İpeksir harika kilo ermişsin.
Bende uyguladım dukan diyetini am meyvaya dayanamayıp bozdum...onra ufak ufak arkası geldi bayramda atıştırdım bişiyler..ama en harikası kilo almadım bu arada..şimdi tekrar başladım.Bugün proteinde 4. günüm. ama yazıkki adet de oldum bu yüzden karnım davul gibi şiş.Sanırım adet sonrası tartı doğru rakamı verecek bana.
Harika bunu kastetmiştim. Ben çok iyi kilo verdim ama uzun sürede ve geri aldım.tebrik ediyorum darısı başıma :))
Dukan diyeti mi yapmıştın ??
Dukan dieti değil karbonhidrat dieti yaptım. Sonradan yemeğe başlayınca yineden kilo aldım.
Dukan diyetinin en çok hoşuma giden tarafı o oldu. Verdikten sonra kiloları almamak için koruma kısmı. Kısa ve net. Perşembeleri sadece protein tüketeceksin. Günde 20 dakika yürüyüş. Asansör kullanma. ve eğer bulabilirsek yulaf kepeği.
Birkaç kilo mu aldın, hemen atak evresi, 3 gün yap gerisin geri dön. Çok güzel ve en önemlisi uygulanabilir.
Kızlar bende basladım(12 eylul) bugun sabah arada 7 kg fark vardı ..hızlımı gıdıyor bılmıyorum ama cok cabuk kılo alan bı yapım var sanırım hızlı aldıklarımı verdım bu donem yasaklardan hıc ymedım sımdıye dek acıkmıyorum da..olmayan pantalonlarımı gıymeye basladım ıyı motıve edıyor bu:) cogunluk gıbı yulaf unu kullanıyorum sanırım aranızda ıstanbulda olup da yulaf kepegı bulan yok ama yınede sormak ıstedım..bıde sebze gunumde domates corbası yapmayı dusunuyorum un olarak yulaf unu kullanacam deneyen varmı sanırım tadı kotu olmaz lıgh sut falan..zıra kac zamandır corbanın tadını unuttum ya aldıgım tek sıvı kahve su ve sut
alkisalkisalkis yavvvvv.. Bayağı iyi vermişsin. Ben 10 Ağustosta başladım ancak 8,8 kilo verdim. Gerçi özellikle şu anda indiğim kilo senelerdir üzerimde olan kilolar. Ve ben onlardan kurtulmaktan son derece memnum. :teytey::dance:
Ayrıca domates çorbası fikri süper. Bende deneyeceğim. Böyle değişik tatları paylaşırsak diyet daha zevkli hale gelebilir.
Sever misiniz bilemiyorum ama Trakya yöresinden Ekşimikli (lor) biber: Biberleri doğrayip yağsız tavada kavuruyorsun. Sonra içine ekşimiği (loru) ve domatesi atıp pişiriyorsun. Özellikle peynir ve türevlerini sevenler için değişik bir alternatif olabilir. kaydirigubbakcemile3
Bu diyette atak evresinde tam olarak ne yenip içiliyor? Spor yapılıyor mu? Bu konuda bana bilgi verebilecek arkadaşlar var mı acaba?
Elbette bilgi istemediğin kadar çok. Ama eğer bence niyetin çok ciddi ise başlamadan önce kitabını al, iyice oku. İlk başlarda insanın elinde olması çok iyi oluyor.
Atak evresine gelince; Bu evrede sadece yağsız protein tüketiyorsun. Yani yağsız beyaz peynir, yağsız süt, yumurta, her türlü et, balık (hepsi), deniz mahsülleri. Baharatları kullanabiliryorsun. Birde yulaf kepeği. 1,5 litre su. Ayrıca 20 dakika yürüyüş. Çay, kahve içebiliyorsun. Tatlandırıcı kullanabiliyorsun. Bu atak evresi 3-5 gün sürüyor zaten.
Kızlar bende basladım(12 eylul) bugun sabah arada 7 kg fark vardı ..hızlımı gıdıyor bılmıyorum ama cok cabuk kılo alan bı yapım var sanırım hızlı aldıklarımı verdım bu donem yasaklardan hıc ymedım sımdıye dek acıkmıyorum da..olmayan pantalonlarımı gıymeye basladım ıyı motıve edıyor bu:) cogunluk gıbı yulaf unu kullanıyorum sanırım aranızda ıstanbulda olup da yulaf kepegı bulan yok ama yınede sormak ıstedım..bıde sebze gunumde domates corbası yapmayı dusunuyorum un olarak yulaf unu kullanacam deneyen varmı sanırım tadı kotu olmaz lıgh sut falan..zıra kac zamandır corbanın tadını unuttum ya aldıgım tek sıvı kahve su ve sut
Kitabını almayı düşünüyorum ancak bunun öncesinde kısa bir bilgi almak istedim. Atak evresinde (kişiden kişiye değişmekle birlikte) ne kadar kilo verilebileceği söyleniyor? Ayriyeten, 20 dakikadan fazla yürüyüş yapılırsa bir sakıncası var mı? Ne kadar protein yiyyeceğimiz konusunda bir sınır var mı?
Kitapta diyor ki; atak evresi 3 gün sürdüğünde beklenen kilo kaybı 1-2,5kg arasıdır. Benim o dönemde tartım olmadığı için ne kadar verdiğimi söyleyemiyeceğim.
20 dakikadan fazla yürüyüşün bir sakıncası olmayabilir. Ama bıkmamak için bence fazlalsını yapma. Hergün 20 dakika atak evresinde, seyir evresinde 30 dakika. Daha fazla yaparsan gına gelebilir.
Ayrıca porsiyonlarda sınır yok. İstediğin kadar yiyebiliyorsun. 3 günden sonra zaten çokta acıkmıyorsun. Protein tok tutuyor çünkü..
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürlera.s.