Tebrik ediyorummm seni onlar yesinler sen de çıtır hatun olacaksıninş tatlım istediğin olur bende yeniyim bu gün atak 3. gün düşün dün 2. günümdü gezmeye gittim kısır sözüm vardı onlara yaptım ağzımı bile sürmedim bütün ısrarlara rağmen.çayın yanındaki pastayı elimin tersiyle ittim...ama tedbirli gittim sabahtan taşlık pişirdim baharatla saklama kabına bıraktım çantama aldım ev sahibindende 1 kase yoğurt eşliğinde karnım doydudemekki isteynce oluymuş...
tesekkur ederim turkolog kazandimcok iyi yaparsin arkadasim dinle kesinlikle veee rica ederim
bu gün uymam gerektiğini kesinlikle anladım atak evresi zormuş yaa :26:
R]
ağzından bal damlıyor canım ya :) inşallah kilolar da gider hamişim diyede yazarım burdanazmin sonu selamet turkolog.ve herşeyde olumlu düşün,yıllar önce okuduğum bir kitap vardı."The Secret",bir ara çok popülerdi.ana teması birşeyin olumlu sonuçlanacağını sürekli hayal edersen ve pozitif düşünürsen mutlaka gerçekleşir... beni çok etkilemişti.bebek içinde kilolar içinde kendine güven..herkesin yapabildiğini senin yapamama olasılığın %0.hamişte kalırsın bebekte yaparsınkiloda verirsin...kariyerinide yaparsın..
tarif için teşekkürler deneyeceğimcanim simlanin ekmegi cok kolay cok guzel oluyor.
MALZEMELER2 KİŞİLİK veya 2 GÜNLÜK)
-1 YUMURTA + 1 YUMURTA AKI (kutuda yumurta beyazi aldim obur turlu hep sarilar artiyordu)
-4 YK YULAF KEPEĞİ(atakta 3) ben seyir de de 3 koyuyorum, sonra 1 tepsiden 6 dilim cikiyor, tanesi 0.5 kepek oluyor.
-3 YK YAĞSIZ YOĞURT
-1 ÇAY K.KAB.TOZU
Yumurtalar yoğurtla çırpılır.Kepek ve kab.tozu eklenir.İyice çırpılıp 5dk kadar dinlendirilir.Mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine alınarak en yüksek derecede 7dk pişirilir.Ben 15x15 kare borcam kullandım. 6 dilim yaptim ben, sonra spatula ile cikarip ters cevirip dinlendiriyorum biraz, alti birazcik azicik islak kaliyor, dinlenince geciyor.
kaç günde gitti kaç günde gittiArkadaşlar şu biberiye yağı gerçekten işe yarıyor.Benim 2. doğumdan sonra edindiğim bir sauna belt kemerim vardı.Kaldırmış ve unutmuştum.Geçen hafta aradım buldum.Yağı sürüyorum,üstüne streci sarıyorum ve sauna kemeri açıp ısıtıyorum ardından 1 saatlik spor yapıyorum ve bir 5 dk daha sauna kemeri takıyorum.Gerçekten göbeğim gitti.Sporumu çok düzenli yapıyorum.Burda önerilern herşeyi deniyorum.İlk başta bir duraklama yaşadım ama 9 kiloyu duraklama yapmadan verdim.Sizlerin sayesinde oldu.Katkınız çok büyük.Bende nacizhane sauna kemeri olan varsa hatırlatayım minik bir katkım olsun istedim.Burda hepinizden büyük benim sanırım ,ben verdiysem sizler gencecik bayanlarsınız haydi haydi verirsiniz ,yeter ki yılmayın ,sıkılmayın.Hepinize yükünüzün az olduğu günler diliyorum.
Selam, bende 7 gün atak evresinden sonra bugün sabah tartıya çıktım ve 3 kg vermişim hiç bukadar mutlu olmamıştım :) şimdi seyir evresindeyim nasıl yapıcam tam anlamıyla bilmiyorum bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim şuan 55 kilyoyum 50-52 kg olmam lazım şimdiden teşekkür ediyorum.zayıfsın dyenlere cevabım kalçalarım ve basenlerim gerçekten çok büyük :*
bende balık pek sevmem donbulum , bu dukan varda haftada bir yemeye başladım beynim fosfor gördü
son06 canım ben çok tatlandırıcı kullanmıyorum..ama bu marka guzel özellıkle doktor outkerın şekersız tatlılarına 1 çorba kaşıgı atmak yeterlı oluyor..memnun kalırsın inşAllah..
İyi bari canım sen kullanıyosan en azından yanlış almamışımsplenda almıştım daha önce o bitti bunuda onun yarı fiyatına aldım uzun vadeli kullanılması gerek zati duraklamada tatlandırıcınında katkısı çok
turkolog dıyetını hayırlı olsun sonuna kadar gıtmenızı dılerım..sorulara gelınce 1 yumurta sınırını kolestrol sorunu olanlar için söyluyor dukan..ben hıç 1 yumurta ıle sınırlandırmadım kı çogu arkadaşta alerjı yapmadıgı ve dokunmadıgı muddetçe sınırlandırmadı..tüketılen yumurtaların sarıları çöpe gıdecek olsa israftan başımıza taş yagardı :)) sıkıntı etmeyın tuketıp kendınız görun derım..Sevgili Dukandaşlarım, atağın ilk gününü geride bıraktım sabap kepekle yaptığım krepin yarısıyla birkaç kaşık yoğurt yedim uykulu insanın canı bir şey istemiyor öğlene bir kase çorba yedim akşama doğru bir ayran ama eve dönerken bayağı acıkmıştım akşama tavuk sote yoğurt ve geri kalan krepimi yedim az öncede yarım kase kadar çorba içtim yine
Şimdi sizlerden ricam şu sorularımı cevaplar mısınız????:26:
** Günlük 1 tam yumurta sınırsız yumurta beyazı yiyebilirsin denilmiş ancak bu kitap da yer almıyor yada ben mi görmedim? Bir de bu yumurtaların sarısını ne yapıyorsunuz hep çöpe mi gidecek?
**Ben diyete tam uygun olan yoğurdu bulamadım bimin dost yoğurdunu kullanıyorum ama yemeklerime hiç yağ koymuyorum damla bile acaba sorun olur mu yoğurdum ??
**Bu gün akşama doğru baş ağrım oldu eşimin de olmuş sanırım diyetten :44: bana işe giderken yanımda götürebileceğim atıştıtmalık bir şeyler önerebilir misiniz?
ins canim seninle asagi yukari ayni kilomuz bakalim ayni vakitte hedefimize ulasip ins ayni vakitte bebisimiz olur da obur topigi acariz ama buraya da geliriz yine :)
kolay gelsin canim, himm guzel sanatla ve ilahiyay cok bilmiyorum, ben molekuler biyoloji okudum, simdi de iste hucreler fareler filan onlarla ugrasiyorum :) ins 2013 bitmeden mezun olmazk istiyorum, yazin baslarim heralde tez yazmaya..
turkolog cum ins temmuz a kadar verebildigini ver, citir anne olmak gibisi yok valla :) tombis olmak bizim kaderimiz degil arkadaslar, dikkat edices, herkesten az yiyces belki ama biz de onlar gibi citir olucas ins.....
bugdaytanesi canim sen de mi tedavi oldun, canim benim ya, ne guzel bak bebegini almissin kucagina, kilocuklar da gitmis, ay ins darisi basimiza, ben 59-60 a dussem, hamile kalinca 12 kilo filan alsam bak yine senle ayni hesaba geliyor, sonra tekrar ins zayiflarim, yeter ki dikkat edeyim ve azimli olayim degil mi :)
Sevgili Dukandaşlarım, atağın ilk gününü geride bıraktım sabap kepekle yaptığım krepin yarısıyla birkaç kaşık yoğurt yedim uykulu insanın canı bir şey istemiyor öğlene bir kase çorba yedim akşama doğru bir ayran ama eve dönerken bayağı acıkmıştım akşama tavuk sote yoğurt ve geri kalan krepimi yedim az öncede yarım kase kadar çorba içtim yine
** Günlük 1 tam yumurta sınırsız yumurta beyazı yiyebilirsin denilmiş ancak bu kitap da yer almıyor yada ben mi görmedim? Bir de bu yumurtaların sarısını ne yapıyorsunuz hep çöpe mi gidecek?
**Ben diyete tam uygun olan yoğurdu bulamadım bimin dost yoğurdunu kullanıyorum ama yemeklerime hiç yağ koymuyorum damla bile acaba sorun olur mu yoğurdum ??
**Bu gün akşama doğru baş ağrım oldu eşimin de olmuş sanırım diyetten :44: bana işe giderken yanımda götürebileceğim atıştıtmalık bir şeyler önerebilir misiniz?
test olmuyorsa hiç başlamayacagız dıye bır kaide mı varama 10 gun atak çok..kendımden ölçerek en fazla 7 gun yapın derım zaten iş seyırde başlıyor asıl..bence dukanı dıger dıyetlerden ayıran ve yapılması zorunlu olan bölum ıse güçlendırme..asıl kilit orasıda daha yolumuz uzun vesselam..bız buralardayız daıma yardıma hazırız kı alıye abla vardı eskılerden yogurdu kaşıkla sıyırarak alın sulandırmayın derdı..siz düşünun ne kadar yardımsever oldugunu..bu iş hep tecrübe aktarımı ıle sabıt gerçekten..ah aliye abla ahh
işten geldım keyfım yerınde geçmışe bakındım bıraz bırazdan uyuyacagım ve sabaha - uyanacagım inşAllah..
nescacım çok sevındım biberıyenın göbegınde işe yaramasına..aslında uyguladıgım yöntemler bırazda hesaplı olsun dıye bıberıyeyı önerıyorum..özellıkle göbek için red pepper jel dıye bırşey var oyy oyy oyy mukemmel sonuç verıyor..ama nedense pıyasada pek tutulmamıştı..ama bıberıye yagıda oldukça ıyıdır..Arkadaşlar şu biberiye yağı gerçekten işe yarıyor.Benim 2. doğumdan sonra edindiğim bir sauna belt kemerim vardı.Kaldırmış ve unutmuştum.Geçen hafta aradım buldum.Yağı sürüyorum,üstüne streci sarıyorum ve sauna kemeri açıp ısıtıyorum ardından 1 saatlik spor yapıyorum ve bir 5 dk daha sauna kemeri takıyorum.Gerçekten göbeğim gitti.Sporumu çok düzenli yapıyorum.Burda önerilern herşeyi deniyorum.İlk başta bir duraklama yaşadım ama 9 kiloyu duraklama yapmadan verdim.Sizlerin sayesinde oldu.Katkınız çok büyük.Bende nacizhane sauna kemeri olan varsa hatırlatayım minik bir katkım olsun istedim.Burda hepinizden büyük benim sanırım ,ben verdiysem sizler gencecik bayanlarsınız haydi haydi verirsiniz ,yeter ki yılmayın ,sıkılmayın.Hepinize yükünüzün az olduğu günler diliyorum.
sağol zemmuff , yuppiiiiii yumurtalar kurtulduturkolog dıyetını hayırlı olsun sonuna kadar gıtmenızı dılerım..sorulara gelınce 1 yumurta sınırını kolestrol sorunu olanlar için söyluyor dukan..ben hıç 1 yumurta ıle sınırlandırmadım kı çogu arkadaşta alerjı yapmadıgı ve dokunmadıgı muddetçe sınırlandırmadı..tüketılen yumurtaların sarıları çöpe gıdecek olsa israftan başımıza taş yagardı :)) sıkıntı etmeyın tuketıp kendınız görun derım..
2.olarak eger lıgt yogurt bulamadıysanız orta yaglı yogurt alabılırsınız çunku onlarında yag oranı %1,5 geçmez..tam yaglı yogurdun bıle yag oranı %3dur..dıyetın başlarında hıç lıght süt ürünu kullanmadım ve bır sıkıntı yaşamadım..daha sonrakı dönemlerde kılo vermem yavaşlayınca lıght ürünlere geçtım sıkıntı olmadı..
3.olarakta bende atagın ılk gunlerınde başagrısı ve halsızlık çektım ılk 3 gun ama geçtı..kısıtlanan karbonhıdrat yuzunden oluyor maalesef çabuk gecer inşAllah..atıştırmalık olarakta yulaf kepegı ve lor peynırı ıle yapılan kurabıler vardı özellıkle simlanın sıtesınde denemenızı önerırım bende işe aynısından yaparak göturuyorum..başarılar ve sevgıler arkadaşım..
teşekkurler lisa evet atlattım hatta 2. günün krepleri de hazır ve dediğin gibi öğlen akşam öğünlerimi tam öğün gibi yersem daha az acıkırım sanırım , yoğurt artık almış bulundum ama evde light sütten yapmayı deneyeceğim belki başarılı olurumilk gun gecti tebrik ederimbu gunler zorlayacak seni ama sonrasinda alisacaksin emin ol.ozellikle oglen ve aksam ogunlerinde protein miktarini yuksek tutmaya calis bu sut yogurt ayrandan ziyade et,balik,tavuk olsun...sorularina elimden geldigince cevap vermeye calisayim:
1-gunluk yumurta hakki aslinda kolesterol sorunun yoksa yada allerjik bir durumun 1-2 ile sinirli.kitapta yer aliyor sayfa:71-72 .gunde 2-3 yumurta tuketenlerde oluyordu ama sen yinede kolesterol acisindan en fazla iki ile sinirlamaya calis.
2-turkiyedeki arkadaslarin yogurt konusunda SIKINTI yasadigini pek duymadim marketler ligt reyonlarinda oluyormus .eger hic bir sekilde bulamazsan ye tabiki ama dogrusu 0 yagli yogurt tuketmek.yada evde kendin yapabilirsin yagsiz yogurdunu.ama her yerde var eminim 0 yagli yogurt.birde yag hakkini yag olarak tuketmeye calis yediklerinin iceriginden ziyade
3-bas agrisi ilk 2-3 hatta atak suresince normal sonra gececektir.atistirmalik tarifleri icin su iki siteye goz at gordugun tariflere sasip kalacaksin
dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri
veee isine yarayacak harika bilgilerde bulacaksin burda..
Sevgili Dukandaşlarım, atağın ilk gününü geride bıraktım sabap kepekle yaptığım krepin yarısıyla birkaç kaşık yoğurt yedim uykulu insanın canı bir şey istemiyor öğlene bir kase çorba yedim akşama doğru bir ayran ama eve dönerken bayağı acıkmıştım akşama tavuk sote yoğurt ve geri kalan krepimi yedim az öncede yarım kase kadar çorba içtim yine
bende balık pek sevmem donbulum , bu dukan varda haftada bir yemeye başladım beynim fosfor gördü
Bu arada kocaman Günydıııın
Tartı da hep eksile görelim inşallah..
Bu arada gülümsemeyi de unutmayın..
Ay musmutlu uyandım yine..Dukanın böyle bir yan etkisi var bende
Günaydınlar, seyir evremde 4. günüm bugün saf protein günü ama kahvaltıda domates yenebiliyor mu yine kararsız kaldım bugün için bi küçük yedim
hatunlar dün kefirim mayalanmaya başladı akşam üstüne kadar mayalanmaya devam edecek.dün sabah ve akşam kendi yaptığım yoğurdun 2 kaşığına tarçın ve zencfil döküp yedim.durup durup ter atmaya başladım.yarım saat öncede yamiştim şuan vücudumun ısınıp terlemeye doğru gittiğini hissediyorum.9 sporum var ozaman terlemeye devam ederim.hala + lardayım hemde 1000gr bu hafta böyle olacak ama haftayada regli zamanım yakaşıyor.moralimi bozmak istemiyorum.hani 70 lere düşmüş olsam dayanırdım.ama daha başlarda bide öyle kaçamak falanda yok.ilk yaptığımdada böyle olmuştu birtürlü verememiştim.herşeyine uydum yinede gitmemişti.çevremde benimle başlayan ve hep kaçamak yapanlar kaç kilo kaybetmişti,hatta onlarda şaşırmıştı.yani hiç kaçamaksız ve harfiyen uydum yine gitmedi.birde o zaman 70 kilolardaydım.direncimi kaybedip bıraktım nasıl olsa gitmiyor diye.busefer inatla sürdüreceğim.gerekirse şimdi takılsın.şuan 75 şe doğru gitmem gerekiren 77 yim.neyse bu inatla başlangıçta pes etmezsem belki birden bire gitmeye başlar.dünde yazmıştım kangurubu A+ olanlara dukan diyeti olmuyor diye.neyse olduracağız elbet.ben sebzelerimide çok yemiyorum.öyle 1 bardak süt içiyorum eti günde 2 ere tüketiyorum.kepeğimide yiyorum.tatlandırıcı 1 kaşık civarında tüketiyorum.süt ürünlerini diyet olarak almadım ama aldığım bimin yarım yağlı sütünün yağ oranı 1,7.diyet peynir acı geldi bende lora geçtim.onuda 2-3 yemek kaşığı kadar tükettim.bitki çayları tüketiyorum günde 4 çaybardağı,4 farklı çeşit aldım yeşilçayda var içinde.bir kutu diyet kola içiyorum.bazen 2 oluyor.suyumuda içiyorum.2-3 haftadır yürüyüşle başladığım sporumu ağırlaştırdım.haftada 4 ğün spor yapıyorum.yoğurdumu köylülerin satığı sütten alıp yapıyorum.onuda 3-4 kaşık tüetiyorum.sebze yemeklerinde abartmıyorum.sebze günlerinde azıcık ıspanak yoğurtla karışık ereviz pırasa ve bir üçük domates gibi şeyler tüettim.salatayı bile 3-4 çataldan fazla yemedim.o zaman neden böyle veremiyorum :44::44::44::44: