Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Kızlar bu aralar çok iyi gidiyom, şeytan kulağına kurşun

İşte benim rutin menüm:

Sabahları:
1 bardak kefir içiyom, yarım saat sonra kendime küçük bi sandviç yapıyorum. Ekmeğim 3 parmak kalınlığında, içine incecik kaşar ve 2 dilim hindi salamla, iş yerimde çayla yiyiyom genelde.

Öğlenleri:
Fix tavuk döner ve büyük ayran, haftada 1 gün et döner yada mezgit yiyorum.

Öğleden Sonra:
1 adet activia meyveli yoğurt

Akşamları:
-SP de isem yine 3 parmak kalınlığında ekmek, kayısı yumurta, azıcık kaşar ve yine hindi salam. Tavuktan gına geldiğinden ve et yemeklerini pek de güzel yapamadığımdan yumurta manyağı oldum. Çok seviyom onu ama kolesterolümü acilen ölçtürmem lazım.

-PS de isem ıspanak,kabak yada patlıcan yemeği yapıyorum, sadece 1 y.k. zeytinyağı ile ve üzerine bol sarımsaklı yoğurt döküyorum, incecik bir dilim ekmekle.

Çok acıkırsam veya tatlı krizim tutarsa:
1 bardak ayran ve 2-3 kaşık dukanella dondurma yiyom.

günaydın kızlar,gribi atlattık ama bu seferde ilaçlar yüzünden geciken regl başladı diyetime devam ediyorum,grip döneminde diyetin dışına birazcık cıkmama ve suan vücudum su toplamasına rağmen hala gecen haftayla kilom aynı Allah tan haftaya güzel eksiler bekliyorum bakalım görüciiiz

günaydııın :) ay kaçamak yapmicak olma fikri çok güzel, insan değişik bi mutlu oluyomuş meğer :)
bu arada bi yemek dergisinin bu ayki kapağında goji berry gördüm. içine de 20-25 tane faydasını yazmışlardı. doğurganlıktan hafıza güçlendirmeye kadar bissürü bissürü olumlu etkisi varmış. sıvı olarak tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırdığı falan da yazmışlar. bu dukan hakikaten bilim adamı dedim sonra biberiye yağı alırken goji berry araştırması da yapıcam bi bakalım

günaydııııın bana da oluyor böyle oynamalar, kaçamak yapmasam bile. mesela 4 martta 64.3 olan kilo 5 martta 64.8 olmuştu hiç kaçamaksız. bugün tartılmadım kaçamak sebebiyle, yarına bakalım 60 kaç olcak kaçamak yapmasak da oynuyor yani çok takılmayın

Günaydın canımmm,

Ne güzel eleştirmişsin kendini, iç sesin ne çok konuşmuştur kimbilir :) Sınırlı izinleri dibine kadar kullan bakalım :)

Ekiiiiiiiim :) Seni görmek ne kadar güzeeeeeel Dukan dahil her konuda her şey yolundadır umarım

Hashish ne yedin itiraf et
Aynen dediğin gibi insan sınırlı izinleri kullanmayınca bigün bi patlıyor tam patlıyor, sonra da kaçamağın Allah'ını yapıyor

yok yok söylemeeeem utanıyorum zaten kendimden ama bi daha yook

ayyy şahanesin, çok teşekkür ederim ama termal bantım yok benim, çok olumlu etkisi oluyo mudur acaba onun, kullanmasam çok farketmez inşallah?

maşallah diyeliiiiiim değmesin nazarlar

tamamen doğru bir tespit... bir oğlan çocuğunun, bütün bakımını ve sorumluluğunu alıyorsunuz...

keşke hiç evlenmemiş olsaydım...

buğday tanesi resımde ki sen misin :)) valla öyle ise kendıne inci tanesi felan de kardeşim..MaşAllah barekAllah..

:))teşekkür ederim.evet benim 2 yıl önceki halim ama.o zamanlar 52-53 kilo arasındaydım.birde şu an saç rengim sarı

63'e inmemen için herhangibir neden yok...

mantıklı geldi canım. aslında dün kaçamak yaptım kireçli kabak yedim ve bugün+ beklerken - gördüm regl döneminde olmama rağmen 68.0 gördüm :) 3 gün ceza olarak atak düşünüyordum ama hem takımdakiler gerek yok dedi hemde annem eğer atak evresine bünyen alışırsa kilo veremezsin artık dedi. bırak sebzelere alışsın vücudun biraz hem bak tartıyıda etkilememiş dedi. sporu arttırıp 65 i görene kadar sınırlı izinli kullanmayayım diyorum. ama ekmeğe falan hep süt tozu gerekiyor mecburen kullanmak lazım. ben dukan mikrodalga ekmeği yapıp sabah tost yapıyordum süt tozum bitti bugün krep yaptım ama hiç sevemedim tadını yürüyüşümü arttırıp biraz dikkatli besleneyim dediğin gibide yaparım 65 ten sorna 5+5 e geçerim daha uygun olur böylece vücutta çok sapıtmaz :)

oooh afiyet olsun :)

canım tartın bozuk olabilir yada tartın değilde kaslarında sorun olabilir. spor sonrası kaslarını gevşetmezsen son soğuma hareketlerini yapmazsan kasların şişerek içinde hava ve su tutarlar ki oksijen ihtiyaçlarını karşılasınlar. buda hem kendini şiş hissetmene hem tartıda + görmene hemde ödem tutmana yol açar. 2 3 fındık ceviz fark ettirmez o kadar ama kaçamak kaçamaktır yinede dikkatli olmaya bak.gün boyu birşey yememezlik yapma.. buda ödem tutmana aynı zamanda yediklerinden daha fazla kalori almana neden olur. yani sen vücudu beslemez isen vücut kıtlık konumuna geçer ilk yediğini anına yağa çevirip kendini garantiye almaya çalışır.

tamam sustum :) çok konuştum yinee :):26:

Süt tozu kullanmak istemiyorsanız Eda Dukancan'ın şipşak ekmeğini öneririm. Ben son günlerinde hep bunu yapıyorum.

Malzemeler:
6 y.k. kepek-galeta karışımı
2 yumurta
1 ç.b. süt
1 p. kab. tozu
1/2 ç.k. mahlep ve 1 çimdik tuz
Hepsini karıştırıp 175 C de, yaklaşık 30 dak. pişiriyoruz ve 5 dak. fırında bekletiyoruz. Üstü biraz zor kızarıyor. Ben cam-baton kek kalıbında ve yağlı kağıt kullanarak yapıyorum. Bu koca ekmek 2 günlük hakkımız

Kızlar bide son günlerdeki favorim Namet-Hindi Salam. BİM de satılıyor ve fiyatı da çok uygun 1.35 tl. Yağ oranı sanırım %13, ama 1 paket 75 gr-10 adet ve sadece 126 kcal. Sanırım Migros'tan Pınar Delight almıştım, 5.5 tl idi, bu ürün ona 10 basar

sporumu yapıp plates topumu koltuğumun altına sıkıştırıp eve döndüm.öğle yemeğini yaptım şimdide akşam yemeğini pişiriyorum.benim çocuklar ve eşim öğle yemeğine eve geliyorlar.bu yüzden spordan gelip koşturarak yemek yapıyorum.temizliğinde bir ucundan başlıyorum.sonunuda spaları ve adamı gönderdikten sonra yapıyorum.hergün aynı rutin.sabah eren kalkıyorum.bu yüzden öğlenin bu zamanı gelince hafiften yorulup dinlenmek istiyorum.artık eskisi gibi deyilim.daha çabuk yoruluyorum.puding yapıp azar azar kaplara dökmüştüm.2 yedim.içinde çok enerji olmadığı için tokluk vermiyor.Allahtan artık eskisi gibi açlık kırizlerim tutmuyor.

Valla çok takdir ediyorum sizi. Sabah sporlarınızı, bizzat 3 öğün ailenize ve kendinize ayrı ayrı yemek hazırlamanızı, sonra buraya vakit ayırmanızı. Allah yaşama sevincinizi ve enerjinizi eksik etmesin inşallah

akşama yapacağım :) çok sağol teşekkür ederim tarif için kaydettim :) bugün migrosa gidip hem süt tozu hem kepek galeta karışımı almalıyım. çünkü bende sadece kepek var :) onuda çok övüyorlar burada gördüm tadı güzelmiş bari ondan alayım birde onu denemiş olurum :) akşam dershaneye giderken alayım :)

maşallah canım çok büyük koşturmacan var çocuklar eş ev aş ve en önemlisi spor. allah yardımcın olsun bu kadar yoğunluk arasında yaptığın diyette cabası. gönülden tebrikler.

Doğalsan'a mesaj attım kızlar. Bu yulaf kepeğinin ve galeta karışımının kalorisini sordum. Dönerlerse size de söylerim. Bugün buranın gevezesi ve gazlısı da benim galiba Neden ??? Çünkü tartıda çok güzel şeyler gördüm O da yarına kalsınnnnn

annen en doğrusunu söylemiş bence :) bi de son güncellemelerde süt tozu sınırsız izinli olmuştu, gerçi ben hala sınırlı niyetiyle kullanıyorum sana da öyle kullanmanı tavsiye ederim tabi ama son güncelleme o şekilde yani haberin olsun canım

bunu galetasız kepekle yapsak da aynı tatta olur mu acaba? ben bi türlü bulamadım da galeta karışımını migrosa gitmek lazım

Bilmiyorum ki canım, hiç denemedim öylesini :44: Ben yulaf kepeğini stoklamıştım, sonra bu karışım çıkınca ona yöneldim. Ekmeklerde daha hoş oluyor, kepek tadını daha az alıyorsun. Mesela bu yukardaki tarif mısır ekmeği gibi. Yulaf kepeğini şu portakallı-çikolatalı kekte kullanıyom artık. Keklerde başka aromalar ve kakao falan olunca kepek tadı zaten çok olmuyor ama tuzlularda o kepek tadını bastıramıyorsun. Bu arada yakınlarda şöyle orta büyüklükte market falan varsa oralara da bak. Ben Migros dışında başka yerlerde de rastladım. Dukancılar çığ gibi büyüyorrrr

ayyy şahanesin, çok teşekkür ederim ama termal bantım yok benim, çok olumlu etkisi oluyo mudur acaba onun, kullanmasam çok farketmez inşallah?
hashish eger termal kemer almazsan o zaman streci bıkaç kat fazla sar ve üzerıne sıkı bır tayt gıy oda olur bence

donbul siz kaç yaşındasınız Allah aşkına.. birde eskıden süpergirl muydunuz kı bu işlerden daha daha fazlasını yapabılıyordunuz..herşeye yetışen bır eş ve anne:2:..üstelık tarıflerınızıde dıkkatle takıp edıyorum:44: üstune bırde yemek tarıflerı..maşAllah barekAllah

selam Forumu çok beğendiğim için aranıza katıldım.dukan seyir dönemindeyim.çok ciddiye almamıştım.sayenizde bazı şeylere dikkat etmem gerektiğini farkettim.

Amiiiiin canım.bana ihtiyacı olan 3 sıpam birde kocam var.Allah eksikliklerini vermesin.

çok teşekkür ederim.sabah 6.30 da ayaktayım.yani iyi kötü yetişiyor.

dukancılar ortalığı sarmış gerçekten rafta kepek almıyor.

42 yaşındayım tatlım.yemek benim çocukluğumdan hobim.birde damarda yörüklük olunca hamuru havada çevirerek bile açarım.ama şimdi diyetde olunca sevdiğim şeylerden bazılarını uydurmaya çalıştım.çakmaları gerçeğinin yerini tutmasada gidiyor işte.hamuru sevdiğim için içerisinde hamur olanların çevirisini yaptım.aslında hepiniz yapabilirsiniz.bayanları okuyorumda enfes şeyler deneyen var.

selam Forumu çok beğendiğim için aranıza katıldım.dukan seyir dönemindeyim.çok ciddiye almamıştım.sayenizde bazı şeylere dikkat etmem gerektiğini farkettim.

hoşgeldin tatlım umarım sende başarırsın

pazardan şimdi geldim taze tatlısu kabağı aldım.bununla puding yapacağım

TATLISUKABAĞI PUDİNGİ

1kilo tatlısu kabağı
1 litre süt
arzu etiğiniz kadar tatlandırıcı

abağın kabuklarını soyup minikminik doğrayın.sütle ocağa koyup kaynatın altını kısıp kapağını kapatıp kabaklar yumşacık olana kadar pişirin.bu esnada sütün fazla suyu buharlaşır.iyice ezilebilecek kıvama geldimi bilendır yadımıyla ezin.bilendırı olmayan süzgeçten geçirebilir.içine dilediğiniz tada gelene kadar tatlandırıcı koyun.içine arzu ederseniz vanilya aroması koyabilirsiniz.soğuyunca puding gibi koyulaşır.koyuluğunu kaynatma esnasında ayarlıyabilirsiniz.kabak tatlısı yapma içinde kabağı narmalden küçük dilimleyip küçük bir kaba yan yana sıralayın üzerine tatlandırıcıyı biraz biraz ve tek tek dökün bir akşam dinlendirir sabah mikrodalgada pişirebilirsiniz.sabaha kadar tatlandırıcıyı içine çeker mikro dalgada eritmeden pişirir fırındada pişer maksat çeşit olsun ve sevdiğimiz birtatlı dukana uygun olsun.

yaptığım kreplere baktım da kiminde sütozu kullanmışım kiminde karbonat kiminde maya.bugün aktara uğrayıp mahlep aldım.mahlepli pohaça yapayım diye ama hatunları okuyunca çoktan yapmışlar bile.birde profeterolü yapmayı denicem normalde profeterolü güzel yaparım.büyük kızım birçeşit bağımlısı olduğu için elim alışmıştı.şimdi bunu dukan amcaya uyduralım.önce birkaç tarif köşesine bakkayım aklıma yatarsa denerim.süttozu sınırsız izinlilere girmiş. geçen gün süttozundan yapılan ekmeğin içine tatlandırıcı koydum kocaman kabardı yiyince kağıt helva gibi oldu.yani ısırınca ağızda sakız gibi olduçdondurma külahı gibi.dondurmamın altına yapabilirim.ancak hava daha soğuk dondurmayı biraz erteleyip başka şeylerde bu hamuru kullana bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…