arada kızlar ben ağustosta yürüyüşe başladım ve dukana başlıyana kadar sadece yürüyüşle 13 kilo verdim ama yürüyüşe başladıktan 3 ay sonra tartıldım ben kafayı rakamlara takmam giden her gram değerlidir telaşınada düşmem çünkü ben onca kiloyu 2 3 ayda almadımki senelerdir üstüste eklenmiş kiloları vermek kolay olmasa gerek diyerek ve bunu bilerek başladım bu yola yazın 122.5 kg dm düşünsenize toplamda 7 ayda 15 günü diyet olmak kaydıyla 17.5 kg gitti ve ben toplamda 5 defa tartıya çıktım eğer sürekli çıksam gr takılsaydım vucudum belki vermezdi diyetsiz bu kadar

maşallah ne güzel vermişsiniz.. bende sık sık tartılmayacağım artık öyle bir karar aldım..:KK16:

senin kilon cok degil, 10 gun atak cok obez olan insanlara, doktor kontrolunden gectikten sonra onerilen bir sey. ustelik 6 gun bile cok gibi geldi senin kilonda biri icin atak olarak.

Zaten atakta verilen kilolar yag degil, vucutta su varsa onu atiyosun, bu nedenle, taka bazilarinda cok ise yararken bazilarinda az ise yariyor. Asil yag yaktigin evre seyir devresi. Atagi daha cok arttirman daha fazla kilo vermeni saglamicak, cunku eger ataga harfiyen uyduysan, vucut atmasi gereken suyu coktan atmistir.

Ayrica, cok sebze tuketmek kadar az sebze tuketmekte kilo vermeyi engelleyen bir sey. kilo vermeniz durdugunda, sebze tuketim miktarini arttirin ya da azaltin demeleri bu yuzden.

Bi kac kisi okudum, hic sebze yemeyeyim, hep protein devam edeyim, kilolarimi bir an once vermek istiyorum diyen, tamam ilk basta hizli kilo kaybedeceklerini kabul ediyorum, ama kilo verme durdugunda, yapacak bir seyleri kalmayacak, ve vucut en kit rejim olan protein rejimine alistigi icin, herhangi baska bir sey rejime eklendiginda arti gorecekler. O yuzden, rejimi lutfen kitapta yazildigi gibi yapin, boyle daha etkili olur diye, kurallar uydurmayin.

yaaa atağın 4. günümdeyim harbi kıyafetlerim falan daha şekil duruyo üzerimde acaba dedim hızlıandırır mı ki :) kurnazlık yapayım dedim...

haklısın yaaa.... normalini yapta diyosun başka ihsan istemez.... şimdilik sıkıntı yok.... bakalım bu 6 gün bitsin tarif arıcam....

eskiden bimden aldigimiz aknaz vardi %2 yagli, simdi %4 e cikardilar yag oranini, ama hala kabul edilebilir olarak goruyorum ben onu.

Ayrica yorsanin boreklik loru var, onunda yag orani %2i, atistirma yapmak icin ben onu tercih ediyorum. gercekten bir sey yemissin gibi oluyor.

bilgi için teşekkür ederim bunları alayım bende bari.... lorlu yumurta falan yaparım iiyi olur....

ucgen krem peynirler yerine beyaz peyni ve loru tercih edin. hem daha cok yiyebilirsiniz. hem onlar yasak. %2 yagli peynir yiyebiliyoruz.
Ataktan ciktiktan sonra da tolere gida olarak gunde 40 gr %7 yagli peynir hakkimiz var, peynir bulamiyoruz diyorsaniz, %10 yagli peynire kadar 40 grami gecmicek sekilde tuketebilirsiniz.

bende migren var ve beyaz peynirin her çeşidini tüketemiyorum maalesef. seyirdeyim şuanda seyirin 20. diyetimin 25. günü..lor tüketmeye bakıyorum ağrıkesiciyle falan bir şekilde ama peynir olarak sütaş süzme peynir ve keçi peyniri tüketebiliyorum sadece eh onlarda dukana uygun değil maalesef :KK43: karperin light peynirini aldım birde yörsanın light kaşarını lorunu alıyorum.. henüz kaşarlarımı yemedim hiç :)

bak bu iyimiş....

rica ederim canım
ekmeği d eyaptım bu akşam gene yapacağım
en azındna ekmekle sabah yumurta yiyorum güzel tok tutuyor.krep yapıyordum ilk günler o da sıkıyor hergün sabah yemek:KK43:

ekmeği yapıp borcamda pişirdim.sabah da ekmek kızartma makinesinde kızarttım güzel oldu.eşimde beğendi.
Ben hep tariflere bakarken bu kadar çok tarif naısl yapıyor insnalar diyordum.meğersem birşeyler yapmak hakkaten gerekiyormuş bu diyette.hayatımda ilk defa mantarlı tavuk yaptım mesela dün akşam gene:)
ekmeği bende yaptım ama çok beğenmedim. yeni tarifler arayışındayım. bir iki örnek daha buldum bakalım nasıl olacak

gurbetçim bazen böyle olmadık şeyleri yanlış yaparım ama sonunda doğru çıkar.yani medyum falan deyilimdir ama pekçok insanda olan garip tuturma hikayelerim vardır.inşallah bu yanlış anlamamda bunlardan biridir ve verirsin.vermesi zor ama neden olmasın.bu diyet formlarında ne başarı hikayeleri var .onlardan birinide sen niye yazmayasın tatlım.yazabilirsin.

bu haftaki tatlı ihtiyacımı karşıladın valla ne diyim. genelde sıcak kanlı bir yapım vardır ama buraya çok fena alıştım. aslında iyiki evde netim yok. gerçek dünyadan kopardım heralde :)

Selamlar,
Programımın yoğunluğu sebebiyle çok fazla yazamıyorum buraya ama son gelişmelerden haberdar etmek istedim sizleri.
Dukan Diyeti'nde 3. haftada bulunuyorum. 16. günüm yani seyir evresindeyim. 2-3 gündür saf protein yemem gerektiği halde biraz sebze karıştırıyorum araya.7-13. günler arasında kilo veremedim hatta bazı günler bir öncekine göre fazla bile çıktım.

Ama direndim:) Gururla söylüyorum ki direndim, ki çabuk demoralize olan biriyim.
Bir de geçen hafta spora başladım:) Hafta içi her gün 7'de spor salonuna gidiyorum yürüyüş, eliptical, bisiklet...
Spora gitmeden vücuduma biberiye yağı sürüyorum ve termal sauna şortumu giyiyorum:)
Spor etkisini göstermeye başladı galiba.

Bir de GNC'nin "Termogenic Effect" "Burn 60" ve "Waterex" ürünlerini aldım. Bir de Solgar'ın sıvı L-Carnitini ve Tonalin CLA'sını aldım. Bunları da kullanımaya başladım pazar günü itibariyle. 2 günde 600 gram verdim.

4 MArt 2013'de diyete başladığımda 65.3 kiloydum. Bugün 19 Mart 2013 ve sabah 63.4 kilo çıktım. Çok büyük rakamlar değil ama tartıda bir önceki günden 100 gram eksik çıksa bile insan mutlu oluyor:)

Bu arada, bir ik gündür insanlar gittikçe inceliyorsun, ne güzel zayıfladın gibi şeyler söylüyor. Çok mutluyum:)
Bu arada diyetin ilk 8 günü hiç spor yapmamıştım. Hiç kaçamak yapıp bozmadım diyeti ama anladım ki sporsuz olmuyor.

Spor gerçekten iyi hissettiriyor hanımlar mutlaka yapın:)
Sevgiler,

X