Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Haklısın cnm sürekli varsa bu sorun zaten yapacak bişiy yok ama sadece dukanın etkisiyse sabır lazım

Ohhh iyi yapmışsın. Boşver en azından işe yarar bişeylere gitmiş paran. Bebeğin büyüdüğünde çıtır bir anne olarak gezersiniz birlikte.

Goji berry kimse kullanmıyor mu ya ben arada cerez niyetine yemek istiyorum. ne kadarlık alayım sizce 150 gr lık var gurme nette bu kaç günlük olur

Goji berry kimse kullanmıyor mu ya ben arada cerez niyetine yemek istiyorum. ne kadarlık alayım sizce 150 gr lık var gurme nette bu kaç günlük olur

150 gr. yeterli olur bence. Bir kaç hafta yersin. Zaten azıcık yemeye izin var. Bir dene önce bazen fazla kuru olabiliyormuş netten gelenler.
Bizim buralarda yok çok aradım
Geçen ay ness lere gittiğimde baktım tadınaa ilk defaa.
bende geçen hafta 12 kök ağacını ektim.
Bu yaz alacağım kısmetse en tazesinden mahsül....
Heyecanla bekliyorum.

:)

İpek çok alemsin

Gojinin ağacıda mı varmış?

kitaba bak tatlım bende bir çözüm yaratamıyacağını bildiğimden denemedim bile ama çerez niyetine deyil kabızlık olduğunda kullanın diyor.hemde sonırlı hergün deyil.ona okadar para dökeceğine 2-3 kaysıyı ince doğra çok az sıcak suda ez yoğurda karıştırıp ye.kabızlı sadece diyetense çözer.ot çaylarıda çözer.ama hep sorununsa ben çok daralıp sancı boyutuna geldimi bekunis diye eczanede satılan hemde ucuz bir ilaç var.bağırsaklarla beraber ödemide alıp götürüyor çalışıyorsan hafta sonu kullan tabi bütün bağırsak söktürücüleri gibi alışkanlık yapar.dikkat.aslında doktora danışmadan kullanmayın.bana doktor vermişti.

günaydın kızlar gününüz güzel geçsin, kızlar bu aralar ben çok hasta oluyorum acaba diyetten mi ne yapmalıyım ((

günaydın kızlar gününüz güzel geçsin, kızlar bu aralar ben çok hasta oluyorum acaba diyetten mi ne yapmalıyım ((

gunaydin...vitamin destegi hap aliyormusun canim almiyorsan hemen bir multivitamin hapi al..cunku meyve falan yemedigimizden vitamin acigimiz oluyor.birde ps gunlerinde sebzeni mutlaka yemeye calis ozellikle zengin olanlarini tercih et yesilsalata,biber...tuketmeye calis

sağol cnm ben hiç vitamin almadım duraklarım diye

Günaydın kızlar..

Dün bir peynir yaptım sizlerle de tarifini paylaşayım..
Evde kalmış sütler oluyor.. İsraf etmeyi sevmediğimden bu sütlerden peynir denemeleri yapmaya başladım..
Yaklaşık 2 aydır yaptığım denemelerde ancak lor yada yoğurt tutturabilmiştim..
Simla yada İlkayın bloglarında bahsettiği peynir mayasını da bulamadım..
Bu tarifte peynir mayası bulunmuyor..

Beyaz Peynir: (Yaklaşık 400 gr)

Malzemeler:
1 litre yağsız süt
1 activia yoğurt
4 kaşık az yağlı süttozu

Sütümüzü bir tencerede ısıtıyoruz, süttozunu da atıp içinde topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.
Süt tam kaynama noktasına gelmeden kapatıyoruz altını..

- Dikdörtgen derin bir borcam kullandım ben (baton şeklinde olanlardan)
Borcamın içine sütü boşaltıyoruz sonra kabın köşelerine sütle karıştırmadan activia yoğurdu bırakıyor, mayalıyoruz..
Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 80-100 dereceye ayarladığımız fırında 30 dk bırakıyoruz.

- Mayalanmayı hızlandırmak için yaptım dilerseniz havlulara sarıp sıcak bir yere de bırakabilirsiniz.

En az 4-5 saat yada 1 gece mayalanmasını sağlıyoruz..

Sonra bu karışımı tekrar tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak sarı suyu ile peynirinin ayrışmasını sağlıyoruz..
En son tel süzgü ile suyunu süzüyoruz..

Eki Görüntüle 642124

Peynir ısıdan dolayı kendi kendine birleşip beyaz peynir şeklini alıyor..
Daha katı bir görütü isterseniz tülbente sarıp öyle soğutabilirsiniz..

Lor mu oldu tekrar diye tadına bakarken gevrek beyaz peynir hissi ile karşılaştım..
Keyfime göre beyaz peynir yemeyi de özlemiştim açıkçası..

Not: Ben tatlı peynir sevdiğim için tuz koymadım ancak siz tuzlu istiyorsanız mayalanma aşamasında bir miktar tuz da ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsuuun..

hangi çaylar peki cancağızım

kuşburnu başta olmak üzere içinde tarçın zencefil karanfil nane olan ne varsa değiştirerek iç birde şu doğuş çayın mistik chai si var 7-8 bitki karışımı vücudunu ısıtırken tatlı isteğinide dengeliyor.vitamin hapları kimyasal gerçek meyve vitamileri deyil.

Son düzenleme:

Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Ben bu mayalama işinden sonra kaynatma olayına hiç girmedim.
Bıktım abuk sabuk peynirlerden.
Hafta sonu deneme bir kii :)

Abowww.. Allahın meyvesi de sen nereden buldun ağacını kızz..
Goji fidanı diye sorsak sonra da saksıda falan yetirştirsek olmazmı..

Biz aktardan buluyoruz da pahalı anacım o avuç içi kadar şey..

İnternette fidan diye yazınca çıkıyor. Niğdeden getirttim. Fiyatı da çok uygun.
Hafta sonuda hemen gittim diktim bahçeyee.
Acayip organiğim bu senee
MArul roka maydanoz karnabaharrr da ektim hafta sonu. Netten 100 çeşit tohum aldım. İlk etapta kışlıkları diktim. canım çıktı ama babam dün resimlerini çekip getirmiş. Snein tohumlar çatladı diyee:)
Ayy bi sevindimkii.
Çok ilginç tohumlarda aldım buseneee
beyaz patlıcan
mor domatess
Çok eğleneceğim bu yazz.
Bol bol resim paylaşırımmm.
:)

Peynir işini ben biraz sevdim de ondan uğraşıyorum.. Bu arada kaynatma aşamasına dikkat dibi tutuveriyor..
İyi karıştırmak lazım.. Belki bir dahakine benmari de deneyebilirim..

Bu arada ağaç ise benim balkona olmaz sanırım.. Biraz araştırayım ben de..
Şöyle saksıda yetişebilecek şeyler düşünüyorum aslında domates, maydanoz, roka gibi..
Helal valla sen uğraşmışsın baya

artık sıkılmaya başladım ya diyetten.birazda evde oturmaktan..12 yıldır çalışan biri olaraksağolsun annem ara ara prensesime yardıma geliyor bende kendimi dışarı atıyorum alışveriş de yapamıyorum zayıflamayı beklediğimden bunlarla oyalanıyorum işte.saçlarımıda değiştirdim.sarışın,incecik çıtır bir anne yolundayım artk

elinize sağlık...şöyle hamarat bir hatun olamadım gitti

Tünaydın hanımlar,işten ancak fırsat buldum geçmişi okudum geldim.benım dun ılk sp gunumdu ve dun baya cok yedım hem taze fasulye hem balık falan Allahtan kilo dunkıyle aynı cıktı balıgı yedıgım ıyı olmus dengeledı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…