Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Başlangıç tarihi 26.02.2013
Başlangıç kilo 60.100
Hedef kilo 53.00
Geçen Perşembe günkü kilo 56.800
Bugünkü kilo 57.400
Boy1.62

Başlangıç Tarihi: 1 Ekim 2012
Başlangıç Kilo: 83.5
Geçen Haftaki Kilo: 64.7
Güncel Kilo: 64.4
Hedef Kilo: 55
Haftalık Fark: -300 gr
Toplam Fark: -19.1 kg
Boy: 1.68

delyye teşekkürler ve öpücükler :KK16::KK16:

Cevap için çok teşekkür ederim , kitabım var ama bir yerlerde unuttum bulamıyorum :KK43: sanki burda okudum lıght puding yiyebiliyoruz diye 45 gün oldu rejime başlayalı bu ikinci iyişim :KK43:... çok üzüldüm şimdi:18: keşke yemeden size sorsaydım :KK5:

ne demek rica ederim :) light puding tüketip o gün sınırlı izinli kullanmayarak dengeleyen arkadaşlar var sanırım, öyle bişi de yapabilirsiniz belki.
kitapta light pudingle ilgili bişi olmayabilir, ben de hatırlamıyorum çünkü olduğunu ama simlanın sayfasında yazdığı üzere şöyle bi alıntı yapabilirim.
LIGHT PUDING:KK70:ukan’ın Tolerated Foods listesinde adı bile geçmiyor fakat bizler bunu yemeye de çok meyilliyiz.Nişasta ve yağsız kakao içermesi,şekersiz ve yağsız olması biraz masumlaştırsa da kilo vermeyi ciddi olarak durdurabilir.Tamamen kendi insiyatifinizde tüketin ya da 1’er kaşık kakao,splenda süt ve nişastayla kendi pudinginizi yaratın.

Linki de vereyim, içiniz rahat etsin :)

Şu 'TOLERATED FOODS' dedikleri SINIRLI İZİNLİ yiyecekler | Facebook

Ya da yine simlaya sorulan bi soru ve cevabı şu şekilde.

-Acaba light puding tüketebilir miyiz ? Tüketirsek hangi evrelerde

-merhaba,
light pudingler uygun değil.kendi pudingini yapabilirsin.

bunun linki de

dukandiyetitariflerim: Şu 'TOLERATED FOODS' dedikleri SINIRLI İZİNLİ yiyecekler

Evde hem light puding hem şekersiz puding vardı. baktım besin değerlerine, uzun uzun yazmaya üşendiğimden fotolarını çektim paylaşıyorum, bana pek farkı varmış gibi gelmedi açıkçası. ligt pudingin değerlerinde normal puding için de değerler var, inceleyebilirsiniz.
diğer kullandığımız sınırlı izinlilere bakarak ya da kendi duraklama sebeplerimizi bilerek lightı da şekersizi de kullanabiliriz sanki. ben bol sütle şekersizini tüketmeyi tercih ediyorum. tercih tamamen biz tüketicilere ait yani :) ikileme düşen arkadaşlar inceleyip ona göre kendilerini ayarlayabilirler, sevgiler:KK16:

$DSCF2827.jpg $DSCF2828.jpg

gidiim de sporumu yapiiim :KK8: herkese bol eksiler dilerim :):KK55:

günaydınlarrr:)

dukan diyetine başlangıç tarihi:10.12.2012
dukan başlangıç kilo:70
geçen perşembe kilo:58.4
güncel kilo:56.8
fark:-1.6 kg:nazar:

buğday tanesi hemen hemen aynı günler güçlendirmeye geçecez haftaya gecçeriz inş
:emir_bebek:
güçlendirme de çok önemli evrelerden biri dikkatli olmamiz lazım :KK30:

merhaba dely simdiden tesekkürler

baslangic tarihi 21 0cak
baslangic kilo 72.800
hedef kilo 62
boy 170
güncel kilo 67.1 sonunda bende artiyi gördüm:KK43:

bol eksili günler kizlar

Gunaydin kizlarEn Büyük KK

Gunaydin Sevgili DELY :KK16::KK16::KK16:

baslangic tarihi:26 kasim 2012

baslangic kilo:76 kg

hedef kilo:60 kg

gecen haftaki kilo:65.3 kg (gecen hafta bildirim yapmamistim bu bir onceki hafta)

guncel kilo:64.0 kg

simdiden ellerine saglik.:KK19::KK19::KK19:

başlangıç tarihi: 12.02.2013
başlangıç kilo:67.1
güncel kilo:66.4
hedef kilo:59
fark:0.7
boy:168

bnde yazdım eksik kalmıyım :)
bugun atak son günüm :) yarın seyire geçicem sizce nasıl yapmalıyım 1+1 mi 5+2 mi karar veremedim üstadlarım :KK43:

başlangıç tarihi: 12.02.2013
başlangıç kilo:67.1
güncel kilo:66.4
hedef kilo:59
fark:0.7
boy:168

bnde yazdım eksik kalmıyım :)
bugun atak son günüm :) yarın seyire geçicem sizce nasıl yapmalıyım 1+1 mi 5+2 mi karar veremedim üstadlarım :KK43:

bence boyuna göre kilon pek yok 5+2 de devam edebilirsin yaz da geliyo yuruyuş falan tamadır

Kilo bildirimi...
Haftaya - ile baslamama ragmen + oldum. Cok uzgunum.
10.09.2013
Baslama kilo 91
Hedef 68
Boy 168
Gecen hafta 77.2
Bu hafta 77.6
Gelen +400 gr

Herkese Selamlar,

Geçen hafta regl günüm Perşembe' ye denk geldiği için kilo bildirimi yapmamıştım ancak daha sonradan pişman oldum. Keşke herşeye rağmen yapsaydım da aradaki oynamayı görürdük regl döneminde :) Neyse ben yaptım siz yapmayın. Şimdi arada 1 hafta boşluk olunca en son neyi baz alacağımı bilemedim. Ben de ondan önceki en son kilo bildirimim olan 21 Şubat' a göre değerlendirme yapayım dedim. Bu duruma göre en son 21 Şubat' ta kilom 63.2' miş. Bu sabah ise arada geçen hastalıklar ve bununla gelen kaçamaklara rağmen 63.00 şükür 200 gr gitmiş herşeye rağmen :KK66:

Dely' cim anlayacağın son durumum derli toplu haliyle şudur;

Başlangıç tarihi 10/01/2013
Başlangıç kilo 67.5
Boy 1.66
Hedef kilom 58

En son 21 Şubat'ta; 63.2
Bugünkü Kilo: 63.00

bence boyuna göre kilon pek yok 5+2 de devam edebilirsin yaz da geliyo yuruyuş falan tamadır

yürüyüş öğle arasında 45 dk akşamda servis beklerken 30 dk yapıyorum haftada 5 gün bu şeklde yürüyorum eşiminde boyu 1.78 kilosu 90 oda bnle birlkte dukana başladı :) o bnden daha fazla kilo veriyo ben 2 günde 700 gr verdim o 1.5 10 kilo vercek onada 5+2 mi yaptırmalıyım yoksa 1+1 mi daha uygun olur :)

Başlangıç Tarihi: 1 Ekim 2012
Başlangıç Kilo: 83.5
Geçen Haftaki Kilo: 64.7
Güncel Kilo: 64.4
Hedef Kilo: 55
Haftalık Fark: -300 gr
Toplam Fark: -19.1 kg
Boy: 1.68

delyye teşekkürler ve öpücükler :KK16::KK16:

ne demek rica ederim :) light puding tüketip o gün sınırlı izinli kullanmayarak dengeleyen arkadaşlar var sanırım, öyle bişi de yapabilirsiniz belki.
kitapta light pudingle ilgili bişi olmayabilir, ben de hatırlamıyorum çünkü olduğunu ama simlanın sayfasında yazdığı üzere şöyle bi alıntı yapabilirim.
LIGHT PUDING:KK70:ukan’ın Tolerated Foods listesinde adı bile geçmiyor fakat bizler bunu yemeye de çok meyilliyiz.Nişasta ve yağsız kakao içermesi,şekersiz ve yağsız olması biraz masumlaştırsa da kilo vermeyi ciddi olarak durdurabilir.Tamamen kendi insiyatifinizde tüketin ya da 1’er kaşık kakao,splenda süt ve nişastayla kendi pudinginizi yaratın.

Linki de vereyim, içiniz rahat etsin :)

Şu 'TOLERATED FOODS' dedikleri SINIRLI İZİNLİ yiyecekler | Facebook

Ya da yine simlaya sorulan bi soru ve cevabı şu şekilde.

-Acaba light puding tüketebilir miyiz ? Tüketirsek hangi evrelerde

-merhaba,
light pudingler uygun değil.kendi pudingini yapabilirsin.

bunun linki de

dukandiyetitariflerim: Şu 'TOLERATED FOODS' dedikleri SINIRLI İZİNLİ yiyecekler

Evde hem light puding hem şekersiz puding vardı. baktım besin değerlerine, uzun uzun yazmaya üşendiğimden fotolarını çektim paylaşıyorum, bana pek farkı varmış gibi gelmedi açıkçası. ligt pudingin değerlerinde normal puding için de değerler var, inceleyebilirsiniz.
diğer kullandığımız sınırlı izinlilere bakarak ya da kendi duraklama sebeplerimizi bilerek lightı da şekersizi de kullanabiliriz sanki. ben bol sütle şekersizini tüketmeyi tercih ediyorum. tercih tamamen biz tüketicilere ait yani :) ikileme düşen arkadaşlar inceleyip ona göre kendilerini ayarlayabilirler, sevgiler:KK16:

Eki Görüntüle 657066 Eki Görüntüle 657067

gidiim de sporumu yapiiim :KK8: herkese bol eksiler dilerim :):KK55:

çok teşekkür ederim tekrar tekrar uğraşmışsın araştırmışsın sevgili hashish ellerine sağlık, bence abartmamakla birlikte ara sıra tatlı krizlerini önleyici olarak tüketebiliriz :) dediğin gibi o gün farklı bir sınırlı izinli kullanmyarak dengelenebilir :)

Bu arada bildirimimi de yapim sevgili dely :)

Başlangıç Tarihi: 28.01.2013
Başlangıç Kilo: 78,200
Geçen Haftaki Kilo: 69,900
Güncel Kilo: 69,200
Hedef Kilo: 58
Haftalık Fark: -700 gr
Toplam Fark: -9,00 kg
Boy: 1.62

şimdiden çok teşekkürler dely ellerine sağlık ; bütün arkadaşlara bol eksili günler :KK3:

sevgili dely ben dün maalesef bozdum börek yedim sarma yedim
3 gün atak yapmayı düşünüyorum sizce?

Abla şu kırmızı çayı denemelisin???hem ödeme hem de tuvalete birebir bence...tatlandırıcın takita ise ishal olursun..bide kızlar şu takita tatlandırıcının içinde aspartam ve en doğal tatlandırıci splenda ve stevea bunu yazdım çünkü aspartam çok zararlı üzerinde yazmış içerir diye.splenda pahalı ama doğal

Splenda konusunda kesinlikle katılıyorum. Stevia' yı hiç denemedim. Diyetin başında beri hep Splenda kullandım ancak dünSplenda'm az kalmıştı ve ilk defa markette Takita Formtat 60' ı görünce; bu kadar çok konuşuluyor bir de bunu alıp deneyeyim dedim. Ancak yoğurdun içine karıştırdığım Takita bir türlü çözünmek bilmedi ve yerken ağzıma kum gibi geliyor. Böyle gıcır gıcır kum gibi yerken hissediyorsunuz resmen. Durum böyle olunca tadına falan hiç odaklanmadım zaten. Ben Splenda'yı toz olarak kullanıyorum kek, kurabiye yaparken ama bazen yoğurduma tablet olanını karıştırıyordum. Splenda'nın tableti bile yoğurdun içinde çözünürken Takita'nın tozu çözünmeyince şok oldum. Bence oldukça kötüydü belki de ben ilk Splenda'yla başladığım için aradaki farkı çok daha net farkettim ama kişisel olarak kendi adıma Splenda alabiliyorsanız eğer Takita' yı kullanmayın derim. Yoğurtta çözünmeyen birşeyin çokta sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. Splenda aspartam içermiyor ayrıca. Aspartamın ne kadar zararlı olduğunu sanırım herkes biliyor artık bu yüzden uzun uzun o konuya değinmiyorum :)

kızlar sabah kahvaltımı yapmamıştım.buzlukta kumrum vardı tabi dukan usülü.çıkardım.ama ekmeğini yemeyi canım hiç istemedi.bende sadece iç malzemesini yedim.birkaçgün bu ekmekleri yemesem olmazmı.köftem vardı dün onu yiyecektim ama çorba içmeye kararverdim.bugün akşam onu yerim.yemekleri 2 öğüne indirdim arada sadece bitki çayı içiyorum.diyete başlayalı 1 ay olmak üzere.bünyem diyet ürünlerini redetmeye başladı.yani benim için enzor zaman başladı.normal yemekleri canım istemeye başladı.daha nerdeyse önümde 90 gün var.bu dönemi atlatmam gerek.kırize girdiğimi diyet de tüketiğim şeylere karşı midem bulanmaya başlayınca anlıyorum eğer pes eder yersem toplayamıyorum ve verdiğimi fazlasıyla geri alıyorum.ama pes etmeden bir zaman dayanabilirsem arkası geliyor.bu dönemde hareketlerimide azaltmalıyım yani ortalıkta az fink atmalıyım.at gibi sağa sola koşturmadan bataniyemin altına girip dinlenmeliyim.ne yapmam gerektiğini biliyorumda birde yapacak adam lazım.bugün haftalık sporumun son günüydü sporda menepozluların sesi çıkmadı onlarında çeneleri yoruldu.kol birkere kalkıyor çene beş.aslında bende çok konuşurum,çok konuşanıda o yüzden bilirim.neyse hatunlar sıpalarım okuldan gelsinler yemeklerini yedirip yollayım bende battaniyemle randevumun kalan yerinden devam edeyim.bu arada sizin yazdıklarınızıda okurum:KK30::KK30::KK30:

Tebrik ederim ablam üstü gelirli olsun :)) kabizlik sorununu nasil cozdun benim de bugun 4 gunum karnim agiriyor artik :KK43:( sporuda bende bi maxaret girdi diye biraktim bidaha geri donemedim bi gayret belki bugun yaparim bir

doktorum bana bekoniks vermişti.şimdi kullan diyemem doktora gitsen iyi olur.gece yatmadan 2 tane içiyorum sabaha çözülüyor.gaz çok yapıyor.ama yanında ödem varsa onuda alıyor.ben tuvalete çıkmam beşgünü geçerse kullanıyorum.sancıdan duramadımmı.yani doktor olmadığım için kullan diyemem.ama unutmamalıki bitilerde ilaç yani haplar zaten bitkilerden elde ediliyor.eczanede kronik abızlık için ilaç var bitkisel diyor.ama ablacım dünya fiyat sürekli kullanacaksın.bıraktınmı geriye dönüyorsunçbirde şimdi kefir mayaladım böbrekleri temizliyormuş.bu diyet böbrekleri zorladığı için kefir kullanmaya başladım.birde hergün 1 tatlıkaşığı zencefil zerdeçal ve tarçını kefirimin içine atıp yiyorum hepsi birden 3 günde bünyemi temizledi.yoksa 2 hap bana pek etkili olmuyordu diyerleri etkisini artırdı şuanda bebekkadar hafifim.tüm organlarım temizlendi sanki.bukadar ödem ve kötü şeyi atınca rahatladım ve dinlenme isteği geldi.umarım yazdıklarım faydalı olur

Kizlar, ben atak evresinin 10. Günündeyim... Ve acaip kabizlik var :KK43: Yaris seyire geciyorum, hangi sebzeleri önerirsiniz?

Bu arada akrabalarla dün toplandik.. Börekler cörekler, mercimekli köfte, tatlilar.. Dahl neler vardi neler.. Ama inanin hiiiic dokunmadm... :KK52: :KK52: :KK52:

Uyuz tarti beni ödüllendirseydi daha mutlu olacaktimmm:KK47:

Kizlar, ben atak evresinin 10. Günündeyim... Ve acaip kabizlik var :KK43: Yaris seyire geciyorum, hangi sebzeleri önerirsiniz?

Bu arada akrabalarla dün toplandik.. Börekler cörekler, mercimekli köfte, tatlilar.. Dahl neler vardi neler.. Ama inanin hiiiic dokunmadm... :KK52: :KK52: :KK52:

Uyuz tarti beni ödüllendirseydi daha mutlu olacaktimmm:KK47:

dukan kabizlik icin 100 gr rhubarb adli meyveyi oneriyor. doguda isgin adi altinda bir ot var, onunda ayni oldugu soyleniyor. Ama bu bitki, tolerated food olarak geciyor.

Dukanchatte, rhubarb yerine, sabah kahvaltidan once bir kivi tuketmenin ayni ise yarayacagi soyleniyor. Ama rhubarb ve kivi duraklama yapabilir bunu goz onunde bulundurarak tuketmenizi oneririm. ben kis basindan beri her gun bir kivi yiyorum, aslinda benimki kotuye kullanmak, yani kabizlik sorunum ciddi boyutta, her zaamn oyle bir sorunum vardi zaten ama, ben meyvesiz duramiyorum, o yuzden yiyorum.

ilaclari ve bagirsak sokturucu caylari kabizliginiz 5 gunu gecmedigi surece pek tavsiye etmiyorum, cunku bu tip seyler bagirsak florasini bozuyor ve bagirsak tembelligi yapiyor, gercekten zorunlu durumlarda kullanilmali. zaten dukan yuzunden tembellesen bagirsaklarimiz var, bi de bunlari dusunmeden kullanirsak, kalici zarar vermekten korkuyorum kendimize.

vucudu bazik tutmaninda bagirsak hareketlerini kolaylastirdigini biliyoruz. bunu icin sabahlari ve aksam yatmadan once bir dilim limonu ilik suya SIKarak icmeyi oneriyorlar. limon suyu asidik ama, vucutta bazikligi arttirici etkisi var. Ama limon suyu asidik oldugu icin, bu karisimi ictikten sonra disleri fircalamanizi oneriyorlar.

geri kalani alintidir: dukandiyetitariflerim: DUKAN'IN YAN ETKİLERİ
Kabızlık:
İnsanların sıklıkla yakındıkları bir problem bu.Neyse ki birkaç tavsiyeyle bu sorundan korunmak mümkün.
Karbonhidratları diyetten çıkardığınızda (özellikle atak evresinde) lif alımını da azaltmış oluyoruz.Bu da besinlerin bağırsaklardan yumuşak geçmesine engel olan bir durum.Bundan korunmanın ilk yolu günlük yulaf kepeği tüketimini aksatmamak.Özellikle sabahları alınan yulaf kepeği bağırsakları yumuşatmaya yardımcı oluyor.Yulaf kepeğini az suyla tüketmek ise tam aksine yani kabızlığa yol açıyor.Bu yüzden sıvı alımını kesinlikle hafife almayın.

Eğer sorun geçmezse aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

Bunun için;
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
- Sebze günlerinde bol lifli yeşil yapraklı sebze ve ravent(rhubarb) tüketmek,
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak,
Önerilen çözümlerden bazıları.

Bitki çaylarından da yardım alabilirsiniz fakat içeriğindeki bazı bitkiler zamanla bağırsak tembelliğine yol açabilir.Dikkat.

Son düzenleme:
X