- 12 Temmuz 2006
- 723
- 374
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
iyi akşamlar arkadaşlar ben atak 3. dym..başlamadanda 3 gün detox yaptım..yaklaşık 20 gündürde düzenli şekilde günde 1 saat parktaki aletle çalışıyor az birazda yürüyorum veeee bu gün trtıda 4 kğ eksik çıktım 106 çok mutluyumm ya bide dukanla kimbilir ne kilolar vercem
cok cok opucuk var ben ondan gondereyim sana
insallah geceriz birkac aya birlikte gerci oyle bir topik yok biz acacagiz dukan diyeti yaparken hamile kalanlar deriz basliginada?
Olur olur benimde 3-4 dönemim kaldı hele birde şöyle bir sorun yaşadım güzel sanatlar fakültesinden mezun olup lisans yüksek lisans sanatçı olarak geçince insan ilahiyat koridorlarına biraz zor alışıyor bilimsel hazırlıklarım da saolsun hocam sayesinde çok muazzam geçti bol sanat dersi ama bir o kadarda dini vecibeler üzerine kurulmuştu.... Anla yani benim o saatler boyunca oturup hareketsizlikten ve kahve çikolata molalarından aldığım fazlaları oyyy birdaha asla diyorum da bişi demiyorum artık...
Ama başlayınca geliyor gerisi benim hala alan araştırmalarım var değerlendirmeleri sona saklıyorum o yoracak asıl ama olsun formuma girince artık inan ders çalışmak bile güzelleşti. Yaşasın dukan diyorum da boşuna mı diyorum...
E hayırlı olsun o zaman bol bol okumalı bir o kadar takılmalı bir literatür yüklemesinden sonra burada pratikte yardımcı olan arkadaşlarla çooooook verimli bir diyet yapacaksın inşallah...
Aynı durumdayız canım ya inşallah çıtır anneler oluruz ben temmuzda tüp bebeğe gideceğim gidinceye kadar verebildiğim kadar kilolardan kurtulayım dedim Allah yardımcımız olsun inşallah
merhaba,sizde kendimi gördüm... bende tedaviyle hamile kaldım.1 kez aşılama oldum,tutmadı.yaklaşık 1 yıl içtiğim o ilaçlar yüzünden biraz kilolu hamile kaldım.ardından 3 ay kanama ve düşük tahlikesi.ve tekrar hormon ilaçları.sonra amniyosentez ve tekrar hormon ilaçları...sonuç 52-53 kilo ile başladığım yolculuğu 75 le bitirdim...çok şükür bebeğimi kucağımı almıştım ve kiloları hiçmi hiç gözüm görmüyordu.sonra emzirmeye çalışmalar,belki süt olur mu diye birşeyler yemeler vs... yaklaşık 4 ay kilolu gezdim.fakat bana 4 yıl gibi geldi...gerçekten berbat bir duyguydu.herkesin tuhaf bakışları,soruları...daha doğrmadın mı diye dalga geçmeleri...ve dukan diyetiyle tanıştım.öncelikle kitabı okuyun,sonra takıldığınız heryerde sorun lütfen.ve çok araştırın.. sevgiler,,
sauna sortum persembe aksam geliyormus
dun sut ve sirke ile cokelek yaptim cok cok cok guzel oldu, ilk defa bu kadar guzel kesildi sutum.
bi de bi arkadas beyaz peynir tarifi vermisti onu denedim ama yanlis yaptim bi seyleri galaiba olmadi,
firina ilk koydugumuzda firini acacakmiyis? benim firinin ygurt ayari yok, 50 dereceye kadar da dusmuyor.
bi de yogurdu oyle kenarlardan biraktim ock da karistirmadim.
sonra 150 derece 30 dakika yaptim ama hala siviydi, sicak yogurtlu sutum oldu.
kaya tuzum yoktu normal tuz koydum ondan mi oldu acaba.
maya siparis ettim o da geliyor ins, maya gelince bi da deniyim beyaz peyniri.
simla nin sitesinden sut recelini ve portakal kabugu recelini yaptim guzel oldu.
en azindan kahvaltiligimiza koycak cesitlerimiz oldu cok mutlu oldum
2 gundur yarim da olsa jillian 30 day shred level 1 yaptim. hep merdivenlerden inip cikiyorum.
ins faydasi oluyordur.
bu arada sabah doktora gittik yine bebek icin, bir hap 2 ayri igne kullanacagim bu ay.
ins ilaclar kilo yapmaz, gerci yemezsem yapamazlar heralde
bi de tup bebek dosyasi aldik incelemek icin.
hayirlisi hakkimizda ins. :)
Merhaba canım peynir tarifini veren bendim..
Bu arada doğru yoldasın.. Ben de ilk denememde yoğurt tutturmuştum.. Tuzdan olduğunu sanmıyorum..
Eğer ilk mayaladığından fazla yoğurdun var ise mayan tutmuş demektir.. Sanırım seninki pişme aşamasını tamamlayamamış..
Fırında ya da bir tencerede onu tekrar pişirebilirsin.. Tencere kullanırsan dibi kolay tutabiliyor aman dikkat..
Ya da olduğu gibi yoğurt olarak da tüketebilirsin.. Tabi öncelikle süzmek kaydı ile..
Denemen gerçekten hoşuma gitti..
Ben kalan suyu da atmayıp ekmek yaparken kullanıyorum..
Sevgilerr
1 günde en fazla kaç tane cocola zero içebiliyoruz bilgisi olan var mı?
1 günde en fazla kaç tane cocola zero içebiliyoruz bilgisi olan var mı?
Beğenilmek çok güzel birşey. Devam et bizde seni beğeneceğizzzzz herkes çok güzelleşiyor hele beden küçülüpte millet onlar büyük beden size olmaz diyince daha bir gaza geliyorsunnnn... Şu aralar bir elbise bakıyorum kendime kalem tipi abiyeye yakın bişi ama dükkanlara girip çıkmak denemek artık zevk durumunda eskiden fellik fellik kaçardım ilgilenen kızlardan. Aman gelmesinler varsa ben alayım diye kaçamak kaçamak dolanırdım dükkanlarda.. İnşallah hepimiz sağlıklıca eriyelim canım.inanmiyorum yaa ne kadar guzel olmussun. supersin superrr. Allah bizede nasip etsin insaallah bende istedigim kiloya inebilirim senin gibi. gitsin o kilolar bidaha gelmesin insaallah saglicakla yasa.
Zaten o boy mahvetti beni ya aman boyun var bişi olmaz kaldırırsın sen kiloları diye diye 98 e vurdum yaaaa ay Allah korusun tartının o rakamları artık hiç göstermiyor evde eşimde benden zayıftı o dönemde (o dönemde diyorum da 3 ay önce ya çok değil) Oğlan desen çöp gibi. Gazulet gibiydim yanlarında. Teşekkür ederim ayrıca iltifatın için, burdasın ya sende süpersin hayatım. Çok inceleyemedim kilonu ama fazlaysada yakındır seninde süperleşmen o zaman... Dikkat et ve arkadaşlarımın verdiği tavsiyelere uy başkada bişeye gerek yok kilolar kendiliğinden gidiyor.maşallah diyelimde nazar değmesin çok çok çok güzel olmuşun. Boyund var sanırım. Süpersin.
Bana bir haftalık dukan çekirgesiyken demişlerdi fazla yapaya gerek yok diye. Şuanda diyetinin atağını tamamlamış ve seyirinden de bol bol meyvelerini görmüş biri olarak sanada bunu tavsiye ediyorum çok sıkışmadığın müddetçe yapaya gitme. Mesela haftada bir bardak iç yeter. Onun yerine nar şerbeti yap akşamdan çalışıyorsanda yanına al derim ama tabiki kendin için en iyi olanı yine kendin bilirsin. Bizden tavsiye uyması senden. Bana sorarsan ben 3 ayda kaç kere kola içtim hımmmmm 3-4 bardağı geçmemiştir. Dayanmak zor oluyor ama çok şükür alışıyorsun kolasızlığa :)1 günde en fazla kaç tane cocola zero içebiliyoruz bilgisi olan var mı?
canim benim deniyces tabi sen yazmissin o kadar, yani koydugumdan biraz daha fazla yogurt oldu galiba ama daha cok bekleseydim belki gercekten hepsi yogurt olurdu, bi de ben derin bi firin tepsisinde yapmistim acaba tencere daha mi iyi olur firinda dayanikli derin borcam filan? peynir suzme keseme koydum baya mi suyu cikti, yogun kiyamli bi yogurt oldu saniyorum :):)
winnie cim bi de firin isindiktan sonra mi 30 dakika olcak acaba? ben icindeyken actim firini sonra 30 dakikaya kurdum ama isinmasi da biraz zaman aliyor tabi.
peynir yapmayi ogrenmek benim icin cok buyuk bi asama, hep arkadaslarma ozenirdim evde recel yapiyolar tursu yapiyolar diye,
artik ben de yapabiliyorum cok mutluyum!!!!
winnie bugün yapacağım diye kendi kendime söz vermiştim malum benim ev toparlama olayları aklımdan çıkmış gitmiş ama şuan o kadar pişmanımki anlatamam çok canım çekti yaaaaa insemmiki markete hemen
canim benim deniyces tabi sen yazmissin o kadar, yani koydugumdan biraz daha fazla yogurt oldu galiba ama daha cok bekleseydim belki gercekten hepsi yogurt olurdu, bi de ben derin bi firin tepsisinde yapmistim acaba tencere daha mi iyi olur firinda dayanikli derin borcam filan? peynir suzme keseme koydum baya mi suyu cikti, yogun kiyamli bi yogurt oldu saniyorum :):)
bi bardak diyolar canim fazlasi selulit yapiyomus, ben de iciyorum simdi
Son güncellemelere göre 1 bardakla sınırlamış dukan amcamız.. Ama kitapta yazan 1 kutu canım..
Beğenilmek çok güzel birşey. Devam et bizde seni beğeneceğizzzzz herkes çok güzelleşiyor hele beden küçülüpte millet onlar büyük beden size olmaz diyince daha bir gaza geliyorsunnnn... Şu aralar bir elbise bakıyorum kendime kalem tipi abiyeye yakın bişi ama dükkanlara girip çıkmak denemek artık zevk durumunda eskiden fellik fellik kaçardım ilgilenen kızlardan. Aman gelmesinler varsa ben alayım diye kaçamak kaçamak dolanırdım dükkanlarda.. İnşallah hepimiz sağlıklıca eriyelim canım.
Zaten o boy mahvetti beni ya aman boyun var bişi olmaz kaldırırsın sen kiloları diye diye 98 e vurdum yaaaa ay Allah korusun tartının o rakamları artık hiç göstermiyor evde eşimde benden zayıftı o dönemde (o dönemde diyorum da 3 ay önce ya çok değil) Oğlan desen çöp gibi. Gazulet gibiydim yanlarında. Teşekkür ederim ayrıca iltifatın için, burdasın ya sende süpersin hayatım. Çok inceleyemedim kilonu ama fazlaysada yakındır seninde süperleşmen o zaman... Dikkat et ve arkadaşlarımın verdiği tavsiyelere uy başkada bişeye gerek yok kilolar kendiliğinden gidiyor.
Bana bir haftalık dukan çekirgesiyken demişlerdi fazla yapaya gerek yok diye. Şuanda diyetinin atağını tamamlamış ve seyirinden de bol bol meyvelerini görmüş biri olarak sanada bunu tavsiye ediyorum çok sıkışmadığın müddetçe yapaya gitme. Mesela haftada bir bardak iç yeter. Onun yerine nar şerbeti yap akşamdan çalışıyorsanda yanına al derim ama tabiki kendin için en iyi olanı yine kendin bilirsin. Bizden tavsiye uyması senden. Bana sorarsan ben 3 ayda kaç kere kola içtim hımmmmm 3-4 bardağı geçmemiştir. Dayanmak zor oluyor ama çok şükür alışıyorsun kolasızlığa :)
Bu arada beyazkelebek85 arkadaşım. Başlayınca bitecek gibi duruyor merak etme hiç kasmadan devam et çalışmalarına. Benim bir kerede konum değişti çok sancılı bir dönemdi ama olsun inşallah bitecek... Yazın full gezmelerdeyim tezim için o da güzel tarafı... Hem gezerim hemde arazide olduğum için bol bol egzersiz yapmış oluyorum. Güçlendirmede 3-4 kilo verirsin diyorlarda tam benim tezin cıvcıvlandığı zamanlar olacak heralde geçerim o 3-4 kiloyu full seyahat halinde oluyorum çünkü. Birde ney nerde diye baya bir yürüyoruz sırt çantalarıyla ya tam bir egzersiz işte daha ne isterim hem dukanım hem yürüyüşüm hemde tezim... Allahın izniyle birde biterse hem oğluşumdan ve eşimden çaldığım vakitleri geri ödeyeceğim hemde yeni bir bebek annesi olacağımmm... Oğlumun doğumu yüksek lisans tez savunması dönemime denk gelmişti çok zor olmuştu ikinci evladımın doğumunun rahat bir döneme gelmesini istiyorum tabi bu benim isteğim, öncelikle Mevlam'dan yana tekrar gebe kalma dualarımın kabul olması gerekiyor ki dukan sayesinde artık bundan da korkmuyorum çok şükür kistlerim azaldı, bittiklerini de göreceğim.
hm bi da deniyim bakiyim ama sutum bitti simdi, alinca deniyim bi da ins. ins becerebilirim :)Evet bu mayalama işi o kadar değişik ki.. Mayaladığın yoğurdun ılık yada soğuk olması bile etkiliyor..
Evet ısındıktan sonra.. Hatta dakikası bitse de biraz daha içinde bekletebilirsin.. Bir de dereceni biraz yükselt bakalım belki fırınlarımızın ayarı farklıdır..
:18:Çok heyecanlı valla.. Eminim sen de deneye deneye kendi idealini bulacaksın..
canim simlanin ekmegi cok kolay cok guzel oluyor.
MALZEMELER2 KİŞİLİK veya 2 GÜNLÜK)
-1 YUMURTA + 1 YUMURTA AKI (kutuda yumurta beyazi aldim obur turlu hep sarilar artiyordu)
-4 YK YULAF KEPEĞİ(atakta 3) ben seyir de de 3 koyuyorum, sonra 1 tepsiden 6 dilim cikiyor, tanesi 0.5 kepek oluyor.
-3 YK YAĞSIZ YOĞURT
-1 ÇAY K.KAB.TOZU
Yumurtalar yoğurtla çırpılır.Kepek ve kab.tozu eklenir.İyice çırpılıp 5dk kadar dinlendirilir.Mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine alınarak en yüksek derecede 7dk pişirilir.Ben 15x15 kare borcam kullandım. 6 dilim yaptim ben, sonra spatula ile cikarip ters cevirip dinlendiriyorum biraz, alti birazcik azicik islak kaliyor, dinlenince geciyor.