Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar ara öğünlerde ynilen gojiberry ,nerden alıyosunuz yada daha neler yenilebiliyor,netten satılıyormu:26:

kızlar çok soru soruyorum ama ,hazır alışveriş yaparken nette tatlandırıcımıda alayım ,sukrax nasıl ondan alıcam gittigidiyordan ,siz neler kullanıyosunuz,vede nerelerede kullanıyosunuz,sütlü tatlılarda kullanabilirmiyim mesela

Selam Kızlar,

Bugün nihayet 85,5 i gördüm. Umarım şu regl yarına biter de 84 leri görürüm.

Bugünkü menümü bildiriyorum:
Sabah: 1 bardak süt

Öğle: 5 tane ızgara köfte, 1 bardak ayran, 1 dilim dukan ekmeği, 2 minik salatalık

Akşam: kıymalı ıspanak, 2 yumurta ve peynirle omlet, yoğurt

Ara 1 light meyveli yoğurt, yeşil çay

ve 30-40 dk arasında leslie ve callen yaptım

Son düzenleme:
Kitabı gözden geçiriyordum da bazı hatırlatmalar iyi olur dedim

1.ılık duş, buz emmek, yiyecekleri soğuk yemek daha çok kalori yaktırıyor.

2.gün içinde fırsat buldukça ayakta kalmaya çalışın.daha çok kalori yakarsınız

3. yürüyüş yap, asansör kullanma

4.lokmaları çok çiğne ,yavaş yavaş ye

5.tabağını ikinci kez doldurma

6.yemek sırasında su içmeye çalış

7.egzersizi ihmal etme

bu gün spora başlayacak arkadaşlar..... ben başladım bile koşu bandında yürüyüş, dambıl ,plates hareketleri .umarım devamı da gelir..

Geçmiş olsun...Dikkat et kuzucuğuna ya...inşallah bulaştırmassın ona

Stevia da kullanan çok ama ben tercihimi splendadan yana yapacağım, ikisi arasındada çok fazla fiat farkı yok zaten...

Kızlar ben çok kötü hasta oldum ya, hafta sonu nişanlım geldi, onla gezicem derken baya üşütmüşüm...Çok soğuktu hava burda, hasta olacağımı tahmin ediyordumda bu kadarını değil...Neyse yaşadıklarımı şöyle özetliyeyim zira çok sinirliyim.... (Dukan dışı okumak istemeyenler için)

Hem sinüzitim var hem faranjitim..Soğuk havayı görünce depreşti bunlar,bende pazartesi okulda ders anlatacağım için eczaneden aldım antibiyotiği, başladım içmeye...geçti iki gün...ama bende hiç değişiklik yok...Bugün sabah bir kalktım boğazım şiş, ağrıdan duramıyorum, yutkunmak ne mümkün.... Gittim sağlık ocağına...Doktor muayene etti, antibiyotik etkili olmamış demekki hem öğretmenmişsiniz biraz daha çabuk iyileşmeniz için iğne verelim dedim peki dedim...Buraya kadar her şey normal, hatta dedi biraz acele edin iğneyi alın gelin hemen bir tanesini vuralım dedi...Koştur koştur gittim eczaneye, hemen sağlık ocağının karşısında...aldım geldim iğneyi verdim hemşireye:
_Vuramam iğneyi mesai bitti.
_Ama doktor bey vurulması gerektiğini söyledi.
_Hayır mesaim bitti...Peki dedim doktor bey vurulmasını söylemişti, sanki ben yalan söylemişim gibi beraber doktor beyin odasına girdik...
_Mesainin bitimine 10 dk var hemşire hanım, iğnenin acilen vurulması gerekiyor.
_Doktor bey, şurda işim vardı da....Birkaç konuşmadan daha sonra bana bakarak sanki nerden geldin sen bakışlarıyla
_Peki vurayım doktor bey, dedi...GEçtik iğne odasına....TAvırlar hadi çabuk ol şekinde, hanfendi binbir zahmetle vurdu iğneyi...ARkasından toparlanırken tekrar hadi çabuk ol, işimiz var dedi, resmen zorla beni odadan çıkardı....Ya sabır çekiyorum içimden....ODadan çıkışta doktor gördü, hanfendi biraz dinlenin, iğneden sonra bukadar erken ayağa kalkmanız normal değil dedi, neyse dinlendim ben biraz oturarak, tabi bizim hemşire çooooktaannnn çıkmıştı bile...

Eve gelirken yolda yürüyorum inanılmaz bir ağrı....İğnenin ağrısıdır diyecem ama değil, ağlaya ağlaya evi buldum, dinlenmeye çalışıyorum ama ağrı belime vurdu bu sefer...iğne vurulmadan daha iyiydim desem yeri...annem dayanamadı hadi hastaneye gidiyoruz dedi..apar topar acile gittik....Hastanede Ne derlerse beğenirsiniz: İĞNE YANLIŞ VURULMUŞ!!! ARtık masaj yaparak çeşitli müdahalelerle normale döndüm, ama herkesin yüzündeki şaşkın, bana acır tarzı bakışlarından birşeylerin ters gittiğini anlayabiliyordum....Doktor son kontrolünü yaparken durumu açıkladı... Müdahale yapılmasaymış sakat kalma riskim varmış nedeni o sağlık ocağındaki kendini birşey sanan hemşirenin yanlış iğne vurması...
Bunu söylediğinde yemin ederim gülsem mi ağlasam mı bilemedim...Hani şöyle bir saniyede tüm yaşadıklarınız geçer ya gözünüzün önünden.... Bana bu söylendikten sonra ben o hemşireyi şikayet etmezmiyim , fazlasıyla ederim ama bu sefer neyle karşılatım...Bizim akıllı hemşire yaptığı iğneyi bilgisayara yazmamış, açıklaması mesai bitimi olduğu için bilgisayar sistemi açık değilmiş...Haliyle ortada bana yapılan iğne yok gibi gözüktürülüyor....Allah korusun sakat falan kalsam, kim vurduya gidecem...Durum bu kadar vahim...Yarın burdaki sağlık bakanlığına bizzat gideceğim, bakalım ne dicekler gerçekten merak ediyorum....

Son düzenleme:

keşke hastaneden iğnenin yanlış yapıldığına dair bir rapor alsaydın.
ama sakın arkasını aramaktan vazgeçme.
bu ne demek ya.
ders zili çalınca konu bitmediyse biz devam ediyoruz, dersimiz olmadığı halde nöbetçi öğretmen olduğumuzda okulda akşama kadar bekliyoruz.
böyle insanları meslekten ihraç etmek lazım.
hemde konu sağlık olunca nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar.
verilmiş sadakan varmış.
çok geçmiş olsun.

herkese iyi akşamlar..
thebeauty .. çok çok geçmiş olsun..mutlaka şikayet edin hemşireyi..insanlık vasfını kaybetmiş kişilerin boşuboşuna yer işgal etmemesi lazım..Rabbim acil kamil şifa ihsan etsin okurken ben bile inanılmaz sinirlendim..

geçmiş olsun kuzu

bende sağlıkçıyım ve böyle kendini bilmez sağlıkçılar yüzünden bizimde adımız karalanıyor.. böylesini bende meslektaşım demem şikayet ederim...edinde zaten..184 sağlık bakanlığı şikayet hattı arayın ve olduğu gibi durumunuzu anlatın.şikayet dilekçesi oluşturulsun..bu arada ben bir sağlıkçı olarak yanlış iğne yapılmış olayını anlamadım..ilaç mı yanlış,iğneyimi yanlış bir noktaya vurmuş kavrayamadım..ama gittiğiniz hastanede masajla düzelttiklerine göre muhtemelen vurduğu yerde ödem oluştu. kılcal bir damara denk gelmiş olabilir..tekrar geçmiş olsun..dediğim gibi 184 sağlık bakanlığı şikayet hattı..mutlaka geri dönüşüm oluyor,olmazsa bir hafta sonra arayıp tekrar benim şikayet dilekçem vardı.sonucunu öğrenmek istiyorum dersiniz..

arkadaşlar google de aradım taradım indiremedim. burada geçmişe baktım ama eski linkler güncel değil olmuyor. lütfen biri bana link verebilir mi? şöyle söyleyeyim hayatımda doğru düzgün spor yapmışlığım yok. dukan da 9. günü geride bıraktım. bebeğimden dolayı yürüyüş falan da yapamıyorum düzenli. en azından o uyurken leslie ve callen yapayım diyorum. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Anladim canım doğal diye daha masum geldi bana..
Denerim..
Bu arada yine senin ekmekten yaptım ama bu kez içine bolcana lor ve maydanoz koydum bildigin formu değişti pogaca oldu :)
Ama çok güzel olduuuuuu sabah olsa da yesemmm doya doya ufff ucundan tirtiklaya tirtiklaya yariladim nerdeyse :)

Ayyy bugün çok hamaratimmmmm

Çok çok geçmiş olsun...

Anladığım kadarıyla kalçadan emilimi uzun süren bir ilaç yapılmış size...
Bazı ilaçların (içeriğinde yağ bulunanlar) emilimi uzun sürer ve dolayısıyla ağrıya sebep olur...Emilim tamamlandığında ağrıda yok olur... Tabi bu ilacın kas içerisine yapılması gerekir ki yağ dokusu arasına sıkışıp kalmasın; emilim kas tarafından yapılabilsin...Bu sebeple genellikle yeşil uçlu iğneler kullanılır ve mümkün olan en dik açıyla sonuna kadar iğne batırılır ki ilaç kasa kadar ulaşsın...

Muhtemelen ilacın yağlı olması ya da bir miktarının yağ dokusunda kalması sonucunda ağrı oluşmuş (bu durum genellikle çok yaşanır özellikle kilo fazlası ya da bölgesel olarak kalçası yağlı olan kişilerde, çünkü kasa ulaşmak bazen zor ya da imkansızdır mevcut iğnelerle)...
Neyse ki bu durum çok önemli değildir...Biraz masaj ve zamanla emilim tamamlanır ve ağrı geçer...Önemli olan iğnenin sinire denk gelmemesidir...İşte o zaman tedavi çok uzun sürebilir veya hiç tedavi olmayabilir...Allah böyle durumlarla karşılaştırmasın kimseyi ...Şükür ki sizinki de sinire denk gelmemiş(siyatik sinir gibi) gelseydi o ağrı geçmezdi zaten...Ayrıca hemşire ya da doktor uygulamayı kim yaparsa yapsın bazen böyle durumlarla karşılaşılır...Çünkü enjeksiyon uygulama bölgesi siyatik sinirin geçmediği yer baz alınarak belirlenmiştir, ama bazen uygulama yapılan kişide o bölgeden geçeceği tutar; çünkü herkesin anatomik yapısı bir değildir...

Tabi yaptığım bu açıklamalar hemşire arkadaşımın hatalı olmadığını göstermez...
Hemşire arkadaşım, mesaim bitmiş demiş.... Gerçekte sistem kapanmış oluğu için mi yoksa acelesi olduğu için mi mesaisi bitmişti:26:...
Eğer gerçekten sistem kapalıysa ve o iğneyi doktorun baskısıyla yaptıysa hatalıdır, yapmamalıydı....Kayıt alamayacağım için yapamam demeliydi...Anlaşılır bir açıklama yapmalıydı...Herkes kendi işinin ehlidir, yaşanılacak kötü bir olayda kimse kimsenin arkasında durmaz...
Sistem açık olduğu halde yapmak istemiyorsa yine hatalıdır, herkes maaşını hak etmeli...
Ayrıca siz de sistem kaplıysa ve mesaim bitti diyorsa lütfen ona inanın, çünkü biz yaptığımız her şeyi kayıt altına almak zorundayız..Hem sizi hem kendimizi korumak için...Gördüğünüz gibi size yapılan ilaç görünürde yok ...Lütfen yaptırdığınız her ilacı, daha doğrusu her türlü müdahaleyi kayıt altına aldırın, alt tarafı bir iğne deyip geçmeyin ve sağlık ocağında bile yapılması sakıncalı ilaçları tam teşekküllü bir hastane de yaptırın...

Sizin olayda iki tatsız durum birleşmiş ve olayı daha da tatsızlaştırmış...Bu sebeple yorum yapmadan geçmek istemedim ...

Tabi ki bu işin peşini bırakmayın...Muhakkak ki şikayette bulunun...Büyük ihtimalle bir sonuç elde edilmese bile hemşire arkadaşım, yaşanan bu korku ve tecrübeyle işine odaklanmanın önemini unuttuysa hatırlayacaktır...Gerçekten mesaisi bitmeden işten ayrılmamayı ve gerekli her türlü müdahaleyi uygun şekilde yapmayı ya da gerçekten mesaisi bittiyse gece yarısına kadar öylesine orada da olsa, kim ne derse desin yasal olarak müdahalede bulunmaması gerektiğini hatırlayacaktır...

Ipeekkk pasta harika olduuuu ,tesekkur ederim tatlimm iyiki sesimi duyup bana aciyip o tarifi vermissin

Ben bunla oynar dururumm değişik değişik hallerde yaparım..şimdiki bildigin çikolatalı pasta..

Işten geldiğimden beri mutfaktayim elimde telefon tarif okuyorum bi yandan :))

kızlar hangi marka yoğurt kullanıyorsunuz dukanda, evde şu an pınarın yoğurdu var besin değerlerinde yağ oranında 3.0 yazıyor bu ne demek bu oluyormu yani,tam yağlı yoğurt ama ,%4 oranı değilmiydi,anlamadım ben şimdi,birde ligt sütlerle yoğurt olurmuki acep:26:

Son düzenleme:

Inanamiyorummm..dondum resmen....

canım çok geçmiş olsun ne.diycegmi bilmiyorum okurken gözlerim doldu..sinirden ağlamak üzereyimmm...
Allah o hemsirenin ....bela okumak istemiyorum cok sinirlendim.çok uzuldum canim benim iyiki gitmissin hastaneye...

Nasıl boyle insan sagligiyla oynayabiliyo...
Su an normale döndü degil mi?
Canım bi daha git hastaneye bi kontrol yapsınlar nolur nolmaz..
Lanet kadin ya..yaptığı iş batsın.................

ne kadar guzel aciklamissiniztesekkurler.bōyle durumlarda sikayet etmesek de uyarsak aslinda.belki evde bebegi var,sut bekliyor.ya da bir sorun. Da olabilir.biraz anlayisli olmaliyiz.ama sozkonusu sagliksa insan cok korkuyor.allah korusun insanlarin basina neler geliyor.neyse herkese gecmis olsun

sut urunlerinde yag orani %2yi gecmeyin diyo, kitabi okuduysaniz. light sutle yogurt oluyor, tabi ayni tadi vermez, ama idare eder

ben splenda kullanıyorum. şu ana kadar başka marka kullanmadım. onu da çok nadir kullanıyorum, yaklaşık 2 aydır diyetteyim aldığım ilk paket bitmedi bile.
takitanın pişirilebilen versiyonunu kullanan ve beğenen arkadaşlar var. takita kullanmadığım için bilemicem ama biraz damak zevkinize de bağlı. ben splenda alın derim. sütlü tatlılarda da kullanabilirsiniz. kek kurabiye vb. herşeyde de.

çok çok üzüldüm. insan hayatı bu kadar mı kıymetsiz. yazıklar olsun.
verilmiş sadakanız varmış ama, umarım hak eden cezasını layıkıyla bulur, geçmiş olsun çok çok.

geçmiş olsun canım,verilmiş sadakan varmış desem yeridir,yarın ilk işin birine sadaka ver hayatım,allah korumuş seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…