Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

anladım cnm,ticker ında olmadıgı ıcın anlayamadık kac kılo vermen gerektıgını,bazen bazı arkadaslar verecek cokta kılosu olmadıgı halde bır an önce zayıflamak adına geregınden fazla atak yapıp saglıklarını tehlıkeye sokabılıyolar,öyle bi durum olmasından endişelendim.7-10 gün atak konusunda haklısın ama mutlaka bı doktor kontrolunden gecmenı önerırım hatta kendı fıkrımce kendını ılk etaptan fazla zorlayıp sıkılmaman adına 7 gunun yeterlı bıle olabılecegını dusunuyorum,cunku asıl yaglarını seyirde vermeye baslıcaksın atakta verdıklerının cogu su olacak.bu konuda 20 uzerı verecek kıloyla dıyete baslamıs arkadaslarımız kendı tecrubelerınden yola cıkarak daha saglıklı bılgı vereceklerdır dıye dusunuyorum.sen buradan ayrılma yeter gercekten ınsanı dıyete daha sadık kalmasını saglıyo,canım kacamak ıstese de perşembe gününü kilo bildirimi yaptığımız için o günü düşünüp otur oturdugun yerde diyorum kendime:KK52:

söylediğini dikkate alıcam ben atakta verilenin su olduğunu bilmiyordum ozaman 7 de yetebilir .. arkadaşlar hangi marka yulaf kepeği kullanıyorsunuz...acaba marka önemlimi yarın sipariş vereceğimde kararsız kaldımm:KK37:

Son düzenleme:
arkadaşım dukan testini yapıyorum şuanki kilo kutucuğu kırmızı bir yazı yazıyor sistem kabul etmiyor sözlükten baktım anlamsız bir cümle ne demek istiyor anlamadm okuduğum yazılardada atak vereceğin kiloya göre değişiyor benim kilomdakilere 7 ila 10 arası çıkıyor bende ona istinaden 10 gün düşündüm.
halley kuyruklu yıldızı:)) hoşegldın yenıden uzun zamandır yoktun..halleycım kırmızı yazılar testı eksık yaptıgını gösterıyor ama vermen gerken kılo 40 kg cıvarıymış o zaman atagın uzun olabılır ama 10 gun yıneçok kardeşim..Bence 7 gun yap çunku bende 103 kg ıle başamıştım 7 gun atak yapmıştım..Bı kaç gun önce dukan testının türkçesını paylaşmıştım belkı yanlış yazmışsınızdır ondan tamamlanamamıştır test..ben bır bakayım yenıden bulabılırsem ekleyım sizin için..atagı 10 gun felan yapmayın o dönem sadece ödem atmak için yormadan seyıre gecın derım..Bu arada yaş ve boyunuzu da söyleyebılır mısınız ?

Sevgili arkadaslarim:KK16:cogunuz biliyorsunuzdur gecen hafta katildigim yemek yarismasini.:KK19: bana yarismada birincilik getiren ve dukana cook uygun olan bu menuyu paylasmak istedim sizlerde yapip keyifle yiyebilirsiniz:KK56:ve tekrar tekrar beni destekleyen arkadaslarima sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum:KK16::KK16::KK16:

FIRINDA KARIDES SIS

Malzemeler:

*20 adet karides
*1 kucuk soğan
*1 dis sarimsak
*8-10 yaprak maydanoz
*1 adet limon
*1 yemek kasigi zeytinyagi
*tuz ,karabiber
*4 adet tahta cubuk şiş

FIRINDA KARIDES SIS

$75.jpg

Sos icin:

*5 yemek kasigi yogurt
*1 tatli kasigi dijon hardali
*kapari

$67.jpg

Yapilisi:

Karidesleri her sise 5 karides olacak sekilde geciriyoruz (ben hazir dondurulmus karides aldim buzu tam cozulmeden sislere gecirirseniz parcalanmadan daha kolay gecer)

$62.jpg

Sogan,maydanoz ve sarimsagi ince ince kiyip karistiriyoruz.
Limonun yarisini ince halkalar halinde dilimleyip firin kabimizin tabanina seriyoruz.
Karides sislerini limonlarin uzerine yerlestiriyoruz ve ustune sogan,sarimsak,maydanoz karisimini serpistiriyoruz.1 yemek kasigi zeytinyagini,,kalan yarim limonun suyunu uzerine gezdirip tuz ve karabiberlede tatlandiriyoruz..

$58.jpg $57.jpg

Onceden 200 dereceye isittigimiz firinda 10 dakika kadar pisiriyoruz.Fazla pisirmeyelim cunku pistikce kuruyacaktir..
Karidesler piserken bizde sosunu hazirlayalim.Yogurt,hardal ve kapariyi bir kasede iyice puruzsuz bir kivama gelecek sekilde karistiriyoruz.

$65.jpg

Firindan aldigimiz karidesleri sos ile birlikte servis ediyoruz..

$26.jpg

DOMATES SOSLU SOMON

Malzemeler:
*800gr kadar somon fileto(parca somonda kullanabilirsiniz)
*3-4 adet orta boy domates
*2 adet orta boy mor sogan(bazen arpacik sogan kullaniyorum)
*1 adet limon
*2 iri dis sarimsak
*2 yemek kasigi zeytinyagi
*2-3 salkim domates
*birkac dal biberiye,defne yapragi,kekik,tane karabiber,tuz,toz karabiber

$49.jpg $48.jpg

Yapilisi:

Soganlari iri halkalar seklinde dilimliyoruz
Bir salata kasesine domatesleri ve sarimsagi rendeliyoruz.1 limonun suyunu ve 1 yemek kasigi zeytinyaginida ekliyoruz.Tuz ,karabiberide (tane ve toz seklinde) ve 2-3 kasikta su ilave edip karistiriyoruz..

$46.jpg $42.jpg

Firin kabinin tabanina halka halka dogranmis soganlari diziyoruz ve uzerine somon baligini yerlestiriyoruz.hazirladigimiz sosu ustune dokuyoruz.en ustede biberiye ve defne yapraklarini koyuyoruz

$38.jpg $39.jpg

firinimizi 200 dereceye onceden isitiyoruz.Firin kabimizin ustunu aliminyum folyo ile kapatiyoruz.Salkim domatesleri kalan bir kasik zeytinyagi ve kekik ile sosluyoruz ve daha sonradan eklemek uzere bir kenarda bekletiyoruz.

$36.jpg

Firinimiz isininca aliminyum folyo ile kapadigimiz baligimizi firinimiza koyuyoruz ve yaklasik 30-35 dakika bu sekilde pisiriyoruz.30-35 dakika sonunda firin kabinin ustundeki aliminyum folyoyu cikarip bir kenarda beklettigimiz soslu salkim domatesleri baligin etrafina yerlestiriyoruz.Firin kabinin agzini kapatmadan bu sekildede yaklasik 15-20 dakika kadar pisiriyoruz.Domatesleri sonradan eklememizin sebebide cok pisirip oldurmemek domatesleri..Baligimizin ustu kizarmaya basladiginda firini kapatiyoruz..Yine somon baliginida diger butun baliklarda oldugu gibi cok pisirmemeye ozen gosteriyoruz zira baliklari cok pisirince kuruyor.Baligin kendi icindeki suyu muhafaza etmesi gerekiyor..
Pisen baligimizi servis tabagina alip salkim domatesler,pismis sogan ile birlikte servis ediyoruz..

$21.jpg $22.jpg

yanina balsamik soslu akdeniz yesillikli salata cok yakisacaktir..Afiyetler Olsun!!!!!!!

$10.jpg $15.jpg $18.jpg $1.jpg $3.jpg $8.jpg $9.jpg

Son düzenleme:
bir diger tarif ise somon tartar ..somon fumeyi severek yiyenler icin buda yine basit,pratik bir tarif olacaktir..

somonu kucuk kucuk dogruyoruz ,icine ince kiyilmis yesil sogan yada kuru sogan,maydanoz,dereotu,limon suyu,azicik zeytinyagi,tuz,karabiber katip karistiriyoruz.iste tartar hazir :KK34:istenirse balsamik sos yada sevdiginiz diger baharatlardan otlardanda katabilirsiniz..

$33.jpg $32.jpg

bir diger tarif ise somon tartar ..somon fumeyi severek yiyenler icin buda yine basit,pratik bir tarif olacaktir..

somonu kucuk kucuk dogruyoruz ,icine ince kiyilmis yesil sogan yada kuru sogan,maydanoz,dereotu,limon suyu,azicik zeytinyagi,tuz,karabiber katip karistiriyoruz.iste tartar hazir :KK34:istenirse balsamik sos yada sevdiginiz diger baharatlardan otlardanda katabilirsiniz..

Eki Görüntüle 653583 Eki Görüntüle 653584

Ellerine sağlık canım benimmm.. :KK9:Buzlukta somonum olacaktı.. En kısa zamanda deneyeceğimmm :KK56:

Bu arada yarışma birinciliğini tekrar kutlarım canım arkadaşımmm.. :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

merhaba bayanlar...03.03.2013 de 79 kilo ile başladığım dukan günlüğümde bugün 75,5 ları gördüm bugün ps günümdeyim sabah kendi elcağızlarımla hazırladığım mantarlı ılık bi çorba beni kendime getirdi öncelikle:KK1: daha sonra öğle yemeğinde karnabahar haşlaması,akşama közlenmiş patlıcan ve köfte..değişik yemekler denemek hem çok keyifli hemde çok lezzetli hem diyete sadık kalıyorum hemde lezzetli yiyeceklerden mahrum kalmıyorum:KK9: bugün hayatım boyunca yapamadığım birşeyi yaptım arkadaşımın ısmarladığı çikolatalı pastayı geri çevirdim ufak bi kaçamaktan bişey olmaz demesine kulak asmadım yoluma dahaaaa çok taş koymaya çalışanlar olacak ama ben kimseyi sevindirmicem :KK34:istediğim kiloma ulaşacağımmmm ve düğünümde istediğim gelinliği giyeceğim inş. :) iyikide buradayımm güç buluyorum sizlerden :KK16:

merhaba bayanlar...03.03.2013 de 79 kilo ile başladığım dukan günlüğümde bugün 75,5 ları gördüm bugün ps günümdeyim sabah kendi elcağızlarımla hazırladığım mantarlı ılık bi çorba beni kendime getirdi öncelikle:KK1: daha sonra öğle yemeğinde karnabahar haşlaması,akşama közlenmiş patlıcan ve köfte..değişik yemekler denemek hem çok keyifli hemde çok lezzetli hem diyete sadık kalıyorum hemde lezzetli yiyeceklerden mahrum kalmıyorum:KK9: bugün hayatım boyunca yapamadığım birşeyi yaptım arkadaşımın ısmarladığı çikolatalı pastayı geri çevirdim ufak bi kaçamaktan bişey olmaz demesine kulak asmadım yoluma dahaaaa çok taş koymaya çalışanlar olacak ama ben kimseyi sevindirmicem :KK34:istediğim kiloma ulaşacağımmmm ve düğünümde istediğim gelinliği giyeceğim inş. :) iyikide buradayımm güç buluyorum sizlerden :KK16:

oncelikle geri cevirdigin pasta icin :KK9::KK9:kesinlikle inaniyorum istedigin gelinligi giyeceksin daha oncede soylemistim ya bizlerde dukan ile hayallerimizin icine girebildik cok sukur inaniyorum senden gireceksin:KK16:sana destek degil kostek olan insanlari asla gorme ,duyma:KK23::KK23:sen basaracaklarin karsisinda seni takdir eden insanlarla olayin keyfini cikar :21:

Ellerine sağlık canım benimmm.. :KK9:Buzlukta somonum olacaktı.. En kısa zamanda deneyeceğimmm :KK56:

Bu arada yarışma birinciliğini tekrar kutlarım canım arkadaşımmm.. :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

winnim :KK16:rica ederim canim ,dene guzel kolay bir tarif :KK34:

tesekkur ederim bitanem gerek sizlerin gerekse destekleyen bircok arkadasimin oylariyla cok buyuk bir farkla aldim bu yarisi inanilmaz mutluyum:21::21:

oncelikle geri cevirdigin pasta icin :KK9::KK9:kesinlikle inaniyorum istedigin gelinligi giyeceksin daha oncede soylemistim ya bizlerde dukan ile hayallerimizin icine girebildik cok sukur inaniyorum senden gireceksin:KK16:sana destek degil kostek olan insanlari asla gorme ,duyma:KK23::KK23:sen basaracaklarin karsisinda seni takdir eden insanlarla olayin keyfini cikar :21:

çok teşekkür ederimmm desteğiniz için :KK16:birinciliğinizi kutlarım bu arada :KK9::KK9: en kısa zamanda (somana ulaşabildiğim de) deneyeceğimmm çok pratik ve çok lezzetli görünüyor :KK34:

Merhaba hanımlar kaç sayfa okudum bilemiyorum ama bana müthiş umut kaynağı oldunuz :KK76: yarından itibaren diyete başlıyorum ben 86 kiloyum hem 1.5 yıl astımdan dolayı yoğun kortizon tedavisi gördüm hem de bebek istiyoruz 2 aşılama yaptırdım kullandığım hormonlar dengemi şaşırttı tam 20 kg aldım :26: eskiden 58-64 arasında gider gelirdi kilom artık bu gidişata dur demeye karar verdim diyet kitabını dün aldım okudum notlarımı çıkardım vereceğim kilo çok olduğu için 7 gün atak yapmayı planlıyorum tecrübeli dukancılarımız ne dersiniz?? burdan günlük yaptıklarımı paylaşacağım aranıza beni alırsanız sevinirim, Kilolara ölümmmm!!! :KK52:

çok teşekkür ederimmm desteğiniz için :KK16:birinciliğinizi kutlarım bu arada :KK9::KK9: en kısa zamanda (somana ulaşabildiğim de) deneyeceğimmm çok pratik ve çok lezzetli görünüyor :KK34:

rica ederim :KK16:vede cook tesekkur ederim:KK16:dene mutlaka hem bize cok uygun hemde cok lezzetli oluyor :KK34:denersende sonucu paylas lutfen memnun olurum

Merhaba hanımlar kaç sayfa okudum bilemiyorum ama bana müthiş umut kaynağı oldunuz :KK76: yarından itibaren diyete başlıyorum ben 86 kiloyum hem 1.5 yıl astımdan dolayı yoğun kortizon tedavisi gördüm hem de bebek istiyoruz 2 aşılama yaptırdım kullandığım hormonlar dengemi şaşırttı tam 20 kg aldım :26: eskiden 58-64 arasında gider gelirdi kilom artık bu gidişata dur demeye karar verdim diyet kitabını dün aldım okudum notlarımı çıkardım vereceğim kilo çok olduğu için 7 gün atak yapmayı planlıyorum tecrübeli dukancılarımız ne dersiniz?? burdan günlük yaptıklarımı paylaşacağım aranıza beni alırsanız sevinirim, Kilolara ölümmmm!!! :KK52:

merhaba
sana umut olabildiysek ne guzel zira bizde umut oldu burasi ve basladik basardik:21:insallah saglikla sihhatle bebegini kucagina alirsin allah isteyen herkese nasip etsin.:emir_bebek: dukanin kendi sitesinde testini yap ve kendi belirledigin sure degilde dukanin senin icin uygun gordugu sureleri dikkate al daha uygun olacaktir..simdiden dukan yolculugun hayirli olsun

Son düzenleme:
Lisabella cim tebrikler canim :nazar:
kizlar benim bugun seyir e geceli bir hafta oldu. bir hafta da yaklasik 1 kilo verdim cok cok mutluyum.
haftaya pazar da ins 1 kilo daha vermis olurum, bi tablo yaptim banyoya tartinin oraya astim duvara,
haftalik ilerlemeyi yazicam. ins hedefledgm zamandan 58-59 kiloya ulasabilirim :):) :KK76:
biraz gec kalktim bugun, bizim burdasaat 2:30 olmus ogleden sonra, bi de saatler de ileri alinmis, daha yeni kahvalti yapiyorum, cok mutluyum :)
herkese bol bol eksili gunler..:KK52:

ah canim benim hosgeldin, ben de ayni durumdayim, 2 yildir bebek istiyoruz, 2 asilama yaptirdik tutmadi.
bakalim hormonlara ilaclara devam, ama ayni zamanda zayiflamak da istiyorum.
cok luzumsuz ve cok hizli kilo aliyorum. surekli dikkat etmem gerek hayatim boyunca.
zayifayip sonra Allahimin izniyle asilama veya tup bebekle ins hamile kalabilirsem citir bi anne olmak istiyorum ins Allahim...

kizlar bi kac sorum var bnm yine :26:
bahcivan marka cecil peyniri oluyor mu diyet icin?
ondan gordum turk markette 3 paket aldim, ins oluyordur :18:
ama maya mi da siparis verdim ins gelince yine kendi peynirimi yapmaya basliycam. %2 yagli sut aldim peynir yapmak icin.
normal gunluk kullandgmz yagsiz ama belki peynir azicik yagla daha lezzetli olur gibime geldi.
ne dersiniz?

gulen inekli peynirlerden buldum ama o da sinirli izinli hakkina giriyor.

Lisabella cim tebrikler canim :nazar:
kizlar benim bugun seyir e geceli bir hafta oldu. bir hafta da yaklasik 1 kilo verdim cok cok mutluyum.
haftaya pazar da ins 1 kilo daha vermis olurum, bi tablo yaptim banyoya tartinin oraya astim duvara,
haftalik ilerlemeyi yazicam. ins hedefledgm zamandan 58-59 kiloya ulasabilirim :):) :KK76:
biraz gec kalktim bugun, bizim burdasaat 2:30 olmus ogleden sonra, bi de saatler de ileri alinmis, daha yeni kahvalti yapiyorum, cok mutluyum :)
herkese bol bol eksili gunler..:KK52:

cook tesekkur ederim beyazkelebek85:KK16:sabirla ve iradeyle vereceksin umarim kilolarini.kendi kilo takibini yapman guzel olmus bende hep not aliyorumdum onceleri gunluk seklindeydi simdi persembeden persembeye daha heyecanli oluyor :KK52::KK52:

sendemi yurtdisindasin canim?

ah canim benim hosgeldin, ben de ayni durumdayim, 2 yildir bebek istiyoruz, 2 asilama yaptirdik tutmadi.
bakalim hormonlara ilaclara devam, ama ayni zamanda zayiflamak da istiyorum.
cok luzumsuz ve cok hizli kilo aliyorum. surekli dikkat etmem gerek hayatim boyunca.
zayifayip sonra Allahimin izniyle asilama veya tup bebekle ins hamile kalabilirsem citir bi anne olmak istiyorum ins Allahim...

umarim hepimiz saglikli bebeklere sahip oluruz.inaniyorum citir bir anne olacaksin sen :KK34:

kizlar bi kac sorum var bnm yine :26:
bahcivan marka cecil peyniri oluyor mu diyet icin?
ondan gordum turk markette 3 paket aldim, ins oluyordur :18:
ama maya mi da siparis verdim ins gelince yine kendi peynirimi yapmaya basliycam. %2 yagli sut aldim peynir yapmak icin.
normal gunluk kullandgmz yagsiz ama belki peynir azicik yagla daha lezzetli olur gibime geldi.
ne dersiniz?

gulen inekli peynirlerden buldum ama o da sinirli izinli hakkina giriyor.
peynir,sut,yogurt alirken genelde yag oranlarina bakarak bize uygun olan peyniri alabilirsin.bende paristeyim ve burdada yagsiz peynir bulamiyorum malesef dukan %1 lik bir peynir yapti satisa sunuldu ama heryerde bulamiyoruz.bende evde yagsiz sutle lor yapiyorum.cunku ondan baska uygun peynir yok malesef.yagla tabiki daha lezzetli oluyor ama iste bize yasak malesef hiic bulamazsanda artik en az yagliyi bulup yiyeceksin..light reyonlarda 3 luk 5 lik birseyler bulunuyor:KK34:

cook tesekkur ederim beyazkelebek85:KK16:sabirla ve iradeyle vereceksin umarim kilolarini.kendi kilo takibini yapman guzel olmus bende hep not aliyorumdum onceleri gunluk seklindeydi simdi persembeden persembeye daha heyecanli oluyor :KK52::KK52:

sendemi yurtdisindasin canim?

umarim hepimiz saglikli bebeklere sahip oluruz.inaniyorum citir bir anne olacaksin sen :KK34:

peynir,sut,yogurt alirken genelde yag oranlarina bakarak bize uygun olan peyniri alabilirsin.bende paristeyim ve burdada yagsiz peynir bulamiyorum malesef dukan %1 lik bir peynir yapti satisa sunuldu ama heryerde bulamiyoruz.bende evde yagsiz sutle lor yapiyorum.cunku ondan baska uygun peynir yok malesef.yagla tabiki daha lezzetli oluyor ama iste bize yasak malesef hiic bulamazsanda artik en az yagliyi bulup yiyeceksin..light reyonlarda 3 luk 5 lik birseyler bulunuyor:KK34:

canim evet Amerikadayim, 5 yildir burdayiz... alistik artik. bu yil gidemiyces tr ye mesela :/ ama olsun saglik olsun. :KK55:
siz avrupadan kolay gidiyosunuzdur bayramda filan :)
ay cnm sen de mi bebek istiyosun, ay ins olur canim ya, boyle karnimda bi seylerin oynastigini tepikledgni hissetmek istyorum nasibse tabi :) :KK49:
tmm canim ins en az yagli olanlardan bulmaya calisayim.
aslinda bizim burda kesin satiliyodur dukan urunleri. ama simdi zaten bu aralar cok masraf oldum.
marketebi gidiyorum ne aldiysam 100 dolar odeyip cikiyorum. 3 gundur esim yoktu, bi internetten alisveris yaptim, 2 ayri markete gittim, nerdeyse 300 dolar gitmis nasi oldu anlamadim :KK43: :KK53:
peynir mayam bi gelse :KK31: hemen deniycem peynir yapmayi, cok merak ediyorum.
simdi sutun biraziyla sut receli yapicam, splendayla guzel olur ins. :KK16:
portakal kabugu receli yapicaktim portakal almayi unuttum.
diyete baslayinca evdeki tum meyveleri ekmekleri komsuya vermistik. neyse o biraz beklesin bakalim :) :KK31:

canim evet Amerikadayim, 5 yildir burdayiz... alistik artik. bu yil gidemiyces tr ye mesela :/ ama olsun saglik olsun. :KK55:
siz avrupadan kolay gidiyosunuzdur bayramda filan :)
ay cnm sen de mi bebek istiyosun, ay ins olur canim ya, boyle karnimda bi seylerin oynastigini tepikledgni hissetmek istyorum nasibse tabi :) :KK49:
tmm canim ins en az yagli olanlardan bulmaya calisayim.
aslinda bizim burda kesin satiliyodur dukan urunleri. ama simdi zaten bu aralar cok masraf oldum.
marketebi gidiyorum ne aldiysam 100 dolar odeyip cikiyorum. 3 gundur esim yoktu, bi internetten alisveris yaptim, 2 ayri markete gittim, nerdeyse 300 dolar gitmis nasi oldu anlamadim :KK43: :KK53:
peynir mayam bi gelse :KK31: hemen deniycem peynir yapmayi, cok merak ediyorum.
simdi sutun biraziyla sut receli yapicam, splendayla guzel olur ins. :KK16:
portakal kabugu receli yapicaktim portakal almayi unuttum.
diyete baslayinca evdeki tum meyveleri ekmekleri komsuya vermistik. neyse o biraz beklesin bakalim :) :KK31:

ayy seninki daha uzakmis yaa:KK5::KK5:saglik olsun alisiyor insan belli bir zamandan sonra benimde 5 yil oldu buraya geleli.ama dedigin gibi daha rahatlikla gidip geliyoruz birde esimde turkiye ile is yaptigindan bende pesine takilip gidiyorum :KK4:
benim bebek gecmisim biraz huzunlu kotu seyler yasadim malesef:KK14:ama gecmiste kaldi dukan ile zayiflayip yeniden dusunuyoruz.simdi buraya takiliyor hem kilo veriyor hem kafami dagitiyorum hemde guzel dostluklar ediniyorum.:KK16:

dukan diyeti biraz masrafli bir diyet protein kaynaklari gercekten pahali bu yurtdisinda dahada pahali malesef gerci ilk donemi atlattiktan sonra bazi seyleride evde kendin yapmaya basladiktan sonra biraz daha azalmaya basliyor masraflar.mayasiz peynirde deneyebilirsin evde illede maya gelmesini bekleme.zaten peynir yumurta en buyuk kurtaricimiz oluyor .
birde sivi tatlandirici edinmeye calis inanilmaz guzel ve lezzetli oluyor onunla yapilan hersey tatlandiricinin o suni tadini almiyorsun.umarim istedigin kiloya kisa zamanda kolaylikla ulasirsin:KK16:ne zaman yardima ihtiyacin olursa asla cekinme elimizden geldigince yardimci oluruz.

arkadaş kayak yapmaya gitti ama ekmeğin tarifini bilen varsa verebilir mi acaba?

arkadas geldi kayaktan ilk firsatta gorur gormez verecektir tarifi .bende yok o tarif malesef ben baska ekmek yapiyorum

Son düzenleme:
arkadaş kayak yapmaya gitti ama ekmeğin tarifini bilen varsa verebilir mi acaba?

canim simlanin ekmegi cok kolay cok guzel oluyor.

MALZEMELER:KK43:2 KİŞİLİK veya 2 GÜNLÜK)
-1 YUMURTA + 1 YUMURTA AKI (kutuda yumurta beyazi aldim obur turlu hep sarilar artiyordu)
-4 YK YULAF KEPEĞİ(atakta 3) ben seyir de de 3 koyuyorum, sonra 1 tepsiden 6 dilim cikiyor, tanesi 0.5 kepek oluyor.
-3 YK YAĞSIZ YOĞURT
-1 ÇAY K.KAB.TOZU

Yumurtalar yoğurtla çırpılır.Kepek ve kab.tozu eklenir.İyice çırpılıp 5dk kadar dinlendirilir.Mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine alınarak en yüksek derecede 7dk pişirilir.Ben 15x15 kare borcam kullandım. 6 dilim yaptim ben, sonra spatula ile cikarip ters cevirip dinlendiriyorum biraz, alti birazcik azicik islak kaliyor, dinlenince geciyor.

Merhaba kızlarrr :KK16:

Yeni gelenler hoş gelmiş.. Ne güzel canlandı yine buralar..:KK8:

Eskilerden bilen bilir ben evde peynir yapma denemelerindeyim aylardırrr.. Ve son iki seferdir beyaz peynir tuturuyorumm.. Hem de peynir mayası kullanmadannn..

Yurt dışında yaşayan ve peynir bulamayanları duyunca paylaşmak istedim.. Sandığınızdan çok daha kolay ve lezzetli oluyor..
Hemen Tarif ve Foto geliyorrr... :KK76:

Beyaz Peynir :KK52: Peynir Mayası olmadan activia ile
1 litre yağsız süt
3-4 kaşık yağsız süttozu
1 küçük paket activia yoğurt
Varsa az kaya tuzu..

Sütün içine süttozunu ve göz kararı tuzu ekleyip ocağa alıyoruz.. Karıştıra karıştıra kaynama noktasına kadar getiriyoruz..
Fokurdamadan ocaktan alıp fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz..

Burası normal yoğurt mayalar gibi.. Activia yı fazla dağıtmadan kaşık kaşık kabın kenarlarına bırakıp 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz..

Sonrası işte bize peyniri bulduran yoll.. Fırını 150 dereceye alıp 30 dk kadar pişiriyoruz..
Ve suyunu süzüp elimizle şekil veriyoruz.. Ben şekil vermek için minik muffin kalıplarını kullandım..
Buzdolabında bir iki saat dinlendiriyoruz...

Vee karşınızda ev yapımı beyaz peynir...

Afiyet olsuunn.. :KK56:

$DSC_0484.jpg

Not: Geçen sefer pişrme işlemini ocakta yaptığım için biraz dibi tutmuştu, ancak fırında böyle bir sorunla karşılaşmadım..

Sevgiler.. :KK16:

X