Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yemek yapmanın yanında sunumun harika sunum benim için önemli.yani okadar lezzetli görünüyorlar.tebrik ederim.ben hamur işi sevdiğim için tariflerimde onlara çok yer verdim.başka tariflerimde var dukan amcaya çevirdiğim.fotoğraf makkinamın sorununu çözersem sizinle resimleride paylaşırım.

vallahi aynı birden bire o kilo nasılgeliyor ve nasıl gidiyor anlamıyorum ama bu sefer pes etmeden devam edeceğim.

merhaba arkadaşlar. 8 martta kendime güzelliğimi hediye etmek adına başladım dukana. 99 civarlarında seyrediyordum ama tam o gün adetime denk geldi ve sabah tartıda 101 i gördüm. dukan testi sonucum 6 gün atak, 186 gün seyir şeklinde. bugün 4. günüm ve 96.8i gördüm bu sabah daha aşağı olmasını bekliyordum ama 2 gün wc ye gitmeyince 1 çay kaşığı hakiki zeytin yağı içtim. 40dk spor+ merdiven+15dk kalça-basen göbek egzersizi yaptım. bilemiyorum. dün 97.1di. gece uykum kaçtı yoğurt yedim onun etkisi olabilirmi?
dün okudum yazdıklarınızı atak devresi sadece su kaybı demişiniz ama pantolonumun bollaştığını hissediyorum lütfen psikolojik demeyin. şimdilik evimde internet yok. iş yerimden yazıyorum size. inş. daha sonra daha sık gelip yazıcam mesai saatlerinde gelip yazmaya çalışırım. diğer zamanlar telefonu kullanıyorum ama benimkinin hafızası hemen doluyor anlamadım o işi. lütfen motivasyonunuzdan banada verin

insan yemeyi sevince.denemediğim hiçbir tarifi vermiyorum.bazılzrını o an deneyip tutarsa hemen paylaşıyorum.ama kendim tuturduklarımı kenara not etmemişim.geçmişe dönerek bakıp buldum.şimdi not ediyorum şaşırmamak için.şimdi biberli ekmekle mozayik pastayı kendim yapmaya çalışacağım.muhakkak yapan vardır.ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.tutturursam paylaşırım.birde köfteli patlıcanla hasanpaşa köftesini çevirmeye çalışacağım.olursa onlarıda paylaşırım.

deli kız yanaklarından öperim.şimdi yakınlarımda olsan seni mıncırırdım.yani hertarafını çimtiklerdim.

Son düzenleme:
sabah dukan ekmeği, lihgt peynir biraz yoğurt ve çay tükettim açım ama uykusuzluğun etkisiyle hiç bişey hazırlamayı yemeyi istemiyorum. birazdan öğlen arası. ton balığı getirmiştim. bide light kola. öğlen menümde bu olacak gibi. ilkindi gibi süt içerim. bende birde kramplar oldu. dün suyuma maden suyu karıştırdım bugün daha iyiyim.

sagol ablacigimbenim icinde sunum cok onemli yemeden once gozlerim begenmeliben guzel olan herseyi seviyorumseninde harika tariflerin var evet fotografla yapilan sunumlar daha bir istah kabartiyor sabirsizlikla fotografli yeni sunumlarini bekliyorum

hosgeldin diyetin hayirli olsun GURBET38..kendine bence harika paha bicilemez bir hediye vermissin regl donemine gelmesi uzucu sonuclar verebiliyor ama reglin gecince siskinliginde odeminde gidince bu tartiya yansiyor.bence 4 gunde iyi vermissin yine ama reglin etkisi gecince bu rakam dahada sevindirici olacak.kabizlik icin oneriler kullanilan bazi ilaclar vardi onlari deneyebilirsin zira hakkin olan yagi yemeklere kullanman daha uygun olur.atakta bide cok fazla agir sporlar yapmamaya calis vucudun halsiz dusecektir seyir ile baslayabilirsin spora ve kesinlikle spor destegi ile daha iyi gidiyor.
ama ataktaki su kaybida vucudundaki odem,sislik oldugundan pantolonunun bol gelmesi gayet normal psikolojik degil zaten

menun gayet iyi kramplar magnezyum eksikliginden kaynaklidir genelde.vitamin takviyesi almayi unutma ..

tşk ederim. 1 kutu ton balığı, 1 bardak lihgt kola ve birazda light peynirleöğleni kapatıyorum. vitamin desteği olarak belli bir marka varmı? birde eczanelerde en çok hangi tatlandırıcı bulunuyor. alabileceğim. tariflerin çoğunda tatlandırıcı var. normal yemeklerimde de kaya tuzu kullanıyordum zaten. yarında allahtan mani olmazsa hem kan tahlili hemde vücut ölçüsü aldırcam diyetisyenden bir süre sağlığım içinde takip etmeme yardımcı olur. yemeklerimi yağsız tavada yaptığımiçin çok ihtiyaç duymuyorum. birde probiyotikler serbestmi?

Herkese merhabalar... Hayırlı haftalar, bol - li günler :)

Bugün seyirin 15. günündeyim. Dün protein günüm olmasına rağmen tartıda +1.5 kilo fazla çıktım. Bugün regl olmam gerekiyor normalde ama olmuyor sanırım onunda etkisi olabilir + çıkmamda. Birde son bir haftadır hiç spor, trampolin atlama falan yapmadım. Bugünden başlıcam yine Neyse moral bozmadan tam gaz devam.

ogunlerini olabildigince zengin tutmaya bak protein bakimindan ogunlerini asla atlama az az SIK SIK birseyler atistirmaya calis metebolizmayi surekli canli tutmak gerekiyor.kahvaltilarina yumurta,jambon, tarzi seyler ekle.cesitlilik yaparak rejimin,i daha keyifli bir hale getirebilirisin.ben yurtdisinda yasadigimdan burdan bir multivitamin aldim .eczaneden multivitamin diye istersen sana uygun birseyler verirler yada burdaki arkadaslardan marka verecek olan cikacaktir.tatlandiricida yine turkiyedeki arkadaslar in kullandigi memnun kaldiklari var onlar soyleyeceklerdir.ben tablette canderelin stevia tabletini tozda pure via nin toz tatlandiricisini ve hermesetas in sivi tatlandiricisini kullaniyorum.hepsinide marketten aliyorum.ozellikle sivi olan tatlandirici inanilmaz guzel sonuclar veriyor.sanirim turkiyedede vardir..gerek kaya tuzu kullanman gerekse yaptiracagin tahliller cok iyi.yanliz gunluk hakkin olan 1 kasik yagi kullanmaya calis mutlaka cunku vitamin destegi aldiginda vitaminin emiliminde yagin buyuk bir etkisi oldugunu okumustum.probiyetiklerin zayiflama uzerine etkisi ile ilgilide bende bir arastirma icerisindeyim ve zayiflamda buyuk destek olduklari biliniyor toz ve tabelet seklinde kullanilabiliniyormus ama net bir sey soylemem icin biraz daha arastiracagim..gerci ictigimiz sut,yogurt ,kefir icindede var ama destek olarak kullanilmasini arastiriyorum .

Geçmişi okudum geldim..

Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz hep birlikte bu fazlalıklardan kurtulucaz inşallah

Lisabellacım geçmişi okuyunca gördüm 1. olmuşsun çok sevindim çok tebrik ederim gerçekten çok güzeldi tariflerin,ilk fırsatta denenmek üzere aklımdalar hep

Winnicigim

ozon ile ilgili olumlu seyler duyuyorum bende guzellik salonuma almak istiyorum henuz karar veremedim sen bir dene bakalim senin fikrinde onemli olacaktir almamda

mickeymause kesin gelmeyen regline bagli bir + dir o bu seni yildirmasin ayni sekilde devam et reglinden sonra eksilmeleri goreceksindir

cannim cook tesekkur ederimdenersen memnun kalacagindan eminim sonucunu bekleyecegim

çok teşekkür ederim. ben probiyotik yoğurt olarak tüketmeye çalışıyorum. bağırsak faaliyetlerini düzenlemesi açısından. 2lt fazla su içiyorum ama wc sorun. benim normal hayatımdada wc şikayetim olduğu için kendime takviyeler bulmaya çalışıyorum.
tşk ederim. destekleri ve deneyimlerinizi bekliyorum.

teşekkürler nesca ama bazılarımizda bu kemerden yok acaba korse ile yapsak olurmu

yeniden merhaba hatunlar.bugün spordan sonra üşenmedim aktarları dolaştım.kefir mayası aradım birtanesi 20 lira demişti almadım ama bugün diğerinde 10 liraya buldum.kefir hiç içmedim.hiç yapmadım.neyse tarifini buldum yapacağım.umarım iyi gelir.şişede satılanlar çok pahalı hergün alıp düzenli tüketmek için çok fazla.birde kara kefir gibi bişeyler çıkmış millet ondan alıp duruyor ve diyetini yapıyor.onun mayasını farklı diyorlar ama ben satış tekniği olarak görüyorum kefir nihayetinde bakteriden oluşuyor.bu kefirde kilo düzenliyormuş okudum 50 çeşit faydası var.neden denemeyim dedim.öğleden sonra gidip alacağım.bugün köfte yaptım ama nasıl

LORLU KÖFTE

250 gr kıyma
yarım yumurta
2 kaşık kepek
minik soğan rendesi
maydanoz kimyon karabiber
5 kaşık lor(lorun içinede maydanoz ve baharat atıtıp kazırlayın)

kıymayı sogan yumurta kepek ve baharatı vetuzu karıştırıp akşamdan agzını kapatarak buz dolabına koy.sabah kıymayı 5 parçaya ayırıp avcunuzun içinde yassıltıp açın ortasına hazırladığınız lodan 1 kaşık koyup kıymayı lorun etrafına sararak kapatın.lor görünmesin sonra avcunuzun içinde bastırın.yağzız teflon tavada arkalı önlü pişirin.pişmesine yakın tavanın altını kısıp biraz daha pişirin.lor eriyor ve köfteyle hoş oluyor.1 tanesi 1 pohaçayla beni doyurdu

PATLICANLI KÖFTE

yukarda hazırladığımız köfte hamurunu yine 5 parçaya bölüp iri köfte yapın
10 adat patlıcan şeridi
5 ince dilim domates
5 incecikdilim ligt kaşar
5 kürdan

patlıcanları tuzlu suda bekletip acısını alın.kurulayıp yağsız teflon tavada yumşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin.patlıcanın 2 tanesin +şeklide koyup üzerine köfteyi koyup kapatın kapatığınız patlıcanın üzerine önce domatesi koyup kürdanla açılmaması için sabitle firında köfteleri pişene kadar tut pişince çıkarıp kürdanın üzerinden kaşarlarıda geçirip fırında kaşarı yumşayana kadar daha tut.çok fırında kalmasın kaşar çabuk yanıp sertleşir.domatesin suyu pişrmeye yerter.domatesinizin suyu az ise 1 tatlı kaşığı salçayı yarım çay bardağında ezip döke bilirsiniz.

BİBERLİ EKMEK

3 aşık galeta karışımı 1 kaşık süttozu
1 yumurta
yarım çaybardağı süt
1 çay kaşığı karbonat

üzerine

1 küçük soğan
1 tatlıkaşığı biber salçası
1 çay kaşığı susam
1 tatlı kaşığı yağ

pohaça hamurunu hazırla müflin kaplarının dibine 1parmak kalınlığında döküp mayalanması için azıcık enara al.bu arada soğanları yemeklik doğrayıp 1 tatlıkaşığı yağda karamelize et pişen soğanların üzerine salçayı ve susamıda koyup iyice karıştır dökmesi kolay olsun diye 1-2 yemek kaşığı suyla ez.bu karışım ılıyınca hafif kabaran hamurların üzerine paylaştırıp yayın.soğuk fırına sürüp fırını 180 dereceye getir.ben pe zaman tutmam ama çabuk pişer kontrol edin.zamana bakmamışım.ama 20 dakiada pişer yanılmıyrsam.çok pişrmeyin kamuru yumşak olmalı.mersin yöresinde bunu biberli diye satarlar tabiki üste konan harcı yağlı altındaki hamuruda pohaça hamuru gibidir.unla yapılanı çok harika oluyor.sevdiğim bir tat olduğu için dukana uyguluyayım dedim.buzluk doldu.1 ölçü yakklaşık 6 müflin kabı pohaça yapıyor.biberli yaklaşık 12 müflin kabı yaptı çünkü biberli ince olmalı.1 ölçek 6 tane olduğu için bende karışık çıkarıyorum.mesela buğün karaköy pohaçası,portakalı zencefilli kekimden vede paskalya çöreğimden yedim.farklı lezzetler güzel oluyor.1 tane yedim daha 3 tane daha yiye bilirim.doyurucu oluyor.miktarı çoğaltan galeta karışımı ve süttozu.ben 3 kaşık galeta karışımına 1 kaşık süttozu kullanmaya dikkat ediyorum.fazla süttozu hamurun tadını değiştiriyor.et olarakta lorlu köftemi yedim.yalnızca kolayı biraz abartım.2 utu o0ldu.spordan çıkınca ,çim yanmıştı 1 tanesini öyle içtim birinide yemekte.neyse hatunlar bugün pazartesi işlerimin azıcığını yapıp gidip mayamı alayım.sonra yine dönerim.

Okumayalı o kadar çok birikmiş ki hafta sonu...Dün oturdum geçmişi okudum ancak. şimdi de bu sabahtan itibaren yazılanları okuyayım dedim ama bitiremedim ve yazmak için bekleyemedim daha fazla...

Nedir bu etrafımızdaki kara bulutlar anlamadım. Hastalık ayını açtık galiba. Cuma' dan beri ağır bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Mecburen okula gelmek zorunda kaldım ancak zor ayakta duruyorum. Perşembe günü regl oldum çok sancı çektim ve kilomda bol artılar oldu vücudum aşırı su tuttuğu için. Cuma günü de hasta olunca üzerine regl ile birleşince iyice beter oldum. Anlayacağınız zaten son zamanlarda zar zor toparlamaya çalıştığım diyetimi yine bozdum ve bende pekmezler içtim meyveler yedim kendimi toparlamak için. Ancak bu sabahtan itibaren hala iyileşememiş olmama rağmen diyetime yeniden devam ediyorum. İpleri elimden bırakmıyorum çünkü bu diyet benim için bir yaşam şekli oldu artık. Sanırım ben artık s - s&p şeklinde mutluyum. Sistem bu oldu. Normal yemek yemeye döndüğümde resmen mutsuz oldum yahu ! :)

Bu arada bugün okulda başka bir birimde çalışan çok sevdiğim birisi bana mısır püskülü ve kiraz sapını kaynatıp içmemi önerdi. Müthiş ödem söktürücüymüş. Ben bu ay regl olmadan bir kaç gün önce felaket şişmiştim hatta sizlere de yazmıştım. Resmen gözlerimin altı torbacık oldu o kadar ki yüzüm gözüm şişti ödemden. Biraz rahatlamak için mutfağa papatya çayı almaya gitmiştim ki görevliler tesadüfen birisi için kiraz sapı kaynatmışlar. Bana kiraz sapı suyunu iç belki iyi gelir dediler ve ilk defa geçen hafta bu vesile ile denedim...İnanılmaz ama daha o günün akşamına şişiklerim indi ve biraz rahatladım. Sanırım gerçekten oldukça etkili bir yöntem. Şimdi alıp ben de mutfağa koyacağım ve kaynattıracağım. Size de kesinlikle tavsiye ediyorum kiraz sapını ancak mısır püskülünü denemedim. deneyen varsa tecrübelerden yararlanmak isterim :)

kızlar ben dukan araştırması yaparken artık dukan yeni duyurusunda 1 tatlı kaşığı yağ kullanıma izin verdi tarzında bir yazı okumuştum bu gün atak 3 deyim ben 1 er öğün 1 tatlı kaşığı yağ kullandım ama yağ yokmuş..ben şimdi bu 3 günü saymayımmmı:26::26:

dogru biliyormussun zaten 2011 deki yapilan guncellemeyle dukan 1 tatli kasigi yag eklemis ..kim soyledi sana olmadigini:26:hem diyelimki yoktu ve yanlislikla yaptim pireye kizîp yorgan yakmak olur seninkisi.

oncelikle gecmis olsun balpamuk umarim simdi daha iyisindir.kendinede sagliginada dikkat et ama diyetinede etmeye calis o kacamaklar vicdan azabina sokuyor adami cunku bir amaca hedeflenmis giderken yoldan cikmak vicdanen rahatsizlik veriyor ..bende sen gibi cok mutluyum halimden hic diyetteyim gibi dusunmuyorum bu benim yeni yasam seklim..
misir puskulu ve kiraz sapi yillardir en iyi odem aticilar olarak gecer birde maydanoz suyu.ben gunde ictigim 3 fincan yesil caya ek olarak mutlaka bir tanede bu karisimdan iciyorum.

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…