Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bu arada bayramınız mübarek olsun arkadaşlar kurban bayramı canımcımlar yaa bol bol protein tatlılardan uzak duruyoruz:))

arkadaşlar bi kaç gün önce yazdığım gibi seyir evresindeyim bu evrede neyi izinli ve ne kadar kullanabilirim beni azcık bilgilendirebilirmisiniz yoksa sadece protein ve sebze yeme şansımmı var yoksa başka yine herşey yasakmı?

Atak kuralları aynen devam ediyor, seyirin tek farkı sebzelerin gelmesi ve yulaf kepeğinin günde 2 kaşığa çıkması. Sebzeleri de her gün yemeyeceksin, bir gün saf protein bir gün sebze protein şeklinde olacak. Baklagiller, mısır, patates gibi besinler yasak. Meyveler yasak (limon da meyve sayılıyor, sadece azcık suyundan kullanabilirsin), kepek hakkın günde 2 kaşık, tatlandırıcı serbest devam.
Sınırlı olan besinler için için şöyle bir tablo var internette: Eki Görüntüle 539401

Bu linkte de özet geçilmiş: Dukan Diyeti Seyir Evresi » Dukan Diyeti Yemek Tarifleri
Esasen kitapta bu bilgilerin hepsi ama hepsi mevcut. Oradan okuman en sağlamı olur, buradan aktarırken mutlaka unutulan-atlanılan şeyler oluyor. İngilizcen varsa internette bedava ingilizcesinin pdf dosyası var, ben de mail adresine yollayabilirim.

ben de sebze gunlerinde kahvaltidan once bir kivi yiyorum, bagirsaklarimi calistirmasi icin. zarari olup olmadigini gorecegiz.

Tolere edilen gidalara fazladan iki kasik yulaf kepegi de katilmis. Gunde en fazla iki tane tolere edilen gida hakkimiz var.
Dukan Diet Tolerated Foods | thedukandietsite.com

hayallah dikkatli okusam ya, daha once varmis tolere listesinde simdi cikarmislar.

Son düzenleme:
Zararını görmediysen farketmez aliyecim..Bende bugün şunu farkettim kabartma tozlarının içinde mısır nişastası varmış...hiç bakmamıştım bugüne kadar ve ben çok kullanıyorum yani en basit tava böreğini yaparken bile kullanıyordum ki nişasta sınırlı izinli...demekki etkilememiş beni diye düşündüm:KK34:

Valla her gün meyve hakkımı bu haberi duyduktan sonra mandalinadan kullanabilirim, çok severimde zaten :KK1: saol aliyecim...Bu arada yeni gelen seyirin başındaki dukan çıtırları, size cısss bunlar....Sonra face yazıyolarda şu sitede mandalina yenebilir dedi dendi diye de uyarayım dedim....

ben de ondan korkuyorum. ne yapayım, detaylı detaylı anlattım. okuduğunu anlamayana da ben ne yapayım artık kuzum. :-)))

Peynir tatlısını görünce ağzım sulandı resmen... Diğer çikolata tariflerini henüz dondurma aşamasına gelemedim, sıvıyken kaşıklıyorum ben. :KK52:

bu cikolatalari yemeye izin oldugundan emin misiniz:)) gorunce yaptim ama cok gunahkar seylermis gibi geldi.

neyse 15 gunde bir yedigim dondurmalari saymazsak tatli yemiyodum ben. cok sasirtici bir tat oldu benim icin.

Tüm dukan arkadaşlarımın kurban bayramı mübarek olsun arkadaşlar

70,7 ile başladığım bayram bakalım kaç ile sonuçlanacak

allah hepimize kaçamaksız bir bayram nasip etsin

aminnn

kızlar bayramınız kutlu olsun...

sizinle bakın ne paylasıcam.. 44-46 bedene zor sıgan her yerı pörtleyen ben... 40 beden aldım denemek ıcın... bol geldı ..38 aldım oldu dıye cok sevındım...kız sıze 36 da olur dedı ona da sıgdım bıraz zor olsa da:KK70: bugun cok mutluyum hayatımda 38 beden hıcbısıyım olmamıstı... işte bu yuzden Mösyö Dukan bin yaşa... ve benım guzel yardımsever arkadaslarım sızsız olmazdı Allah gonlunuze gore versın her seyı.. sagolun

düzeltme: yeni baslayanlar balık tavuktan bıkanlar sabredın guzel gunler yakın.. bırakırsanız ağız burun dalarım

Son düzenleme:
kızlar bişe sorcam kitaptamıokudum yanlış bir çıkarım mı yaptım bilemiyroum 3-5 ay arası seyir dönemi için vermiş sanırım ya da nettemi okudum bunu hatırlamıyprum benim 4 ay bitti 5 inci ayın içindeyim dukanın söylediği sürede veremedim kiloları 6 kilo var hala

sizce seyiri uzatmam sağlık açısından problem yaratırmı güçlendirmeye geçip tekrar seyiremi dönsem yoksa bekleyi kiloları verdikten sonramı geçim ki bu gidişle en az 3 ay daha sürecek sanırım :KK43::KK25:

kızlar bişe sorcam kitaptamıokudum yanlış bir çıkarım mı yaptım bilemiyroum 3-5 ay arası seyir dönemi için vermiş sanırım ya da nettemi okudum bunu hatırlamıyprum benim 4 ay bitti 5 inci ayın içindeyim dukanın söylediği sürede veremedim kiloları 6 kilo var hala

sizce seyiri uzatmam sağlık açısından problem yaratırmı güçlendirmestye geçip tekrar seyiremi dönsem yoksa bekleyi kiloları verdikten sonramı geçim ki bu gidişle en az 3 ay daha sürecek sanırım :KK43::KK25:

canım herkese farklı verıyor seyır evresını sen kendın yapsana testi
Dukan Diet Official Site: Weight Loss Experts - Know How To Lose Weight calculate your true weight yazana yerden

sizinle bakın ne paylasıcam.. 44-46 bedene zor sıgan her yerı pörtleyen ben... 40 beden aldım denemek ıcın... bol geldı ..38 aldım oldu dıye cok sevındım...kız sıze 36 da olur dedı ona da sıgdım bıraz zor olsa da:KK70: bugun cok mutluyum hayatımda 38 beden hıcbısıyım olmamıstı... işte bu yuzden Mösyö Dukan bin yaşa... ve benım guzel yardımsever arkadaslarım sızsız olmazdı Allah gonlunuze gore versın her seyı.. sagolun

düzeltme: yeni baslayanlar balık tavuktan bıkanlar sabredın guzel gunler yakın.. bırakırsanız ağız burun dalarım

canım tebrik ederim çok sevindim adına

sen benden sonra başlamıştın değilmi ben 07.06 da başladım 70,7 yim senin boyun kaçtı haftada kaç kilo veriyosun ben kaç haftadır hiç veremiyorum neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum çok sıkıldım spor yapıyormusun

ay ne çok sordum kusura bakma gülüm

Kızlar hepinizin bayramını kutluyorum. Sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirirsiniz umarım. Ben geçen gün pirinç pilavı yemiştim hatırlarsanız. Kilo almak bir yana yine 400 gr vermişim. 54.6 kg' yum. Pilav yemeden önce 55 tim :KK1: Meyvemi de yiyorum. Ekmek olarak bazen çok tahıllı bazen de çavdar oluyor menümde. Yeşil çaya devam ediyorum. Kepeğimi unutmuyorum. Her sabah kahvaltıda yumurta oluyor mutlaka ve her gün yoğurt tüketiyorum zaten çok severim. Bu ayar gidiyor bakalım güçlendirme. Ocak ayına kadar sürecek güçlendirmem. Ama ben bundan sonra hep böyle beslenebilirim. Haftada bir gün pro yapmak Dukan' la nikah tazelemek gibi bir şey :KK1: Medesa duymasın :KK1: Öpüldünüz kızlar.

canım tebrik ederim çok sevindim adına

sen benden sonra başlamıştın değilmi ben 07.06 da başladım 70,7 yim senin boyun kaçtı haftada kaç kilo veriyosun ben kaç haftadır hiç veremiyorum neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum çok sıkıldım spor yapıyormusun

ay ne çok sordum kusura bakma gülüm

canım ben 6 agustosta basladım ..yuruyus yapıyorum.. bı de hep ayakta calısıyorum evım 5. kat merdıven.. sınıfım 4 kat merdıvenlı.. her tenefus ın cık ın cık geberıyorum.. bı de su verdıgım adresten seyırın kac gun ogren bı.. boyum 172 .. duraklama olduysa yumruk harekatı yap.. bı de ben hem kolay verıyorum hem kolay alıyorum hep boyle oldu bu:KK70: tehlıkelı benım durum.

canım ben 6 agustosta basladım ..yuruyus yapıyorum.. bı de hep ayakta calısıyorum evım 5. kat merdıven.. sınıfım 4 kat merdıvenlı.. her tenefus ın cık ın cık geberıyorum.. bı de su verdıgım adresten seyırın kac gun ogren bı.. boyum 172 .. duraklama olduysa yumruk harekatı yap.. bı de ben hem kolay verıyorum hem kolay alıyorum hep boyle oldu bu:KK70: tehlıkelı benım durum.

boyun olduğu için fark var ben 168 im bana 64 olmalısın demişti yumruk yapmalıyım evet reglim şuan birsin hemen yapıcam işte ben hiç yürüyüş yapmıyorum sporda sorun orda biliyorum da icraat yok

herkese iyi bayramlar
başlangıç: 10.09.2012
başl.kilo:91
geçen hafta 84.7
güncel:83.3
giden: 1.400
boy 1.68
hedef 68

Herkese iyi bayramlar!

Tarçınlı su muhallebimi yiyorum şu an. Bugün sp günü olduğu için ekstra bir rahatlık var üstümde, rahat rahat yiyebileceğim çok şey var. :) Dün akşam 5 günlük ekmeğimi de yapıp koydum buzluğa, insanlar tatlı yapıyor koyuyor ben ekmek derdindeyim. :KK1: Çok gözüm dönerse çikolatalı sos yapar yerim ama sıkışına kadar o hakkımı saklı tutuyorum.

bu cikolatalari yemeye izin oldugundan emin misiniz:)) gorunce yaptim ama cok gunahkar seylermis gibi geldi.

neyse 15 gunde bir yedigim dondurmalari saymazsak tatli yemiyodum ben. cok sasirtici bir tat oldu benim icin.

Evet ben de yaptığımda kendimi kötü hissediyorum. :KK1: Ama zaten yaptığım zamanlar gözümün iyice döndüğü zamanlar oluyor, o yüzden kendimi teselli ediyorum. Yasak birşey yok içinde, sadece sınırlılarla dolu. :KK1:

Tebrikler darısı hepimizin başına. :) :nazar:

Kızlar hepinizin bayramını kutluyorum. Sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirirsiniz umarım. Ben geçen gün pirinç pilavı yemiştim hatırlarsanız. Kilo almak bir yana yine 400 gr vermişim. 54.6 kg' yum. Pilav yemeden önce 55 tim :KK1: Meyvemi de yiyorum. Ekmek olarak bazen çok tahıllı bazen de çavdar oluyor menümde. Yeşil çaya devam ediyorum. Kepeğimi unutmuyorum. Her sabah kahvaltıda yumurta oluyor mutlaka ve her gün yoğurt tüketiyorum zaten çok severim. Bu ayar gidiyor bakalım güçlendirme. Ocak ayına kadar sürecek güçlendirmem. Ama ben bundan sonra hep böyle beslenebilirim. Haftada bir gün pro yapmak Dukan' la nikah tazelemek gibi bir şey :KK1: Medesa duymasın :KK1: Öpüldünüz kızlar.

Bayıldım o lafa. :KK1:

iyi bayramlar herkese
kilo bildirimi yapacak mıyız?ben 72.4 çıktım. -700 gr vermişim.allahım 6 lı rakamları bir görsem....

Kizlaar ben hiç bu kadar kırmızı et yemeye aliskin değilim,herhangi bi şekilde dikkat etmem gereken bişey var mı acaba diyetin basladgndan beri ilk kez yiyorum yağsız yerlerinden yiyorum ciğer de yiyoruz degil mı,kitabım evde kaldı şimdi de çok uzaklardayim kırmızı et için uyarmak istediginiz bi nokta var mı canlarimmmmmmmmmmm.....hepinizi öpüyorum iyi bayramlar diliyorum:)

Gelen misafirler löp löp yutuyor valla kekleri, börekleri, içi dolgulu çikolataları... Kendime çikolata sosu yaptım, sınırlılardan tüketmiş oldum böylece. Daha yağ oranı belirsiz akşam yemeği var, protein ağırlıklı yemeye çalışacağım. Amma çok yiyor insanlar ya! Ya da ben diyetle kafayı bozduğum için insanların yemesine taktım.

Herkese kaçamaksız bir bayram diliyorum, azmimiz+dayanma gücümüz maksimuma çıksın inşallah. :nazar:

Kizlaar ben hiç bu kadar kırmızı et yemeye aliskin değilim,herhangi bi şekilde dikkat etmem gereken bişey var mı acaba diyetin basladgndan beri ilk kez yiyorum yağsız yerlerinden yiyorum ciğer de yiyoruz degil mı,kitabım evde kaldı şimdi de çok uzaklardayim kırmızı et için uyarmak istediginiz bi nokta var mı canlarimmmmmmmmmmm.....hepinizi öpüyorum iyi bayramlar diliyorum:)

Ciğerde hiçbir problem yok, özellikle tavuk ciğeri hem ucuz hem protein, şahsen kendisi benim favorim olur. İçerdiği biotin maddesi sayesinde saçımı da beslediğine inanıyorum. Buzlukta bir adet ciğerim var. :KK52: Kitapta az da olsa şeker içerdiğinden bahsediliyordu ama izinliler listesindeydi. :KK56:
Yarın bir ciğer sote yapayım bari. :KK56:

Çekirgem nasılsın:)

şimdi kimse var mı diye telefondan bakayım dedim, çekirgemin ihtiyacı varmış:))

kuzucum, ben de bu diyete kadar pek yemezdim, kırmızı et yiyebiliriz, ciğer de yiyebiliriz ama yağsız olmasına dikkat et, yanında yoğurt ayran vs de tüket ki aşırıya kaçma. Nihayetinde et, suyunu çıkarma yani :))

ben de iyi bayramlar diliyorum canım. Öpüyorum:)

X