merhabalar,
83,3 kilo ile seyire devam...
dukan kabizlik icin 100 gr rhubarb adli meyveyi oneriyor. doguda isgin adi altinda bir ot var, onunda ayni oldugu soyleniyor. Ama bu bitki, tolerated food olarak geciyor.
Dukanchatte, rhubarb yerine, sabah kahvaltidan once bir kivi tuketmenin ayni ise yarayacagi soyleniyor. Ama rhubarb ve kivi duraklama yapabilir bunu goz onunde bulundurarak tuketmenizi oneririm. ben kis basindan beri her gun bir kivi yiyorum, aslinda benimki kotuye kullanmak, yani kabizlik sorunum ciddi boyutta, her zaamn oyle bir sorunum vardi zaten ama, ben meyvesiz duramiyorum, o yuzden yiyorum.
ilaclari ve bagirsak sokturucu caylari kabizliginiz 5 gunu gecmedigi surece pek tavsiye etmiyorum, cunku bu tip seyler bagirsak florasini bozuyor ve bagirsak tembelligi yapiyor, gercekten zorunlu durumlarda kullanilmali. zaten dukan yuzunden tembellesen bagirsaklarimiz var, bi de bunlari dusunmeden kullanirsak, kalici zarar vermekten korkuyorum kendimize.
vucudu bazik tutmaninda bagirsak hareketlerini kolaylastirdigini biliyoruz. bunu icin sabahlari ve aksam yatmadan once bir dilim limonu ilik suya SIKarak icmeyi oneriyorlar. limon suyu asidik ama, vucutta bazikligi arttirici etkisi var. Ama limon suyu asidik oldugu icin, bu karisimi ictikten sonra disleri fircalamanizi oneriyorlar.
geri kalani alintidir: dukandiyetitariflerim: DUKAN'IN YAN ETKİLERİ
Kabızlık:
İnsanların sıklıkla yakındıkları bir problem bu.Neyse ki birkaç tavsiyeyle bu sorundan korunmak mümkün.
Karbonhidratları diyetten çıkardığınızda (özellikle atak evresinde) lif alımını da azaltmış oluyoruz.Bu da besinlerin bağırsaklardan yumuşak geçmesine engel olan bir durum.Bundan korunmanın ilk yolu günlük yulaf kepeği tüketimini aksatmamak.Özellikle sabahları alınan yulaf kepeği bağırsakları yumuşatmaya yardımcı oluyor.Yulaf kepeğini az suyla tüketmek ise tam aksine yani kabızlığa yol açıyor.Bu yüzden sıvı alımını kesinlikle hafife almayın.
Eğer sorun geçmezse aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Bunun için;
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
- Sebze günlerinde bol lifli yeşil yapraklı sebze ve ravent(rhubarb) tüketmek,
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak,
Önerilen çözümlerden bazıları.
Bitki çaylarından da yardım alabilirsiniz fakat içeriğindeki bazı bitkiler zamanla bağırsak tembelliğine yol açabilir.Dikkat.
vadicim teşekkur ederım..tonalin cla yı düzenlı kullanıyorum ve emın ol kaçamak yapınca hemen jo jo etkısı gösterme egılımınıde engelledıgını düşünuyorum..agır spor yaparken kullanır dıye bırşey yazmış bırısı L-carnitıne ile karıştırıldıgı aşikar..oturdugunuz yerden bıle kılo verecek olsanız tonalın kullanılabılır..10 kalorılık aspir tohumu esktraktı zaten..sadece vucudun kılo verırken dırenmesıne sebep olan enzımı inhibe edıyor..ve dıger uyguladıgım baharatlı yogurt, yeşil çayın maden suyu ıle demlenmesı , karbonatlı su tonalın cla , bolca tere tüketımı kı tere aynı yeşil çay gıbı yag yakan bır yeşillık turu..bence hepsının sonucu bu..tonalınıde 1 gun olsun bırakmadım 2 hafta resmen dıyete uyamadım ama sadece 2,5 kılo aldım onunda çogunu verdım 1 haftada..üstelık regli oldum dün..Dilerim herkese faydası olur uygulamalarımızın..kocaman tebrikler sana:)
ZEMMUFF, tonalini düzenli kullanıyor musun? senden aldığımız tüyolardan kullanmadığım bir o var...
farkı omu yaratıyor acaba...
tekrar tekrar tebrik ediyorum seni...
Alınmada umarım fake değilsindir...
yetişebildim miiii :18:
Geçen hafta 53.1
Bu hafta 53.1
duraklıyorum
Bu tartışmaları ben de hatırlıyorum, Light ürünlerin içinde emin değilim ama bugday nişastası vardı sanırım.. Bir de içlerindeki tatlandırıcıların da dukana uygun olmadığı konuşulmuştu.. Yine de bunları kullanan ve hala kilo veren arkadaşlarımız da var tabi ki...
Şöyle ki kendimiz yaparsak dukana daha uygun olur..
Hemen tarif paylaşayım..
Muhallebi
1 bardak light süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı splenda
2-3 damla arzu edilen aroma
Hepsini karıştırıp pişiriyorsunuz.. Ölçüyü isterseniz 2-3 kat yapıp buzdolabına atabilirsiniz..
Dileyen 1 tatlı kaşığı kakao ile kakaolusunu, ya da sade iken içine tarçın, sahlep yada acıbadem aroması ekleyerek daha farklı lezzetler yakalayabilirsiniz..
Bu arada uyarmadan geçemeyeceğim mısır nişastası sınırlı izinli, eğer kakao da kullanıyorsanız o da sınırlı izinli ve günlük 2 hakkınızı doldurmuş oluyorsunuz..
Duraklama yapabilir lütfen dikkat..
Sen daha yeni başlamış sayılırsın.. Keşke yemeseydin yaa.. Aslında 52 kilo da senin için az bence. Muhtemelen zaten çok kilolu görünmüyorsun ve bu yüzden çok iredeli değilsin. Ama karar verdiysen o kiloya düşmeye, lütfen çok dikkat et ve en kısa sürede in o kiloya da kurtul gitsin. Süreç uzadıkça, amacından da şaşarsın. Kaçamak yaparsan da süreç uzar.. ikisi kısır döngü.. Oldu bi kere der atak yaparsan, yine olur yine olur. Bunun çözümü atak değil ne yazık ki.. Yememek. Atak yapmamanı tavsiye ederim. Her kaçamak sonrası atak yapmak tehlikeli. Sıkı bir şekilde, hiç bir şey olmamış gib devam et. Yeşil çay iç bol bol ve sınırlı izinli tüketme... ve tabi ki yürüyüş yap.sevgili dely ben dün maalesef bozdum börek yedim sarma yedim
3 gün atak yapmayı düşünüyorum sizce?
Ne kusuru canımdely kusura bakma yeni olunca atlamışım boyum 1.58
yetişebildim miiii :18:
Geçen hafta 53.1
Bu hafta 53.1
duraklıyorum
vadicim teşekkur ederım..tonalin cla yı düzenlı kullanıyorum ve emın ol kaçamak yapınca hemen jo jo etkısı gösterme egılımınıde engelledıgını düşünuyorum..agır spor yaparken kullanır dıye bırşey yazmış bırısı L-carnitıne ile karıştırıldıgı aşikar..oturdugunuz yerden bıle kılo verecek olsanız tonalın kullanılabılır..10 kalorılık aspir tohumu esktraktı zaten..sadece vucudun kılo verırken dırenmesıne sebep olan enzımı inhibe edıyor..ve dıger uyguladıgım baharatlı yogurt, yeşil çayın maden suyu ıle demlenmesı , karbonatlı su tonalın cla , bolca tere tüketımı kı tere aynı yeşil çay gıbı yag yakan bır yeşillık turu..bence hepsının sonucu bu..tonalınıde 1 gun olsun bırakmadım 2 hafta resmen dıyete uyamadım ama sadece 2,5 kılo aldım onunda çogunu verdım 1 haftada..üstelık regli oldum dün..Dilerim herkese faydası olur uygulamalarımızın..
Sevgili arkadaşlar,güçlendirmenin eğlenceli ve tehlikeli yollarından size sesleniyorum biran önce yanıma gelin pek güzel...okadar sıkıntıya değdi diyorum şimdiden korumayı düşünemiyorum kilom hala 58 ki ben bazen yemeyi abarta biliyorum...geçmişi okudum light puding bende yedim ,Kahve de hep içtim bende duraklama yapmadı onlar yada yaptı ben farketmedim..Ben 60 adüştükten sonra çok durakladım onunda sebebi sanırım dukanın bana hedef verdiği kilonun altına düşmek istememdi..lisa,vini,cyy,ego sizi çok özledim delycim harikasın yeni arkadaşlara başarılar bol eksi görün inşallah...
Sen daha yeni başlamış sayılırsın.. Keşke yemeseydin yaa.. Aslında 52 kilo da senin için az bence. Muhtemelen zaten çok kilolu görünmüyorsun ve bu yüzden çok iredeli değilsin. Ama karar verdiysen o kiloya düşmeye, lütfen çok dikkat et ve en kısa sürede in o kiloya da kurtul gitsin. Süreç uzadıkça, amacından da şaşarsın. Kaçamak yaparsan da süreç uzar.. ikisi kısır döngü.. Oldu bi kere der atak yaparsan, yine olur yine olur. Bunun çözümü atak değil ne yazık ki.. Yememek. Atak yapmamanı tavsiye ederim. Her kaçamak sonrası atak yapmak tehlikeli. Sıkı bir şekilde, hiç bir şey olmamış gib devam et. Yeşil çay iç bol bol ve sınırlı izinli tüketme... ve tabi ki yürüyüş yap.
selam bu tonalin dediğiniz karbonatlı su falan nedir açıklayabilirseniz sevinirim.
biberiye yağı kullanımı nasıl kullanılıyor ne işe yarıyor ve kırmızı çay dediğiniz içinde aynı bilgilendirebilirmisiniz.
Biraz önce carrefoura gidip biberiye yağı, yeşilçay ve hibiskus aldım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Birde regl dönemimdeyim sorun olurmu? acil bilgilendirebilirseniz sevinirim. Sevgiler.
Bir daha yapmam diyorsan 1 kereye mahsus atak yapabilirsin. ama atak bir çözüm değil, bunu belirtmek istedim. 1 hafta sonra yine aynı şeyi yaparsan,sonra yine atak yapiyim geçsin dersen olmaz. Kaçamakların telafisi olarak görülmemeli. Çok uzun süre olmamak kaydıyla mesela 2 gün akdar protein yiyebilirsin. ama bir daha olursa böyle yapma. Umarım bir daha olmaz tabi. Motivasyonunu bozmayıp, aynne devam etmeni tavsiye ediyorum ben. Bana kalırsa atak yapma. Bugün saf pro yaptıysan, yarın seyirden devam edebilirsin. Dukan sana kaç kilo ol dedi, testi çözdün mü?evet çok pişmanım ama olan oldu, araştırdım bu konuyu atak öneriliyor ama bilmiyorum kararsız kaldım bugün saf protein yaptım, siz yapma mı diyorsunuz. sp den mi devam edeyim