Teksüt lor peyniri çok güzel. ben onu kullanıyorum 1 aydır :) Migroslarda var. Carrefour da var. Namlı da var. Kaşar kullanmadım hiç bir aydır. Bir paket light kaşarım var ama kullanmayı bekliyor hala dolapta. ilerleyen zamanlarda inşallah :) Beyaz peynirde tüketmedim. lor peynir yetiyor şimdilik
teşekkür ederim cevabın için bunların yag oranı nasıl.
arkadaşlar ya ben kaç gündür gitmediğim market kalmadı yagsız lor ve kaşar arıyorum ama lor en düşük %5 bulabildim kaşar 15 lerden 20 lerden bahsediyor. pınarın light beyaz peynirini almıştım ondada burayı okuduktan sonra fark ettim % 7 yememelimiyim bana marka önerirmisiniz peynirsiz duramama ben ya(((
%3 yağ oranı teksütün lor peyniri.
Beyaz peynir ve kaşar pek tercih edilmiyor zaten dukan kitabında da. Yağ oranları peynirin ve kaşarın oldukça yüksek çünkü.
Kızlar Merhaba;
Beyaz Peynir olarak Aknaz Light var BİM de %4 idi..
Birde Yörsanın Böreklik Loru var %2..
Bunun dışında sınırlı izinli olarak peynir yemek isterseniz..
Bahçıvan ve Moova nın Light kaşarları en az yağ içeren kaşarlar %10 yağlılar
(fırında pişen yemeklere rendeleyerek biraz süs yapmak için)
Pınar Light Labne %10 yağlı (dukanellaya kıvam versin diye koymak için)
Sevgiler..
donbul kaç yaşındasın?????merak ettimö ben d eorta yaşlıyım da :)
naısl teşekkür edeceğimi bilemedim okuyunca.Çooook teşekkürler tariflerini kafama yazdım bir kenara .ben de sebze+proteine geçince naısl birşeyler yapacağım diye düşünüyorudm hani yağsız tencxere yemeği vs naısl olacak acab diye.Bunlar süpper ve patlıcanı da çok severim. İşyerimde bloglar ve facebook açılmadığı için tariflere bakamıyorum(
Kızlar Merhaba;
Beyaz Peynir olarak Aknaz Light var BİM de %4 idi..
Birde Yörsanın Böreklik Loru var %2..
Bunun dışında sınırlı izinli olarak peynir yemek isterseniz..
Bahçıvan ve Moova nın Light kaşarları en az yağ içeren kaşarlar %10 yağlılar
(fırında pişen yemeklere rendeleyerek biraz süs yapmak için)
Pınar Light Labne %10 yağlı (dukanellaya kıvam versin diye koymak için)
Sevgiler..
Canım teşekkür ederim. birde bu dukenella nedir arattırdım ama bulamadım nedir ne işe yarar nasıl yapılır bilgi verebilirmisin.
o ayrı konu.insan kendiyle hafiften dalga geçtimi hayat daha dayanılır oluyor.hatalarımız kusurlarımız yaşımız hepsi bizi meydana getiren unsurlar.kendi kusurlarını görürsen böbürlanmez övünmezsin daha alçak gönüllü olur hayatan beklentin azalır.insan hayatı nekadar basit olursa mutluluğu okadar çok olur.bugün felsefeden çıkamadım.bir arkadaşıma üzülünce mutluluğun ne olduğunu düşündüm.bugünlerde diyet yapınca acaba mutluluk zayıf olmakmı diye düşündüm.olmadığına arar verdim.
bende bunu isteyen sadece benim sanıyordum:)))))Bugün bana artık olmayan bir kabanım vardı.önündeki düğmeler iliklenmiyordu geçen yıl.Onu giydim.Ve daha atağımın 4.günündeyim..
Eşim inceldiğime pek inanmıyordu.Kabanımın önünü görünce inandı:)))))
İşyerimdeki arkadaş da naısl inceldin deyince sabah tartıda aynı olan klomu görüp kaçan motivasyonumu geri kazandım:).Bugün 4.günüm ve benden giden kilo sadece 1 kg.Ama ben kendimi daha iyi ve ince hissediyorum nedense:)
yaa ben burdakilerin çizelgelerini görüp hergün gram gram gitmesine öyle seviniyorum öyle heyecanlanıyorumki. sanki gram değil 38 beden oldum. off ben hiç 38 beden giydiğimi hatırlamıyorum. lisedeyken bile 42 giyiyordum en iyi
yalnız değilsin:))))
bende, 44 bedenken 42 beden pantolonlar almıştım...
bu benim için çok büyük birşeydi ve kendimi kaybedip 4-5 tane aldım...
şimdi 42 bedene düştüm ve 40 beden pantolonlara bakıyorum ama aldıklarıma yazık olacak gerçekten...
her beden için 1-2 adetten fazla almamak lazım...
yazık oluyor paramıza...
yoğun migren nöbetimden sonra çok şükür ilaçsız bir şekilde verdim savaşımı... Dün ağrı yüzünden aç kaldım yemek yiyemedim ışık hassasiyetim ve mide bulantım yoğundu akşama da en kolay ne yapabilirim diye düşündüm çipura aldım aslında ızgara yapacaktım ama kendi kendine pişsin diye folyo arasına soğan, sızma zeytinyağı, domates ve baharatla fırınladım hafif buğlama tadında çıktılar. O ara canım tatlı çekti helvamı kavurdum bizde gelenek balık üstü helva :))))) tereyağı aromasını iyiki almışım tam tadındaydı helvam çok şükür.
Atıfım buğdaytanesine benimde haftasonu cumartesi akşam 11 kişilik akşam misafirim, pazarada full apartman günüm var çocuklar dahil 20 kişi oluyoruz, cumartesi de annemin akraba günü var aynı apartmanda oturmamız hasebiyle diyetteyim gelmeyim deme lüksüm yok... Yoğun bir sınav öncesi stresi yaşıyorum yani şuanda. Pazara kendime çerkes tavuğu yapacağım inşallah. Yapacak listem ve alınacaklar listem hazır. Şimdilik 8 tehlikeli çeşit daha anneminkileri bilmiyorum. Ama galip çıkacağım Allah'ın izniyle bu savaştan. Bu arada gazan mübarek olsun arkadaşım yinede az hasarla çıkmışsın keşke daha az olsaymış ama olsun yapacak bişi yok.
darısı benim başımaHayırlı cumalar dukandaşlar. Bugün sonunda 6 lı rakamları gördüm. çok mutluyum :)))
benim oldu olası düzensiz reglim. ansızın geliyo 1 hafta sürüyor. dukandan sonra hiç dikkat etmedim:26:artık regl olmak istiyorum şiştim şiştim patlıcam kaçamak filanda yapmadım dün 54.4ken bugün 55 çıktım şaka gibi tüm enerjim motivasyonum gitti,22 yaşındayım ve bekarım neden gecikti anlamıyorum((
merhaba hatunlar geri dööndüm.bir arkadaşımla kahve içip iki lafladık iyi oldu.sabah işimi haledip aktarın kapısına dayandım kapı duvar yok.istediklerimi alamadım.bana verdiği mayanın orjinal olup olduğunu soramadım.neyse haftaya kızımgelecek ünüverste sınavına birdaha grecek bölüm değiştirecek.inşallah bu bölümüde kazanır.artık haftaya o ne özlemişse pişer hazırlanır.hayatında ilkez bizden bukadar ayrı kaldı.ayrılmamak için bizim yanımızda ünüversteye başlamıştı.kader daha sonra farklımesleğe geçeceğine hiç ihtimal vermemiştim.kısmeten ötesi olmuyor.arkadaş acı çehra bitkisi demiş denemeye değer.kabızlıkda çekilen sancı doğum sancısı gibi.doğumda hiç olmazsa bebeği çıkarıp kurtuluyorsu.bunda birşeyde çıkmıyor.3 çocuk doğururken bile okadar çabalamadım.ilaç yerine denemeli.şimdi öğlene yürek ve böbrek pişrdim azıcık lor salatasıyla tüketirim pogaçamıda öğleden onra yerim kahvaltıyı kefir zencefil vetarçın karışımıyla yapmıştım.akşamada kefir içip yatarım.bakalım bağırsaklarımı düzene sokacakmı.çok katı tüketmek istemiyorum.sonra gümrükten geçmiyor vize vermeyip beni kıvrandırıyorlar.:18::18::18:
bende yürek ve böbrek yemeyi denedim ama tatlarını pek sevemedim....
dönüp dolaşıp, tavukta karar kılıyorum...
belkide ben beceremiyorum...
haftasonları atlantis yakınındaydım, aklıma sen geldin....
kısmet belki bir gün karşılaşırız...
batıkent atlantiste çalışıyorum bendemek ki senin Ankara'da, hatta batıkentte olmanı istemişim....
hatta hatta batıkentte, atlantis civarlarında olmanı...
nasıl sevdirdiysen kendini:)))))))))))))))
haşlanmış tavuk göğsü ve yoğurdumu yedim mutsuzum(
haşlanmış tavuk göğsü ve yoğurdumu yedim mutsuzum(