Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın millettt.bu yagmurlu soguk kıs gununden hepinize sewgiler :KK1:

tam ben de o cümleyi kurdum içimden ki gördüm ki sizde yazmışsınız.. tavuğun da mı varmış light ı... migros mu yine?

light tawuk mu o ne ki yaww :KK53: :KK53:

Merhaba..
Diyet hakkında her yerde yazılan o kadar çok yazıdan sonra elbette böyle düşünmekte haklısınız.
Bu diyeti uzman doktorlar bile uyguluyor..Şu anda özel diş hekimliği yapıyorum ama bundan önce büyük bir devlet hastanesindeydim ve dahiliye, kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanları da bu diyeti yapıyorlardı.
Kendilerine zararlı değil mi diye sorduğumda bana söyledilerini sizinle paylaşayım:
Böbreklere zararı olduğu söyleniyor, bunu ortadan kaldırmak için günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor.Dikkat edildiği müddetçe sorun yok.
Kalın barsaklar sıkıntı olabileceği söyleniyor. Her gün belirli miktarda kepek tüketimi, bitki çayı tüketimi, kefir tüketimi vs var,gerçekten dikkat ederek yapan birisi dönem dönem kabızlık yaşasa bile ciddi bir sağlık problemi olmaz.
Ayrıca bu diyet diğer diyetler gibi spor yap iyi olur demiyor direk günde 2 seans spor şartı koymuş,özel hareketler bile belirlemiş.
Zaten kilo- obezite en büyük sağlık problemi değil mi?

Bir de bir insan psikolojisi gerçeği var; insan kendisine neyin yararlı olacağına inanırsa ya da neyin zarar vereceğine inanırsa haklı çıkıyor.
Ayrıca diyet kişiye özel olmalı dediniz. Bu diyet de kişiye özel ki.. Sadece besin grupları belli, kişi neyi ne kadar yiyeceğine kendisi karar veriyor..
Umarım faydalı olmuşumdur. :) Sevgiler..

agzına saglıkkkk :KK16:

kızlar günaydın,
ay daha masama oturdum tel çaldı çocuk arıyor beni yaaa,hat kesildi ayy şimdi tekrar arıyor:KK52:

eeeeee ne konustunuzzz,,ne dedi haydi anlat anlat :KK1:

herkese günaydın...
güzel ve mutlu bir gün olur inşallaaahhh :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

sanada günaydınnnn :KK16:

Aliyecan akşam çıkmak zorunda kalmıştım kusura bakma yeni gördüm sorunu.
Ailede erken diş kaybı var mı bilgin var mı? Özellikle üst ön dişlerde sallanma olunca aklıma ilk gelen genetik bir diş eti hastalığı var agresif periodontitis dediğimiz, erken yaşlarda diş eti çekilmesi ve çene kemiklerinde erime ile karakterize. Ama tabi tek seçenek bu değil.
Diş sıkma huyun var mıdır. Özellikle geceleri önemli ama gündüz sıkmak da zarar verebiliyor. Bende mesela bir şeyler doğrarken dişlerimi sıkma gibi bir huy var. Bu tarz diş sıkma, diş gıcırdatma, kalem ısırma gibi alışkanlıklar da dişlerde sallanma yapabiliyor.
Ama zayıflıkla diş sallanması arasında bir ilişki hiç duymadım :)

cevabın için teşekkür ederim. ben de sonradan farkettim çıktığını. buraları farklı konularla meşgul etmeyelim diye, faceden mesaj atarım sana birazdan :-)

merhalar...bende bugün itibariyle dukan diyetine başlamış bulunmaktayım.bu sabah ki kilom 87,5 boyum 1,75 .her kilo verme serüveni sonunda o diyet bana +2kilo olarak geri dönerek geldi suç bende dengeyi kuramadım ya hiç yemedim yada çook yedim..bu sefer kararlıyım vermem lazım öncelikle 79 u görmek ilk hedefim.bende çalışıyorum ve uzun süre bilgisayar başında oturarak ve sıkıldıkça karnım acıkıyo :KK43: :KK43: neyse şimdiden sıkmıyım sizi...
sabah kahvaltım
2 haşlama yumurta
1 kibrit peynir
şekersiz çay
öğlendede planda şunlar var
% 3 yağlı yoğurt
köfte ( kıymayı karabiber tuz ve bir diş sarımsakla yoğurdum yağlı kağıt serdiğim tepside fırınladım işyerime getirdim.)
akşam fırın balık

Günaydın kızlar,

Regl falan da bitti ama ben hala 59,9 kiloyuumm :S Aslında tartılmıcaktım da, bu akşam sporda ölçülcem de, acaba dedim benim tartıyla onların tartı arasında ne kadar fark olacak. Oy bi de orda akşam tartılcam hem de eşofmanlarla.. Dün akşam zaten 60,3 çıkmıştım evde, orda da kıyafetlerle 62 falan çıkarım ben.. Acıların çocuğuyuuummm...:KK43: Dün protein günümdü ama akşam kayınvakidemde biraz salata yedim, bi kaç kaşık da barbunya :97: Yok ben eski irademe dönemiceemmm... Ne güzel 4 gün kaçamaksız protein yaptım. Hem de regl halimle. Ama yok.. işe yaramıyor ki artık... 57'yi bile göremicem sanırım :KK43: Sporla ne kadar olursa artık.. Puuuufff!!! Puf ki ne puuuffff!!! :97:

ahahahaa deli şeyler sizi çok gülüyorum ben size yaaa :KK60:
öncelikle şunu söyleyeyim ipektoşum küsmeyin ama arayamam 6'da çünküüü nesliyle buluşucazz :KK52:
ama şimcik hızlıca anlatıcam size.
ben hastaneye gittim tahlil sonuçlarımı almaya aman sormayın orda da kolestrol bir tavan ki sormayın hem de hem iyisi hem kötüsü:KK50:
neyse bunu sonra konuşuruz.
çıktım hastaneden bir mağazaya uğramama gerekiyordu,çarşı içinden epeyce yol yürümem gerek,başladım yürümeye.yanımda da bir çocuk var farkındayım,aynı tempoda yürüyoruz biz bunla yanyana.ama çok enteresandı yaaa,hani aynı ayakları aynı anda atıp aynı ritimle ve yanyana yürüyoruz.sağdan soldan bir sürü insan geçiyor ama biz yanyanayız.uzaktan biri görse bizi birlikte zanneder öyle garip bir durum.sonra ben bir mağazaya girip bişey soracaktım,dedim buraya kadarmış çocuk alıp başını gidecek,ben de yetişmek için peşinden koşacak değilim ya.neyse girdim sordum çıktım anaaa bir baktım bu beni bekliyor:KK53:
ama ben direkt salak yapıyorum,hiç farkında değilmişim gibi yani :KK34:
bugün de mini etek falan var üstümde,bu yine yanımdan yürüyor tintin ayyy ama beni bir gülme tuttu,çaktırmamaya da çalışıyorum ama kıskıs gülüyorum:KK9: utandım mı naptımsa,dedim ya ben hiç beceremem böyle şeyleri diye:KK53:
neyse sonra esas mağazama geldik,en az 1 saat sürerdi işim.girdim neyse hakikaten 1 saat sonra falan çıktım ve tabikii ben çocuğu çoktaaaan unutmuştum.sonra alakasız bir sokağa girdim anaaa bi baktım bu yine tintin yanımdan yürüyor.ay ama nasıl gülüyorum çaktırmadan,çok komik değil mi ama yaaa :KK60:
neyse sonra ilerledim iyice kaldırıma çıkmam gerekti ve yolumuz kesişti.sonra bu laf attı artık,ben de kaldırıma çıkın diyecektim çok araç geliyor dedi.hay allah razı olsun dicektim,ben beyinsizim yaa neyse :KK33:
sonra dedi nereye işe dönücem heykele doğru gidicem taksi bekliyorum dedim.bu da benim arabam da oraya yakın isterseniz taksiyle gidelim dedi,eee olur madem dedim :)))))
sonra bindik ama bu benim işyerime değil kendi arabasına gitmemizi söyledi taksiciye,neden dedim.ben bırakayım sizi arabayla dedi:KK55:
sonra bindik ve arabasında uzattı elini adını söyledi,ben de söyledim neyse sonra kartını verdi ve kaşınmak suretiyle ben de verdim:KK33:
sonra bıraktı beni işe,azcık lafladık işlerimizden.17:30'da toplantısı vardı oraya gidiyordu.ben inerken de ararsam daha sonra bir kahve içebiliriz dimi dedi,olabilir belki dedim :nazar:
heee bu arada asıl yaptığım adiliğe inanamayacaksınız,biz daha hiç konuşmadan yolda birbirimizi tanımadan yürüyorken,biz nesliyle konuşup randevulaşmış olduğumuz halde,telim çalmış gibi yapıp randevu yeri ve saatini söylüyormuşum arkadaşıma gibi yaptım ki çocuk da gelsin ahahahaha inanamıyorum bunu yaptığıma yaaa,çok zor durumdayım bacılarım :KK60:
gerçi çocuğun toplantısı varmış ya istese de gelemezmiş,belki de gelemeyeceği için o da yolda konuşup tanışmak durumunda kaldı:KK34:
şimdilik izmirden bu kadar :KK24:
Canıımmmm:KK16: Çok heyecanlı yaaa.. İnşallah her gördüğü fıstığa :KK66: böyle davranan biri değildir de senin de içine siner de artık muradına erme yolunda gidersin :123::emir_bebek: Bir sen bir o bir de bebiş :KK69::KK70: Çok zor durumdaymış :KK9::KK9: Yesinler seni yaaa :KK70: Yalnız çocuk da ne beklemiş yaa :KK9: Beklesin beklesiinn... Daha da hep yollarında beklesin inşallah :127:

hahahahahah :))))))

Delyyyyyy öldürdün beniii
ofiste kahkahayı bastımmm tutamadımmmmmmm .....:))) :KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:

hem de kimseden çıt çıkmıyokennn :)))) toparlayamadım da :))) hahahahaha...hala kopuyorum :))) :KK60::KK60:

:KK9::KK9: Heyecan yaptım :KK1::KK1::KK1:

ben nuray 27 yaşında 27 aylık evli 17 aylık ikizleri olan 5 yıllık fen ve teknoloji öğretmeniyim. antalya alanyada ikamet ediyorum

belli bir süredir ara ara formu takip ediyorum hamilelik süresince ve doğum sonrasında toplam 16 kilo aldım ciddi manada canım sıkılıyor geçen sene diyetisyenle 4 ayda 8 kilo vermiştim tabi sporda dahil ramazandan bu yana iştahım çok açıldı 5 kilosunu geri aldım.

tekrar 80 kilo oldum boyum 1.70 dukanda ideal kilom 64 çıktı ama benim hedefim 60 kilo.
............
...............
Merhabaa :KK3: Allah bağışlasın yavrucuklarınıı.. 1 de değil 2 hem deee anaaammm :KK16::emir_bebek::emir_bebek: :KK1:

Ama yaptığın olmamış :KK20: Arkadaşlar da demişler zaten. Önce kitaapp, sonra da atağa baştan başlamacaa.. Ama unutma her başladığında vücudun direnç kazanıyor. Her zaman böyle yapılmaz. Yeni başlamış daha, ne güzel bi hevesle iradeli olmalısın olmalısın. Sen bana bakma.. diyosan ki sen kendi iradene bak :KK1: Ben buralarda yıllancam nerdeyse, az kaldı :KK66: :) Hem 10 gün atak nerden çıktı. Dukan sitesinde 10 gün mü verdi sana atak için? İdeal kilonu yazdığına göre testi yapmışsın heralde ama.. 10 gün çok gibi geldi bana da, ondan sordum.

höfff hala içmem gereken 1 lt su var aman ya hiç de sevmiyorum şu su olayını ben nolcak böyle :KK43:
aaaa bu arada tavuklu tavuk sulu çorba yaptım tavuğu kuru kuru yemekten sıkılanlara tavsiyemdir, hele ki bu mevsimde iyi geldi vallahi. haşladığınız tavuğun suyunu atmayın bir iki ek hamleyle yapıverin çorbayı enfes oluyo vallahi çorba yemeyi özlemişim:KK76::KK76:
..............

ay teşekkür ederim ne tatlısınız:KK16::KK42::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

...............
Ben de suyu sevmiyoommm :KK19: İş yerinde dolduruyorum şişemi :S Mecbur :KK31:

Sen tatlısıınnn =)

Merhaba arkadaşlar,

Dukan'ın 3. gününü sağ salim bitirdim. Bugün kabus gibi bir gündü. Öğle yemeğim için light ton balığı ve ayranımı akşamdan yapıp hazırlamıştım ama okula gittiğimde buzdolabında unuttuğumu anladım,yıkıldım. Köy gibi bir yerde öğretmenlik yaptığım ve bugün nöbetçi olduğum için okuldan ayrılamadığımdan öğle menüm kabus gibi ama akşam hakkını verdim :)

Mutlu olma sebebim şu ki dukan a pazar başladım. ctsi gecesi 89,600 idim. pazar sabahı dukan a başlarken 89,00 geldim ve ve ve bugün 87,100 geldim. bu süperrrrrrr değil mi?

Ama hiç kaçamak yapmadım. Dün arkadaşımın doğum günüydü.Orada hiçbir şey yemedim sadece maden suyu içtim :) ve kızlar irademe hayran oldu. Umarım hep böyle devam eder. İnşallah.

Şimdi menümü paylaşıyorum:
sabah: 1 bardak süt + 1,5 kaşık yulaf kepeği

öğle: 1 bardak ayran + 1 maden suyu (yemeğimi evde unuttum çünkü ve okulda da sadece sucuklu kaşarlı tost ve bisküvi satılıyor.)

akşam: light yağı süzüm süzüm süzülmüş ton balığı + 1 bardak ayran + 4 köfte (dün kendi yaptığım köfteden) + 3-4 kaşık yoğurt

gün içinde ancak 1 litre su içmişimdir. daha da içerim yatıncaya kadar.

bugün sporumu okulda yaptım sayıyorum. sabah 8 den akşam 5 e kadar okuldaydım ve bahçe nöbetçisiydim fazlasıyla yürüdüm merdiven inip çıktım şimdi spora halim yok.

umarım bu günümü beğenirsiniz.
Meraba. Mecburen az yemişsin ama, maşallah :nazar: çok iyi dayanmışsın.. böyle patır patır gitsin inşallah kilolar :KK9::KK9::21:

Merhaba..
Diyet hakkında her yerde yazılan o kadar çok yazıdan sonra elbette böyle düşünmekte haklısınız.
Bu diyeti uzman doktorlar bile uyguluyor..Şu anda özel diş hekimliği yapıyorum ama bundan önce büyük bir devlet hastanesindeydim ve dahiliye, kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanları da bu diyeti yapıyorlardı.
Kendilerine zararlı değil mi diye sorduğumda bana söyledilerini sizinle paylaşayım:
Böbreklere zararı olduğu söyleniyor, bunu ortadan kaldırmak için günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor.Dikkat edildiği müddetçe sorun yok.
Kalın barsaklar sıkıntı olabileceği söyleniyor. Her gün belirli miktarda kepek tüketimi, bitki çayı tüketimi, kefir tüketimi vs var,gerçekten dikkat ederek yapan birisi dönem dönem kabızlık yaşasa bile ciddi bir sağlık problemi olmaz.
Ayrıca bu diyet diğer diyetler gibi spor yap iyi olur demiyor direk günde 2 seans spor şartı koymuş,özel hareketler bile belirlemiş.
Zaten kilo- obezite en büyük sağlık problemi değil mi?

Bir de bir insan psikolojisi gerçeği var; insan kendisine neyin yararlı olacağına inanırsa ya da neyin zarar vereceğine inanırsa haklı çıkıyor.
Ayrıca diyet kişiye özel olmalı dediniz. Bu diyet de kişiye özel ki.. Sadece besin grupları belli, kişi neyi ne kadar yiyeceğine kendisi karar veriyor..
Umarım faydalı olmuşumdur. :) Sevgiler..
Çok güzel yazmışsııınnn :126::KK54::KK54:

Bu arada bağısaklar için kefir denemedim ben hiç. Deniyim bari:44:

Dün sinameki çayı içtim.. Gece baya fenaydı :S Şimdi de midem ağrıyo yaa.. sanırım içtiğimin etkisi hala :S

Mesaj yazdığımız yerin alt kısmında menü gibi bir kısmı çıkıyor, fazlası diye seçeneğe tıklayınca ötekiler de çıkıyor. Ama çok şekilli, oyuncaklı, denizde köpek balığı kovalayan türler var onlar nasıl yapılıyor ben de bilmiyorum. :KK1:
Hahaha :KK70: 'denizde köpek balığı kovalayan türler' :KK1::KK54:

benim cevap yazım sayfası böyle.. burada fazlası seçeneğini göremedim?

Eki Görüntüle 546967

Şimdiikkk.. Kullanıcı Kontrol Paneli---> (soldaki menülerden Ayarlarım'ın altında) Hesabım, Seçenekleri Düzenle---> (orda da Çeşitli Seçenekler'in altında) Mesaj Editörü---> Standart Editör tıklı olacak :KK34: veee Değişiklikleri Kaydeeett :KK53:

İyi akşamlar kızlar,

Bugün forum a hiç giremedim sanırım işyerindeki bilgiişlem yasakladı:)) artık telefondan ne kadar katılabilirsem:)

Geçmişe de bakamadım hiç, umarım herkes iyidir.

Aliyem, bana da doktorum önerdi bu diyeti, ben tiroid hastasıyım biliyorsun, kilo veremiyordum diyetisyenlerle, bunalımdaydım da bu yüzden, doktor dukan ı önerdi, 2-3 ayda bir de tahlillerimi yaptı, en son geçen haftaydı, asayiş berkemal:))

Tubacım, mesajın süperdi:)

Ya ama bu iş nasıl olcaaakkk :KK43: Senin gülücüklerin olmadan forum :KK43:(

evet geçmişi okudum geldim artıkın herkeşlere günaydın hanımlarrr...

sabah daha sadece su içtim bişey yiyemedim ama akşam yasaksız yemekler olsa da fazla kaçırmışım :S
bu arada şu kabak kızartması olmadı yaa. kabağı falza mı kalın tuttum nedir iğrenç bir koku ve tat çıktı ortaya ki normalde kabağı severim :KK43:

Canlarım tekrardan günaydın,hemencicik size uzuunnn bir özet geçiyorum:KK9:
benim kartvizitimde cep telim yazmıyor,bu sazan da dğün kart alışverişi yapınca o zaman ararım bir kahve içeriz demişti yaa kartımda cebim var sandı heralde:KK53:
neyse otelden aradı bağladılar teli bana,çocuk tanıttı kendini,şu firmadan şu kişiyim diye,ben de masusçuktan tanımamış gibi yaptım,ay çok .....yım vallahi:KK9:
çıkaramadınız galiba dün tabışmıştık dedi,aaaaa evet kusura bakmayın benzer bir firmaya teklif hazırlıyordum da onlar arıyor sandım bir an dedim.bu da ben de ne çabuk unuttunuz dedim dedi:KK35:
neyse sonra anlattı işte bodruma gidiyorum yoldayım,aslında size uzuuun ve güzel bir mesaj hazırlamıştım tam yollayacaktım bir baktım cebiniz yokmuş ben de araryayım dedim dedi.ben de hah işte tam da böyle durumlardan korunmak için cebim yok kartımda dedim.mail atsaydınız dedim :KK1: bu da aldım ben mesajı tamam dedi.neyse işte bunun üstüne arayayım demiş.sonra senli benli konuşmaya başladı ama ben yine de siz diye hitap ettim,mesafemi koruyayım dedim:26:
dün toplantı için gittik ama biraz gecikti,sonra yemeğe gittik 12'de kalkabildim falan dedi.ben de arkadaşımla buluştum kahve içtik dedim,bu da dedi zaten toplantım olmasaydı o kahveyi size ben ısmarlayacaktım dedi:nazar:
ben de dedim kusura bakmayın ama arkadaşım istanbuldan gelmişti ve çok kısıtlı vaktimiz vardı,ben her halukarda onunla olacaktım dedim:KK9: uyuza bak yaaa,sanki ben onun davetini hemen kabul edecekmişim gibi hıhh:21:
neyse yarın akşam dönecekmiş.her hafta ç.ba akşamı bodruma gidip 1 gece bodrum çalışıyormuş,diğer günler izmirdeymiş.
kesin h.sonu falan bi kahve içelim der ama ben kabul eder miyim bilinmez tabii :KK53:

diğer taraftan da en sonunda neslim ve cute ile buluştuk dün akşam ve elbette dünya tatlısı levinnnnn:KK16:
süpper geçti,ilk buluştuğum dukaniçelerim benim:21:
bu arada vallahi kızların hiç de kilo vermeye falan ihtiyacı yok,herkes fıstık gibi boy pos endam hey maşallahhhh:nazar:
ayrıcaaaaaa aliyem ve neslime tekrar çok çoook teşekkürlerimi sunuyorum,ellerinize sağlık çiğ çiğ bile götürdüm:KK56:
bu akşam da pişiricem inşallahhh :KK9:
siz bizle paylaştıkça Allah da sizin kilolarınızı alsın emi aminnnnn :KK16:
oyyy levin kuzusu var yaaa Allahım bir çocuk ağlarken bile bu kadar güzel olabilir mi yaaa,Allah nazarlardan saklasın:nazar::emir_bebek:
bence her kadın hemen çocuk sahibi olmalı,Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:emir_bebek:
hepiciğinizi öpüyorum :KK54:

Merhaba arkadaşlar,

Dukan'ın 3. gününü sağ salim bitirdim. Bugün kabus gibi bir gündü. Öğle yemeğim için light ton balığı ve ayranımı akşamdan yapıp hazırlamıştım ama okula gittiğimde buzdolabında unuttuğumu anladım,yıkıldım. Köy gibi bir yerde öğretmenlik yaptığım ve bugün nöbetçi olduğum için okuldan ayrılamadığımdan öğle menüm kabus gibi ama akşam hakkını verdim :)

Mutlu olma sebebim şu ki dukan a pazar başladım. ctsi gecesi 89,600 idim. pazar sabahı dukan a başlarken 89,00 geldim ve ve ve bugün 87,100 geldim. bu süperrrrrrr değil mi?

Ama hiç kaçamak yapmadım. Dün arkadaşımın doğum günüydü.Orada hiçbir şey yemedim sadece maden suyu içtim :) ve kızlar irademe hayran oldu. Umarım hep böyle devam eder. İnşallah.

Şimdi menümü paylaşıyorum:
sabah: 1 bardak süt + 1,5 kaşık yulaf kepeği

öğle: 1 bardak ayran + 1 maden suyu (yemeğimi evde unuttum çünkü ve okulda da sadece sucuklu kaşarlı tost ve bisküvi satılıyor.)

akşam: light yağı süzüm süzüm süzülmüş ton balığı + 1 bardak ayran + 4 köfte (dün kendi yaptığım köfteden) + 3-4 kaşık yoğurt

gün içinde ancak 1 litre su içmişimdir. daha da içerim yatıncaya kadar.

bugün sporumu okulda yaptım sayıyorum. sabah 8 den akşam 5 e kadar okuldaydım ve bahçe nöbetçisiydim fazlasıyla yürüdüm merdiven inip çıktım şimdi spora halim yok.

umarım bu günümü beğenirsiniz.

canım çok tebrik ederim,çok güzel başlangıç yapmışsın :KK9:

Tubacım bendende sana bır soru.. benım 21 aylık kuzumun ust dıslerınde dıp kısımlarında sıyah lekeler var.. daha yenı cıkan dıslerde bunlar ne olakı..
Ben hernekadar karsı cıksam ve yedırmeyın dıye sıkı sıkı tembıhlesemde sevmek ıcın alıp gıden cıkolata yedırerek getırıyor kuzumu.. curume baslangıcımı yoksa .. ben gunluk sutlerden ıcırıyorum yatarken ve sabah uyku arasında ama hiiiççç şeker falan katmıyorum… oyle pekmez falanda katmıyorum.. cıkolatadan falanmı acaba..
bı hevesle fırcalattırıyor dıslerını ama cıkmıyorlarda..:KK50:

Herkese günaydın

Off bu kabızlık problemi beni öldürecek... Zar zor da olsa bir düzenim var ama bazı günler resmen kriz oluyor, 2 saate yakın mahsur kalıyorum wcde. Hala da tam rahat değilim, üstelik dün sebze günümdü ıspanağından maruluna yeşillik de yedim. Suyum 3 ltye dayandı, geçti bile. Salatamda bol sirke de vardı. :KK43:
Bu hafta spora düzenli gidemedim, eskisi gibi maydonoz serpiştirmiyorum protein günlerime ve yeşil çayı azalttım (kahve normal çaya ağırlık verdim) - bunlar olası sebepler... Birinden biri olmayınca herşey kötü gidiyor demek ki...

En yakın A101i tespit edip o çaydan depolamalıyım. Bir de bugün unutmazsam kefirle o ACE selenyumdan alayım. Akşamları özellikle erkenden halsizlik oluyor gözümü açamıyorum, yapacak işler dururken gidip uyuyorum hemencecik.

Okurken alıntı yapmayı unutmuşum, Kefir mayasını ben İstanbul'da zencefil aktarda görmüştüm bir zaman önce, her aktarda satılıyordur herhalde. Ufak bir kavanoz suyun içinde ufak topçuk göstermişti, 5e dediydi ama baya geçti üstünden. Bu işi düzenli yapan bir tanıdıktan alınırsa daha verimli olur herhalde.

Kefir mayalayanlar lütfen sırlarını paylaşsın şu beceriksiz çekirgeyle! :KK3:

kabızlık olduğunda birşeyler yapmak da çok doğru değil. uzun vadede sorun yaratır. ama belli alışkanlıklar edinip onlarla devam etmelisin. kendi deneyimlerimle bulduğum bazı şeyleri yazayım hemen.
kabızlığa karşı
-kepeğini kesinlikle ihmal etme. kepekle yapılmış şeyleri yerken yanında bol su iç. bir lokma kepekli ekmek 1 yudum su şeklinde.
-yiyebiliyorsan bol bol acı ye. özellikle pul biber.
-denemelerim sonunda şunu gördüm ki bazı şeyler yoğurtla birlikte yendiğinde, bağarsakları çalıştırıyor. mesela acı, mesela kepek, mesela kabak...
-sebze günlerinde bazı sebzeleri minik minik doğrayıp, biraz tavukla birlikte haşlayıp çorba yap. hele de acı olursa bu çorba oldukça faydalı.
-light meyveli yoğurt sınırlı izinliler arasında. ben bunu hiç tüketmedim. onun yerine yoğurdun içine marketlerde satılan diabetik reçellerden katıp yedim. (içerik olarak aynı zaten. meyve tatlandırıcı yoğurt) bu karışımın da bağarsakları çalıştırıcı etkisi var.
-kabak bğarsaklara en iyi gelen sebzelerden. ben her sebze gününde yemeye çalışıyorum.

şimdilik aklıma gelen bunlar. bunları alışkanlık haline getirince kabızlık probemi minimuma iniyor zaten. yoksa kabız olduktan sonra, form çay içersin, mest çay içersin, tilaks içersin çıkarsın ama 2 gün sonra yine aynısın. çözüm değil yani. öyle şeyleri sürekli kullandığında da bağarsakların tembelleşir.

Günaydın kızlar,

Regl falan da bitti ama ben hala 59,9 kiloyuumm :S Aslında tartılmıcaktım da, bu akşam sporda ölçülcem de, acaba dedim benim tartıyla onların tartı arasında ne kadar fark olacak. Oy bi de orda akşam tartılcam hem de eşofmanlarla.. Dün akşam zaten 60,3 çıkmıştım evde, orda da kıyafetlerle 62 falan çıkarım ben.. Acıların çocuğuyuuummm...:KK43: Dün protein günümdü ama akşam kayınvakidemde biraz salata yedim, bi kaç kaşık da barbunya :97: Yok ben eski irademe dönemiceemmm... Ne güzel 4 gün kaçamaksız protein yaptım. Hem de regl halimle. Ama yok.. işe yaramıyor ki artık... 57'yi bile göremicem sanırım :KK43: Sporla ne kadar olursa artık.. Puuuufff!!! Puf ki ne puuuffff!!! :97:

delycim sen güçlendirmeye geçmedin mi? geçmediysen neden geçmedin? veremzsin artık senin vücutta yağ kalmamış k,. spora da başlıyorsun artık güçlendir yoksa alacaksın

Günaydın kızlar,

ya delycan beni yanlıs anlama ama bence artk sen werdıklerının guclendırmesını yap bitir bian önce.dmkki senınde yag oranın bu kdr,wermio daha fazla wücut.walla senın için ben samimiyetle söylüorum üzülüyorum..bu kdr emege,,amma inatcıymıs bünyen..werdiğin kdr ilede cok guseldın gördük ama yinede karar senin tabi. :KK16:
benim kartvizitimde cep telim yazmıyor,bu sazan da dğün kart alışverişi yapınca o zaman ararım bir kahve içeriz demişti yaa kartımda cebim var sandı heralde:KK53:
neyse otelden aradı bağladılar teli bana,çocuk tanıttı kendini,şu firmadan şu kişiyim diye,ben de masusçuktan tanımamış gibi yaptım,ay çok .....yım vallahi:KK9:
çıkaramadınız galiba dün tabışmıştık dedi,aaaaa evet kusura bakmayın benzer bir firmaya teklif hazırlıyordum da onlar arıyor sandım bir an dedim.bu da ben de ne çabuk unuttunuz

oyyy oyyy oyyy medesammm,,hakikaten sen neymişssin bee abiii,,numaralara bak :KK1: :KK1: brawo ama kuzum...haydi bakalım ararsa git bi kahwe iç kızım,nie reddedeceksin..dört gözle güzel haberlerini beklemekteyizzzzz sekerımm :KK16:

çıkaramadınız galiba dün tabışmıştık dedi,aaaaa evet kusura bakmayın benzer bir firmaya teklif hazırlıyordum da onlar arıyor sandım bir an dedim.bu da ben de ne çabuk unuttunuz dedim dedi:KK35:
neyse sonra anlattı işte bodruma gidiyorum yoldayım,aslında size uzuuun ve güzel bir mesaj hazırlamıştım tam yollayacaktım bir baktım cebiniz yokmuş ben de araryayım dedim dedi.ben de hah işte tam da böyle durumlardan korunmak için cebim yok kartımda dedim.mail atsaydınız dedim :KK1: bu da aldım ben mesajı tamam dedi.neyse işte bunun üstüne arayayım demiş.sonra senli benli konuşmaya başladı ama ben yine de siz diye hitap ettim,mesafemi koruyayım dedim:26:
dün toplantı için gittik ama biraz gecikti,sonra yemeğe gittik 12'de kalkabildim falan dedi.ben de arkadaşımla buluştum kahve içtik dedim,bu da dedi zaten toplantım olmasaydı o kahveyi size ben ısmarlayacaktım dedi:nazar:
ben de dedim kusura bakmayın ama arkadaşım istanbuldan gelmişti ve çok kısıtlı vaktimiz vardı,ben her halukarda onunla olacaktım dedim:KK9: uyuza bak yaaa,sanki ben onun davetini hemen kabul edecekmişim gibi hıhh:21:
neyse yarın akşam dönecekmiş.her hafta ç.ba akşamı bodruma gidip 1 gece bodrum çalışıyormuş,diğer günler izmirdeymiş.
kesin h.sonu falan bi kahve içelim der ama ben kabul eder miyim bilinmez tabii :KK53:

diğer taraftan da en sonunda neslim ve cute ile buluştuk dün akşam ve elbette dünya tatlısı levinnnnn:KK16:
süpper geçti,ilk buluştuğum dukaniçelerim benim:21:
bu arada vallahi kızların hiç de kilo vermeye falan ihtiyacı yok,herkes fıstık gibi boy pos endam hey maşallahhhh:nazar:
ayrıcaaaaaa aliyem ve neslime tekrar çok çoook teşekkürlerimi sunuyorum,ellerinize sağlık çiğ çiğ bile götürdüm:KK56:
bu akşam da pişiricem inşallahhh :KK9:
siz bizle paylaştıkça Allah da sizin kilolarınızı alsın emi aminnnnn :KK16:
oyyy levin kuzusu var yaaa Allahım bir çocuk ağlarken bile bu kadar güzel olabilir mi yaaa,Allah nazarlardan saklasın:nazar::emir_bebek:
bence her kadın hemen çocuk sahibi olmalı,Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:emir_bebek:
hepiciğinizi öpüyorum :KK54:

canım çok tebrik ederim,çok güzel başlangıç yapmışsın :KK9:

Çok şeker yaa. Özgüveni yüksek, kararlı insanlara bayılıyorun ben. Zaten kuzum bizim gibi modelleri bu saatten sonra pasif insanlar ellerinde tutamazlar. Ne iş yapıyorumuşş bana sen eni yisi bir mail attt. Meraklardayımm :)

Tubacım bendende sana bır soru.. benım 21 aylık kuzumun ust dıslerınde dıp kısımlarında sıyah lekeler var.. daha yenı cıkan dıslerde bunlar ne olakı..
Ben hernekadar karsı cıksam ve yedırmeyın dıye sıkı sıkı tembıhlesemde sevmek ıcın alıp gıden cıkolata yedırerek getırıyor kuzumu.. curume baslangıcımı yoksa .. ben gunluk sutlerden ıcırıyorum yatarken ve sabah uyku arasında ama hiiiççç şeker falan katmıyorum… oyle pekmez falanda katmıyorum.. cıkolatadan falanmı acaba..
bı hevesle fırcalattırıyor dıslerını ama cıkmıyorlarda..:KK50:

Çürük başlangıcı değil Asyacım. Süt dişlerinde çok sık görülen diş taşı benzeri benzeri bir lekelenme.
Dişlerin sürmede önce içinde beklediği bir kılıf var. Dişler sürdükten sonra diş yüzeyinde ufak tefek ondan artıklar kalmış olabiliyor. Yediği bir yumurta bile onların renklenmesine sebep olabiliyor. Diş fırçalama ile çıkmıyor. Temizlenmesi çok çok şart değil. Ama rahatsız oluyorsanız o kadar ufak bir şekerle uğraşmayı göze alacak bir diş hekimine temizletebilirsiniz. Yalnız ilk gittiğinizde hiç bir şey yapılmaz. Sadece ortama koltuğa ve hekime alışma.Belki biraz aletlerin tanıtımı. İkinci randevu biraz bebişe bağlı, ilk randevuda geçilemedi ise sadece aletler tanıtılıp yine hoş beş muhabbetle de geçebilir, temizlik yapılabilir de.
Çikolata yemesi çok problem değil çocuk illa ki yiyececek ben bu yaşımda zor duruyorum ona nasıl denir ki yeme diye :KK43: Ama yedikten sonra mutlaka su içir, ağzını çalkalat. Dişlerin üzerinde çikolata kalmasın.
Uyurken sütle uyuması sıkıntı. İçinde şeker pekmez vs olmasa bile diş yüzeyini kaplayan bir tabaka oluşuyor sonuçta ve o da erken çürüklere sebep olur.Uyku arasında parmaklarını ağzına sokmana izin verirse ıslak bir tülbentle diş yüzeylerini temizlersen süper olur. Uyumadan yap diyeceğim ama tam dalarken yapınca uyanır falan bişey diyemiyorum..

Bir de bu sözüm sadece sane değil herkesin aklında bulunsun. Artık yeni nesilde pek yapan kalmadı sanırım ama yemeği kendi ağzınızda çiğneyip de öyle vermeyin bebeğe. Bebek anneden gelen her şeyi bana lazım olarak algılıyor ve savaşmıyor. Böyle olunca da annenin ağzında bütün bakteri virus vs ne varsa direk bebekte.. Bu da hem çürüklere hem hastalıklara sebep olabiliyor. Emziklerini de yere düşünce temizlensin diye ağzınıza alıp verdiğinizde yine biraz mikrop da siz katarak veriyorsunuz ağızlarına.

ben de bugün doktora gittim. jinekoloğa. 4 aydır regl olmadım. ilk başta diyetin yan etkisidir geçer falan dedim ama geçmedi. yaş itibariyle menapoz da olabilir ama başka bir belirti yok. hiçbir şikayetim de yok. doktora dedim diyet yapıyorum çok kilo verdim diye. ondan olabilir ama hormonlarınız bi bakalım dedi. ilaç verdi. onu alınca regl olcakmışım. sonra tahliller yapılacakmış. dahiliyeye de gidecektim ama doktor bugün yerinde değilmiş. haftaya tekrar gideceğim. diyetten bahsedip tahlillerimi yaptıracağım. bir şikayetim yok ama baktırmam iyi olur.
Geçmiş olsun.. İnşallah bir sorun çıkmaz. Baktır tabii...

Bir kat ıspanak, bir kat beyaz peynir, üstüne tekrar ıspanak kaplayıp biraz pişirdim 180 derece ısıtılmış fırında. Sonra da üstüne 1 yumurta+2 kaşık yoğurttan kabuk yaptım, kızarana kadar pişirdim. O kadar. :KK56: Her türlü sebzeyle yapılabilir, tavuk et konabilir... Yoğurt-yumurta kabuğu herşeye çok yakışıyor. :KK56:
Ay bu süper bişeye benziyo :KK52: Yapıcam yapıcaaaammm :KK52: Teşekkürleerr:KK54:

Selam arkadaşlar ;
ben geçen yıl 27 eylül de dukan amcanın diyetine başlamış, 3,5 ayda 23 kilo vererek 93'ten 70'e inmiş, Nisana kadar dişimi sıkmış sonra da salmış ve şu anda yeniden 90 kilo olaraktan bu pazar itibarıyla yeniden dukana başlamış bir insan evladı olarak şunu söyleyebilirim dukan diyeti kesinlikle işe yarıyor ama koruma devresini yapmazsanız kesinlikle geri alıyorsunuz kiloları :) bana şans dileyin arkadaşlar pes etmeyeyim :)
Ayyyy :S Hepsini mi aldıınn..? Emeklerine yazık olmuş yaaa :/ İnşallah bu seferki de işe yarar. Kolay gelsin. Bir daha da bırakmazsın inşallah.

canlar guclendırmedeyım ayagına hergun cıkolata mıkolata yıyorum bı yardım help melp allah askına ya:KK43:
Ben sana bir şey diyemem :S Zira aynı sebeplerden dolayı şu anda çektiklerim. Kelin ilacı olsaa.. :85:

Allaaaaaaaaaaaahımmm ne tatlı hıkaye bu yaaaaeeee:KK70: göt kadar yerde kımse pesımıze dusmuyo dusse de höttt demek zorunda kalırız saten:d:KK37:
Ahahahha :KK70: :KK60::KK60:

2 arkadaşım geçen hafta uyguladı ikiside kusmaktan hasta oldu sonra bıraktılar ben gözlemlerime dayalı olarak sağlıksız buluyorum kitabını da gördüm Bu hatalı popüler olarak nitelendirilen diyetlere bakıldığında verilen öneriler US Department of Agriculture (USDA), Department of Health and Human Services, National Institutes of Health, American Dietetic Association, American Heart Association, American Diabetes Association ve American Cancer Society tarafından bildirilen tavsiyelerle zıtlık göstermekte ve zararları konusunda ortak görüş bildirilmektedir.

Yaz öncesi dukan faciası yaşanıyor - Sabah - 07 Kasım 2012 - 19 Nisan 2012 kaynaktta gösteriyorum doktorların uygulaması doğru olduğu anlamına gelmiyor.Hele ki bir kardiyoljı uzmanı nasıl uygular aklım almıyor.
Demek ki bir bildikleri var di mi ama.. Araştırırsanız, belki sizin de aklınız alır. Gazetede her yazılana inansaydık...

Günaydın kızlar :119:
Hepimiz için güzel bir gün olsun, bu sabah yarı açık gözlerle tartıda 74 küsürler gördüm ama inşallah aynı güzellik yarında kendini gösterir :KK1:
Regli olucam ama başlayamadı anca bitmeyen karın ağrılarıyla kabus yaşıyorum, sırf bu ağrılar ve stres yüzünden takvimde günlere bakmıyorum :KK51:

Şimdi akşam yazılanları okumaktaaa sıraaaaaaaaaaaa :emir_bebek:
Geçmiş olsun.. Tartında eksiler daim olsun :KK34::KK1:

kızlar günaydın,
ay daha masama oturdum tel çaldı çocuk arıyor beni yaaa,hat kesildi ayy şimdi tekrar arıyor:KK52:
Canıımm :)) Okudum konuşmalarınızı. Her şey gönlüne göre olsun inşallahh :KK16::KK54: Bak işte.. Gün doğmadan neler doğar diye boşuna dememişler.. Dün o yola çıktığında kimbilir neler düşünüyordun, bugün nelerden bahsediyoruz :KK16:

medoium hayırlısı olsun diyelim ama heyecana kapılıp tedbirsiz davranma. malum tehlikeli şeyler bunlar.

Günaydın kızlar,

Canıımmmm:KK16: Çok heyecanlı yaaa.. İnşallah her gördüğü fıstığa :KK66: böyle davranan biri değildir de senin de içine siner de artık muradına erme yolunda gidersin :123::emir_bebek: Bir sen bir o bir de bebiş :KK69::KK70: Çok zor durumdaymış :KK9::KK9: Yesinler seni yaaa :KK70: Yalnız çocuk da ne beklemiş yaa :KK9: Beklesin beklesiinn... Daha da hep yollarında beklesin inşallah :127:

:KK9::KK9: Heyecan yaptım :KK1::KK1::KK1:

Merhabaa :KK3: Allah bağışlasın yavrucuklarınıı.. 1 de değil 2 hem deee anaaammm :KK16::emir_bebek::emir_bebek: :KK1:

Ama yaptığın olmamış :KK20: Arkadaşlar da demişler zaten. Önce kitaapp, sonra da atağa baştan başlamacaa.. Ama unutma her başladığında vücudun direnç kazanıyor. Her zaman böyle yapılmaz. Yeni başlamış daha, ne güzel bi hevesle iradeli olmalısın olmalısın. Sen bana bakma.. diyosan ki sen kendi iradene bak :KK1: Ben buralarda yıllancam nerdeyse, az kaldı :KK66: :) Hem 10 gün atak nerden çıktı. Dukan sitesinde 10 gün mü verdi sana atak için? İdeal kilonu yazdığına göre testi yapmışsın heralde ama.. 10 gün çok gibi geldi bana da, ondan sordum.

Ben de suyu sevmiyoommm :KK19: İş yerinde dolduruyorum şişemi :S Mecbur :KK31:

Sen tatlısıınnn =)

Meraba. Mecburen az yemişsin ama, maşallah :nazar: çok iyi dayanmışsın.. böyle patır patır gitsin inşallah kilolar :KK9::KK9::21:

Çok güzel yazmışsııınnn :126::KK54::KK54:

Bu arada bağısaklar için kefir denemedim ben hiç. Deniyim bari:44:

Dün sinameki çayı içtim.. Gece baya fenaydı :S Şimdi de midem ağrıyo yaa.. sanırım içtiğimin etkisi hala :S

Hahaha :KK70: 'denizde köpek balığı kovalayan türler' :KK1::KK54:

Şimdiikkk.. Kullanıcı Kontrol Paneli---> (soldaki menülerden Ayarlarım'ın altında) Hesabım, Seçenekleri Düzenle---> (orda da Çeşitli Seçenekler'in altında) Mesaj Editörü---> Standart Editör tıklı olacak :KK34: veee Değişiklikleri Kaydeeett :KK53:

Ya ama bu iş nasıl olcaaakkk :KK43: Senin gülücüklerin olmadan forum :KK43:(

ya delycan beni yanlıs anlama ama bence artk sen werdıklerının guclendırmesını yap bitir bian önce.dmkki senınde yag oranın bu kdr,wermio daha fazla wücut.walla senın için ben samimiyetle söylüorum üzülüyorum..bu kdr emege,,amma inatcıymıs bünyen..werdiğin kdr ilede cok guseldın gördük ama yinede karar senin tabi. :KK16:

oyyy oyyy oyyy medesammm,,hakikaten sen neymişssin bee abiii,,numaralara bak :KK1: :KK1: brawo ama kuzum...haydi bakalım ararsa git bi kahwe iç kızım,nie reddedeceksin..dört gözle güzel haberlerini beklemekteyizzzzz sekerımm :KK16:

Çok şeker yaa. Özgüveni yüksek, kararlı insanlara bayılıyorun ben. Zaten kuzum bizim gibi modelleri bu saatten sonra pasif insanlar ellerinde tutamazlar. Ne iş yapıyorumuşş bana sen eni yisi bir mail attt. Meraklardayımm :)

canlarım hepiciğiniz sağolun var olun 2 gündür yazdıklarınız için,herşeyimizi paylaşmak çok keyifli:KK16:
ancak gelin görün ki benim pek yanılmayan önsezim bu iş olmaz diyor :KK50:
yani dün heyecanlandım ok de sonra mantıklı düşününce çok mantıksız geldi bu iş :KK19:
düşünsenize yani şey budalası gibi takip edip de bir punduna getirip kız tavlamaya çalışan erkek modeli,bir de yol da tanışıyorsun falan.yani bu ormalde hiç bana uygun bir durum değil:KK50:
ne bileyim iş vesilesiyle tanışsaydık falan çok çok farklı düşünebilirdim ama şu an direkt önyargılı düşünüyorum.
bir de şöyle bir detay var dün üstümde de oldukça kısa bir etek vardı.altımda parlak tayt çorap vardı ama yine de etek kısaydı:KK23:
yani çocuk da benim temiz kalbimin değil de eteğimin peşinden koşmuştur elbetteki:KK14:
üff neyse yine de dönsün bakalım bir kahve içerim yine de :nazar:
zaten orda sohbet muhabet ben onu 5 dakikada ölçer tartarım ama nedense içinde iyi bir his yok bu durumla ilgili.
yine de hayırlısı tabi neyin nerden geleceği belli olmaz.ama lütfen Allahım hayırsız olan herkesi benden uzak tutsun artık,bu yaştan sonra olmadık insanlarla vakit kaybetmek istemiyorum,bi de sizi çoook seviyorum :KK16:

Herkese günaydın:)))

Ben bu kabızlık sorunu olan arkadaşlara kendimin kullandığı bir karışım var onu önermek isterim Form Mix die biir toz karışımı var aktarlarda satılıyor.Normalde yoğurda veya meyvesuyuna katılıyor ama ben su ile karıştırıp içiyorum ilk içildiğinde pek etki etmesede ikinci gün mide hareketleniyor sonrada wc ziyaretleri başlıyor ben form çayları falan deniyorum olmuyor bazen ama bu hemen çıkarıyor:)))

Bu arada benim dün akşam isteme merasimim vardı ve bu merasimde çikolata ve baklava vardı. Sorun ağzına br tane aldın mı die hayırrr almadım ve içimden de hiç almak gelmedi neden bilmiyorum ki çikolataya dayanamayan ben tutmaya bile dayanamadım:)) kendimi çok iradeli ve azimli gördüm:))
Hala regl olamama rağmen 61 i de gördüm bugün ama bu iş benim canımı çok sımaya başladı şiştim kocaman bir karnım oldu dün saklamak için korse giydim bu ayda ollmazsam ciddi ciddi dr a gitmeyi düşünüyorum artık :KK43:

Çürük başlangıcı değil Asyacım. Süt dişlerinde çok sık görülen diş taşı benzeri benzeri bir lekelenme.
Dişlerin sürmede önce içinde beklediği bir kılıf var. Dişler sürdükten sonra diş yüzeyinde ufak tefek ondan artıklar kalmış olabiliyor. Yediği bir yumurta bile onların renklenmesine sebep olabiliyor. Diş fırçalama ile çıkmıyor. Temizlenmesi çok çok şart değil. Ama rahatsız oluyorsanız o kadar ufak bir şekerle uğraşmayı göze alacak bir diş hekimine temizletebilirsiniz. Yalnız ilk gittiğinizde hiç bir şey yapılmaz. Sadece ortama koltuğa ve hekime alışma.Belki biraz aletlerin tanıtımı. İkinci randevu biraz bebişe bağlı, ilk randevuda geçilemedi ise sadece aletler tanıtılıp yine hoş beş muhabbetle de geçebilir, temizlik yapılabilir de.
Çikolata yemesi çok problem değil çocuk illa ki yiyececek ben bu yaşımda zor duruyorum ona nasıl denir ki yeme diye :KK43: Ama yedikten sonra mutlaka su içir, ağzını çalkalat. Dişlerin üzerinde çikolata kalmasın.
Uyurken sütle uyuması sıkıntı. İçinde şeker pekmez vs olmasa bile diş yüzeyini kaplayan bir tabaka oluşuyor sonuçta ve o da erken çürüklere sebep olur.Uyku arasında parmaklarını ağzına sokmana izin verirse ıslak bir tülbentle diş yüzeylerini temizlersen süper olur. Uyumadan yap diyeceğim ama tam dalarken yapınca uyanır falan bişey diyemiyorum..

Bir de bu sözüm sadece sane değil herkesin aklında bulunsun. Artık yeni nesilde pek yapan kalmadı sanırım ama yemeği kendi ağzınızda çiğneyip de öyle vermeyin bebeğe. Bebek anneden gelen her şeyi bana lazım olarak algılıyor ve savaşmıyor. Böyle olunca da annenin ağzında bütün bakteri virus vs ne varsa direk bebekte.. Bu da hem çürüklere hem hastalıklara sebep olabiliyor. Emziklerini de yere düşünce temizlensin diye ağzınıza alıp verdiğinizde yine biraz mikrop da siz katarak veriyorsunuz ağızlarına.

Canım benım cookk teşekkür ederim. Çok rahatlattın benii.. inanki çok takıyordum kafama.. arastırdım cocuklar ıcın çok iyi bir dıs doktoru buldum. onada hemen randevu alamadık.. ozaman bız boyle devam edelım bırazdaha buyuyunce doktorla tanıstırırız kuzumu..

Bende bu emzık vb durumlarda cok tıtızım..bilgilendirmen için çookk teşekkür ederim..:KK16::KK16:

delycim sen güçlendirmeye geçmedin mi? geçmediysen neden geçmedin? veremzsin artık senin vücutta yağ kalmamış k,. spora da başlıyorsun artık güçlendir yoksa alacaksın
Canım ben geçtim güçlendirmeye ama sonra bi baktım, güçlendirme falan hikaye ben baya ham ham yiyorum :KK43:( Bana azıcık izin veriliyo, şu koca boğazımı tutamıyorum ben :KK43: Ondan da azıcık bundan da zıcık oh ohh!! Sonra tatilde de yiyince bak ne olduu :KK43: Oldum +3. Tamam dedim yedim, bari cezasını çekiyim.. O yüzden hadi 2-3 hafta seyir yapiyim de, 57-58 oliyim, sonra yine geçerim ciddi bi güçlendirmeye dedim.. Olmuyoo.. Gitmedi öyle atakla falan. Bunlar baya baya üstüme yapıştı artık benim demek.. Şişlik falan değil, baya kilo bunlar demek :KK43: Sporla beraber güçlendirmeyle gider mi dersin 3-5 kiloo? Ama gitmez gibime geliyor yaa! Çok yani çünkü.. Ay ama canım şimdi görsen göbeğim acayip yağlı kiii!! Gerçekten.. Sizinle buluşmam gibi değil. O yüzden gider sandım :KK43: Bak akşam ölçtürücem ya, söylerim yarın oranları.

.........
Canım ama aldım ki iştee.. 60 kiloda sarkık karınlı bi kadınım şu anda. Güçlendirmede de veremiceksem hiç başlamam, bu kiloyla güçlendirmeye :KK43:( Böyle çok şişko hissediyorum. Off!! Zayifet geçirsem keşkeee Hıhhh!!!

Ve ayrıca midem acayip ağrıyo şu andaa :S Süt mü içsem. Off!! Ne geçiriirr :KK43:

Son düzenleme:
ace selenyum alıyorum. biraz saç dökülmesi oldu son zamanlarda. onun için aldım. iyi geldi. açıkcsı bişey bildiğimden seçmedim bunu. multivitaminler çok pahalı ya, bu da ucuzdu. ondan bunu seçtim.
saol canım ben bir ara amway kullanmıştım multivitamin gene ona bakarım olmadı biraz netten araştırayım bakalım :)))))
kızlar günaydın,
bu ne hız yahuuuuuu maşallah maşallahhhhh gelişmeleri heyecanla bekliyorummm medesammmmmm :)

bu son bilgi için ayrıca teşekkür ederim etrafıma yayacam hemen :))))))))

X