Kabağın her türünün serbest olduğu söyleniyordu kitapta.
İnternetten de aratınca o gerçek sitenin moderatörlü sohbetinden alıntı buldum: July 9 Chat With Dr. Dukan
"...Also, are sweet potatoes and pumpkin allowed on PV days in the Cruise Phase?
Moderatrice Dear joierisk, pumpkin is allowed on PV days during the cruise phase, but sweet potatoes are only allowed on the consolidation phase, as carbs. Enjoy!..."
İlkay'ın sayfasında başka bir konuşmanın çevirisi de varmış: İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Eylül 2012
"... jaynemrice : merhaba PS günlerinde bal kabağı yiyebilir miyim?
sonja : Evet jane, problem yok yiyebilirsin. ..."
senden ayri ben de cevap yazmisim:)) ari gibi calisiyoruz.
sana bi sey olmaz, cok motivesin zaten de, daha keyifle yap diye dedim. Gerci vermen gereken kilo oyle cok degil, hem senin hizinla, kisa zamanda verirsin de bakarsin SIKIlmaya kalmadan. ama benim ilk gelen arakadaslara verecegim tavsiyedir, tariflere bakmalari.
Kabağın her türünün serbest olduğu söyleniyordu kitapta.
İnternetten de aratınca o gerçek sitenin moderatörlü sohbetinden alıntı buldum: July 9 Chat With Dr. Dukan
"...Also, are sweet potatoes and pumpkin allowed on PV days in the Cruise Phase?
Moderatrice Dear joierisk, pumpkin is allowed on PV days during the cruise phase, but sweet potatoes are only allowed on the consolidation phase, as carbs. Enjoy!..."
İlkay'ın sayfasında başka bir konuşmanın çevirisi de varmış: http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/2012_09_02_archive.html
"... jaynemrice : merhaba PS günlerinde bal kabağı yiyebilir miyim?
sonja : Evet jane, problem yok yiyebilirsin. ..."
Bal kabagi izin verilen gidalar arasinda 91 inci sirada pumpkin diye geciyo.
Dukan Diet 100 allowed foods list
Zaten cok lif ve antioksidan iceren bir sebze. kalorisi de oldukca dusuk. biz hep tatli olarak yedigimiz icin ters geliyor ama, normalde her zaman tuketilmesi gereken bir sey tali olarak haric.
Ah o migros yok mu migros...Geçende gittiğimde sarellenin dondurmasını gördüm ya. Adamlar sarellenin dondurmasını yapmış!? Gelecekte güçlendirme ödüllerimden birisi o dondurma olacak, bitter sarelleden dondurma. Evet...
az önce yazlıklara bi göz attım..neydim ne oldum diyebikaç bişey denedim..
süper motive oldum yine tabikiönümüzdeki yaza onların hiçbirini giyemiyor olmak istiyorum..hepsi belimden düşsün,ben söylenip durayım off bu da bol geliyo giycek hiç bişeyim yok diye
ben öyleyim işte. ayyyyy hi bir şeyim yok, ay bu da olmuyor yaaaa.)))))
Hepinize günaydın!!!
Yaşasın pazar günü ve pazar kahvaltısı!
Markette Sek'in 500 ml'lik günlük light sütünü buldum, kefir yapmayı deneyeceğim. Annem vakti zamanında almış biraz maya, suyun içinde oturuyorlardı. Bakalım umarım hala hayattadırlar, boşa gitmesin canım süt.
Kalbiniz mi temiz, nasıl oldu bilmiyorum daha dün konuştuyduk bir baktım annem pazardan bal kabağıyla gelmiş.Rica ettim, çok az et de bırakarak kabukları kesti. Şimdi fırından aldım, pervane resmi olan bir ayara getirdim biraz fazla da tutmuşum hafif yandılar. Ama tatları muhteşem, e aynı patates oldu bu!? İyi ki denediniz, iyi ki bana da o cesareti verdiniz.
Herkese öneriyorum: Balkabağı aldıysanız içiyle tatlı yapın, kabukları da hafif etli kesip patates kızartması!İkisini de yapıp yemiş biri olarak, içim inanılmaz rahatladı şu an.
Günaydın!
Beni köpekbalıkları kovalasın inşallah... Çok şımardım, sınırlı izinliler öldürdü beni. İki gündür artı görüyorum tartıda, üzüntüdeyim.
Boş kaldığım an sıkıntıdan elim yemeğe gidiyor hala, kendimi terbiye edemedim. Dün gece oturdum beyaz peynir kutusunu tırtıkladım mesela bayağı. Gecenin bir vakti derdin ne peynir yiyorsun pis obur...Kakao, tatlandırıcı da fazla kaçtı...
Kendimi boş tutmayacağım, hep birşeylerle meşgul olacağım, tembellik etmeye izin vermeyeceğim. Oturduğum an, boş kaldığım an yemek geliyor aklıma çünkü. Spora ağırlık vereceğim iyice, callan a başlayacağım bugün veya yarın. Bir de bol bol Allah'a dua edeceğim herhalde içimden bu yeme dürtüsünü alsın diye. Sıkıntıdan yer mi insan ya, resmen israf bu. Yazık...Benim kendimce düşündüklerim bunlar, aklıma başka birşey gelmiyor napabilirim diye.
Bayram sonrasi bende gevseklik oldu yahu, 3 gundur protein-sebze yapiyorum. Protein gununde disarda yemem gerekti, ben de verilenle doymadim, salatayi da yedim, ondan sonraki gunde telafi etmedim.
Umarim bize kotu donmez, gerci bana dondu ilk once +1 gordum bir aksam yemeginde hic protein yemeyip sadece sebze yiyince, sisligi anca iki gunde gecti. Aslinda bu Dukan'da dengeler cok hassas galiba, biraz kacamak yapinca hemen duraklama olarak geri donuyor. Aslinda hic kacamak yapmadan, bir an once verecegimiz kilolari verebilsek, zaten aylar surecek.
Balkabagi bence de muthis patates kizarmasi oluyor, ben bunu hep yerim ki, artik bi daha patates kizartmasi demem.
Kefire ben de heves ediyorum, maya bulursam alacam. Ama ben light sutten yapamamistim. eger isin bir kolayini bulursaniz bana da soyleyin.
Kopekbaliklari kovlaasina cok guldum. Kendimizi cok simartmamamiz lazim haklisin da, ama peynirden bir sey olmaz, Dukana uygun atistirmalik zaten. Ipek'in ramazan rutinini biz de uygulasak iyi olcak galiba, aksam yemeginden sonra callan. hem atistirmayi onler. hem de spor. ben de heves ediyorum ama gozum yemiyor baslamak.
Selamm millet gupguzel pazarlar olsunnn...
Hala tartilmiyorum salı ya da çarşamba günü tartilcam..umarım 58i görürüm..en son ne zaman 58dim hiic hatırlamıyorum..
Çok zorlanacaga benziyorum..neyse sabırla beklicem yapcak bişey yok...
Spor konusunda çok iyi durumdayım..
Dün saatlerce kostum hopladim zipladimbunların yarini le yapsam yataktan kalkamıyor olmam lazımdı ama gayet iyiy
Bir de regl dönemlerim çok sancılı geçerdi şimdi nasıl olduğunu anlamadım bile..ilk defa bu kadar rahat regl dönemi geçiyor..tabiiki callen ablaninsayesinde..gidip yanaklarini mincirasim geliyo o kadar ki seviyorum :))
Dukana başlayip da spora başlamayan kalmasın derim ben..
6 günluk atak dönemimi 3,5 kıloyla dün tamamlamıs bulunmaktayım veeee simdiii gelsin sebzelerrrr taze fasulyeler patlıcanlar bıberlerrr mucverlerr ohhhhhhhhhh misss tabı hepsı dukan usulü :)))))
selam canlar..
Benim günlerdir hep aynı şeyleri yemekten canım sıkıldı artık ,alternatif dukan tatlıları falan beceremediğim için yapamıyorum da vakit de bulamıyorum zaten
rüyalarıma giriyolar artık mesela dün gece çaylı pasta mı ıslak kek mi ne öyle bişey dukan sitesinde akıllara zarar bişey onu gördüm rüyamdaa offffffff :)))
Bunun üzerine az önce migrosa uğradım..diabetikler bölümü diye bi raf gördüm..sizin bahsettiğiniz tatlandırıcılar falan satılıyor bi de anlamadığım muhallebi gibi şeylerin yanında kocaman bir kavanoz ŞEKERSİZ SARELLE gördümçikolata krizlerine karşı onlardan tüketen var mı aranızda,size bi danışmadan almak istemedim..:44:
tabi yeni keşfettiğim ürünler de var eklerin light supangle ve light keşkülü..yine üzerinde şeker içermez yazıyodu ve bunlardan aldım ama yemedim henüz..geçengün başıma gelen nescafe faciasından sonra şimdilik sınırlı izinli tüketmiyorum.bi kaç güne yiyebilirim..
diğer bi ürün light ICE TEA :) onu da hemen aldım çünkü bayılırım kendisine..:)
sonracığıma ŞEKERSİZ portakallı niğde gazozu buldumona da bayılırım :)
en son olarak daaa dimes light üzüm suyu buldum (bu bana pek masum gelmedi ama küçük bi çay bardağı içilebilir sanırım,ya da güçlendirmede içilebilir)
Bunların hepsiyle yeni tanıştım,benn light içecek diyince bi tek light kolayı bilirdim ve kolayı da hiç sevmem ve tüketmem...bunlar güzel oldu benim için...:)
her gün yumurta yoğurt ve ton balığından başka bişeycik yiyemeyen benim için
Bu yazdıklarımla ilgili yorumlarınızı ve ya yorumlarınızııı bekliyorummmmmm :)
bugün 8 kmlik yürüyüşümün ardından gayet kazasız belasız bi gün atlattım ..(pazar günleri benim için hep tehlike taşır :)
Şimdi de callenime geçiyorummm
Rastgele arattım internetten kefir mayalama diye. Mayayı bir tanıdıktan almıştı annem, karnabahara benzer topçuk topçuk şeyler. Aktarlarda da satılıyor diye biliyorum. Oda sıcaklığına getirdim 500 ml sütü ve cam bir kavanoza koydum, ufak bir topçuk maya bıraktım içine. Işık gelmemesini garantilemek için beze sardım, alt bir dolaba yerleştirdim. Söylenildiği gibi hiç metal değdirmedim, süzerken de plastik süzgeç-tülbent ikilisini kullanacağım. Minimum 24 saat bekleyecek, ertesi gün alıp süzeceğim tülbentten. Mayayı da tekrar suyla yıkayıp buzdolabına kaldıracağım. İnşallah tutar, bakalım... :)
Altınkılıçın sanırım light kefiri vardı, daha geçende içtim markayı unuttum.Pembe renkli. Meyveliler ne yazık ki yasak, haydi meyveden geçtim zaten üstünü okursanız içinde doğrudan şeker var.
Tatlının tarifi "kabak tatlısı dukan" diye aratınca çıkacak karşınıza. Ben kendimce tatlı yapmıştım, karanfil ve tarçın çubuğuyla kaynattım kabakları yumuşayana kadar. Sonra üstüne pudra şekeri döker gibi tatlandırıcı serptim.Pişirmeye uygun toz tatlandırıcı aldıysanız normal şerbet yapıp usulüne göre hazırlayabilirsiniz.
Light üçgen peynir Pınar markaydı gene yanlış hatırlamıyorsam eğer, Migros'ta 3.70 civarıydı. Migros da kafasına göre belirli ürünlerde fiyat arttırıyor beni sinir ediyor zaten... :44:
Bal kabagi izin verilen gidalar arasinda 91 inci sirada pumpkin diye geciyo.
Dukan Diet 100 allowed foods list
Zaten cok lif ve antioksidan iceren bir sebze. kalorisi de oldukca dusuk. biz hep tatli olarak yedigimiz icin ters geliyor ama, normalde her zaman tuketilmesi gereken bir sey tali olarak haric.
Muhabbetiniz bol olsun:))
Merhaba arkadaslar,
Bugun ilk dukan gunum
Gunumu ozetlersem bana yorum yapar misiniz acaba?
Sizin gibi tecrubeli arkadaslarin destegine ihtiyacim var
SABAH 1 yumurta 1,5 kasik yulaf kepegi ve peynirle yapilan krebin yarisi +1 dilim peynir +1 bardak sut(hepsi light urun)
OGLE 1 adet activia cilekli + 1 limonlu soda
AKSAM haslanmis tavuk gogsu+ 1 kase light yogurt
Toplam 2 litre su
20 dk yuruyus (hizli tempoda ekliptik bisiklette)
Nasil gecmis ilk gunum sizce?
sen ne alemdesin kuzuuuummm anlat hele..sağlığın sıhhatin nasıl ,callenin ne durumda :)
anaa ne güzel anlatmışsın canım ya.. benim 2 ay olacak ama hiç spor yapmıyorum. kilo vermem durunca başlarım spora diyorum.bilmem yanlış mı ama. sen faydasını görüyor musun? kilo verişini hızlandırıyormu?
sınırlıları ne kadar çok kullanırsam kilo vermem de o kadar yavaşlıyor. bence değişik et yemekleri deneyebilirsin.çünkü insan tatlı yedikçe daha yiyesi geliyor
Merhaba canım, öncelikle hoşgeldin :))
bugünkü menünü değerlendirecek olursak sabah ve akşamda sorun yok ama öğlen yediğin activia light mı bilmiyorum ama öyle bile olsa atakta yemeni önermiyorum. Ayrıca öğlen yemek yememiş yoğurtla ara öğün yapmışsın. Mutlaka 3 öğün protein almalı öğünlerini düzenli yemelisin. Soda da iyi. Yürüyüş ve 2 lt suyu da takdir ediyorum. :)) atak ta vücut adapte olmaya çalıştığından baş ağrısı, halsizlik yapabilîr. Meyveli yoğurt yerine ayran da içebilirsin aklında olsun.
daha iyiyim canım, çok şükür.
Valla sanırım şeytanın bacağını kırdım mervecik, dün izin günümdü, bir kaç saat önce 7. Callan ı yaptım:))
heheh süpersin işte..sen güçlendirmedesin di mi?
ooh süper..ben de bugün izinli olmalıydım ama dün kullandım izin hakkımı..cumartesileri rahat olayım pazar da zaten bi şekilde yapılır dedim..
boynum çok ağrırdı benim şimdi kuş gibi yapıyorum..sen de artık daha rahat yapıyosun değil mi çoğu hareketi..
Guclendirme de verilen kilolar icinde guclendirme yapiyomusuz, Yeni bir sey daha cikti. guclendirmede kilo verelim de guclendirmesi kolay:))
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: DukanDiet.co.uk sayfasından Online Chatten bir bölüm-6,
vdmol008 : Benim doğru kilom 65,7 kg olarak belirtilmişti. Tüm talimatları harfiyet yerine getirmeme rağmen güçlendirme evresinde 3 kilo daha verdim. Bunun için bir 30 gün daha güçlendirmeyi uzatmalıyım.
sonja : merhaba Vdmol . eğer güçlendirme evresinde fazladan kilo verdi iseniz, bu verdiğiniz kilolar için de extra güçlendirme yapmalısınız. Verdiğiniz kilolar için tebrikler
o
tesekkur ederim yorumun icin
oglen aslinda ton baligi yiyecektim ama kahvaltiyi gec yapinca canim istemedi
activia light degil.evdekiler bitince lightini alirim
ogleleri et yemem biraz zor ogretmenim okulda ne yaparim bilmiyorum
yarin light yogurt ve azicik kalan tavuk etimi yemeyi dusunuyorum
peki bir soru daha izgara kofte yiyebilirim dimi