Merhaba..
Diyet hakkında her yerde yazılan o kadar çok yazıdan sonra elbette böyle düşünmekte haklısınız.
Bu diyeti uzman doktorlar bile uyguluyor..Şu anda özel diş hekimliği yapıyorum ama bundan önce büyük bir devlet hastanesindeydim ve dahiliye, kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanları da bu diyeti yapıyorlardı.
Kendilerine zararlı değil mi diye sorduğumda bana söyledilerini sizinle paylaşayım:
Böbreklere zararı olduğu söyleniyor, bunu ortadan kaldırmak için günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor.Dikkat edildiği müddetçe sorun yok.
Kalın barsaklar sıkıntı olabileceği söyleniyor. Her gün belirli miktarda kepek tüketimi, bitki çayı tüketimi, kefir tüketimi vs var,gerçekten dikkat ederek yapan birisi dönem dönem kabızlık yaşasa bile ciddi bir sağlık problemi olmaz.
Ayrıca bu diyet diğer diyetler gibi spor yap iyi olur demiyor direk günde 2 seans spor şartı koymuş,özel hareketler bile belirlemiş.
Zaten kilo- obezite en büyük sağlık problemi değil mi?
Bir de bir insan psikolojisi gerçeği var; insan kendisine neyin yararlı olacağına inanırsa ya da neyin zarar vereceğine inanırsa haklı çıkıyor.
Ayrıca diyet kişiye özel olmalı dediniz. Bu diyet de kişiye özel ki.. Sadece besin grupları belli, kişi neyi ne kadar yiyeceğine kendisi karar veriyor..
Umarım faydalı olmuşumdur. :) Sevgiler..
gelemez ki toplantıda,sorma valla ya ben de şaştım kendime.normalde hayatta kimsenin arabasına falan da binmem,deli cesareti mi geldi diyeyim callen/pelvis ilişkisi mi diyeyim ne diyeyim
o ne la,ben mi demişim öyle.ayy kafam uçtu vallahi
kızlarrr çok heyecanlıyım az sonra nesli ve levinle buluşucammmm
merhaba aliye öncelikle seni tebrik ediyorum ve imreniyorum bu kiloları verirken hiç benim gibi büyük kaçamağın oldumu atağın 7. gününde 3 un kurabiyesi armut pestil yağlı tavuk döner gibi.
mesela atağı kaç gün yaptın????? kitap mutlaka okunmalımı??????????**
nette birsürü bilgi var bide bunların telafisini nasıl yapabilirim bu kocaman kaçamak bütün dukan serüvenimi mahvettimi??????????
sağlıksız bu diyetler kilo kaybedicem diye sağlığınızı kaybetmeyin diyet kişiye özeldir böyle diyet olmaz.
kacamaklar konusunda aliyeyi dinleyin!
Ve dukan i... Balon igne konusunu hatirlayin.
Son 1.5 ayda toplamda 2 kg kadar kuruyemis yani findik badem vs yedim. Onun haricinde dukani bozmadim. Sonuc= hic kilo veremedim.
Yalniz...
Sevgili dukancilar. Size karatay, tas devri ve alkali diyetlerini de okumanizi tavsiye ediyorum.
Dukan, "bu siskolardan her seyi kesersem diyet uygulanabilir olmaktan cikar" deyip tatlandiriciya ve kolaya izin veriyor bence. Bunlar cok cok zararli. Kiloya cok etkisi olmuyor ama direkt kanserojenler. Buna dikkat etmeye calisin lutfen.
Ve, her gun sebze yememe meselesi.
Dukan, bence bunu da "bu siskolar yaninda salata bile olmayan etten bikar, oyle cok yiyemezler. Hem bozarlarsa ilk olarak pp gununde sebze ile bozarlar" diyerek soyluyor.
Seytani zekaya sahip bir adam oldugunu ve bize bildiklerinin yuzde 3unu soyledigini dusunuyorum dukan'in.
Size nacizane tavsiyem, sebzeyi her gun yemeye calismaniz, ama domatesler havuclar fasulye vb seklinde degil. YESIL sebzeleri etin yanina eklemeniz. En kolayi ve hatta dukana uygunu maydonoz. Ben bol bol haslanmis ispanak, brokoli ve marul yiyorum. Bagirsak aktivitem harika oldu buna basladiktan sonra.
Bir diger tavsiyem, pisirme yontemine de dikkat etmeniz. Ben bir ara hep tavada omletler, tavuklar yiyordum. Pisirdigim her sey tavada yuksek isida pisiyordu. Bu da kanserojenmis... Simdi firinda veya buharda pisiriyorum. Hem daha yagsiz oluyor.
Yagsiz yogurt vs hakkinda:
ben artik tam yagli evde kendim acik sut ile yaptigim yogurdu tuketiyorum. Cunku hazirlarda cesit cesit antibiyotik var. Bunlar otoimmun hastaliklara zemin hazirliyorlar. Hasimoto tiroidi gibi. Ev yogurdu ise tam tersi etki yapiyor.
Sut hakkinda: sutte "insuline benzeyen buyume hormonu" var. Amac, sutu icecek yavrunun cabuk buyumesi ve kilo almasi. Insan icin faydali bir gida degil imis. Ben tamamen biraktim ve cok faydasini gordum. Cok halsizdim bu duzeldi.
Spor hakkinda:
cok uzuuun uzun yavas yuruyusler faydali degil.
kalp atisinizi oldukca artiracak, kisa, 10 dk civari surecek, ve ter fiskirtacakk egzersizler yapmalisiniz. 10 15 sn suren surat kosulari gibi. Ip atlamak gibi. "air Squat" egzersizi (google da arayin) yapmak gibi.
Son olarak. Ekim idi sanirim, biriniz tiroid hastasi oldugunu, doktorun dukan tavsiye ettigini yazmisti. O arkadastan ricam, bu algisi acik doktorun ismini bana mesaj atmasi. Ben de tiroid hastasiyim.
En en son olarak. Kefir mayasina ihtiyacim var. Istanbulda nereden bulunacagini bilen biri belki vardir, sorayim dedim.
Herkese selamlar :)
kızlar günaydın,
ay daha masama oturdum tel çaldı çocuk arıyor beni yaaa,hat kesildi ayy şimdi tekrar arıyor
Herkese günaydın
Off bu kabızlık problemi beni öldürecek... Zar zor da olsa bir düzenim var ama bazı günler resmen kriz oluyor, 2 saate yakın mahsur kalıyorum wcde. Hala da tam rahat değilim, üstelik dün sebze günümdü ıspanağından maruluna yeşillik de yedim. Suyum 3 ltye dayandı, geçti bile. Salatamda bol sirke de vardı.
Bu hafta spora düzenli gidemedim, eskisi gibi maydonoz serpiştirmiyorum protein günlerime ve yeşil çayı azalttım (kahve normal çaya ağırlık verdim) - bunlar olası sebepler... Birinden biri olmayınca herşey kötü gidiyor demek ki...
En yakın A101i tespit edip o çaydan depolamalıyım. Bir de bugün unutmazsam kefirle o ACE selenyumdan alayım. Akşamları özellikle erkenden halsizlik oluyor gözümü açamıyorum, yapacak işler dururken gidip uyuyorum hemencecik.
Okurken alıntı yapmayı unutmuşum, Kefir mayasını ben İstanbul'da zencefil aktarda görmüştüm bir zaman önce, her aktarda satılıyordur herhalde. Ufak bir kavanoz suyun içinde ufak topçuk göstermişti, 5e dediydi ama baya geçti üstünden. Bu işi düzenli yapan bir tanıdıktan alınırsa daha verimli olur herhalde.
Kefir mayalayanlar lütfen sırlarını paylaşsın şu beceriksiz çekirgeyle!
Tehlikeli isler yapiyorsun cikolata da neymis yeterince yemedinmi zamaninda sen onlardan..Tatli canin cekince 1 kahve fincani sütü isit icine 1 kahve kasigi kahveni at ic cikolatanin yerini almiyor ama ise yariyor..Bol bol vanilya kokla..
hem de ne tehlıke... kıtapla dovulmeyı de hakettım hatta bugune kadar basılmıs tum kıtapların altında bırakcak alıye benıbı de regl bahane edıyorum ama gıdısattan hıc memnun degılım
teşekkür ederim mervexz her akşam buralardayım artık
Günaydın kızlar
Dün akşam tavuklu sufflemden yedim. Bu sabah yine dukan müsli (yağsız süt ile) ve 1 bardak kuşburnu çayı. kütüphaneye yanıma dukan krebi alacaktım ama artık hep tutuyor tava, anlamadım ne oldu tavaya birden:26:
neyse. yanıma yoğurt alırım ben de...
kızlar günaydın,
ay daha masama oturdum tel çaldı çocuk arıyor beni yaaa,hat kesildi ayy şimdi tekrar arıyor
Herkese günaydın
Off bu kabızlık problemi beni öldürecek... Zar zor da olsa bir düzenim var ama bazı günler resmen kriz oluyor, 2 saate yakın mahsur kalıyorum wcde. Hala da tam rahat değilim, üstelik dün sebze günümdü ıspanağından maruluna yeşillik de yedim. Suyum 3 ltye dayandı, geçti bile. Salatamda bol sirke de vardı.
Bu hafta spora düzenli gidemedim, eskisi gibi maydonoz serpiştirmiyorum protein günlerime ve yeşil çayı azalttım (kahve normal çaya ağırlık verdim) - bunlar olası sebepler... Birinden biri olmayınca herşey kötü gidiyor demek ki...
En yakın A101i tespit edip o çaydan depolamalıyım. Bir de bugün unutmazsam kefirle o ACE selenyumdan alayım. Akşamları özellikle erkenden halsizlik oluyor gözümü açamıyorum, yapacak işler dururken gidip uyuyorum hemencecik.
Okurken alıntı yapmayı unutmuşum, Kefir mayasını ben İstanbul'da zencefil aktarda görmüştüm bir zaman önce, her aktarda satılıyordur herhalde. Ufak bir kavanoz suyun içinde ufak topçuk göstermişti, 5e dediydi ama baya geçti üstünden. Bu işi düzenli yapan bir tanıdıktan alınırsa daha verimli olur herhalde.
Kefir mayalayanlar lütfen sırlarını paylaşsın şu beceriksiz çekirgeyle!
kızlar günaydın,
Hangi çay kuzum? A101 benim de yakınımda var da ben de her neyse koşup alayım :)
Kefir mayası tarifi buluncaya kadar muhakkak tüket hazırlardan tabi senin yaptıgın gibi olmuyodur ama olsun yine de halsizlğe birebir..ben de halsizliğimin caresi olarak kefiri görüyorum..
Bi de inanmıycaksın calleni
diş hekimi bacım, hazır seni bulmuşken faydalanayım bari diyerekten bir soru sormak istiyorum. son zamanlarda dişlerimde (özellikle köpek dişlerinde ve onların yanındakilerde) hafif sallanmalar var. yani çok hafif belli belirsiz ama endişelniyorum. çok fazla kilo kaybetmenin böyle bir etkisi olur mu? malum her taraftan kemikler çıktı benim. hayatımda ilk kez kalça kemiklerimi, omuz kemiklerimi falan farkediyorum. çene kemiklerim de kendini göstermeye çalışmasın diye korktum. diş kaybı düşüncesi uykumu kaçırıyor vallahi.
Tuba benim soru arada kaynadı sanırım
a101de mest form çayı satılıyormuş, kabızlığa çok iyi geliyormuş. Evde de var aslında form çayı ama akşama dışarı çıkacağım korkumdan içemedim şimdi.Offf kendime bir zarar vermeden şu işi düzenleyebileydim iyiydi ya.