Bu tartışmaları ben de hatırlıyorum, Light ürünlerin içinde emin değilim ama bugday nişastası vardı sanırım.. Bir de içlerindeki tatlandırıcıların da dukana uygun olmadığı konuşulmuştu.. Yine de bunları kullanan ve hala kilo veren arkadaşlarımız da var tabi ki...
Şöyle ki kendimiz yaparsak dukana daha uygun olur..
Hemen tarif paylaşayım..
Muhallebi
1 bardak light süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı splenda
2-3 damla arzu edilen aroma
Hepsini karıştırıp pişiriyorsunuz.. Ölçüyü isterseniz 2-3 kat yapıp buzdolabına atabilirsiniz..
Dileyen 1 tatlı kaşığı kakao ile kakaolusunu, ya da sade iken içine tarçın, sahlep yada acıbadem aroması ekleyerek daha farklı lezzetler yakalayabilirsiniz..
Bu arada uyarmadan geçemeyeceğim mısır nişastası sınırlı izinli, eğer kakao da kullanıyorsanız o da sınırlı izinli ve günlük 2 hakkınızı doldurmuş oluyorsunuz..
Duraklama yapabilir lütfen dikkat..
off off iki sinirli izinli birden, o gun ne bir kasik yag, ne %7 yagli 40 gram peynir, ne de 1 kivi var, secim yapmak cok zor:))
arada insan gozunu karartip yiyorda.
Ben hiç kabız olmadım sanırım sebebi hergün ne yersem yiyim içine koyduğum kırmızı pul biber çayları içmeden önce eğer,midenizde bi sorun yoksa deneyin derim bide şu kırmızı çayı bulandan ALlah razı olsun ödem mödem kalmadı bende şükür...:)light puding açıklanalarınızı bekliyorum sevgili ihtiyar heyeti(tecrübeli dukancılar demek istedim)biz çömez dukancıların size ihtiyacı var...
merhaba :)
son güncellemelerle değişmediyse light puding yiyemiyoruz. keşke kendiniz mısır nişastası süt ve tatlandırıcıyla kendi pudinginizi yapsaydınız.
ben şekersiz puding almıştım bi zamanlar, 1 yk tatlandırıcıyla ve tariftekinden daha bol sütle yapıyordum, pudingden daha sıvı oluyordu. çok sık olmamak şartıyla şekersiz pudingleri tüketebiliyoruz. onlardan bulamazsanız da dediğim gibi kendiniz yaparsınızi ligttan daha uygun olur dukan için :)
bu hafta hepimiz harikayızzz
kahvaltımı bitirdim. ödül olarak kendime dukan usulü muhallebi yapıcam
500 ml suyum bitti
2 yumurtayla yaptığım krebin içine . kendi elceyzzlerimlen yaptığım labnemi sürdüm. arasına hindi füme koydum ve tarçınlı süt eşliğinde yiyorum.
2 krep çıkmıştı diğerinide iş yerine saklayayım. (hatta mideniz bulanmazsa şöle bişi yapmayı düşünüyorummuhallebiden az biraz krebe koyup sarcam. iş yerine gittiğimde salata yerim akşamda karnım acıkacağı için dürüm yerim )
Ben sadesini yemeye çalışıyorum o yüzden.. Yine de durakladı mı duraklıyor..
Anladım ki önemli olan dukana devam edebilmek.. Yani arda da olsa böyle şeyleri yemeseydim diyete olan direncim kırılır, bu sefer başka şeyler de yiyerek kontrolümü iyice kaybederdim..Belki verdiğim kiloları da misliyle geri alırdım.. Okuyoruz böyle hikayeleri değil mi?
Bence sınırlı izinliler bu yüzden dukanda çok önemli
Ablacım,ben burayı uzun zamandır okuyorum bu light ürünler pudingler yüzünden epey tartışma çıkmıştı..uzun zamandır burda olanlar bizi aydınlatırsa çok sevinirim şahsen yanlış yapmayız:)hem hazır yapıp tutturmak daha kolay :)takip ettiğim kadarı ile light puding kullanamıyoruz tecrübeli arkadaşlar bizi aydınlatabilir mi???
yazılanları okumadan hemen bildirimimi yapayım ablanız rekor kırdı.artıları gösterirken birden eksi oldum.ama kabızlık sorunumu çözdüm.
başlangıç kilom=79.6
geçenhaftaki kilom=76
buhaftaki kilom=74.9
kilokaybı=1.1 kg
boy=1.60
diyet günsayısı=yanılmıyorsam 27
çokmutluyum.bukadar vücudumun dolduğunu bilmiyordum 2 kg birden gitti.önceden oluyordu.ancak diyette çok yemediğim halde bukadar birikmesini anlamadım.birde tabi sporda 3 haftayı geri bırakıyorum.vücut 2 gündür onunda ödemini attı.
Ellerine sağlık dely,iyiki varsın bi insan içinde iyilik güzellik olunca çok uzaklardan hiç tanımadıkları için bile böyle çabalıyor..buranın en güzel yönü bu herkes birbirinin iyiliği için çabalıyor deneyimlerini paylaşıyor...:)bura olmasaydı ben 44-46bedenime alışır öyle yaşardım kesin diyet yaparak zayıflanabileceğini düşünemezdim okuyup,takip ederek inancım arttı kendime çok şükür başardım inş hepiniz başarırsınız istediğiniz herşeyi giyer güzel olduğunuzu hissedersiniz:):)
Merhaba. Boyunu da yazar mısın?Günaydın fındık ezmeleriiii:)
dukan diyetine başlangıç tarihi:27/02/2013
dukan başlangıç kilo:105,7
geçen perşembe kilo:100,2
güncel kilo:99,00
fark:-1.2
5 gün oldu tuvalete çıkamıorum belki az daha fark ederdikayısılı form çayda içtim etki etmedi napıcam bilemedim işyerinde karın ağrısıyla geziyorum resmen
Merhaba. Sen de geçen haftaki kilonu ve boyunu yazar mısın?herkese merhaba uzun süredir bu başlığı sessiz sessiz takip ediyordum
ben de 26 şubattan bu yana dukancıyım, beni de aranıza alırsanız çok sevinirim.
başlangıç tarihim 26 şubat 2013
başlangıç kilom: 60.100
hedef kilom 53
güncel kilom 57.400
ataktaki kaybım 2.300 kilo
toplam kaybım 2.7 seyirde hiç veremedim gibi bişey
aslında 56.500 görmüştüm tartıda ama dün bozuldu diyetim
bugün den itibaren 3 gün atak yaparak devam edicem
Sana da merhabaBildirim.
Başlangıç : 06.03.2013
Başlangıç kilo : 69
Bu sabah itibarı ile : 64.5
Hedef kilo :52
6 gün atak yaptım bugün seyirde 3. gün. :)))))
Nescacım sanırım kilon 63,8Bildirim
Başlangıç kg: 74.400
Geçen haftaki kg: 64.600
Bu haftaki kg:65.800
Fark :800
İki haftadır 800 veriyorum nedense ne eksik ne fazla
Dely Hanım şimdiden emeğinize teşekkür, elinize sağlık.
O tarifte sınırlı izinli sadece mısır nişastası. Tatlandırıcı sınırlı izinli değil ki canım, ben öyle bilmiyorum yani.off off iki sinirli izinli birden, o gun ne bir kasik yag, ne %7 yagli 40 gram peynir, ne de 1 kivi var, secim yapmak cok zor:))
arada insan gozunu karartip yiyorda.
O tarifte sınırlı izinli sadece mısır nişastası. Tatlandırıcı sınırlı izinli değil ki canım, ben öyle bilmiyorum yani.
tebrik edrim güzel kilo vermişsiniz kabızlık sorunu bende de var nasıl çözdünüz sorununuzu
Güncel. 78,2
giden 300 gram. Regl öncesi şişkinlik yaşıyorum her türlü semptom mevcut tarih uymuyor bu konuda bilen bilir acemiyim biraz. Aşırı şiddetli olmasa bile günlük hayattaki stres ve bazı problemlerimiz yüzünden bir migren nöbetindeyim şuanda. Gören hayalet görmüşe dönüyor çok şükür yinede hafif atlatıyorum.
Delycim tartıdaki eksilerin neticesinde çektiğin halayda salladığın mendil altına dönüşsün inşallah. (Bunu salı günü 77li rakamlardayken düşünmüştüm)
yazılanları okumadan hemen bildirimimi yapayım ablanız rekor kırdı.artıları gösterirken birden eksi oldum.ama kabızlık sorunumu çözdüm.
başlangıç kilom=79.6
geçenhaftaki kilom=76
buhaftaki kilom=74.9
kilokaybı=1.1 kg
boy=1.60
diyet günsayısı=yanılmıyorsam 27
çokmutluyum.bukadar vücudumun dolduğunu bilmiyordum 2 kg birden gitti.önceden oluyordu.ancak diyette çok yemediğim halde bukadar birikmesini anlamadım.birde tabi sporda 3 haftayı geri bırakıyorum.vücut 2 gündür onunda ödemini attı.