Merhaba..
Diyet hakkında her yerde yazılan o kadar çok yazıdan sonra elbette böyle düşünmekte haklısınız.
Bu diyeti uzman doktorlar bile uyguluyor..Şu anda özel diş hekimliği yapıyorum ama bundan önce büyük bir devlet hastanesindeydim ve dahiliye, kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanları da bu diyeti yapıyorlardı.
Kendilerine zararlı değil mi diye sorduğumda bana söyledilerini sizinle paylaşayım:
Böbreklere zararı olduğu söyleniyor, bunu ortadan kaldırmak için günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor.Dikkat edildiği müddetçe sorun yok.
Kalın barsaklar sıkıntı olabileceği söyleniyor. Her gün belirli miktarda kepek tüketimi, bitki çayı tüketimi, kefir tüketimi vs var,gerçekten dikkat ederek yapan birisi dönem dönem kabızlık yaşasa bile ciddi bir sağlık problemi olmaz.
Ayrıca bu diyet diğer diyetler gibi spor yap iyi olur demiyor direk günde 2 seans spor şartı koymuş,özel hareketler bile belirlemiş.
Zaten kilo- obezite en büyük sağlık problemi değil mi?
Bir de bir insan psikolojisi gerçeği var; insan kendisine neyin yararlı olacağına inanırsa ya da neyin zarar vereceğine inanırsa haklı çıkıyor.
Ayrıca diyet kişiye özel olmalı dediniz. Bu diyet de kişiye özel ki.. Sadece besin grupları belli, kişi neyi ne kadar yiyeceğine kendisi karar veriyor..
Umarım faydalı olmuşumdur. :) Sevgiler..
2 arkadaşım geçen hafta uyguladı ikiside kusmaktan hasta oldu sonra bıraktılar ben gözlemlerime dayalı olarak sağlıksız buluyorum kitabını da gördüm Bu hatalı popüler olarak nitelendirilen diyetlere bakıldığında verilen öneriler US Department of Agriculture (USDA), Department of Health and Human Services, National Institutes of Health, American Dietetic Association, American Heart Association, American Diabetes Association ve American Cancer Society tarafından bildirilen tavsiyelerle zıtlık göstermekte ve zararları konusunda ortak görüş bildirilmektedir.
Yaz öncesi dukan faciası yaşanıyor - Sabah - 07 Kasım 2012 - 19 Nisan 2012 kaynaktta gösteriyorum doktorların uygulaması doğru olduğu anlamına gelmiyor.Hele ki bir kardiyoljı uzmanı nasıl uygular aklım almıyor.