- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
ayy seninki daha uzakmis yaasaglik olsun alisiyor insan belli bir zamandan sonra benimde 5 yil oldu buraya geleli.ama dedigin gibi daha rahatlikla gidip geliyoruz birde esimde turkiye ile is yaptigindan bende pesine takilip gidiyorum
benim bebek gecmisim biraz huzunlu kotu seyler yasadim malesefama gecmiste kaldi dukan ile zayiflayip yeniden dusunuyoruz.simdi buraya takiliyor hem kilo veriyor hem kafami dagitiyorum hemde guzel dostluklar ediniyorum.
Merhaba kızlarrr
Beyaz PeynirPeynir Mayası olmadan activia ile
1 litre yağsız süt
3-4 kaşık yağsız süttozu
1 küçük paket activia yoğurt
Varsa az kaya tuzu..
Sütün içine süttozunu ve göz kararı tuzu ekleyip ocağa alıyoruz.. Karıştıra karıştıra kaynama noktasına kadar getiriyoruz..
Fokurdamadan ocaktan alıp fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz..
Burası normal yoğurt mayalar gibi.. Activia yı fazla dağıtmadan kaşık kaşık kabın kenarlarına bırakıp 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz..
Sonrası işte bize peyniri bulduran yoll.. Fırını 150 dereceye alıp 30 dk kadar pişiriyoruz..
Ve suyunu süzüp elimizle şekil veriyoruz.. Ben şekil vermek için minik muffin kalıplarını kullandım..
Buzdolabında bir iki saat dinlendiriyoruz...
winnie cim cok tesekkur ederim tarif icin :):) simdi ben de activia yoknormal yagsiz yogurt var onla olur mu acaba?
kaydım geldim :)iyi geceler scholarppty
hiç kayak denemedim ben:) benim yerimede kay
ooooh karların tadı çok güzel valla bol bol sıvı aldım kapaklanmalarım sayesinde kayak neysede kızaga heves saldım çocuk gibi popo hayıf valla :)cuma günü bizde buz patenine gidicezkıçımızı başımızı kırıp gelelim bi dedik arkadaşlarla .
Canım ben doktora yapıyorum tez asamasındayım ellerinden öper 5 yasında bir oğlum daha 100 sayfayı yenice aşabilmiş birde tezim var onun için sabahları genelde takılamıyorum ama iki tane can dostum var winniem ve lisam canım sıkılınca onlarında calışmasını engelleyip çoooook lafa tutuyorum kızlar birde bu arada peynirin hasını ve balığın birincisini yapıyorlar bense uygulayıp yiyiyorum :) becerikli hatunlardırrrrrrrr... Hayranlık uyandırdım haaaa vaaaayyyyy özgüven +1 oldu valla çooook teşekkür ederim zorlanma tatlım kırarsın kesin nar şerbetini dene ben sıcak çay olarak tüketiyorum işe yarıyormaşallah scholarppty hayranım sana ben 10 kiloda zorlandım bu aralar göremedim seni buralarda sanki gerçi bende pek giremedim
Tebrikler canim, sevincini anliyorum. Cunku ben de persembeden sonra -700 gr gordum. Cok mutluyum ya...
canim ya ben de bu aralar mikrodalga alacagim ama sadece bakmakla yetiniyorum. Karar vermis degilim. Ozwlliklerini de hic bilmiyorum. Alirken nelere dikkat edeyim. Hangi ozellikleri olsun; hangileri olmasin. Gerci bugun kayaga gidiyormussun ama donunce beni bilgilendiuerirsen sevinirim
Geldimmmmm...arkadaş kayak yapmaya gitti ama ekmeğin tarifini bilen varsa verebilir mi acaba?
Merhaba kızlarrr
Yeni gelenler hoş gelmiş.. Ne güzel canlandı yine buralar..
Eskilerden bilen bilir ben evde peynir yapma denemelerindeyim aylardırrr.. Ve son iki seferdir beyaz peynir tuturuyorumm.. Hem de peynir mayası kullanmadannn..
Yurt dışında yaşayan ve peynir bulamayanları duyunca paylaşmak istedim.. Sandığınızdan çok daha kolay ve lezzetli oluyor..
Hemen Tarif ve Foto geliyorrr...
Beyaz PeynirPeynir Mayası olmadan activia ile
1 litre yağsız süt
3-4 kaşık yağsız süttozu
1 küçük paket activia yoğurt
Varsa az kaya tuzu..
Sütün içine süttozunu ve göz kararı tuzu ekleyip ocağa alıyoruz.. Karıştıra karıştıra kaynama noktasına kadar getiriyoruz..
Fokurdamadan ocaktan alıp fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz..
Burası normal yoğurt mayalar gibi.. Activia yı fazla dağıtmadan kaşık kaşık kabın kenarlarına bırakıp 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz..
Sonrası işte bize peyniri bulduran yoll.. Fırını 150 dereceye alıp 30 dk kadar pişiriyoruz..
Ve suyunu süzüp elimizle şekil veriyoruz.. Ben şekil vermek için minik muffin kalıplarını kullandım..
Buzdolabında bir iki saat dinlendiriyoruz...
Vee karşınızda ev yapımı beyaz peynir...
Afiyet olsuunn..
Eki Görüntüle 653825
Not: Geçen sefer pişrme işlemini ocakta yaptığım için biraz dibi tutmuştu, ancak fırında böyle bir sorunla karşılaşmadım..
Sevgiler..
amiiinkusura bakma seni uzmek istemedim, herkesin farkli farkli imtihanlari var, ins Rabbim hicbirimizin kucagini bos birakmaz...
ne kadar daha kaldi senin seyir de misin hala? biz arkadas guclendirmede de 2 kilo verdim demisti, belki erken gecebilirsin guclendirmeye, o zaman bebek de olur inssss :)
cunku hamileler icin guclendirme seklinde olabilir diyodu galiba kitapta.
winnie cim cok tesekkur ederim tarif icin :):) simdi ben de activia yoknormal yagsiz yogurt var onla olur mu acaba?
amiiinolurmu hic oyle sey nerden bileceksinki canim benim
ben seyirdeyim son 4.5 kilom kaldi aslinda ideal kilom 55 ama madem bir hamilelik dusunuyorum 60 bile yeter diye karar verdim sonrasinda dukanin 2. hakkimi kullandigimda 55 e inerim nasil olsa formulu bulduk kilodan korkmuyoruz artikevet seyirde son 4.5 kilo ama su gun hamile kalsam hemen birakirim cunku onceligim bir bebek sahibi olmak vede kilolarin agirliklarin cogu gitti.. hamileler guclendirmeye gecsin diyor okudugum kaynaklardada bende oyle yapacagim.sende oyle yaparsin olurda diyete devam ederken hamile kalirsan..sonrada dukan sirasinda hamile kalip guclendiremeye gecenler diye bir topik acariz
Canım ben doktora yapıyorum tez asamasındayım ellerinden öper 5 yasında bir oğlum daha 100 sayfayı yenice aşabilmiş birde tezim var onun için sabahları genelde takılamıyorum ama iki tane can dostum var winniem ve lisam canım sıkılınca onlarında calışmasını engelleyip çoooook lafa tutuyorum kızlar birde bu arada peynirin hasını ve balığın birincisini yapıyorlar bense uygulayıp yiyiyorum :) becerikli hatunlardırrrrrrrr... Hayranlık uyandırdım haaaa vaaaayyyyy özgüven +1 oldu valla çooook teşekkür ederim zorlanma tatlım kırarsın kesin nar şerbetini dene ben sıcak çay olarak tüketiyorum işe yarıyor
amiiinolurmu hic oyle sey nerden bileceksinki canim benim
ben seyirdeyim son 4.5 kilom kaldi aslinda ideal kilom 55 ama madem bir hamilelik dusunuyorum 60 bile yeter diye karar verdim sonrasinda dukanin 2. hakkimi kullandigimda 55 e inerim nasil olsa formulu bulduk kilodan korkmuyoruz artikevet seyirde son 4.5 kilo ama su gun hamile kalsam hemen birakirim cunku onceligim bir bebek sahibi olmak vede kilolarin agirliklarin cogu gitti.. hamileler guclendirmeye gecsin diyor okudugum kaynaklardada bende oyle yapacagim.sende oyle yaparsin olurda diyete devam ederken hamile kalirsan..sonrada dukan sirasinda hamile kalip guclendiremeye gecenler diye bir topik acariz
scholar dan anlamak lazimmis :) ben de doktora yapiyorum, 5. senem bitiyo bu mayisata, ama daha tez yazmaya baslamadim
ins olur bakalim yavas yavas :)
cok cok begen tusu olsaydi ona basacaktim, cok mutlu oldum valla mesajini okuyunca, ins canim bi kac aya ins o topige geceriz ikimiz de :):):)
Olur olur benimde 3-4 dönemim kaldı hele birde şöyle bir sorun yaşadım güzel sanatlar fakültesinden mezun olup lisans yüksek lisans sanatçı olarak geçince insan ilahiyat koridorlarına biraz zor alışıyor bilimsel hazırlıklarım da saolsun hocam sayesinde çok muazzam geçti bol sanat dersi ama bir o kadarda dini vecibeler üzerine kurulmuştu.... Anla yani benim o saatler boyunca oturup hareketsizlikten ve kahve çikolata molalarından aldığım fazlaları oyyy birdaha asla diyorum da bişi demiyorum artık...scholar dan anlamak lazimmis :) ben de doktora yapiyorum, 5. senem bitiyo bu mayisata, ama daha tez yazmaya baslamadim
ins olur bakalim yavas yavas :)
cok cok begen tusu olsaydi ona basacaktim, cok mutlu oldum valla mesajini okuyunca, ins canim bi kac aya ins o topige geceriz ikimiz de :):):)
E hayırlı olsun o zaman bol bol okumalı bir o kadar takılmalı bir literatür yüklemesinden sonra burada pratikte yardımcı olan arkadaşlarla çooooook verimli bir diyet yapacaksın inşallah...Yarın itibariyle 90 günlük maratonum başlıyor :)
bugday tanesı bende senı görunce çok mutlu oldum gerçekten çok guzel bır bayanmışsın..rabbım sevdıklerıne bagışlasın..Ve resımlerde kı kılo degışımlerıne de dıkkat ettım cıddı bır mesafe katetmışsın..dukan dıyetı zor bır yol ama değmış..Rabbım bızede sonucu görmeyı nasıp etsın inşAllah..
İyi akşamlar dukandaşlarım size veda etmeye geldim ocaktan beri topiği çok takip edemesemde aranızdaydım bugün hamile olduğumu öğrendim ve dukana devam edemeyeceğim bebişim için umarım hepimiz hayallerimizdeki taş hatunlar oluruz :)
Zemmuf'cum ben çok sık gelemiyorum haklısın.Okulda işler yoğun sonrası ev çocuklar derken pek vakit kalmıyor.:ama,hergün çok kısada olsa bakıyorum.Sen yeni birşeyler paylaştıysan uygulamaya çalışıyorum.Ben tam 10 kg verdim.Dukan bana 65 öneriyor,(yaşımdan dolayı)ama ben 62 iki olmak istiyorum.Yanı 2 kg kaldı bitmesine.Canım çok samimi olarak söylüyorum senin önerilerinin büyük katkısı var.Dediğin heerşeyi yaptım birtek ilacı almadım.Bugünde biberiye yağı sürüp sporumu yaptım.Paylaşımlarından eminimki birçok hanımefendi faydalandı.Paylaşmak erdemdir.Ben öğrencilerime hep paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum ve bir derste seni örnek verdim.Zayıfladığımı onlarda fark ediyorlardı.Birgün yeri geldi ve seni ,paylaşımlarını anlattım.Hem bizleri tanımıyor hiç dedim.Kocaman alkışlar geldi sana bilesin.Öpüyoruz öğrencilerimle birlikte seni.
yeşil çayımı içtim.
kek türü şeyler yapmasam mı acaba :/ takita 60 sırf şeker gibi geldi bana. bol bol ekmek pişircem. uzun süre abur cubur yok banatiramisuyu çöpe atmak zorundayım yenilcek gibi değil
Dukan amcanın sitesinde içim karardı ama benim istediğim kiloya ancak bir yılda inebileceğimi söyledimerhaba
sana umut olabildiysek ne guzel zira bizde umut oldu burasi ve basladik basardikinsallah saglikla sihhatle bebegini kucagina alirsin allah isteyen herkese nasip etsin. dukanin kendi sitesinde testini yap ve kendi belirledigin sure degilde dukanin senin icin uygun gordugu sureleri dikkate al daha uygun olacaktir..simdiden dukan yolculugun hayirli olsun
siz hep o seyire mi baktınız??
Aynı durumdayız canım ya inşallah çıtır anneler oluruzah canim benim hosgeldin, ben de ayni durumdayim, 2 yildir bebek istiyoruz, 2 asilama yaptirdik tutmadi.
bakalim hormonlara ilaclara devam, ama ayni zamanda zayiflamak da istiyorum.
cok luzumsuz ve cok hizli kilo aliyorum. surekli dikkat etmem gerek hayatim boyunca.
zayifayip sonra Allahimin izniyle asilama veya tup bebekle ins hamile kalabilirsem citir bi anne olmak istiyorum ins Allahim...ben temmuzda tüp bebeğe gideceğim gidinceye kadar verebildiğim kadar kilolardan kurtulayım dedim Allah yardımcımız olsun inşallah
Merhaba hanımlar kaç sayfa okudum bilemiyorum ama bana müthiş umut kaynağı oldunuzyarından itibaren diyete başlıyorum ben 86 kiloyum hem 1.5 yıl astımdan dolayı yoğun kortizon tedavisi gördüm hem de bebek istiyoruz 2 aşılama yaptırdım kullandığım hormonlar dengemi şaşırttı tam 20 kg aldım :26: eskiden 58-64 arasında gider gelirdi kilom artık bu gidişata dur demeye karar verdim diyet kitabını dün aldım okudum notlarımı çıkardım vereceğim kilo çok olduğu için 7 gün atak yapmayı planlıyorum tecrübeli dukancılarımız ne dersiniz?? burdan günlük yaptıklarımı paylaşacağım aranıza beni alırsanız sevinirim, Kilolara ölümmmm!!!
Dukan amcanın sitesinde içim karardı ama benim istediğim kiloya ancak bir yılda inebileceğimi söyledisiz hep o seyire mi baktınız??
Aynı durumdayız canım ya inşallah çıtır anneler oluruzben temmuzda tüp bebeğe gideceğim gidinceye kadar verebildiğim kadar kilolardan kurtulayım dedim Allah yardımcımız olsun inşallah
evet o sure genelde goz korkutuyor ilk etaptaben ilk karar verdigimde banada verdigi 1 senelik sure yuzunden vazgecmistim sonra 1 ay gecikmelide olsa basladim ve iyikide baslamisim .hic baslamasaydim ben hala eski kilomda olacaktim vede mutsuz olacaktim .ama bak 3 ayda hedefime 4.5 kaldi.bildigin gibi dukan 4 asamali bir diyet ve her asamayi dogru tamamlamak gerekiyor.diger turlu baslanmamasini oneriyor dukan .cunku verdigin kilolari oldugu gibi geri alirsin diye uyariyor.dikkat ettiysen asil uzun asama verdigin herkilo basina 10 gun diye hesap edilen guclendirme asamasi kilolarin verildigi atak ve seyir cokta uzun degil.
sende ben gibisin madem bebek dusunuyorsun hemen basla diyete temmuza kadar sen zaten hedef kilona yaklasmis olacaksin hamile kalir kalmazda guclendirmeye gecersin.belkide temmuzdan once bile gecersin bilmiyorum seyirini ne zamana kadar belirledi..basla hemen sonra iyiki basladim diyeceksin emin ol..
merhaba,sizde kendimi gördüm... bende tedaviyle hamile kaldım.1 kez aşılama oldum,tutmadı.yaklaşık 1 yıl içtiğim o ilaçlar yüzünden biraz kilolu hamile kaldım.ardından 3 ay kanama ve düşük tahlikesi.ve tekrar hormon ilaçları.sonra amniyosentez ve tekrar hormon ilaçları...sonuç 52-53 kilo ile başladığım yolculuğu 75 le bitirdim...çok şükür bebeğimi kucağımı almıştım ve kiloları hiçmi hiç gözüm görmüyordu.sonra emzirmeye çalışmalar,belki süt olur mu diye birşeyler yemeler vs... yaklaşık 4 ay kilolu gezdim.fakat bana 4 yıl gibi geldi...gerçekten berbat bir duyguydu.herkesin tuhaf bakışları,soruları...daha doğrmadın mı diye dalga geçmeleri...ve dukan diyetiyle tanıştım.öncelikle kitabı okuyun,sonra takıldığınız heryerde sorun lütfen.ve çok araştırın.. sevgiler,,