bende ilaç taraftarı deyilim.ama ben bu olayı çocukluğumdan beri yaşadığım için en çaresiz durumda 1 kere kullanıyorum.çünkü gojibery de dahil bütün otu çöpü denedim boşa karınağrısından başka bişey olmadı ama bu ilaç iyigeldi.diyet et yoğunluklu olduğu için kabızlık karınağrısına dönüyor.benimgibi olanlara iyi.diyetten dolayı olanlar biti çayları çözüm verir.
günaydın kızlar:))bir güzellik salonunda 5 seans incelme almıştım. 2 seansına gitmiştim.dün 3.ye gittim.sadece göbek çalıştırıyordum doğumdan dolayı en problemli bölgem olduğu için.göbeğim 6 cm incelmiş.görevli bir havalarda girdi sormayın,sanki sadece kendi başarısı nekadar ben diyet yapıyorum desemde "zayıflama sizin,bölgesel incelme bizim başarımız" dedi.sonuç olarakta o rehavetle ve gazla 5 seans daha incelme,bunun yanında 10 seansta yüz için radyofrekans alıp çıktım.olan yine benim cüzdana oldu yani hemde maaşsız dönemimde...
Goji berry kimse kullanmıyor mu ya ben arada cerez niyetine yemek istiyorum. ne kadarlık alayım sizce 150 gr lık var gurme nette bu kaç günlük olur
150 gr. yeterli olur bence. Bir kaç hafta yersin. Zaten azıcık yemeye izin var. Bir dene önce bazen fazla kuru olabiliyormuş netten gelenler.
Bizim buralarda yok çok aradım
Geçen ay ness lere gittiğimde baktım tadınaa ilk defaa.
bende geçen hafta 12 kök ağacını ektim.
Bu yaz alacağım kısmetse en tazesinden mahsül....
Heyecanla bekliyorum.
:)
Goji berry kimse kullanmıyor mu ya ben arada cerez niyetine yemek istiyorum. ne kadarlık alayım sizce 150 gr lık var gurme nette bu kaç günlük olur
günaydın kızlar gününüz güzel geçsin, kızlar bu aralar ben çok hasta oluyorum acaba diyetten mi ne yapmalıyım((
günaydın kızlar gününüz güzel geçsin, kızlar bu aralar ben çok hasta oluyorum acaba diyetten mi ne yapmalıyım((
gunaydin...vitamin destegi hap aliyormusun canim almiyorsan hemen bir multivitamin hapi al..cunku meyve falan yemedigimizden vitamin acigimiz oluyor.birde ps gunlerinde sebzeni mutlaka yemeye calis ozellikle zengin olanlarini tercih et yesilsalata,biber...tuketmeye calis
havalardan tatlım.bahar başlangıcı var.insanı çarpar.bağışıklık destekleyici çaylar iç:2::2::2:
hangi çaylar peki cancağızım
Günaydın kızlar..
Dün bir peynir yaptım sizlerle de tarifini paylaşayım..
Evde kalmış sütler oluyor.. İsraf etmeyi sevmediğimden bu sütlerden peynir denemeleri yapmaya başladım..
Yaklaşık 2 aydır yaptığım denemelerde ancak lor yada yoğurt tutturabilmiştim..
Simla yada İlkayın bloglarında bahsettiği peynir mayasını da bulamadım..
Bu tarifte peynir mayası bulunmuyor..
Beyaz Peynir: (Yaklaşık 400 gr)
Malzemeler:
1 litre yağsız süt
1 activia yoğurt
4 kaşık az yağlı süttozu
Sütümüzü bir tencerede ısıtıyoruz, süttozunu da atıp içinde topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.
Süt tam kaynama noktasına gelmeden kapatıyoruz altını..
- Dikdörtgen derin bir borcam kullandım ben (baton şeklinde olanlardan)
Borcamın içine sütü boşaltıyoruz sonra kabın köşelerine sütle karıştırmadan activia yoğurdu bırakıyor, mayalıyoruz..
Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 80-100 dereceye ayarladığımız fırında 30 dk bırakıyoruz.
- Mayalanmayı hızlandırmak için yaptım dilerseniz havlulara sarıp sıcak bir yere de bırakabilirsiniz.
En az 4-5 saat yada 1 gece mayalanmasını sağlıyoruz..
Sonra bu karışımı tekrar tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak sarı suyu ile peynirinin ayrışmasını sağlıyoruz..
En son tel süzgü ile suyunu süzüyoruz..
Eki Görüntüle 642124
Peynir ısıdan dolayı kendi kendine birleşip beyaz peynir şeklini alıyor..
Daha katı bir görütü isterseniz tülbente sarıp öyle soğutabilirsiniz..
Lor mu oldu tekrar diye tadına bakarken gevrek beyaz peynir hissi ile karşılaştım..
Keyfime göre beyaz peynir yemeyi de özlemiştim açıkçası..
Not: Ben tatlı peynir sevdiğim için tuz koymadım ancak siz tuzlu istiyorsanız mayalanma aşamasında bir miktar tuz da ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsuuun..
Abowww.. Allahın meyvesi de sen nereden buldun ağacını kızz..
Goji fidanı diye sorsaksonra da saksıda falan yetirştirsek olmazmı..
Biz aktardan buluyoruz da pahalı anacım o avuç içi kadar şey..
Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Ben bu mayalama işinden sonra kaynatma olayına hiç girmedim.
Bıktım abuk sabuk peynirlerden.
Hafta sonu deneme bir kii :)
İnternette fidan diye yazınca çıkıyor. Niğdeden getirttim. Fiyatı da çok uygun.
Hafta sonuda hemen gittim diktim bahçeyee.
Acayip organiğim bu senee
MArul roka maydanoz karnabaharrr da ektim hafta sonu. Netten 100 çeşit tohum aldım. İlk etapta kışlıkları diktim. canım çıktı ama babam dün resimlerini çekip getirmiş. Snein tohumlar çatladı diyee:)
Ayy bi sevindimkii.
Çok ilginç tohumlarda aldım buseneee
beyaz patlıcan
mor domatess
Çok eğleneceğim bu yazz.
Bol bol resim paylaşırımmm.
:)
Haklısın cnm sürekli varsa bu sorun zaten yapacak bişiy yok ama sadece dukanın etkisiyse sabır lazım
Ohhh iyi yapmışsın. Boşver en azından işe yarar bişeylere gitmiş paran. Bebeğin büyüdüğünde çıtır bir anne olarak gezersiniz birlikte.
Günaydın kızlar..
Dün bir peynir yaptım sizlerle de tarifini paylaşayım..
Evde kalmış sütler oluyor.. İsraf etmeyi sevmediğimden bu sütlerden peynir denemeleri yapmaya başladım..
Yaklaşık 2 aydır yaptığım denemelerde ancak lor yada yoğurt tutturabilmiştim..
Simla yada İlkayın bloglarında bahsettiği peynir mayasını da bulamadım..
Bu tarifte peynir mayası bulunmuyor..
Beyaz Peynir: (Yaklaşık 400 gr)
Malzemeler:
1 litre yağsız süt
1 activia yoğurt
4 kaşık az yağlı süttozu
Sütümüzü bir tencerede ısıtıyoruz, süttozunu da atıp içinde topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.
Süt tam kaynama noktasına gelmeden kapatıyoruz altını..
- Dikdörtgen derin bir borcam kullandım ben (baton şeklinde olanlardan)
Borcamın içine sütü boşaltıyoruz sonra kabın köşelerine sütle karıştırmadan activia yoğurdu bırakıyor, mayalıyoruz..
Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 80-100 dereceye ayarladığımız fırında 30 dk bırakıyoruz.
- Mayalanmayı hızlandırmak için yaptım dilerseniz havlulara sarıp sıcak bir yere de bırakabilirsiniz.
En az 4-5 saat yada 1 gece mayalanmasını sağlıyoruz..
Sonra bu karışımı tekrar tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak sarı suyu ile peynirinin ayrışmasını sağlıyoruz..
En son tel süzgü ile suyunu süzüyoruz..
Eki Görüntüle 642124
Peynir ısıdan dolayı kendi kendine birleşip beyaz peynir şeklini alıyor..
Daha katı bir görütü isterseniz tülbente sarıp öyle soğutabilirsiniz..
Lor mu oldu tekrar diye tadına bakarken gevrek beyaz peynir hissi ile karşılaştım..
Keyfime göre beyaz peynir yemeyi de özlemiştim açıkçası..
Not: Ben tatlı peynir sevdiğim için tuz koymadım ancak siz tuzlu istiyorsanız mayalanma aşamasında bir miktar tuz da ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsuuun..