Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ben 79 kilo ile başladım sanırım 1 ay oldu 6,5 kg verdim kaçamaklarım oldu olmasa 10 kg a yakın verirdim diye tahmin ediyorum olsun bunada şükür 10 kiloyu son 1 yılda aldım belki bu yüzden çabuk veriyorum diye düşünüyorum aslında kolay kilo veremem dukanda verince devam ediyorum sende senin özelliklere göre kendine pay çıkar canım :) testi yaptıysan dukan amcam söylüyorzaten sana ne zaman ne kadar kilo vericeğini :))

slm kızlar nasılsınız koşturmaktan giremiyorum umarım herkes iyidir bugün sabah kahvaltıya gittim kaçamak yaptım hala bişi yemedim ama enteresan bi şekilde kilo almıyorum anlayamadım :)))

yok kuzum yalnız değilsin. ben büroda ses etmedim ama eve gelince ciddi ciddi ağladım sevinçten. ben yazdım o mevzuyu onu mu okudun bilmem. kamera fotodan falan bahsetmemiştim ben ama... benim de hukuk okuma hayalim vardı. adalet yüksek okuluna girdim. 2 yıl okuyup sonra dikey geçişle hooop hukuk planları yapıyorum şu an. aynı şey veterinerlik için de geçerlidir sanırım. ama iyi çalışıp ortalama tutturman lazım. okul ortalaması çok etkili oluyormuş dikey geçişte.

canım delı gıbı calısıyorum cok zormus bu latınce terımler benı öldurdu..ama cok zevklı netıcede hayalımız... herkesın telefonundan adımı sıldırıp baytar dıye kaydettırıyorum kendımı ınanılmaz bişi:) not ortalamasının etkılı oldugunu sımdı senden duydum bak ıste bişi daha ogrendım bu topıc bana yaradı ya:) umarım hayallerımız gercek olur 5 ocakta sınavımız var calısmamız gerek bos durmayalım::d

kız sen ne ara 79 oldun okuyunca şok oldum, geldim baktım bu topik neyin nesiymiş diyee

dukana ben de niyetlenmiştim bir ara
hatta çizelgemi filan yaptım sitesinde ama
uygulamadım hiç:18:

Herkese iyi akşamlar!

Diyet alışverişini yaptım gene, mutluyum. Burada adı geçen mistik çayı da sonunda aldım, yarın deneyeceğim. Migrosta şu an Doğuş'un bir çayını alana 2.si bedavaymış! 3.45e mistiği aldım, yanında çilekli form çayı hediye oldu. Çok beğenirsem mistik çaydan depo yapma yoluna gidebilirim.

Şimdi de light kefir içiyorum. Bu bağırsak problemi garip oldu iyice, kabızlığa dair yazılanları tekrar okuyayım bari dönüp. "Yoo herşey normal, benim başıma gelmedi." der misin, al sana dedi sanki Dukan Amca. Artık günlük tutarken sadece yediklerimi, kilomu değil, wc alışkanlıklarını da yazacağım herhalde... :44:

merhaba kızlar. hepinizin geçmiş bayramını tebrik ediyorum.sonunda evdeyim. hemen koşarak tartıya çıktım. +100 gr gördüm. sabaha gerçek kilom çıkar ortaya.
sincerelyesra ben yokken 2 kilo daha vermişsin sanırım. biz başa baş gidiyorduk. demek kaçamak yapmasam ben de verirdim 2 kilo. tebrik ediyorum seni.
yarın proteinle yeniden devam.5 gün protein yapmaya çalışacağım. umarım hemen toparlanırım.

aaaaa ben de yesıl cay alım gıdım de... nobetcıyken ıyı oluo..
canım bı de caykurun demleme yesıl cayı var bana cok ıyı gelıyo onu da dene.. bu tomurcuk kutularında oluyohttp://www.neleryokki.com/cay/burcum_yesil_KucukResim.jpg için Google Görsel Sonuçları işte şu mutalak dene

yarın başlıycam dıyete fakat ılk gun neler yemelıyım bana bır menu cıkarabılırmısınız? kıtabı tamamen okuma fırsatım olmadı tam kestıremıyorum ne yıycemı daha

Merhabalar,ben de 21 gündür yapıyorum Dukanı 4 kilo verdim,seyir evresindeyim acaba tarhana yiyebilir miyiz?Maraşa has bir tarhana var yağ hiç yok,sadece yarma ve yoğurttan yapılıyor?Bir de kilom yavaş mı gidiyor acaba?Yürüyüş yapamıyorum:)))

Merhabalar,ben de 21 gündür yapıyorum Dukanı 4 kilo verdim,seyir evresindeyim acaba tarhana yiyebilir miyiz?Maraşa has bir tarhana var yağ hiç yok,sadece yarma ve yoğurttan yapılıyor?Bir de kilom yavaş mı gidiyor acaba?Yürüyüş yapamıyorum:)))

+ görmemen süper umarım duraklamada yaşamazsın...Dukanı bırakmak yok, duraklamada olsa...Duraklama ustaları sana yardımcı olacaktır elbet

Yarma dediğiniz şey netten baktımda buğdayın dövülmesiymiş...Buğday seyir aşamasında yasak...Ayrıca yoğurdun da yağlı olmaması gerekiyor....Tek yağ olmaması yetmiyor malesef...Ayrıca 21 günde 4 kilo gayet iyi bir rakam Yulaf kepeğinden tarhana da yapılıyordu, çok canın istediyse ondan yapabilirsin....

hadi mezun ol da benim hayvancıkları da sana getireyim. Ucuza yaparsın aşılarımızı. Hem başım sıkışınca sana bırakır , tatile kaçarım

yarın başlıycam dıyete fakat ılk gun neler yemelıyım bana bır menu cıkarabılırmısınız? Kıtabı tamamen okuma fırsatım olmadı tam kestıremıyorum ne yıycemı daha

menü yazmak yanlış olur. Kitabın tamamını okuman önemli değil. Atak kısmını okursanız, menünüzü hazırlayabilirsiniz zaten.

merhaba. Böyle bir soru sorduğunuza göre kitabı okumadınız. Acilen okumanızı tavsiye ederim.

Merhabalar, ben de Dukan Diyeti maceralarımı anlatayım dedim =)

Yaklaşık 8 ay önce Dukan Diyet'ini ben de yaptım. 20 yaşındayım, 103 kilo ile diyete başladım ve 94 kilo ile sonlandırdım çünkü sağlığım bozulmaya başlamıştı. Öncelikle 10 günlük bir atak evresiyle başladım ve bu süre içinde 3-4 kilo verdim. Ancak 10 günün sonunda gözlerimin altında morluklar oluşmuştu ve yüzüm çökmüş görünüyordu. Yine de bunun atak dönemiyle sınırlı kalacağını düşünüp devam ettim çünkü gerçekten kilo vermeye ihtiyacı olan bir insanım. Diyeti 3 ay sürdürdüm ve bu süre içinde tansiyonumda sürekli olarak oynamalar oldu, sürekli olarak başım dönüyordu veya öyle hissediyordum, grip oldum ve hayatımda ilk defa 2 hafta boyunca kendime gelemedim oysaki çok güçlü bir bünyem vardır hastalık konusunda, zaten güçsüz olan tırnaklarım iyice kat kat soyulmaya başladı. Anlayacağınız iyice sağlığım oynamaya başlamıştı ki ben çok sıkı bir şekilde de yapmıyordum diyeti. Hergün sebzemi de yiyordum proteinimi de, yulaf kepeğimi de tüketiyordum. Arada sırada karbonhidrat sınıfından kaçamaklarım oluyordu ya da öğrenci olduğumdan yediğim yemeklerin yağına veya pişirilme şekline çok fazla dikkat edemiyordum. Sonuç olarak kilo olarak da bedensel olarak da küçüldüm. Şu an 94 kilo civarında oynayan bir kilom var ve devamında sadece günlük hayatımda yediklerimi aşırıya kaçırmamaya uğraşıyorum. Neyseki sağlık açısından kalıcı bir hasara uğramadım.

Benim size tavsiyem eğer bir ay yapıp bırakacaksanız yapın çünkü gerçekten etkisini görüyorsunuz ancak benim gibi yüksek kilolar vermek istiyorsanız, uzun süre için tavsiye etmiyorum. Yeterli vitamin ve mineralleri veya posayı vücuda almamak cidden size sorun olarak geri dönüyor. Eğer diyet yapmak istiyorsanız lütfen sağlıklı ve tek yönlü olmayan bir diyet yapın, kendinizi koruyun ve mutlaka spor yapın. Spor ve hareket gerçekten insan için çok önemli bunu son 2 ayda anladım ben de. 2 aydır haftada 3 gün 1 er saat spor yapıyorum ve ister inanın ister inanmayın 1-1.5 beden kadar inceldim, bu Dukan ile geçirdiğim 3-4 aydan çok daha etkili oldu benim için. Evet çok yüksek bir kilom var ancak kendimi hiç bu kadar sağlıklı hissetmemiştim. =)

Dukan diyeti yaptığımı bile herkes bana soruyor ve ben de onlara bunları anlatıyorum, karar size kalmış. Fayda görmek sadece kilo vermek ise sizin için durmayın yapın, ama kilo vermek için kendinize işgence çektirmeyin, sağlıklı olmak her şeyden önemli =)

Hepinize günaydın!!!
Cumhuriyet Bayramı sevinci sarardı çocukken, bayraklar çıkar, okula gösteri yapmaya gidilir falan. "Yaşın kaç başın kaç da çocukken diyorsun" diyeceksiniz ama ne bileyim, o günler bile çok uzak geliyor. Hayırlısı, inşallah daha uzun seneleri devirir cumhuriyet.
Herkes iyi mi, bayram telaşı bitti sayılır artık.
Buzluktan mantar-ıspanak çıkardım şimdi, omletimi yiyorum. Bir de öğlene sebze güveç, yanında döner-yoğurt... Tamamdır. Hatta ekmeğimi dibe dizsem, üstüne domatesli sos yapsam üste döner yoğurt döküp iskender fantazisi mi yapsam acaba Aklım fena bugünlerde. Akşam akrabalarla dışarda yemek var ama olsun, bozmadan aynen devam. Mutlaka uygun birşeyler oluyor veya tabakta terbiyesizce uymayan kısımları bırakıyorum.
Bugün 61.8 gördüm! Umarım böyle iyi devam eder.

Evde var galiba bundan, annem kendine almış ama arada ben de kaçırırım. :)) Zaten annemle dalga geçerdim, kader ağlarını ördü ben de tıpatıp ona benzemeye başladım: Elimde market katalogları indirim kampanya takip ediyorum. :))) Yakında buraya da her gün hangi markette ne varmış yazabilirim diye korkuyorum. :)

Aliye ablamızın dediği gibi kitabı okumanız gerek. :) Yürüyüşün de çok faydası oluyor, hareket edilen günlerin ertesinde tartıda daha güzel rakamlar görmek mümkün.
Yürüyüş derken de illa ki eşofmanları çekip yürüme alanında turlayın demek değil. Tempolu bir şekilde gazete almaya inin, bakkala markete pazara gidin, yokuş bulun onları çıkın, çevrede merdiven vs. varsa daha da güzel. Koştura koştura gidin. :)

Deneyiminizi paylaşmanız güzel ancak hiç kimseye akıl verecek bir konumda bulunduğunuza inanmıyorum.
Grip olmak normal, karbonhidrat kesildiği için "carb flu" denilen geçici bir evre yaşanıyor. Devam ettiğinizde (karbonhidrat kaçamağı yapmadan) normale dönüyorsunuz.
Her gün sebzenizi de proteininizi de yiyorsanız bu Dukan diyetine aykırı bir durum, seyirde bir gün saf protein, bir gün sebze-protein uygulanıyor.
Test yaptırmak, değerlerinizi kontrol altında tutmak size düşen bir sorumluluk. Kitapta vitamin eksiğiniz olduğu takdirde takviyeler kullanılabileceği açıkça belirtiliyor. Öğrenci de olsak uygun fiyatlı seçenekler var, örneğin şu an omega3 takviyesi kullanıyorum Türk markası 60 tane var içinde, 13 küsür mü neydi eğer yanlış hatırlamıyorsam. Uzun süre gidiyor. Aynı şekilde vitamin desteklerinde de ucuz olan muadiller kolaylıkla bulunabilir.
Hele şu kısma ayrı bir bayıldım: Eğer diyet yapmak istiyorsanız lütfen sağlıklı ve tek yönlü olmayan bir diyet yapın, kendinizi koruyun ve mutlaka spor yapın. Spor ve hareket gerçekten insan için çok önemli Bu cümleler çevreden baskı yapan, kilo aldığınızda alay eden, kilo verme uğraşınız olduğunu gördükleri halde kendilerinde olmayan aklı dağıtan kişilerin kullandığı bir cümle. Kilo vermeye çalışan insanlara, kendisi de kilo vermeye çalışan bir insan tarafından böyle bir cümlenin sarf edilebilmesinin mantığını kavramış değilim.

Kitabı okumanız gerek kısacası. Size uygun olmadığını paylaşıp, "Arkadaşlara başarılar dilerim." diyebilirsiniz ama tekrar yazıyorum akıl verecek konumda kesinlikle değilsiniz.
Başka yerlerde sorduklarında anlatın gerçi, daha iyi olur. Kitabı okumadan etmeden sadece başkalarından aldıkları akıllarla karar verebilen insanlar boşuna başlamasın, uğraşmasın bu diyetle.

---

Ben de bir anekdot anlatayım madem: Bir arkadaşım başlamış Dukan'a ama devam edememiş. Benim başladığımı duyunca ilgilendi. "Aaa ben yapamadım ya sen nasıl yaptın 10 gün atak?!" diye şaşırdı. Kendi kilosu da aşırı değil, ben de şaşırdım. Niye 10 gün? Meğer testten bihaber, niye 10 gün yapmış, çünkü bir arkadaşı 10 gün yapmış. E dedim aferin. O akşam test sitesini de yolladım, kitap linki de attım.
Aradan zaman geçti, ne kadar kilo verdim soruyor bana. Söyledim, "oo iyiymiş ya ben gene bozdum kaçamak çok oluyor gene başlayacağım." dedi. Dedim tamam başla ama biliyorsun 2 defa yapma hakkın var. "Hadi ya ben de 4. defa başladığımda niye kilo veremedim diyordum."

Kafaya koyduysanız, kitabı da okursunuz, kurallara da uymaya çalışırsınız. Elbette arada kaçamağı da oluyor, eksik kalanı da. Bakarsınız işinize yarıyor, yola devam edersiniz. Baktınız olmuyor arkadaşlara başarılar dileyip kendi yolunuza devam edersiniz.

Son düzenleme:
Internetbagimlisi, ağzına sağlık Canım güzel güzel yazmis hepimizin duygularina tercüman olmuşsun..
Bilinçsizce yorum yapıp can sıkan insanlardan bıktığım için burda sizinleyim..

Dukan doktorluk lisansını kaybedince, benim de ona olan inancım/saygım gitti açıkcası.
O yüzden kitabını almak istemiyorum.
Ama burda gördükçe işe yaradığına da şahit oluyorum.
Kitaptaki bilgilere ulaşabileceğim bir net adresi var mıdır?
61 kiloyum.
58 olmak istiyorum.
boyum 167.
Bu diyete gerçekten ihtiyacım var mı?

Son düzenleme:
Canlarimmmmm ben geldimmm Günaydinnnnnn kimsecikler yok oooh herkesin Cumhuriyet Bayrami kutlu mutlu olsun....Benimde Nisan yildönümüm ilk yilim daha

Oh Bayram bitti +400gr lik bir hasar ile devam ediyorum persembeye gider insallaaah

buarda burada su bölgesel zayiflama seyleri acilmis lazer mi titresimmi neyse onunla ilgileniyorum:26: belim cok gitti kizlar ama bacaklarim ayni okadar spor yapmama cok yavas zayifliyor böyle bir destek almayi düsünüyorum dukann yaninda fiyati da gayet makul? ne dersiniz?

Bitaneeeem evet dogru diyorsun ben simdiden askitomla pazarliga girdim bayramlarda annemlerle olalim ben baskatürlü anlamam bayrami diyorum

ay canim yaaa beni böyle begenmen beni cok mutlu etti asil sen hedefime ulasinca gör beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…