bende bayıla bayıla yemiyorum ama tavuktan gına geldimi değişiklik oluyor.yüreği azbir suyla düdüklüde pişirdim.böbrekle beraber kavurdum.tavsiyem et ürünlerini suda beklet ben ciger hariç her şeyi suda bekletirim et ürünlerinin kanı gider suyuda bir iki değiştiririm.ozaman koku ve tat değişiyor.pişerken bir iki damla sirkke koy yumşamasını sağlar.altantis istanbulda herhalde .tatlım ben istanbulda deyilim şuan trakyanın bir şehrindeyim.beşinci yılımız
Merhaba blogunuzu inceledim:) ozellikle bilgilendirme ve diyetimin gidisati bolumlerini cok begendim.
Guclendirme hakkinda daha once okudugum bloglar cokta bilgi icermiyor, genellikle bilgi icerikli yazilari simla'dan okuyorum, ama o guclendirme yapmadan hamile kaldigindan, o sureci cok ayrintili yazmamis heralde. bir kac kisinin ayrintili hikayesini duymak guzel oluyor.
Ancak guclendirme de kilo vermeye devam edilir bir kac kilo daha verilir diye bir kani olusmustu bende, ama yazdiklarinizi gorunce korktum, +5 hem de diyetin kurallarina uyarak arti 5 gercekten goz korkutucu, siz olmasi gerekn kilonun oldukca altina inmissiniz sanirim, o nedenle olmus olabilir ama, bu bana bir uyari oldu, guclendirmeye geceyim de son bir kac kiloyu guclendirme de nasil olsa veririm gibi bir sey yokmus. tesekkurler.
Canim ben de alisveris istiyoruuuuuummm...hatta kendime 40 beden elbise aldim internetten. Oysa hala 42 bedenim suan. Belki benim icin motivasyon olur diye dusunuyorum...asil hedefim yaza kadar 38 beden olmak...umarim hepbirlikte basaririz
Canim ben de alisveris istiyoruuuuuummm...hatta kendime 40 beden elbise aldim internetten. Oysa hala 42 bedenim suan. Belki benim icin motivasyon olur diye dusunuyorum...asil hedefim yaza kadar 38 beden olmak...umarim hepbirlikte basaririz
yagsız kıymanın içine minik bir sogan rendele yumurtanın yarısını maydanoz karabiber tuz ve kimyon koyup yoğur.buna kepek koymadan tutuyorsa kepek koyma.yalnızca bir gece dinlendir.dinlenen köfte daha iyi oluyor.köften tutmadıysa kepeği koy.teflonda yağsız pişir.ilerde bu köfte ile patlıcan kebabı yapabilirsin.patlıcanları şerit şerit kesip teflanda kısık ateşte 2 tarafınıda pişir sonra 2 şeridi +biçiminde koyup kenarlarını köftenin üzerine kapa bir kürdan sokup üzerine bir domates geçir.fırında pişirip son anda diyet kaşar diliminide kürdanın üzerine tak kaşar eriyene adar pişir.yada anteplilerin var bir kebabı yine köfteni hazırla.patlıcanı alacalı soyup acısını al sonra patlıcanı verevine kes ama dilimleri koparma patlıcan tüm kalsın.bir patlıcana öyle 3 tane kesik atabilirsin.atak döneminde yağsız kıymaya yulaf kepeğinin yanında azıcık da soğan koyup köfte yapsak olur değilmi????Benim de canım tavuk yemek istemiyor artık da?
tatlım doktor bana bekoniks diye bir ilaç vermişti.böyle durumlarda gece yatmadan 2 tane içiyorum.ama dikat et ben uzun senelerdir bu sorunu çekiyorum.sabah rahatlatıyor.ama 3-4 ere tuvalete gönderiyor insanı.ben bitki çayları bitkisel yoları denediim ama işe yaramadı.sancı boyutuna geldimi kullanıyorum.yoksa alışkanlı yapıp işe yaramıyor.bence bir doktora gidip öyle ilaç kulanın.
demek ki senin Ankara'da, hatta batıkentte olmanı istemişim....
hatta hatta batıkentte, atlantis civarlarında olmanı...
nasıl sevdirdiysen kendini:)))))))))))))))
arkadaşım o ilacı bende kullanmıştım doğumdan sonra bağırsak faaliyetlerim tamamen durduğundan ama bağırsak tembelliği yaptı uzun süre kullanım neticesinde
yagsız kıymanın içine minik bir sogan rendele yumurtanın yarısını maydanoz karabiber tuz ve kimyon koyup yoğur.buna kepek koymadan tutuyorsa kepek koyma.yalnızca bir gece dinlendir.dinlenen köfte daha iyi oluyor.köften tutmadıysa kepeği koy.teflonda yağsız pişir.ilerde bu köfte ile patlıcan kebabı yapabilirsin.patlıcanları şerit şerit kesip teflanda kısık ateşte 2 tarafınıda pişir sonra 2 şeridi +biçiminde koyup kenarlarını köftenin üzerine kapa bir kürdan sokup üzerine bir domates geçir.fırında pişirip son anda diyet kaşar diliminide kürdanın üzerine tak kaşar eriyene adar pişir.yada anteplilerin var bir kebabı yine köfteni hazırla.patlıcanı alacalı soyup acısını al sonra patlıcanı verevine kes ama dilimleri koparma patlıcan tüm kalsın.bir patlıcana öyle 3 tane kesik atabilirsin.
patlıcanı yağsız teflon tavada önce altını kısarak yumşayıncaya kadar çevir.yumşayınca altını açıp hafif kızarana kadar pişir hazırladığın köfteleri kestiğin boşluklara yerleştir.patlıcan hafiften yuvarlanıyor.küçük bir tepsiye diz.yuvarlanıp tapsiye dizdinmi ortadaki boşluğa biraz domates oy ücerini domates ve biberle süsle.aliminyum folyayla sarıp fırının yüksek derecesinde pişir.pişince folyoyu çıkartıp üzeri kızarıncaya kadar fırında tutu.bu yemeğe tuzunun ayarını sen ver dilersen salça ve izinli mikte-arda yağ koya bilirsin.bunudamı istemedin.patlıcanları 2 parmak eninde doğra ve acısını al yine teflonda yumşayıncata kadar pişir.bir 2 çöp şiş al önce minik tüm domates bibe sonra patlıcan köfte patlıcan şeklinde 2 çöp şişe birden diz.fırını ızgara ayarında çevirerek pişir.patlıcanları teflonda çevirerek pişirirseniz.köz 6tadında yemekler elde edersiniz.bunlara dilediğiniz baharatları ekleye bilirsiniz.
şimdi gidip aktarımın kapısına dayanayım.pek mutsuz bir adam sorduklarıma mutsuz cevap veriyor.aktar dediğin bilgili olur açıklar sende gönül rahatlığıyla alırsın yada kandırılırsın.bende bazen çok sorgucu oluyorum ıncığını cinciğini sorup insanları bezdiriyorum.telefonla bilgi almak istediğimde pek çok kez yüzüme telefonu kapadılar.neyapayım biraz ayrıntıcı biraz garanticiyim.soruma düzgün cevap vermiyorlarsa benim suçummu.herhalde benim yaşlı halim çekilmez gibime geliyor.kendimden korktum
artık regl olmak istiyorum şiştim şiştim patlıcam kaçamak filanda yapmadım dün 54.4ken bugün 55 çıktım şaka gibi tüm enerjim motivasyonum gitti,22 yaşındayım ve bekarım neden gecikti anlamıyorum((
yoğun migren nöbetimden sonra çok şükür ilaçsız bir şekilde verdim savaşımı... Dün ağrı yüzünden aç kaldım yemek yiyemedim ışık hassasiyetim ve mide bulantım yoğundu akşama da en kolay ne yapabilirim diye düşündüm çipura aldım aslında ızgara yapacaktım ama kendi kendine pişsin diye folyo arasına soğan, sızma zeytinyağı, domates ve baharatla fırınladım hafif buğlama tadında çıktılar. O ara canım tatlı çekti helvamı kavurdum bizde gelenek balık üstü helva :))))) tereyağı aromasını iyiki almışım tam tadındaydı helvam çok şükür.
Atıfım buğdaytanesine benimde haftasonu cumartesi akşam 11 kişilik akşam misafirim, pazarada full apartman günüm var çocuklar dahil 20 kişi oluyoruz, cumartesi de annemin akraba günü var aynı apartmanda oturmamız hasebiyle diyetteyim gelmeyim deme lüksüm yok... Yoğun bir sınav öncesi stresi yaşıyorum yani şuanda. Pazara kendime çerkes tavuğu yapacağım inşallah. Yapacak listem ve alınacaklar listem hazır. Şimdilik 8 tehlikeli çeşit daha anneminkileri bilmiyorum. Ama galip çıkacağım Allah'ın izniyle bu savaştan. Bu arada gazan mübarek olsun arkadaşım yinede az hasarla çıkmışsın keşke daha az olsaymış ama olsun yapacak bişi yok.
kırmızı çay dediğiniz nedir?
1 tk hibiskus(nar çiçegi)
1 tk yeşil çay
3-4 tane kuşburnu
1 litre suda demleyip soguk yada sıcak içiyorsun anladığım kadarı ile mütiş ödem attırıyormuş. Bende dün alıp akşam başladım.
çok teşekkürler canım .bende deneyeyim bunu.Ben doğadan ın sallama yeşil çayı ve birde kiraz saplı gene sallama bir çayını içiyorum.
Ayyy arkadaşlar resmen her yerim kırılıyor çok fenayım geçen sene de ataktan sonra hasta olmuştum ,yine hasta oldum...şimdi ben ne yapacağım bu grip,kırgınlık ve baş ağrısına..önerilerinizi bekliyorum...:)
arkadaşlar ya ben kaç gündür gitmediğim market kalmadı yagsız lor ve kaşar arıyorum ama lor en düşük %5 bulabildim kaşar 15 lerden 20 lerden bahsediyor. pınarın light beyaz peynirini almıştım ondada burayı okuduktan sonra fark ettim % 7 yememelimiyim bana marka önerirmisiniz peynirsiz duramama ben ya(((