Herkese iyi akşamlar!
İpek'e tekrar poğaça tarifi için çok ama çok teşekkür ediyorum! Annem bile bayıldı, şimdi onun misafirleri için de bir posta pişirdik. "Hem lezzetli, hem sağlıklı" diye sunup sükse yapmayı planlıyor.
Gül şekilli silikon kalıp almış, şekil tam belli olsun diye biraz yağladı kalıbı tabii ama olsun, normal gün şartlarına göre sağlıklı sayılır halen.
Kendime de bir ölçü daha pişirdim, bu sefer azcık da mahlep katarak. Buzluğa haftalık depomu yaptım. Her yapışta sana dualar ediyorum, Allah razı olsun tarif için. Tabii Sevgi'ye de teşekkürler, onun modifiyesinden de eklediklerim var, ekstra kabartma tozu, biraz daha fazla lor gibi. Hepiniz harikasınız. :)
Selam herkeseee
dukan diyeti tariflerimden lazanya tarifini yaptım nefis nefis nefis ötesi birşey oldu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, yapımı da çok basit ve acayip doyurucu. Daha önce de bir tarif denemiştim, orada beşamel sos olarak labneli bir karışım kullanılıyordu ve sulu olmuştu ama bu tam kıvamında oldu
Eki Görüntüle 549818
Muhteşem olmuş bu! Bunu da denemeli.
Ben ve doymak bilmeyen boğazım, ah ah...
Kızlar yetişin.
Bildiğiniz üzere güçlendirmedeyim. Güçlendirmeyi kurallarına uygun götürüyorum ama beni ürküten bir durum da var. Ben hala kilo veriyorum. Artık vermemem gerekiyor halbuki. 73, 5 la başladım Dukan' a. Hedef 58 demişti. Ben aşağıya indikçe indim. 53, 5 şu an kilom.Yememe rağmen kilo vermeye devam edince ürktüm. Bu kez oturup bir iki kilo almam lazım diye kuru pasta bile yedim.Günde 2 dilim yerine 4 dilim ekmek filan yedim mesela. Yok kilo vermeye devam ediyorum. Sağlıksız bir zayıflık istemiyorum.Şu an bir sorun yok gibi ama böyle devam ederse olabilir. Görüşleriniz lazım bana.
Biraz düşüncesizlik gibi mi olacak bilmiyorum ama bu mesaj bana rüya gibi geldi. Allah'ın gücüne gitmesin, dert vermesin ama kulağa ne güzel geliyor yemeye rağmen kilo vermek. Müzik gibi resmen... :26:
kızlar eminim şu anda size soracağım soruları defalarca cevaplamışsınızdır.ama o kadar çok sayfa varki elimde kitapta yok mecburen tekrar sorucam size şimdiden kusura bakmayın:)ben bundan 1 ay önce karatay diyeti kitabını aldım okudum hatmettim ama uygulayamadım.tabi bu süre zarfında 57 olan kilom bir iki hafta içinde 60 a da dayandı.dukan diyeti yapanların kesin sonuç aldıklarını biliyorum ve hızla kilo verdiklerinide.bloglardan yakından takip ediyorum.bende zamanında 70 kilolardan 48 li kiloya düşmüş daha sonra 60 a dayanmış bir kız olarak bu dukan diyeti bana uygunmu acaba.yani bu kitabı aldım diyelim okudum ve uyguladım daha sonrasında tekrar kilo alırmıyım.yani bu diyeti ömür boyu uygulayamaz insan bir süre sonra normal yaşantıma döndüğümde kilo alıcakmıyım.en çok bundan korkuyorum.verip verip almak lanet bir duygu ya.
Karatay'a göre kolay olan kısım sanırım tatlandırıcıya izin vermesi. Tatlı isteği körleniyor, iyi geliyor. Diyetin genel bir dezavantajı belki hazırlık kısmı sayılabilir. Oturup önceden ertesi güne ne yiyeceğini hazırlamazsan, haftalık dolaba depo yapmazsan, markete çıktığında gözün yumurta, et indirimlerinde olmazsa diyeti başarılı bir şekilde sürdürmek zor. Tembellik etmemek gerekiyor yani. :) Kitabı al, para vermek istemezsen (mesela ben) internette pdf halinde aratıp bulup okuyabilirsin.
Kilo vermeyi ne kadar istediğine, iradene, kısacası sana bağlı. Kitabı bir okuyup karar ver derim.
Kiloyu verip tekrar almamak tamamen sana bağlı, "normal yaşantı"dan kasıt eski kötü yeme alışkanlıkları, paket paket çikolata-şeker, günlerde yenen yağlı böreklere geri dönüş ise, evet tekrar alacaksın bundan kaçış yok. Eskiye dönemeyiz artık hiçbirimiz, eski yaşantımız iyi olsa zaten bu kiloları almamış olurduk.
haklısın canım bu sefer uyucam Dukan amcanın dediklerine başka carem yok çünkü aslında ben kilolarımla barışık biriydim taa ki geçen haftaya kadar
özel bir bankanın sınavına girdim sınavı yüksek bir başarıyla kazandım daha sonra mülakata çağırıldım orda da hersey benim açımdan çok olumluydu bana yöneltilen her soruyu doğru açıklamama rağmen mülakattan geçemedim ama sınava gelen diğer kızlar çöp gibiydi ve onları aldılar işe bilirsiniz bankacılıkta görünüş çok önemlidir bende işletme mezunuyum ve bir an önce kendimi toplamam gerekiyor
O çöp gibi kızlar yok mu...
Bir bilirler, on gösterirler, çöp gibi oldukları için de herşey yanlarına kar kalır.
Bazen sırf o dış görünüşe bakan insanları süründürmek için zayıflamayı istiyorum.
...
benim de bi neslim olaydı keşke
kitapçık yayınlandığında ben unutmuş olurum cevaplarımı zaten, öyle de balık hafızalıyımdır.
ben de anlamadım neden olduğunu açıkçası, say2nin say1den zor olması gerekirken 2 kolay 1 zordu ama bende var heralde bi dengesizlik
çok sevindim yol olayına, psikolojiyi çok etkiliyo çünkü sabah gidişteki tıkanıklık terslik vs, ben bi kere itüye düşmüştüm de kaybolmama ramak kalmıştı vallahi. burda da vardı bi itülü arkadaş, internet bagimlisiydi galiba selam olsun ona burdan
...
Selaam!!
Evet biraz karışık bizim orası, özellikle de bizim fakülte Fen Edebiyat çok cümbüşlü. Yarı katlar falan var, mimarlık fakültesi yapmış güya vakti zamanında. Özellikle her sene başında yeni öğrenciler kayboluyor, laboratuarları bulamıyorlar. Ordan burdan toplayıp yol gösteriyoruz.