Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ben iskenderciye gittigim zaman tabagin ustundeki etleri toplayip yiyorum. yogurdunu yiyorum bi de. tabi sebze gunundeysem izgaralanmis biber ve domatesleri. Tamam yag orani yuksek ama, madem yemege katiliyosun, insanlarin senin acidigi bir duruma dusmemek istiyorsan. yiyebilecegin masum seylerden biri.

Ama secim bana kalirsa, izgara tavuk ve koftecilere gitmeyi tercih ediyorum, bilhassa su kiloyla etcilere. tamam yine az biraz yaglica oluyor ama, disarda yemek yiyip, karnini doyurabilecegin guzel yerler

Aynen katılıyorum, dışarda insanlarla yiyebilmek rahat edebilmek adına et-süt ürünü hoşgörü sınırlarımı açıyorum ben de biraz. Kahvaltıya gitmişsem dikkat ederek peynirlerden biraz yiyorum, normal yemekse yoğurdu-etinden (yemeğin yağlı suyundan uzak durarak tabii)... Diyette değilmişim hissi daha bir pekişiyor, kendimi iyi hissediyorum.

Senin metabolizma cosmus desene ben soruna cevap veremiycem hayatım boyunca malesef hiç öyle bi sorunum olmadı ama ne kadar sürede verdiğini merak ettim açıkçası

Mervecim 2 Mayısta başladım Dukan' a. 73.5 kiloydum. Meyveli yoğurdu ssaymazsak kaçamaksız uyguladım diyeti ve eylül ayında güçlendirmeye geçerken 57 kiloydum. Eylül ayından bu yana da güçlendirmedeyim. 20 kilo oldu verdiğim toplam kilo.

Lamia hiç sıkılma diyetten filan. Bu kadar çalışan bir sistem görmedim ben. Emin ol istediğin kiloya Dukanın verdiği takvimde ulaşacaksın. Hiç şüphen olmasın. Proteinden sıkılma oluyor başta ama tarifler var bir dolu kendi ağız tadına göre çeşitlendirebilirsin menünü. Zaten gittikçe daha az yemeye başlayacaksın. Belki benim şu an güçlendirmede olmama rağmen kilo verme sebebim de bu. Her şeyden yiyebiliyorum ama midem o kadar küçüldü ki porsiyonlar fazla geliyor bana.

resminiz çok güzel olmuş, yakışmış :)

bloglardan takip etmiş bissürü örnek görmüşsünüz ama hala emin olamıyosunuz diyet sonrasında tekrar kilo alıp almayacağınıza. ben şimdi kilo almazsınız diye garanti veririm vermesine, alınmıyor çünkü koruma evresi var. ama ben de bir başkası da garanti verse farketmez, ancak kitabı okumakla bu konuda tam tatmin sağlayabilirsiniz :) kitabı alıp okursanız zaten ekstra hikayelere gerek kalmadan yapmaya başlarsınız :) kolay gelsin şimdiden

benim de bi neslim olaydı keşke kitapçık yayınlandığında ben unutmuş olurum cevaplarımı zaten, öyle de balık hafızalıyımdır.
ben de anlamadım neden olduğunu açıkçası, say2nin say1den zor olması gerekirken 2 kolay 1 zordu ama bende var heralde bi dengesizlik çok sevindim yol olayına, psikolojiyi çok etkiliyo çünkü sabah gidişteki tıkanıklık terslik vs, ben bi kere itüye düşmüştüm de kaybolmama ramak kalmıştı vallahi. burda da vardı bi itülü arkadaş, internet bagimlisiydi galiba selam olsun ona burdan

çok iyi anlıyorum bu duyguyu, pasta yediğimde bende böyle hissetmiş kusuru pastada bulmuştum

Kuzular hepiciginize iyi aksamlar kendime de iyi geceler diliyorum...nasi uykum var anlatamam...
Sabahtan yapmıştim callenimi rahat edeyim diye,iyi etmisim yoksa güme gidiyormuş az daha

Yarın görüşürüz,hoccakalin

callan iradene bayılıyorum belim ağrımayaydı ben de devam edicektim misler gibi ama ne callanı yürümek zor geliyo

Oooo pendikde misiniz sizzzz ne güzel, ne güzellll, ben de kurtköydeyimmm ben seyirde en çok viaportta kırkpınarda yemek yedim, öyle romantik falan bir ortam değil ama bilirsin buralarda oturuyorsan ama hemen hemen her restoranda ızgara yapılıyor, öyle romantik bir yemek yiyeceksen et, tavuk veya balık ızgara isteyebilirsin, yanına da sebze oldu bitti işte

Herkese iyi akşamlar!

İpek'e tekrar poğaça tarifi için çok ama çok teşekkür ediyorum! Annem bile bayıldı, şimdi onun misafirleri için de bir posta pişirdik. "Hem lezzetli, hem sağlıklı" diye sunup sükse yapmayı planlıyor. Gül şekilli silikon kalıp almış, şekil tam belli olsun diye biraz yağladı kalıbı tabii ama olsun, normal gün şartlarına göre sağlıklı sayılır halen. Kendime de bir ölçü daha pişirdim, bu sefer azcık da mahlep katarak. Buzluğa haftalık depomu yaptım. Her yapışta sana dualar ediyorum, Allah razı olsun tarif için. Tabii Sevgi'ye de teşekkürler, onun modifiyesinden de eklediklerim var, ekstra kabartma tozu, biraz daha fazla lor gibi. Hepiniz harikasınız. :)

Muhteşem olmuş bu! Bunu da denemeli. Ben ve doymak bilmeyen boğazım, ah ah...

Biraz düşüncesizlik gibi mi olacak bilmiyorum ama bu mesaj bana rüya gibi geldi. Allah'ın gücüne gitmesin, dert vermesin ama kulağa ne güzel geliyor yemeye rağmen kilo vermek. Müzik gibi resmen... :26:

Karatay'a göre kolay olan kısım sanırım tatlandırıcıya izin vermesi. Tatlı isteği körleniyor, iyi geliyor. Diyetin genel bir dezavantajı belki hazırlık kısmı sayılabilir. Oturup önceden ertesi güne ne yiyeceğini hazırlamazsan, haftalık dolaba depo yapmazsan, markete çıktığında gözün yumurta, et indirimlerinde olmazsa diyeti başarılı bir şekilde sürdürmek zor. Tembellik etmemek gerekiyor yani. :) Kitabı al, para vermek istemezsen (mesela ben) internette pdf halinde aratıp bulup okuyabilirsin.
Kilo vermeyi ne kadar istediğine, iradene, kısacası sana bağlı. Kitabı bir okuyup karar ver derim.
Kiloyu verip tekrar almamak tamamen sana bağlı, "normal yaşantı"dan kasıt eski kötü yeme alışkanlıkları, paket paket çikolata-şeker, günlerde yenen yağlı böreklere geri dönüş ise, evet tekrar alacaksın bundan kaçış yok. Eskiye dönemeyiz artık hiçbirimiz, eski yaşantımız iyi olsa zaten bu kiloları almamış olurduk.

O çöp gibi kızlar yok mu... Bir bilirler, on gösterirler, çöp gibi oldukları için de herşey yanlarına kar kalır. Bazen sırf o dış görünüşe bakan insanları süründürmek için zayıflamayı istiyorum.

Selaam!! Evet biraz karışık bizim orası, özellikle de bizim fakülte Fen Edebiyat çok cümbüşlü. Yarı katlar falan var, mimarlık fakültesi yapmış güya vakti zamanında. Özellikle her sene başında yeni öğrenciler kayboluyor, laboratuarları bulamıyorlar. Ordan burdan toplayıp yol gösteriyoruz.

Merhaba kızlar ben internete giriyorum ama sadece son yorumları okuyup çıkıyorum,2 çocuklu,yoğun çalışan yüksek lisans yapan biri olarak ancak vakit bulabiliyorum, ben bişey merak ettim eşim saf arı poleni almış acaba yenebilir mi seyirde 1 çay kaşığı?Kitabım yarın elimde olacak daha bilinçli yapıcam diyetimi inşallah,sevgiler...

yahu bu çiçek dilligil dukan yapmıyor muydu? aman da çok güzel kilo veriyorum diye ortalarda dolaşmıyor muydu? gerçi ben pek anlamamıştım ama televizyonlarda anlatmamış mıydı bilmem kaç kilo verdim, aslında incecikim ama ekran şişman gösteriyor diye?
eeeeee, benim dandik, eski usul tüplü televizyon, olsun olsun 3 kg fazla gösterir. yani ben şimdi merak ettim, et burdaysa kedi nerde?... :)))

Merhaba Arkadaşlar,

Hafta sonu İzmir'de olduğum için size oradan yazamadım. Hemen cumartesiyi özetliyorum.

Cumartesi sabahı 85,600 gram geldim. 89,600 ile başladığım atak devresini 85,600 ile tam 4 kiloyu geride bırakarak bitirdim çok şükür.

Bugün itibariyle seyir devresine geçmiş bulunuyorum.

Ve inanır mısınız artık öğlenden sonra acıktığımı hissetmiyorum çok şükür.

Cuma günü sabah 1 bardak süt
öğle lorlu omlet, tatlandırıcılı çay, peynir ve 1 dilim dukan ekmeği (dukan ekmeğim süper oldu içinde 9 kaşık yulaf vardı. bende piştikten sonra metre ile ölçüp 9 eş parçaya böldüm. 1 kaşık yulaf eşittir 1 dilim dukan ekmeği olarak tüketiyorum:))
akşam tavuğun beyaz eti bol yoğurt 1 dilim dukan ekmeği

Bugün ilk sp günüm ve çooooooooooooooooooook mutluyum çok şükür
sabah lorlu omlet, tatlandırıcılı çay, peynir ve 1 dilim dukan ekmeği, 1 domates
öğle 1 fincan yeşil çay (canım yemek istemedi)
akşam tavuğun kalan beyaz eti, yağsız yumurtalı pırasa kavurması, yoğurt marul satalası

Rabbim yeşilliklerini bizden eksik etmesin...
Yaşasın sp günleri :)

Şimdi merakla yarın sabahı bekliyorum. Aynı tartıda, aynı saatte, aynı kıyafetle bakalım kaç kilo geleceğim.

Görüşmek üzere.

Millet kilo vermeye uğraşır sen de kilo vermeni durdurmaya Güçlendirmenin 2. yarısında birkaç kilo alınıyor deniliyor ama bende güçlendirmede kilo veriyordum bayramda sapıtınca +3 olarak geri döndü bana şimdi onlarla uğraşıyorum...Birde bişey soracağım tüm herşeyi yapıyorsun dimi, yağlı peynir,meyve,nişasta öğünü, ödül öğünü,iki dilim tam tahıllı ekmek... Birde ben şuna dikkat ettim, şimdi biz protein+sebze yiyebiliriz her gün, ama güçlendirmede protein ağırlıklı beslenmeye devam edersem kilo vermeye engel olamıyorum...O yüzden her öğünde bol sebze tüketmeye başladım ben...Seyirdekinin tersi proteini azaltıyorum....

Valla tavuk ızgara, dana külbastı ya da balık yediğim şeyler...hele sebze+protein günlerimdeysem yanlarında haşlanmış sebze istiyorum..birazcıkda yoğurt..gayet doyuruyor beni...Ama dışarda garsonu çok uyarmak gerekiyor...Biraz bezdireceksin...işte doktor bana yasak koydu..kesinlikle yememem gerekio...diye yüzlerce kez söylüyorum...tamam abla anladık deyinceye kadar

adamın balıkla pek arası yok..dışarda yemeyi tercih edeceğini pek sanmam

En masumu balık dicektimki sana uymuyomuş....Ya tavuk tercih edeceksin ya da ızgara köfte...gideceğin yer iyiyse biftek(ızgarada), dana külbastı(ızgarada) yiyebilirsin...O günü sebze+proteine denk getir çok sorun yaşama...saf proda dışarda yemek çok can sıkıcı oluyor....Geliyor tek tavuk şiş ödüyorsun 10 tl...ben doymuyorum açıkcası o tek şişle 2 porsiyon istiyorum ama içimdende geçiriyorum ahh bu paraya evde olsam kaç kilo tavuk alırdım diye

Bugün doymak bilmedim ben ya...Neler yaptım kendime bir bilseniz...Tüm dukan ahalisi doyar herhalde bu yaptıklarımla

Güçlendirme poğaçalarım, unsuz kek, şirin kek, rulo pasta, bol malzeminos mudur nedir edanın yeni ürettiği pizza Mutfağın bir kısmını topladım ama saatlerce ordayıdm hala savaş alanı gibi Favoriim kesinlikle rulo pasta ve şu malzeminos pizza...Rulo pastada kepek yok valla nişasta çok olmasa hepsini yerdim o derece güzeldi..birdaha dışardaki pastalara ağzımı sürmem yap pastayı ye hergün....

iyi aksamlar dukancanlar.

Alisim insallah güzel sonuclar alirsin sinavdan ben bu aralar yine böbrek agrisi cekiyorum su icemiyorum fazla hava soguk olunca canim istemiyor.Dün gece sirtimdan vurdu kiz kardesim hemsirelik okuyor onu uyandirdim buramda feci agri ne olabilir oda böbreklerin agriyordur orda böbrek var dedi.Bugün zorla 2 litre su ictim insallah gecer..Yarinda randevu alabilirsem mutlaka doktoro görünmek istiyorum öyle böyle degildi nefes aldirmadi.

üzüldüm senin adına canım böyle durumlarda insansağlığının degerini daha iyi anlıyor inşallah cabucak iyileşirsin

Canım uyguluyorum ödül yemeklerini filan. Bugün kahvaltıda muz bile yedim artık düşün, muz ki bize en yasak olan şeylerden.Ürktüm bildiğin. Dün bir arkadaşımla görüştüm. Ya kızım abartmışsın zayıflama işini deyince üzüldüm bir an. Dedim bu kadar kötü mü görünüyorum.Ya da onlar eski halimle kıyasladıkları için böyle söylüyorlar. Hele annem... Dediğin doğru. Sebzeyi artırmalı. Protein zaten çok sevdiğimden ister istemez daha fazla tüketiyorum sanırım. Son zamanlarda çok hareketliyim belki yediklerim yanıyor, metabolizmanın hızlandığı kesin. Bugün saçma sapan şeyleri aşırı kilo kaybetmek istemediğimden yedim ama yarın yapmam böyle. Yeşil çayımı içip bünyemi dinlendiriyorum şimdi. Bu arada sağlık sorunum yok. Değerlerim normal. Her şeyin başı sağlık, şükür.

Son düzenleme:
güzell zarif incecik bayanlar bu meyveli yoğurt tercihiniz nedir yani içinde şeker yokmu onların ???lütfen cevap verirmisiniz..bide hangisini tercih ediyosunuz mesela aktiva olurmu kabızlık başladı malum....

Geçmiş olsun canım.

bugün atağımın 5 .günü geride kaldı..yaaa cçok ilginç elime bi çanta verseler al bunu taşı 4kg akşama kadar yere bırakma diye ah elim kolun derim ..ama ne kadar fazladan yük taşıyoruz dimmii..işte bu 5 gün sonucunda o 4 kiloluk yükten kurtuldum iyi sayılır sanırım ama dayanamayıp atağı 1 gün erken sonlandırcam midem çok kötü resmen aç yaşıyorum ..yarın tavuklu kabak yapıcam ooohhh bide sarımsaklı yoğurt ay şimdiden canım çekti valla..

güzell zarif incecik bayanlar bu meyveli yoğurt tercihiniz nedir yani içinde şeker yokmu onların ???lütfen cevap verirmisiniz..bide hangisini tercih ediyosunuz mesela aktiva olurmu kabızlık başladı malum....

Activialar yasak, üstünde %0 şeker, %0 yağ diye belirtilen light meyveli yoğurtlardan yiyenler var. Gene de fazla önerilmiyor, malum duraklama sebebi olabilir.
Kabızlık için su bol içilmeli, yeşil çay ihmal edilmemeli. Seyirdeki sebze günlerinde yeşillikler de tüketilmeli. Hareket etmenin de faydası oluyor. Çok acil durumlarda mest çayı, form çaylar tüketilebilir. Light kefirin de faydasını gördüm.
Bağırsak biraz alıngan, problemli yaşlı bir teyzeye dönüyor bu diyette. Gönlünü hep hoş tutmak lazımmış, en ufak birşey olursa hemen küsüyor. Tecrübe ettim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…