- 26 Şubat 2012
- 347
- 0
kızlar çok soru soruyorum ama ,hazır alışveriş yaparken nette tatlandırıcımıda alayım ,sukrax nasıl ondan alıcam gittigidiyordan ,siz neler kullanıyosunuz,vede nerelerede kullanıyosunuz,sütlü tatlılarda kullanabilirmiyim mesela
ben splenda kullanıyorum. şu ana kadar başka marka kullanmadım. onu da çok nadir kullanıyorum, yaklaşık 2 aydır diyetteyim aldığım ilk paket bitmedi bile.
takitanın pişirilebilen versiyonunu kullanan ve beğenen arkadaşlar var. takita kullanmadığım için bilemicem ama biraz damak zevkinize de bağlı. ben splenda alın derim. sütlü tatlılarda da kullanabilirsiniz. kek kurabiye vb. herşeyde de.
Geçmiş olsun...Dikkat et kuzucuğuna ya...inşallah bulaştırmassın ona
Stevia da kullanan çok ama ben tercihimi splendadan yana yapacağım, ikisi arasındada çok fazla fiat farkı yok zaten...
Kızlar ben çok kötü hasta oldum ya, hafta sonu nişanlım geldi, onla gezicem derken baya üşütmüşüm...Çok soğuktu hava burda, hasta olacağımı tahmin ediyordumda bu kadarını değil...Neyse yaşadıklarımı şöyle özetliyeyim zira çok sinirliyim....(Dukan dışı okumak istemeyenler için)
Hem sinüzitim var hem faranjitim..Soğuk havayı görünce depreşti bunlar,bende pazartesi okulda ders anlatacağım için eczaneden aldım antibiyotiği, başladım içmeye...geçti iki gün...ama bende hiç değişiklik yok...Bugün sabah bir kalktım boğazım şiş, ağrıdan duramıyorum, yutkunmak ne mümkün.... Gittim sağlık ocağına...Doktor muayene etti, antibiyotik etkili olmamış demekki hem öğretmenmişsiniz biraz daha çabuk iyileşmeniz için iğne verelim dedim peki dedim...Buraya kadar her şey normal, hatta dedi biraz acele edin iğneyi alın gelin hemen bir tanesini vuralım dedi...Koştur koştur gittim eczaneye, hemen sağlık ocağının karşısında...aldım geldim iğneyi verdim hemşireye:
_Vuramam iğneyi mesai bitti.
_Ama doktor bey vurulması gerektiğini söyledi.
_Hayır mesaim bitti...Peki dedim doktor bey vurulmasını söylemişti, sanki ben yalan söylemişim gibi beraber doktor beyin odasına girdik...
_Mesainin bitimine 10 dk var hemşire hanım, iğnenin acilen vurulması gerekiyor.
_Doktor bey, şurda işim vardı da....Birkaç konuşmadan daha sonra bana bakarak sanki nerden geldin sen bakışlarıyla
_Peki vurayım doktor bey, dedi...GEçtik iğne odasına....TAvırlar hadi çabuk ol şekinde, hanfendi binbir zahmetle vurdu iğneyi...ARkasından toparlanırken tekrar hadi çabuk ol, işimiz var dedi, resmen zorla beni odadan çıkardı....Ya sabır çekiyorum içimden....ODadan çıkışta doktor gördü, hanfendi biraz dinlenin, iğneden sonra bukadar erken ayağa kalkmanız normal değil dedi, neyse dinlendim ben biraz oturarak, tabi bizim hemşire çooooktaannnn çıkmıştı bile...
Eve gelirken yolda yürüyorum inanılmaz bir ağrı....İğnenin ağrısıdır diyecem ama değil, ağlaya ağlaya evi buldum, dinlenmeye çalışıyorum ama ağrı belime vurdu bu sefer...iğne vurulmadan daha iyiydim desem yeri...annem dayanamadı hadi hastaneye gidiyoruz dedi..apar topar acile gittik....Hastanede Ne derlerse beğenirsiniz: İĞNE YANLIŞ VURULMUŞ!!! ARtık masaj yaparak çeşitli müdahalelerle normale döndüm, ama herkesin yüzündeki şaşkın, bana acır tarzı bakışlarından birşeylerin ters gittiğini anlayabiliyordum....Doktor son kontrolünü yaparken durumu açıkladı... Müdahale yapılmasaymış sakat kalma riskim varmış nedeni o sağlık ocağındaki kendini birşey sanan hemşirenin yanlış iğne vurması...
Bunu söylediğinde yemin ederim gülsem mi ağlasam mı bilemedim...Hani şöyle bir saniyede tüm yaşadıklarınız geçer ya gözünüzün önünden.... Bana bu söylendikten sonra ben o hemşireyi şikayet etmezmiyim , fazlasıyla ederim ama bu sefer neyle karşılatım...Bizim akıllı hemşire yaptığı iğneyi bilgisayara yazmamış, açıklaması mesai bitimi olduğu için bilgisayar sistemi açık değilmiş...Haliyle ortada bana yapılan iğne yok gibi gözüktürülüyor....Allah korusun sakat falan kalsam, kim vurduya gidecem...Durum bu kadar vahim...Yarın burdaki sağlık bakanlığına bizzat gideceğim, bakalım ne dicekler gerçekten merak ediyorum....
çok çok üzüldüm. insan hayatı bu kadar mı kıymetsiz. yazıklar olsun.
verilmiş sadakanız varmış ama, umarım hak eden cezasını layıkıyla bulur, geçmiş olsun çok çok.