Kizlar, ben atak evresinin 10. Günündeyim... Ve acaip kabizlik var
Yaris seyire geciyorum, hangi sebzeleri önerirsiniz?
Bu arada akrabalarla dün toplandik.. Börekler cörekler, mercimekli köfte, tatlilar.. Dahl neler vardi neler.. Ama inanin hiiiic dokunmadm...
Uyuz tarti beni ödüllendirseydi daha mutlu olacaktimmm
dukan kabizlik icin 100 gr rhubarb adli meyveyi oneriyor. doguda isgin adi altinda bir ot var, onunda ayni oldugu soyleniyor. Ama bu bitki, tolerated food olarak geciyor.
Dukanchatte, rhubarb yerine, sabah kahvaltidan once bir kivi tuketmenin ayni ise yarayacagi soyleniyor. Ama rhubarb ve kivi duraklama yapabilir bunu goz onunde bulundurarak tuketmenizi oneririm. ben kis basindan beri her gun bir kivi yiyorum, aslinda benimki kotuye kullanmak, yani kabizlik sorunum ciddi boyutta, her zaamn oyle bir sorunum vardi zaten ama, ben meyvesiz duramiyorum, o yuzden yiyorum.
ilaclari ve bagirsak sokturucu caylari kabizliginiz 5 gunu gecmedigi surece pek tavsiye etmiyorum, cunku bu tip seyler bagirsak florasini bozuyor ve bagirsak tembelligi yapiyor, gercekten zorunlu durumlarda kullanilmali. zaten dukan yuzunden tembellesen bagirsaklarimiz var, bi de bunlari dusunmeden kullanirsak, kalici zarar vermekten korkuyorum kendimize.
vucudu bazik tutmaninda bagirsak hareketlerini kolaylastirdigini biliyoruz. bunu icin sabahlari ve aksam yatmadan once bir dilim limonu ilik suya SIKarak icmeyi oneriyorlar. limon suyu asidik ama, vucutta bazikligi arttirici etkisi var. Ama limon suyu asidik oldugu icin, bu karisimi ictikten sonra disleri fircalamanizi oneriyorlar.
geri kalani alintidir:
dukandiyetitariflerim: DUKAN'IN YAN ETKİLERİ
Kabızlık:
İnsanların sıklıkla yakındıkları bir problem bu.Neyse ki birkaç tavsiyeyle bu sorundan korunmak mümkün.
Karbonhidratları diyetten çıkardığınızda (özellikle atak evresinde) lif alımını da azaltmış oluyoruz.Bu da besinlerin bağırsaklardan yumuşak geçmesine engel olan bir durum.Bundan korunmanın ilk yolu günlük yulaf kepeği tüketimini aksatmamak.Özellikle sabahları alınan yulaf kepeği bağırsakları yumuşatmaya yardımcı oluyor.Yulaf kepeğini az suyla tüketmek ise tam aksine yani kabızlığa yol açıyor.Bu yüzden sıvı alımını kesinlikle hafife almayın.
Eğer sorun geçmezse aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Bunun için;
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
- Sebze günlerinde bol lifli yeşil yapraklı sebze ve ravent(rhubarb) tüketmek,
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak,
Önerilen çözümlerden bazıları.
Bitki çaylarından da yardım alabilirsiniz fakat içeriğindeki bazı bitkiler zamanla bağırsak tembelliğine yol açabilir.Dikkat.