Neler karıştırdın sen öyle yaa hhihiih :))
Ay onu söylücektim: Benim de öğle yemeğinde tavuklu patates vardı.. Tavuğu zaten azıcıktı. Maalesef patateslerinden de yedim :S Şimdik ben güçlendirmedeyim diye bunu nişastalıdan sayiim, bu hafta daha nişastalı yemiyim, olur di mii :44: Patates tamamen mi yasaktı..? Hani kızartma falan değil, normal, yemeğin içinde. 1 kilo da yemedim ya yani, 200 gr bile yoktur heralde, dukan amcamın izin verdiği gibi. Güçlendirmede bile balon mu patlattım ben.. Ay bunu saymam yaa...!! :97: Üstelik doymadım da.. Puuff!
aslın anlamadığım, bunun yenebileceğini nasıl düşündün... :)
Kuzum sen naptın öyle..karıştırmış da karıştırmışsın ben de öğlen bol baharatlı yoğurt yedim değişik bişey yedim diye mutluyum amamesela kepek koymasaydın yumurta-nane-karabiber-lor güzel olurdu..
Sonra kepekli yoğurt yerdin..
sonra ton balığı yerdin..afiyetle :)
aslın anlamadığım, bunun yenebileceğini nasıl düşündün... :)
O da güzel bir bakış açısı
"Nasıl olsa midemde karışacak" düşüncesini uygulamış
Benim az sonra bi görüşmem var çoluk çocuk gelecekler bi aile dağılıyor ve sebebi 2.kadın gayet genç ve güzel 3çocuğuyla ortada kalabilecek fedakar bir anne çocuklarını düşünen ama eşini unutmuş bir baba ve 3çocuk kimin ne olacağı hayatın kime ne göstereceği hiç belli olmuyor insan kendinden vazgeçince herkesin ondan vazgeçmesi kolay oluyor demem iki dukan insanın kendi için yaptığı iyi birşey görüntü malesef çok önemli herkes için
bi zahmet yardım:44:
oluşturduğmuz çizelgeyi kontrol panelinde hani kısma kopyalıyoruz.
imza kısmı diye biliyordum ama dön dön imza kısmını bulamadım, ne iş anlmadım
O da güzel bir bakış açısı
"Nasıl olsa midemde karışacak" düşüncesini uygulamış
bi zahmet yardım:44:
oluşturduğmuz çizelgeyi kontrol panelinde hani kısma kopyalıyoruz.
imza kısmı diye biliyordum ama dön dön imza kısmını bulamadım, ne iş anlmadım
ben yoğurtla yumurtayı-omleti çok sık karıştırıyorum zaten. yon balığını da normalde sevmem, belki sevdiğim bir karışımın içinde olursa az da baharat tat verse dedi idi ben...
ton balığını sanırım sadece salata içinde yiyebileceğim. sade yiyemiyorum,salatada yiyebildiğime güvenip yoğurda katmıştım işte... kepeği de pişmiş daha rahat yediğimden galetasını omletini yada poğaçasını yiyorum yoğurda katıp denedim ilk gün ama zor yedim
ama tabi bu bana ders oldu yok anacım bi daha böyle karışım
---
gidiim de valiz hazırliim yarın yollar beni bekler, höftürühöf
mrb kızlar kk dakı her dıyet sayfasına gırıp bugun baslıcam dıyen ama bı turlu kılo veremeyen yanı baslayamayan cıns bı ınsanım ben yaa kendımden nefret geldı ama bu sefer gurur yaptım yarın hatta bu aksam uygulamaya baslıyorum dukan dıyetını ınş. faydasını gorurum:26:
arkadaşlar atakta canım hiç bişey istemiyodu bugün seyirin ilk günü karnım doymuyo sebzemi acıktırıyo beni bu normal mi??proteinimi de aldım hatta yediklerimi yazıyım
sabah
1 yumurta
1 kibrit peynir
2 badem salata
öğle 2 parça haşlama tavuk
salata
1 kibrit peynir
2yk kepekten yapılmış kıymalı börek
daha saat 16,30 ve açııımmm......evde olsam pro yapar yerdim aama işteyim 1 saatlik yol ve kızımı almak ta cabası tabi market pro...nun pişmesi offffffffff
bide ayrıca zeynebe yorum yapanların biride bendim(hatta biraz ağır kaçtı galba şu ölen öküz muhabbetini) ama bana uyarı gelmedi ?
...
seve seve veririm mervexz ciğim. çok kolay ve çabuk yapılan birşey:
Malzemeler:
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığıı buğday kepeği
5 yemek kaşığı yağsız süt
yarım tatlı kaşığı tatlandırıcı
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 damla acıbadem (ben kullanmıyorum; kullanmasan da olur)
1 damla vanilya (1 damla vanilya yerine aktardan vanilya çubuğu alıp, özünü tarifdeki süt miktarı ile karıştırsan da olur bence)
biraz toz tarçın
Fırını 200 dereceye getiriyorsun. Bütün malzemeleri bir kâsede karıştırıyorsun. Bir (küçük) tepsiye yağlı kâğıt serip karışımı üstüne döküyorsun. Bir kaşık (yada temiz ellerinle) karışımı bastırıp ince bir tabaka oluşturuyorsun. Fırına sürüp 15-20 dakika pişiriyorsun. Kenarları hafif kızarmaya başladığında tamamdır. Çıkarıp biraz soğmasını bekliyorsun. Ardından küçük küçük parçalara bölüp cam kavanoza koyuyorsun ve istediğin zaman yağsız süt veya yoğurt ile tüketiyorsun.
BENDEN ÖNERİ:
1. müsli yaparken stoklayın. Bu tarifeden ancak 2 porsiyon çıkıyor çünkü !!!
2. goji üzümlerini ya karışıma yada süte/yoğurda katarak biraz meyveli müsli tadı verilebilir
3. Değişik aromalarla farklı tatlardan müsli yapılabilinir (mesela yağı alınmış kakao katıp kakaolu da yapabilirsiniz)
4. Denemedim ama bu karışımı incecik bastırmak yerine bar şeklinde (yani şu tadımca atıştırmaları gibi) pişirseniz, atıştırmalık da olur diye düşünüyorum (mesela goji üzümlerle süslü tadımca değil de dukanca yaratabilirsiniz:125: )
Şimdiden herkese afiyet şeker olsun
Günaydın kızlar
Bugünde ofis mazlemeleri yeniden değiştiği için mülteci olarak oda oda dolaşıyorum bu hasta halimle, hızlıca göz gezdirdim geçmişe içimde kalıyo yoksa
Dün akşam kaçamağım varanneme gittik lahana sarması yapmış bize hastayım diye alıp gelecekmiş biz gidince yiyemem diyosunuz ama anne olunca sözü sizden üstün hemen laf serpiştirdi aralarda zaten az yiyosun çabuk hastalanıyosun oysa hiç az yediğimi yok kendide biliyo daaaa
Toplasanız 1 yk kadar pirinç yemiş bulundum ve ev yoğurdu tabiki...
Bide doktor dün öksürük şurubu verdi ama şekerli bacılarım napaceyük
2 yk yulaf kepeği, 1 yumurta, 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çorba kaşığı light labne ile ekmek yaptım, mikrodalga da diyor ama ben normal fırında pişirdim, 1 karış büyüklüğünde bir kare yaptım yağlı kağıdın üzerine, yumuşacık bişi oldu, bunun içine splenda koyulup pandispanya da yapılırmis gibi pasta olur la bundan
bu forumun hızına, okumak için bile yetişilmiyor
Hanımlarr..
Damak zevki tabii ki farklıdır ama kepek+yumurta+nane+karabiber+lor ile yapılmış omlet üstüne light ton balığı,light yoğurt yemeye karar verip bunları karıştırıp içine bir de eve marka kahvaltılık baharat içindeki baharatları karıştırıp neredeyse 1 yemek kaşığı kadar koyup yemeye kalkışmayın, malzemeler boşa gidiyor ..bööyykk yiyemedimm
galiba duraklamaya geçtim :18: . yürüyüş ve egzersizi bıraktığımdan olabilir. bugün yine başladım...
Yok değildi.. Oh iyi bari.. Daha en baştan dedim gitti mii :S Ofiste seçme şansım var da, burda yok..
Peki öğle yemeklerinde normal sebze yemeği yiyebiliyor muyum? Herkesin yemesi için yapılan yani, normal derken :) Ben yine az yağlı tercih ederim de.. yine de yağ oluyor tabi içinde.. Normalde çünkü sebze hakkımda hep çiğ sebze yerdim, salata yani..
Bak yaa
Kolunu kaldıramış mış
Dukan egzersizleri sabah 5 akşam 5 dk sürüyorr
Hemde yattığın yerde yapıyorsun
Yani yataktan kalkmadan ve aşkam uykuya geçmeden ayrılacak 5 dk.
Bahane kabul etmiyorum.
Perşembe seyirler başlıyorsunnn
Bak bu senin için
Löp löp kolların bacakların olmayacak.
Popon kalkacakk
Sen daha durrr
Callene bile başlayacaksınn
Sen bi atağı bitirrr
Oynak beyinim ben senin çekirgeeee
DUKAN OBASI burasıı
GÜNAYDINLARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
:)kızma kızma oynak beyim bugun yaptım egzersizleri biraz daha yedim ve hiç açıkmadım bugun hatayı nerde yaptığımı anladım aç kalmak yokmuş ve bu arada 1 kilo vermiş bulunmaktayım