- 9 Ekim 2007
- 718
- 3
:)
Canım özleden telimi yazıyorummmm. Sende bana yazzarsın :)
kızlar günaydın,
bugün ilk defa sizin tariflerden birini denedim kahvaltıda. Peynirli krep.
Ay nasıl harika olmuşdu. Ben günlerdir boşuna hep aynı şeyleri tüketmekle midemi bulandırmışım.
Perşembe+cuma iş nedeni ile yurtdışında olucam. Artık sizin tariflerden tatlı/tuzlu bişeyler yapıp beraberimde götürücem, bu sayede ne aç kalırım nede diyeti bozarim .
Birde şu kabızlık işini çözebilsem harika olur. 5 gün oldu hala tık yok. Hergün sabahdan mutlaka yulaf kepeğimi tüketiyorum ve 2 lt su içiyorum ama yinede olmuyor ya.(
kızlar günaydın,
bugün ilk defa sizin tariflerden birini denedim kahvaltıda. peynirli krep.
ay nasıl harika olmuşdu. ben günlerdir boşuna hep aynı şeyleri tüketmekle midemi bulandırmışım.
perşembe+cuma iş nedeni ile yurtdışında olucam. artık sizin tariflerden tatlı/tuzlu bişeyler yapıp beraberimde götürücem, bu sayede ne aç kalırım nede diyeti bozarim .
birde şu kabızlık işini çözebilsem harika olur. 5 gün oldu hala tık yok. hergün sabahdan mutlaka yulaf kepeğimi tüketiyorum ve 2 lt su içiyorum ama yinede olmuyor ya.(
Dun aksam markette tadellenın bır cıkolatasını gordum. Şekersiz yani tatlandırıcı ile yapılmış tam 85 kalorı yazıyordu yağ oranı da karbonhitrat oranıda 10 nun altındaydı.. biz şimdi bundan yiyebilirmiyiz… :26:yorum istiyorum …
kızlar,
size birşey sormak istiyorum.
kitapda light dondurmaya izin varmış siz tüketiyormusunuz?
ara ara tatli krizine giriyorum. haftada 1-2 kez yesem olur mu?
bu arada ben günde bir defa light yoğurdun üzerine 1 katlı kaşığı ligt reçel koyup yiyorum. buda yasak mı?
eski bir dukancıdan merhaba...
uzun süredir girmemiştim tanıdık kimse kalmamış sanırım, herkes hedefine ulaşmışa benziyor
malesef ben dukanında kitapta dediği gibi yarı yolda yolunu kaybedenlerden oldum
dünden itibaren daha azimli bir şeklide başladım, malesef çizelgemdeki rakamlar hayal oldu, 76,5 kiloya kadar çıktım
aman yanlış anlaşılmasın bırakınca kilo alınmıyor ben martta bıraktım ama yazın yedimde yedim, helede ay ne kadar zayıflamışsın yeter artık verme diyenlerin gazına geldim, şimdi indiğim 40 bedenden tekrar 42 ye çıktım malesef....
ama 58 e görmeden bu sefer bırakmak yok
asyam denizim, o dediğin light çikolata. içindekilerden dolayı sınırlı izinli gibi işey. ama bende duraklama yapıyor söyleyeyim.
13 de boğada. Kimseden farklı bir fikir çıkmadığına göre olay sabitlenmiştir.
Face de şöyle bir muhabbet geçti dün.
Hani şimdi hepimiz mamalar yapacağımız ya elimizden geldiği ve kilometreler elverdiğince. Moda terasta onları yiyemeyeceğiz. Dendi ki en salaşından bank olur çay bahçesi olurr, ALLAH ne verdiyse çayımızı kahvemizi içebileceğimiz bir yer olsun.
Moda ile kadıköy arası bir şey değil. Uzaklardan gelecek dostlar için direk moda ters olur. O yüzden boğa civarı uygunudur. Bulması kolaydır. Kime sorsan gösterir. Ordan çok istenirse moda ya , farketmez denirse kadıköy sahile ine denize karşıı ohhhhhh.
Sevgicimmm biz seni bekleriz kuzumm. Sen işlerini hallet atla deniz otobüsüne gel.
Medesa da prensesle buluşurr modada hopppp kadıköyde 5 dk sonra.
Dely zaten deniz kızı.
Aliyem erkenden yollara düşerrr
E ben daha ne yapayım.
Bak kimse gelmezse boğanın üstünde callen yaparım ona göre. Haberlere konu olurum....
Bende dün akşam başaldım salona.
İlk gün zumbayla başladı..
1 saat oryantal gibi oynadık. Çok zevkliydi...
Sonrada yarım saat aletlerde takıldım. Çok kalabalık diye çıktım. Yoksa yorulmadım.
TArtımda yaptılar. Bu kiloya kas oranıma inanamadı hoca. Çok sevindim.
Su oranımda oldukça yüksek çıktı.
Hoca doğrumu acaba diye tekrar ölçtü...
İnan kimseye bırakmam o hatunun cezasını..
Belki kendince haklı sebepleri vardır ama bu sağlık konusu çok daha ciddi. Geçerli bir sebep söylese gam yemezsin. İşim var aptalca olmuş. Hem insan doktoruna öyle bir şey dermi. Sen iyi sabretmişsin seni odadan çıkarmasına:
O an olay çıkarman lazımdııı.
Ve sonra gittiğin yerden iğnenin yanlış vurulduğuna dair rapor almalıydın.
Bence bu günm oraya git. O kadına olmasa bile doktoruna git durumu gayet sakin anlat. Ve işi olduğu ayrıntısını iyice vurgula. Şikayet ettiğini / edeceğini de söyle. Başta doktoru da olmak üzere bi korksunlar ki bundan sonra nasıl davranmaları gerektiğini iyi ce anlasınlar...
Bana adres telefon ve ismini mesaj at. Sana cd yollayayım canım.
Kızlar dün cd leri kargoladım. Bilginize.....
Afiyet olsun kuzumm. Çok sevindim beğenmene. Sanki içinde kepek yok da krokan varmış gibi değilmi. Çıtır çıtırr :)
Çok yönlü bakmak lazım olaya ama 10 dk geç süt alsa hayali bebeği ölmezz. Sağıp bıraksaymış. 10 dk için çocuk ölecekse çalışmasın arkadaşım. Kırsın dizini otursun evinde. Böyle stresle yaşanırmı. Hem sonra stres sütüne geçer bebesi de ilerde seri katil olur.....
Hikaye uzatılabilir. Bu bunun bir bahanesi olmadığı gerçeğini değiştirmez....
Kitabı çok merak ettim.
Boğa konusunda yukarıda yazdım ayrıntı.
Umarım mutsuz olan yoktur bu konudaaaa.
İyi salılarr :)
öncelikle thebeatu çok geçmiş olsun canım küçük hatlar nelere mal oluyor işte çok üzüldüm kuzumm
MEDESA senin söylediklerinede üzüldüm haklısın bunlar benim olacak biraz sabretsem ama işte sabrımın sonu oluyo aslında öylede değil bazen beynim rejimi sanki kasdi unutuyor
ne bilim kuzum yaa pişmanım affedin beni
kaldığım yerden devam ama emini 1 aya zor görürüm 69 u ki zaten zor görmüştüm
şu anda hala güçlendirmeye geçim bir ödül ögün yapasım var
acaba yapıp kendimi rahatlatsammı bilmiyorm kuduruk köpek gibi geziyorum zor duruyorum bir bilseniz
kafamı meyvelere gömmek istiyorum regl oluyorumo ondan mı bilmem bir dukan puding yapıp yarını yedimm
bir iki güne geçer umarım
Geçmiş olsun...Dikkat et kuzucuğuna ya...inşallah bulaştırmassın ona
Stevia da kullanan çok ama ben tercihimi splendadan yana yapacağım, ikisi arasındada çok fazla fiat farkı yok zaten...
Kızlar ben çok kötü hasta oldum ya, hafta sonu nişanlım geldi, onla gezicem derken baya üşütmüşüm...Çok soğuktu hava burda, hasta olacağımı tahmin ediyordumda bu kadarını değil...Neyse yaşadıklarımı şöyle özetliyeyim zira çok sinirliyim....(Dukan dışı okumak istemeyenler için)
Hem sinüzitim var hem faranjitim..Soğuk havayı görünce depreşti bunlar,bende pazartesi okulda ders anlatacağım için eczaneden aldım antibiyotiği, başladım içmeye...geçti iki gün...ama bende hiç değişiklik yok...Bugün sabah bir kalktım boğazım şiş, ağrıdan duramıyorum, yutkunmak ne mümkün.... Gittim sağlık ocağına...Doktor muayene etti, antibiyotik etkili olmamış demekki hem öğretmenmişsiniz biraz daha çabuk iyileşmeniz için iğne verelim dedim peki dedim...Buraya kadar her şey normal, hatta dedi biraz acele edin iğneyi alın gelin hemen bir tanesini vuralım dedi...Koştur koştur gittim eczaneye, hemen sağlık ocağının karşısında...aldım geldim iğneyi verdim hemşireye:
_Vuramam iğneyi mesai bitti.
_Ama doktor bey vurulması gerektiğini söyledi.
_Hayır mesaim bitti...Peki dedim doktor bey vurulmasını söylemişti, sanki ben yalan söylemişim gibi beraber doktor beyin odasına girdik...
_Mesainin bitimine 10 dk var hemşire hanım, iğnenin acilen vurulması gerekiyor.
_Doktor bey, şurda işim vardı da....Birkaç konuşmadan daha sonra bana bakarak sanki nerden geldin sen bakışlarıyla
_Peki vurayım doktor bey, dedi...GEçtik iğne odasına....TAvırlar hadi çabuk ol şekinde, hanfendi binbir zahmetle vurdu iğneyi...ARkasından toparlanırken tekrar hadi çabuk ol, işimiz var dedi, resmen zorla beni odadan çıkardı....Ya sabır çekiyorum içimden....ODadan çıkışta doktor gördü, hanfendi biraz dinlenin, iğneden sonra bukadar erken ayağa kalkmanız normal değil dedi, neyse dinlendim ben biraz oturarak, tabi bizim hemşire çooooktaannnn çıkmıştı bile...
Eve gelirken yolda yürüyorum inanılmaz bir ağrı....İğnenin ağrısıdır diyecem ama değil, ağlaya ağlaya evi buldum, dinlenmeye çalışıyorum ama ağrı belime vurdu bu sefer...iğne vurulmadan daha iyiydim desem yeri...annem dayanamadı hadi hastaneye gidiyoruz dedi..apar topar acile gittik....Hastanede Ne derlerse beğenirsiniz: İĞNE YANLIŞ VURULMUŞ!!! ARtık masaj yaparak çeşitli müdahalelerle normale döndüm, ama herkesin yüzündeki şaşkın, bana acır tarzı bakışlarından birşeylerin ters gittiğini anlayabiliyordum....Doktor son kontrolünü yaparken durumu açıkladı... Müdahale yapılmasaymış sakat kalma riskim varmış nedeni o sağlık ocağındaki kendini birşey sanan hemşirenin yanlış iğne vurması...
Bunu söylediğinde yemin ederim gülsem mi ağlasam mı bilemedim...Hani şöyle bir saniyede tüm yaşadıklarınız geçer ya gözünüzün önünden.... Bana bu söylendikten sonra ben o hemşireyi şikayet etmezmiyim , fazlasıyla ederim ama bu sefer neyle karşılatım...Bizim akıllı hemşire yaptığı iğneyi bilgisayara yazmamış, açıklaması mesai bitimi olduğu için bilgisayar sistemi açık değilmiş...Haliyle ortada bana yapılan iğne yok gibi gözüktürülüyor....Allah korusun sakat falan kalsam, kim vurduya gidecem...Durum bu kadar vahim...Yarın burdaki sağlık bakanlığına bizzat gideceğim, bakalım ne dicekler gerçekten merak ediyorum....
Dun aksam markette tadellenın bır cıkolatasını gordum. Şekersiz yani tatlandırıcı ile yapılmış tam 85 kalorı yazıyordu yağ oranı da karbonhitrat oranıda 10 nun altındaydı.. biz şimdi bundan yiyebilirmiyiz… :26:yorum istiyorum …
asyam ben de gördüm o sarelleyi içeriğine baktım ancak senin söylediğin kadar masum gelmedi bana
şekersiz olduğu doğru ama yağ oranı ve içeriği hiç de bize uygun gelmemişti ve almamıştım
cnm sen zaten zor bir süreçten geçiyorsun,bence böyle duraklama yaratacak gıdalardan bir süre uzak durmanda fayda var,yapma kuzucum .azcık daha sabret sonra birlikte gerçek sarelleler yicez söz
Dun aksam markette tadellenın bır cıkolatasını gordum. Şekersiz yani tatlandırıcı ile yapılmış tam 85 kalorı yazıyordu yağ oranı da karbonhitrat oranıda 10 nun altındaydı.. biz şimdi bundan yiyebilirmiyiz :26:yorum istiyorum
medoşum, asyanın dediği o sarelle değil. tadellenin minik barları var, onları soruyor asya.
asyam denizim, o dediğin light çikolata. içindekilerden dolayı sınırlı izinli gibi işey. ama bende duraklama yapıyor söyleyeyim.
kitapta light dondurmaya izin varmış dediğine göre, kitabı okumadın sanırım.
asyam ben de gördüm o sarelleyi içeriğine baktım ancak senin söylediğin kadar masum gelmedi bana
şekersiz olduğu doğru ama yağ oranı ve içeriği hiç de bize uygun gelmemişti ve almamıştım
cnm sen zaten zor bir süreçten geçiyorsun,bence böyle duraklama yaratacak gıdalardan bir süre uzak durmanda fayda var,yapma kuzucum .azcık daha sabret sonra birlikte gerçek sarelleler yicez söz
hımmm nerde satılıyormuş ki o
Yok kuzum bize uygun degil bosver onu..çikolatalı ipek pastasının yanında o ne ki :)
Off ipeek bi de dilimin üstüne vişneli reçel den doktum...lezzetinden başım döndü
Çok yasa sen :)
Bi de su kepek yemeyenlerin hakkını da ben yesem keşke..zor tutuyorum kendimi pastayı bi çırpıda bitirmemek için
hımmm nerde satılıyormuş ki o