maydonozu kaynatıyormusunuz yoksa kaynar suda bekletiyormusunuz?dogru biliyormussun zaten 2011 deki yapilan guncellemeyle dukan 1 tatli kasigi yag eklemis ..kim soyledi sana olmadigini:26:hem diyelimki yoktu ve yanlislikla yaptim pireye kizîp yorgan yakmak olur seninkisi.
oncelikle gecmis olsun balpamuk umarim simdi daha iyisindir.kendinede sagliginada dikkat et ama diyetinede etmeye calis o kacamaklar vicdan azabina sokuyor adami cunku bir amaca hedeflenmis giderken yoldan cikmak vicdanen rahatsizlik veriyor ..bende sen gibi cok mutluyum halimden hic diyetteyim gibi dusunmuyorum bu benim yeni yasam seklim..
misir puskulu ve kiraz sapi yillardir en iyi odem aticilar olarak gecer birde maydanoz suyu.ben gunde ictigim 3 fincan yesil caya ek olarak mutlaka bir tanede bu karisimdan iciyorum.
Okumayalı o kadar çok birikmiş ki hafta sonu...Dün oturdum geçmişi okudum ancak. şimdi de bu sabahtan itibaren yazılanları okuyayım dedim ama bitiremedim ve yazmak için bekleyemedim daha fazla...
Nedir bu etrafımızdaki kara bulutlar anlamadım. Hastalık ayını açtık galiba. Cuma' dan beri ağır bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Mecburen okula gelmek zorunda kaldım ancak zor ayakta duruyorum. Perşembe günü regl oldum çok sancı çektim ve kilomda bol artılar oldu vücudum aşırı su tuttuğu için. Cuma günü de hasta olunca üzerine regl ile birleşince iyice beter oldum. Anlayacağınız zaten son zamanlarda zar zor toparlamaya çalıştığım diyetimi yine bozdum ve bende pekmezler içtim meyveler yedim kendimi toparlamak için. Ancak bu sabahtan itibaren hala iyileşememiş olmama rağmen diyetime yeniden devam ediyorum. İpleri elimden bırakmıyorum çünkü bu diyet benim için bir yaşam şekli oldu artık. Sanırım ben artık s - s&p şeklinde mutluyum. Sistem bu oldu. Normal yemek yemeye döndüğümde resmen mutsuz oldum yahu ! :)
Bu arada bugün okulda başka bir birimde çalışan çok sevdiğim birisi bana mısır püskülü ve kiraz sapını kaynatıp içmemi önerdi. Müthiş ödem söktürücüymüş. Ben bu ay regl olmadan bir kaç gün önce felaket şişmiştim hatta sizlere de yazmıştım. Resmen gözlerimin altı torbacık oldu o kadar ki yüzüm gözüm şişti ödemden. Biraz rahatlamak için mutfağa papatya çayı almaya gitmiştim ki görevliler tesadüfen birisi için kiraz sapı kaynatmışlar. Bana kiraz sapı suyunu iç belki iyi gelir dediler ve ilk defa geçen hafta bu vesile ile denedim...İnanılmaz ama daha o günün akşamına şişiklerim indi ve biraz rahatladım. Sanırım gerçekten oldukça etkili bir yöntem. Şimdi alıp ben de mutfağa koyacağım ve kaynattıracağım. Size de kesinlikle tavsiye ediyorum kiraz sapını ancak mısır püskülünü denemedim. deneyen varsa tecrübelerden yararlanmak isterim :)
Okumayalı o kadar çok birikmiş ki hafta sonu...Dün oturdum geçmişi okudum ancak. şimdi de bu sabahtan itibaren yazılanları okuyayım dedim ama bitiremedim ve yazmak için bekleyemedim daha fazla...
Nedir bu etrafımızdaki kara bulutlar anlamadım. Hastalık ayını açtık galiba. Cuma' dan beri ağır bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Mecburen okula gelmek zorunda kaldım ancak zor ayakta duruyorum. Perşembe günü regl oldum çok sancı çektim ve kilomda bol artılar oldu vücudum aşırı su tuttuğu için. Cuma günü de hasta olunca üzerine regl ile birleşince iyice beter oldum. Anlayacağınız zaten son zamanlarda zar zor toparlamaya çalıştığım diyetimi yine bozdum ve bende pekmezler içtim meyveler yedim kendimi toparlamak için. Ancak bu sabahtan itibaren hala iyileşememiş olmama rağmen diyetime yeniden devam ediyorum. İpleri elimden bırakmıyorum çünkü bu diyet benim için bir yaşam şekli oldu artık. Sanırım ben artık s - s&p şeklinde mutluyum. Sistem bu oldu. Normal yemek yemeye döndüğümde resmen mutsuz oldum yahu ! :)
Bu arada bugün okulda başka bir birimde çalışan çok sevdiğim birisi bana mısır püskülü ve kiraz sapını kaynatıp içmemi önerdi. Müthiş ödem söktürücüymüş. Ben bu ay regl olmadan bir kaç gün önce felaket şişmiştim hatta sizlere de yazmıştım. Resmen gözlerimin altı torbacık oldu o kadar ki yüzüm gözüm şişti ödemden. Biraz rahatlamak için mutfağa papatya çayı almaya gitmiştim ki görevliler tesadüfen birisi için kiraz sapı kaynatmışlar. Bana kiraz sapı suyunu iç belki iyi gelir dediler ve ilk defa geçen hafta bu vesile ile denedim...İnanılmaz ama daha o günün akşamına şişiklerim indi ve biraz rahatladım. Sanırım gerçekten oldukça etkili bir yöntem. Şimdi alıp ben de mutfağa koyacağım ve kaynattıracağım. Size de kesinlikle tavsiye ediyorum kiraz sapını ancak mısır püskülünü denemedim. deneyen varsa tecrübelerden yararlanmak isterim :)
merhaba kızlar bende bugün dukan diyetine başladımyulaf kepeği aradım aradım anca dogalsanın yulaf kepeği galeta karışımı diye bişey buldum :26: aldım bu da olur mu en azından sadesini bulana kadar kullanayım :18: lütfen bana bi yardımcı olun almakla iyi mi ettim kötü mü ettim
merhaba kızlar bende bugün dukan diyetine başladımyulaf kepeği aradım aradım anca dogalsanın yulaf kepeği galeta karışımı diye bişey buldum :26: aldım bu da olur mu en azından sadesini bulana kadar kullanayım :18: lütfen bana bi yardımcı olun almakla iyi mi ettim kötü mü ettim
hoşgeldiniz dukanınız hayırlı olsun :) bende diyete yeni başlayanlardanım 8. günümdeyim bugün ,sizin aldığınız dogalsanın yulaf kepeğini kullanıyorum ve memnunum bu yulaf kepeğini önerdikleri için bunu aldım umarım yanlış yapmamışızdır:44:
çoğumuz kepekten çok galeta karışımını kullanıyoruz.galeta deyince bildiğimiz galeta deyil içindekiler kısmına bakınca anlarsın.kepekten daha lezzetli.3 kaşığı 2 kaşık kepek yerine geçiyor.hem kepek tadı ağır olmuyor hem kabarması daha güzel oluyor.birde 1 kaşık pınarın yağsız süttozunu ekleyince ekmek yada hangi şeyi yapıyorsan 2 katı elde ediyorsun.bir ölçülük hakkımız 2 katına çıkıyor.bir parçasını sabah yersen 1 parçasını akşam yersin.daha doyurucu oluyor.kısaca galeta karışımı dukan için çıkarılmış.ilk gördüğümde bende galeta karışımı yazınca almamıştım içinde unvar sanıyordum.
maydonozu kaynatıyormusunuz yoksa kaynar suda bekletiyormusunuz?
dogru biliyormussun zaten 2011 deki yapilan guncellemeyle dukan 1 tatli kasigi yag eklemis ..kim soyledi sana olmadigini:26:hem diyelimki yoktu ve yanlislikla yaptim pireye kizîp yorgan yakmak olur seninkisi.
tşk ederim arkadaşım içimi ferahlattın
rica ederim arkadasim
diyet konusunda bilgilendiriseniz sevinirim
gitim aktardan kefir mayamı aldım geldim.bana küçük bir şişede ayranımsı ılık bişey verdi.bunu aynamış ılımış 1 litre süte ekle mayalanması 1 gün oluyormuş.süzdürme içindeki mayasınıda iç son dibinde bu kavonaz kadar kalınca yine mayla dedi.internette mayasnı veren tortu şeklindeki o boncuk boncuk taneler içindeymiş.yarım su bardağı kadar mayaya 10 lira verdim.gelirken 1 litrede çiğ sütü peynirciden aldım.kaynatım sogumaya bıraktım.ılıyınca mayalıyacağım inşallah.ev işide bugün bitmek bilmedi.çamaşırlar dışarı işleri derken işibi yapıyor bir bırakıyorum ve pazartesiden hoşlanmıyorummmm.
Helal olsun diyorum başka bişey diyemiyorum severek okuyup ilgiyle bekliyorum yaptıklarınızı bu ne ya yakında çıtır abla diyeceğiz size maşşallahgayretiniz çok güzel ...yakında güçlendirme yapan çok kişi olacak buralarda hissediyorum kızlar
bana akşama dünden kalan balık var balıkçı bize tonbalığı diye sanki palamudun irisini kakaladı gibime geliyor.tüm kabahatli eşim uskumru,palamud,hamsi,sardalya bu balıklardan nefret ederim.yediğim balık alabalık,çupra ve somon bunu gayrısı midemi kaldırıyor bide levrek.içinde siyah kısmı olan balığı midem kaldırmıyor.neyse aldık bide ne göriyim siyah kısmı çok.pişrdim azıcık birşeyi çocuklarıma kötü örnek olmamak için yedim.kalanını koydum dolaba.şimdi aileme etli kuru fasulye pişirdim içine birkaç damla limon damlattım.yanına pilav ve salata.bana kötü bir balık.insanlar deligibi balık yiyor.benim yarım akdeniz yarım karadeniz.ancak hamsiyi gördümmü bile midem kalkıyor.eşimin o güzel hatrı olmasa ne alırım nede temizlerim.balık severlerin özrüne sığınıyorum