Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

hehehe :))) her dukancı bir gün kitap canavarı olacaktır...:KK34:
Benim anneciğim ben bu diyetten bi haberken ablamla bana "kızlar ben bi diyete başlıycam biriniz bana dijital tartı biriniz de dukan kitabını bulup alacak,yoksa bu diyete başlayamam,ne zaman alırsanız o zaman başlarım" demişti..ve şimdi fıstık gibi kilo verdi...gayet bilinçli artık..her şey usulüne göre :)

boşuna dememişler anasına bak kızını al diye :-)))))

Günaydın dukaniçilerimmmmmmm:KK16:
Nasılsınız bakalım bugünnn:KK34:

medesaa :))) kopardın beniiii :)) o nası bi enerji :)))

Valla karın kası yaptım sayende :)))))

hihihiihi ne güzel işte,yağlarını yok edip kasa dönüştürdüysem ne mutlu bana:KK76:

Başlıkta splenda, takita kullananlar var toz olarak.
Ben biraz (?!) cimriyim :KK1: Kafelerden aldıklarımı denedim genelde. Splendanın ufak toz paketini, takita tableti denedim. Şu an kendime surel tablet aldım. Tat olarak en garip gelen takitaydı bana göre.
Tabletleri toz haline getirip serpiyorum istediğim şeylere ama acılaşma riskine karşı pişirmiyorum. Splenda pişirilebiliyormuş ama denemedim henüz. Pişireceksen toz halinde alman en mantıklısı. :)

Genel soru: Her gün tatlandırıcı kullanan var mı aranızda? Bu aralar şımardım galiba akşamları yoğurda aroma-tatlandırıcı katıp tatlı niyetine yiyorum. Zararı olur mu ki, sizlerin tatlandırıcı kullanma sıklığınız nasıl?

canım ben gayet tüketiyorum valla,şekersiz çay kahveden nefret ediyorum.türk kahvesini sadec içmeye alıştım ama evde kendim yaparsam ona da azcık tatlandırıcı koyuyorum.yine de az tüketmeye gayret gösteriyorum:KK34:

merhaba bayanlar,

dukan kitabım bugün geldi. 93. sayfaya kadar okudum bitirdim.
atak devresini hallettim yani.

bu aşamada diyetime başlamadan size şunu sormak istiyorum.

atak döneminde 10 kategorideki gıdaları sınırsızca ve birbirine karıştırarak yiyebilirsiniz diyor. örneğin sabah yoğurt
öğlen tavuk
akşam yağsız dana eti + yoğurt yiyebilir miyim?

yoksa isveç diyetindeki gibi tüm gün aynı eti mi tüketmeliyim?

buna emin olamadım. size sormak istedim.

canım hoşgeldin başarılar:KK24:
isveç diyeti gibi değil bu,istediğin et ürününü istediğin zaman istediğin öğünde yiyebilirsin,özgürsün yani.kitabı okuduysan zaten orda da yazıyor bu detay:KK34:

sevgılı dukancılar ya benım seyır evrem mayısta bıtıyor ama ben o zamana kadar 1+1 yapamam bıkarım yanı bılıyorum kendımı eger o zamndan once ıstedgm kıloya ulasırsam guclendrme evresıne gecmelımıyım ?

cnm seyir evresinin amacı istediğin kiloya inmek.yani dukan sana hedef koymuş olabilir ama sen o kilodan daha fazla bir kiloda kendini iyi hissediyorsan ve bu kilo bana yeter diyorsan güçlendirmeye geçebilirsin:nazar:

Bende saldım iyice işi valla. Bakmayayım kk ya diyorumm bu seferde aklım kalıyorr iş verimsiz olacak diye korkuyorum. Okuyup yazıp çalışayım diyorum iş yetişmiyorr. Ne olacak bizim bu halimizz...

Kuzum neyi anlamadın. Özet geçeyim.
Ben geçen alışverişte 4 tane kot aldım . 3 polo 1 levis
levisi 29 aldım zayıflar giyerim diyee
poloları 30 aldım zaten kesimleri dar yaza kadar giyerim dedim. Ama şuan hepsi tam oluyor hatta levis bol bile olduu biraz. 30 ların 2 sini keşke 28 alsaydım diyorumm çabuk tüketmemek namınaaa. sanırım daha açıklayıcı olduuuu

Bekliyoruz canım İstanbullu olmanııı. Ama soyadının değişmesi koşuluylaaa....

Asker beklemek istemiyorum ama biri beni iş çıkışı beklesinn alsın dukan usulü yemeğe götürsün istiyorummm. Ama içime de sinsin istiyorumm son vukaattan sonraaa. Hergün işten aldıda ne oldu dimii 40 gün sürdüü. Helvasını yedikkk bitti gittii.
Ama askerliği yakma fikri hoşuma gitmedi değillll. :)
Yok yok geçmediii bizdenn.
Bneim derdim 15 kiloymuşş piyasam acayip arttıı. Anlatmayacaktım ama sizler cansınız dayanamam benn.
Bu akşam biriyle tanıştım bennn
Çivi çiviyi söker misalii. Şaka maka hoşuma gitti oğlannn. Gerçi 1 saat falan kaldık ama neden aklım onda şimdiii varmı bi açıklaması olann :)
Hemde çıtırrr küçükmüş bendennn ayyy ben çıtır oluyorum galiba ufaktannn.
Bakyaaa ne ayran gönüllü oldum benn.
Dİet beynimi de küçülttü benim sanırımmm. Nerde kaldı ipek yasalarııı poffff. Bakın bu seferde sonradan zaten içimize sinmemişti falan demeyinn direk söyleyinn. Bir 40 gün daha harcamayayımmm

Bu arada bu akşam bir hamur yaptımm evlere şenlikkk. Dukan hayatımda yediğim en güzel şey oldu.
Nasıl lezzet nasıl güzell. Sıcak sıcak yedim wallaaa.

Ölçülü olsun diye 8 kaşık kepek koydum 4 günlük
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı attım
1 paket kuru mayaa (tatlandırıcı bu maya için)
az tuzz
2 kaşık kadar da lorr
yoğurdum cillop gibi hamur oldu
top top yapıp fırında çok kızartmadan pişirdim.
bu arada sabaha yumurta kalsın diye yumurta koymadım
tamemen uydurma bişey oldu
ama muhteşem olduu
ayy bayıldımm
hani yaptığımız unlu mayalı poğaçalar oluryaa aynı onlar gibi oldu
şimdi sıkılana kadar bunu yaparım bennn
kepek krepten çok sıkılmıştım artıkk
değişik olduu
tavsiye ederimmmm
Bu arada hepsini karıştırıp duş alana kadar dinlendirdim hamuru
giyinene hazırlanana kadar da pişti
evden çıkmadan yedimmm
uğurlu geldiii bide oğlanla tanıştımmm
adını koyuyorumm tarifin
İpeğin aşk poğaçasıııı :)
Nasıl ??

:)

yahuu ipektoşum maaşallahın var haaa,haid bakalım hayırlısı olsun:nazar:
detay vermediğin için öngörüde bulunamıyorum ama detayları verdiğin zaman hissimi söylerim söz:emir_bebek:
bu arada bu tarifi yapıcam merak ettim,pişi gibi mi oldu kız,ayy öyle bişey olsa ne güzel yerim:KK56:
bu arada mayayı tatlandırcıyla napıyorsun.mayayı ayrı bir yerde mi yapıp sonra ekliyorsun,bu detayı da ver bakem vee sence ben yumurta ekleyeyim mi ?

Sagol canimmm hersey üst üste geldi bugün dokunsalar aglayacak gibiyim zor tutuyorum kendimi..dün bildirim yapamadim diye aglayacaktim al sana aglanacak durum dedi hayat..:)

oyyy kuzuuum neyin var ki senin.üzülüyorum ben böyle olunca,herkes mutlu olsun istiyorum.inşallah ben yazana kadar geçmiştir mutsuzluğun:KK16:

kızlar saçımda doğumda sonra açılma vardı.bir taraftan açılmıştı saçım.dukanla birlikte çok fazlalaştı.önceleri o kadar belli değildi şimdi alenen belli.ne yapmalıyım?

canım ben saçkıran olmuştum 1 sene kadar önce,doktorun biri kortizonlu iğne yapmayı önermişti,en etkili yok bu demişti.o zaman korktum sonuçta kafa bu bişey olur diye endişe ettim yaptırmadım.neyse sonra çıktı saçım allahtan.ama şimdi saçlarım döküldükçe diyorum acaba yaptırsamıydım diye.dün dr gittim kan tahlili verdim,söyledim saç dökülmemi.bakalım haftaya sonuçları alırım,o ne derse o ilacı alıcam zaten paylaşırım burdan da:KK34:

Günaydın çıtır...

ne mısır nişastasından bahsediyosun seeenn,sen seyirde değil misin yavruceğzim :)

cnm seyirde mısır nişastası kullanabiliyorsunuz,sınırlı izinli:KK34:

kendi elceğizlerimle yoğurduğum erişte hamuruna, nesli elceğizleriyle şekil verdi. yaptık erişteleri :-)))))

aliyem var yaaa yüzyılın en büyük müjdesini verdin banaaa:KK52::21::KK76:
ellerinize sağlık her ikinizin de ,Allah razı olsun ,off yaaa var ya deli gibi sabırsızlanıyorum çocuklar gibi şenim,yahu bi makarna yiyeceğim için bu kadar heyecanlanacağımı 1 sene önce söyleseler hayatta inanmazdım:KK1:
dukan sen nelere kadirsin:KK9:
çoook sağolun kuzular ve ayrıca size de afiyet olsun tabiki:KK56:

hehehe :))) her dukancı bir gün kitap canavarı olacaktır...:KK34:
Benim anneciğim ben bu diyetten bi haberken ablamla bana "kızlar ben bi diyete başlıycam biriniz bana dijital tartı biriniz de dukan kitabını bulup alacak,yoksa bu diyete başlayamam,ne zaman alırsanız o zaman başlarım" demişti..ve şimdi fıstık gibi kilo verdi...gayet bilinçli artık..her şey usulüne göre :)

boşuna dememişler anasına bak kızını al diye :-)))))

Günaydın dukaniçilerimmmmmmm:KK16:
Nasılsınız bakalım bugünnn:KK34:

yahuu ipektoşum maaşallahın var haaa,haid bakalım hayırlısı olsun:nazar:
detay vermediğin için öngörüde bulunamıyorum ama detayları verdiğin zaman hissimi söylerim söz:emir_bebek:
bu arada bu tarifi yapıcam merak ettim,pişi gibi mi oldu kız,ayy öyle bişey olsa ne güzel yerim:KK56:
bu arada mayayı tatlandırcıyla napıyorsun.mayayı ayrı bir yerde mi yapıp sonra ekliyorsun,bu detayı da ver bakem vee sence ben yumurta ekleyeyim mi ?

:KK56:

Walla kuzu henüz ayrıntı yok. Bu kaşam yemeğe çıkacağız anca nalarım ben ne olduğunu. Dün akşam biraz konuştuk telde bu sabahda mesajlaştık bol bolll. Tabiki veririm ayrıntı bakalım ne olacak...
Pişi gibi değilde sabahları yediğimiz pis yağlı poğaçalar vardıyaa ama öle kıyır kıyır olanı değil daha kuru olanı :) onlar gibi oldu.
Aslında amacım sütle mayayı şişirmekti önce ama evdeki kuru maya şu yeni nesil olanlardan. Üstünde sıvıya karıştırmadan yazıyordu bende direk kepeğe kattım. Adet yerini bulsun diye de azıcık datlandırıcı koydum. Ve illaki az da olsa tuz. Mayayı coştururya bunlar normalde.. Ama güzel kabardıı bekletince hamuru. Yok bence yumurtaya gerek. babanem hiç yumurta katmazdı mayalı hamurlara. Yada bir seferinde denersin. Yumurta ertesi gün taş gibi yapıyor bence mayalıları. Bu sabah yanıma aldım ofiste ısıtır yerim diye. Sonra serviste götürdüm yumuşacıktıı. Ayy acıktımm ben yemekte ne varki bugün. Ay akşama ne giysemm. Oğlan beni dün kotla falan gördüüü. Pofff bu işinde bu kısmı pek uyuzz :)

Walla kuzu henüz ayrıntı yok. Bu kaşam yemeğe çıkacağız anca nalarım ben ne olduğunu. Dün akşam biraz konuştuk telde bu sabahda mesajlaştık bol bolll. Tabiki veririm ayrıntı bakalım ne olacak...
Pişi gibi değilde sabahları yediğimiz pis yağlı poğaçalar vardıyaa ama öle kıyır kıyır olanı değil daha kuru olanı :) onlar gibi oldu.
Aslında amacım sütle mayayı şişirmekti önce ama evdeki kuru maya şu yeni nesil olanlardan. Üstünde sıvıya karıştırmadan yazıyordu bende direk kepeğe kattım. Adet yerini bulsun diye de azıcık datlandırıcı koydum. Ve illaki az da olsa tuz. Mayayı coştururya bunlar normalde.. Ama güzel kabardıı bekletince hamuru. Yok bence yumurtaya gerek. babanem hiç yumurta katmazdı mayalı hamurlara. Yada bir seferinde denersin. Yumurta ertesi gün taş gibi yapıyor bence mayalıları. Bu sabah yanıma aldım ofiste ısıtır yerim diye. Sonra serviste götürdüm yumuşacıktıı. Ayy acıktımm ben yemekte ne varki bugün. Ay akşama ne giysemm. Oğlan beni dün kotla falan gördüüü. Pofff bu işinde bu kısmı pek uyuzz :)

Bence bu işin en güzel kısmıııı :))
Süslencen bol bol ..çaktırmadan kur yapçan işte :p hayırlı olsun bu arada :) inşallah bu çürük çıkmaz :nazar:

Fenaa
Ace selenyum vitamini önerir bizim kızlarr vitamin olarak.
Ben turp kürü yapıyorum fırsat buldukça.İçinede evde ne kadar faydalı yağ varsa katıyorummm. Hinidstan cevizi yağıı hem süper kokuyorr. Badem de tabikiii ve en safından zeytinyağı. Kafamda dolu yeni saç var. kısa kısalar ordan anlıyorum yeni olduklarını.
O kadar çok döküldüki diettenmi havadanmı bilmiyorum ama. Anca dengeliyorummm. Korktum vallaa.
Bir şampuanımın içine sarımsak rendeledim. ilk yıkamayı onla yapıyorum.
Bioksin kullan tavsiye ederim.
Sonra sirke de dökorum biraz parlasın diyee. ama o kokuyor hoşlanmıyorum..

Benden bu kadar. Fazlasına ne gücüm ne vaktim var zaten.

teşekkür ederim cevabınız için

aliyem var yaaa yüzyılın en büyük müjdesini verdin banaaa:KK52::21::KK76:
ellerinize sağlık her ikinizin de ,Allah razı olsun ,off yaaa var ya deli gibi sabırsızlanıyorum çocuklar gibi şenim,yahu bi makarna yiyeceğim için bu kadar heyecanlanacağımı 1 sene önce söyleseler hayatta inanmazdım:KK1:
dukan sen nelere kadirsin:KK9:
çoook sağolun kuzular ve ayrıca size de afiyet olsun tabiki:KK56:

afiyet olsun kuzu :-)))

banada doktor saç mezoterapisi önerdi.o bölgeye içinde vitamin olan ilaç enjekte edilecekmiş.içinde kortizon var mı bilmiyorum.seansı 100 milyon.6 seans önerdi.başka çarem yok sanırım yaptıracağım artık.

hımmm ok yumurtasız deneyeceğim bakalım merak ettim,sağol kuzum:KK16:
yeni oğlanı merak ettim bak ben,dur bakalım birkaç kere buluş da öyle karar verelim,bize de noluyosa:KK9::KK9:
ben öyle ilk buluşmalar da sanki onun için özenip bezenmişim gibi düşünmesin diye fazla abartmamaktan yanayım sonra totoları kalkıyor.
ne sıradan ne abartılı olmalı bence.yada atıyorum onla buluşmadan önce sanki kısa da olsa başka bir arkadaşınla da buluşacakmışsın gibi yapıp sadece ona özel hazırlanmadığın hissini yaratabilirsin.hem ayrıca çoıcuk kotla bile beğenmiş arkadaşımı,boşver bırak o düşünsün akşam ne giycem diye:21:

banada doktor saç mezoterapisi önerdi.o bölgeye içinde vitamin olan ilaç enjekte edilecekmiş.içinde kortizon var mı bilmiyorum.seansı 100 milyon.6 seans önerdi.başka çarem yok sanırım yaptıracağım artık.

aaaa canım ben sağlık ocağındaki bir doktora göstermiştim ve o para falan almadan yapacaktı bunu,hatta başkası da yapmaz bak demişti bana kıyak yapar gibi ,len adam hakikaten kıyak mı yapmış bana,hay benim akılsız başım abbooowww:96:

hımmm ok yumurtasız deneyeceğim bakalım merak ettim,sağol kuzum:KK16:
yeni oğlanı merak ettim bak ben,dur bakalım birkaç kere buluş da öyle karar verelim,bize de noluyosa:KK9::KK9:
ben öyle ilk buluşmalar da sanki onun için özenip bezenmişim gibi düşünmesin diye fazla abartmamaktan yanayım sonra totoları kalkıyor.
ne sıradan ne abartılı olmalı bence.yada atıyorum onla buluşmadan önce sanki kısa da olsa başka bir arkadaşınla da buluşacakmışsın gibi yapıp sadece ona özel hazırlanmadığın hissini yaratabilirsin.hem ayrıca çoıcuk kotla bile beğenmiş arkadaşımı,boşver bırak o düşünsün akşam ne giycem diye:21:

Haklısın çok da özenmemek lazımm. Zaten kendi kaşındııı.
Benim aslında bu akşam için hamam sauna masaj planım vardı ama başka bir akşam yaparım artık. Dinlenenemdim ben bu hafta niyeyse. Diğer oğlanın ağırlığını atmam lazım sanırım üstümdenn.
Boylu poslu ALLAH tan neww çıtırr :)

Restoranda yemek yiyormuşum gibi oldu ya, sevdim ben bu çin soslu tavuk olayını. :KK56: Evinde soya sosu olanlar varsa denesin, sarımsak sirke soya sosu tatlandırıcı - o kadar. Misafire de yapılır ki bu. :KK52:
Tatlandırıcı konusunda kendimce sınırlama yapacağım, malum çok sağlıklı birşey değil farkındayım. Bir tatlandırıcı, bir süt tozu zaten benim başımın belaları. :KK1:

Merve: Cevap verilmiş zaten, mısır nişastası sınırlı izinlilerden. Evet başıma ne gelirse sınırlılardan geliyor ama napayım azcık denemek istedim şu sos olayını. :KK53: Ara sıra kendimi mutlu etmek için böyle sos olaylarına girmem gerekiyormuş onu farkettim. Ben biraz boğazlı, keyifli insanım da ayıptır söylemesi, böyle sostur değişik tattır hoşuma gidiyor. :KK56:

Restoranda yemek yiyormuşum gibi oldu ya, sevdim ben bu çin soslu tavuk olayını. :KK56: Evinde soya sosu olanlar varsa denesin, sarımsak sirke soya sosu tatlandırıcı - o kadar. Misafire de yapılır ki bu. :KK52:
Tatlandırıcı konusunda kendimce sınırlama yapacağım, malum çok sağlıklı birşey değil farkındayım. Bir tatlandırıcı, bir süt tozu zaten benim başımın belaları. :KK1:

Merve: Cevap verilmiş zaten, mısır nişastası sınırlı izinlilerden. Evet başıma ne gelirse sınırlılardan geliyor ama napayım azcık denemek istedim şu sos olayını. :KK53: Ara sıra kendimi mutlu etmek için böyle sos olaylarına girmem gerekiyormuş onu farkettim. Ben biraz boğazlı, keyifli insanım da ayıptır söylemesi, böyle sostur değişik tattır hoşuma gidiyor. :KK56:

hımmm light soya sosoum var benim,tatlı ekşi sos gibi bişey olmuş bu sanırım,bi deneyeyim bakalım,sağol can:KK34:

Allahımmm istanbulda olmak ne güzel şeyyyyy :KK8::KK8::KK8:herkese güzel kaçamaksız bol hareketli haftasonları diliyorummm :KK16:
geçmişte 60-70 sayfam olmuş okumam gereken, bi on sayfa okudum ama nasıl biter bu 60 sayfa bilemiyorum şuan hiç. bu arada yeni gelenler hoşgelmişler :KK55:
şu geçmişi bi okiiim de hele :KK6: yarın da callana başlarım artık, nasıl olsa döndüm istanbula oley de oley :KK53:

Sizin bu yeni keşiflerinize bayılıyorum...ben çok beceriksizim...

her gün menüm aynı..haşlanmış yumurta,peynir,konserve tonbalığı,ayran,süt,yoğurt

Bunları kahvaltı akşam yemeği ve öğle yemeği olarak gün içine serpiştiriyorum işte...:KK1:

Hatta bu sabah bugün bi değişiklik yapayım sıkıldım haşlanmış yumurtadan dedim..ve sadece kepekli yoğurt ve üstüne de yeşil çayla kahvaltı yaptım :KK37:

hemen bi çaresine bakmalıyım...bu böyle olmayacak :KK50:

Allahımmm istanbulda olmak ne güzel şeyyyyy :KK8::KK8::KK8:herkese güzel kaçamaksız bol hareketli haftasonları diliyorummm :KK16:
geçmişte 60-70 sayfam olmuş okumam gereken, bi on sayfa okudum ama nasıl biter bu 60 sayfa bilemiyorum şuan hiç. bu arada yeni gelenler hoşgelmişler :KK55:
şu geçmişi bi okiiim de hele :KK6: yarın da callana başlarım artık, nasıl olsa döndüm istanbula oley de oley :KK53:

Hoşgeldinnnn...bi callenci daha :KK9: süper :)

Patates Kizartmasini cok ozleyen var mi. Dukan Diyet yemekleri blogunda balkabagi kizartmasi tarifi var. balkabagini tuzlayip kirmizi biberleyip, iki fis ta zeytinyagiyla, firinda kizartiyor. Ben yaptim gercekten patates kizartmasini aratmayan bir tat cikti. sebze gunlerinde guzel alternatif .

Yok benimkiler genelde Amerika'yı tekrar keşfetmek gibi oluyor, dukan diyetim, Eda Dukancan, bir tane site daha vardı unuttum onların içinde turlarken görüyorum. :KK1: Facebooktan takip et sen de veya doğrudan bloglarına üye ol mail olarak gelsin. Neler neler bulup oturup yapıyorlar, aslında daha denenecek neler var neler... Akla hayale gelmez. :KK53:
İlk defa su muhallebisi tarifini denerken sütü kesmişliğim var, beceriksiz görüyordum kendimi. Ama bizimki beceriksizlik değil, el alışkanlığı olmayışından. Bir yapmaya başlasak, alıştıkça düzeliyor. Artık sütü kesmeden muhallebi yapabiliyorum mesela, bu da bir adımdır. :KK1:
Genelde becerikli sıfatını alanlara bak, ya evli ya da baba evinde yemekler ondan soruluyor. Yapa yapa elleri alışmış, şık şık yapıyorlar hemen el çabukluğu marifet.

Çok egzantrik böyle aman aman tarifleri değil ama basit ekmektir, çörektir şudur budur başla bence. Güzel oluyor. :)
Islak çaylı kek tarifi gördüm mesela aklım kaldı... Hım hım hım... :KK53:

Sizin bu yeni keşiflerinize bayılıyorum...ben çok beceriksizim...

her gün menüm aynı..haşlanmış yumurta,peynir,konserve tonbalığı,ayran,süt,yoğurt

Bunları kahvaltı akşam yemeği ve öğle yemeği olarak gün içine serpiştiriyorum işte...:KK1:

Hatta bu sabah bugün bi değişiklik yapayım sıkıldım haşlanmış yumurtadan dedim..ve sadece kepekli yoğurt ve üstüne de yeşil çayla kahvaltı yaptım :KK37:

hemen bi çaresine bakmalıyım...bu böyle olmayacak :KK50:

Patates Kizartmasini cok ozleyen var mi. Dukan Diyet yemekleri blogunda balkabagi kizartmasi tarifi var. balkabagini tuzlayip kirmizi biberleyip, iki fis ta zeytinyagiyla, firinda kizartiyor. Ben yaptim gercekten patates kizartmasini aratmayan bir tat cikti. sebze gunlerinde guzel alternatif .

Tatlıyı hatırlatır mı diye emin olamadıydım. :44: Otururken aklıma gelmiyor da ortalarda dolaşırken bazen kokusunu alıyorum acıklı bir durum oluşuyor. :KK1: Gerçekten benzediyse denenebilir, yanına da şöyle koyu bir domates sosu yapsak tatlandırıcıyla ketçap gibi olur ya. :KK56: Etli kısmı da aldın mı yoksa hemen kabuğun dibinden mi kestin?

Yok benimkiler genelde Amerika'yı tekrar keşfetmek gibi oluyor, dukan diyetim, Eda Dukancan, bir tane site daha vardı unuttum onların içinde turlarken görüyorum. :KK1: Facebooktan takip et sen de veya doğrudan bloglarına üye ol mail olarak gelsin. Neler neler bulup oturup yapıyorlar, aslında daha denenecek neler var neler... Akla hayale gelmez. :KK53:
İlk defa su muhallebisi tarifini denerken sütü kesmişliğim var, beceriksiz görüyordum kendimi. Ama bizimki beceriksizlik değil, el alışkanlığı olmayışından. Bir yapmaya başlasak, alıştıkça düzeliyor. Artık sütü kesmeden muhallebi yapabiliyorum mesela, bu da bir adımdır. :KK1:
Genelde becerikli sıfatını alanlara bak, ya evli ya da baba evinde yemekler ondan soruluyor. Yapa yapa elleri alışmış, şık şık yapıyorlar hemen el çabukluğu marifet.

Çok egzantrik böyle aman aman tarifleri değil ama basit ekmektir, çörektir şudur budur başla bence. Güzel oluyor. :)
Islak çaylı kek tarifi gördüm mesela aklım kaldı... Hım hım hım... :KK53:

Ben de baktım şimdi çaylı kek benim de aklımı aldı..:KK52: dukan tarifi sitelerinde gezinirken acıktım fena halde..nası güzel şeyler onlar....
başlıyorum ben de en kısa zamanda..dukan ekmekleriyle başlasam bile olur..

keşke satılsa ya.. daha pratik olur..
Alış veriş merkezlerinde kayseri ev yemekleri..çin yemekleri falan mutfaklar var ya..bi de dukan mutfağı açılsa keşke..vaay güzel bi fikir oldu bu..bence çok tutar..milyonlarca dukancı akın eder..:KK1:
ben açsam mı yaaa :)) girişimci ruhumu durduramıyorummm bak şimdi :)) :KK52:
becerebilcek olsam yapardım böyle bişey :KK1:

X