Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

EKIM34 :))
kırmızı bıberlerın içine lor peynırı maydonoz istersenız dereotu ve bol baharatlı bır harç yapıp fırına sürüyorsunuz..bıberlerın kabukları soyulma kıvamına gelınce çıkarabılırsınız..ben çok begenıyorum..hem dıyete de çok uygun..istersenız yeşil bıberde gayet guzel oluyor..
cevap verdıgın için teşekkur ederım bız hep gec vakıtlere kalınca çok sessız bır ortamla karşılaşıyoruz :))

Sen çalışıyor musun canım? Ben genelde gündüz giriyorum haftaiçi, bazen hiç giremediğim günler oluyor geçmişi de okuyamıyorum kalıyor. Akşam giren arkadaşlarım sa var, burada herkes elinden geldiğince cevapsız bırakmıyor soruları ama bir kaç defa denk geldiyse şanssızlık olmuştur. Geç yazdığını düşünüyorsan ve atlandıysa lütfen yeniden sor, mutlaka bir gören olacaktır.

güzele benziyor. ben de deneyeyim. kırmızı biberi çok seviyorum. daha doğrusu biberin her türünü çok severim. ben de kırmızı biber ve dolma biberi ince ince julyen kesip tavukla kavuruyorum. sarımsaklı yoğurt ve pul biberle götürüyorum

bu arada ödem atmak için yeşil çay içiyorum ben. ama eğer birkaç gün yeşil çay içmeye frsatım olmamışsa ve tuzu da fazla kaçırmışsam ödem fazlalaşıyor. 10-15 günde bir minik bir hapım var onu alıyorum. ödem falan kalmıyor. zaten artık ödem sorunu pek olmutyor. eskiden 2 kg ye kadar ödem tutabilirdim. şimdi en fazla ödemim olduğu zaman bile 500 gr anca farkediyor. o yüzden dert etmiyorum.

ekmek konusunda şunu söyleyebilirm, süt tozunu ne kadar artırırsan ekmek o kadar güzel oluyor. bende duraklama yapıyor süttozu. önceden 6 yk yulafa 2 yk süttozu katıyordum. şimdi onu da katmıyorum. sadece yulafla yapıyorum. ekmeklerim yeterince kabarıyor. hamburger ekmeği büyüklüğünde silikon kaplarım var. onlarla yapıyorum. tam hamburger ekmeği ebadında oluyor ve yaklaşık onun kadar kabarıyor. ortadan kesip arasına peynir, füme hindi ve pulbiberle sandviç yapıyorum. ya da light kaşarla tost yapıyorum. ikşye kestikten sonra, ekmeğin iç taraflarını teflon tavada biraz kızartıyorum. hem o nemli nemli hali yok oluyor hem de daha lezzetli oluyor. ben bu kabarma işinin sırrını yumurta aklarını ayrı çırpıp, en son aşamada fazla hırpalamadan hamura karıştırmakta buldum.

bak bu akşam havada kalmadı söylediklerin senin girdiğin saatlerde genelde kimse olmuyor demekki. yoksa emin ol bu geveze grup içerisinde illaki cevap verecek birileri olur

Slm kızlarr uzuuun bir ara verdim 3 aya yakın sanırsam...kısaca ben bu dukanı yaptım tam 1.5 ayda 8,5 kilo verdim.. Yani 68 den 59.5 olmuştum ki bıraktım koruma yapamadığım içinde kilo aldım ve bayaaaa yedimm tatlı full zaten çikolatasız günüm hiç geçmedi börekler kekler poğaçalar havada uçuştuu Ve şimdi 64 kiloyum Ben diyorum ki tekrar başlasam o yüzden geri döndüm.. Aslında bir kaç gündür fal vs işler içinde burdaydım ama artık sanırsam bu dukan sayfassına uğramam gerek başlamam lazımm ve 55 düşmem gerek..kışda geldi üst üstte giyince bir kötü duruyork ki bu kilolarr ..yok yok bir an önce başlamam gerek.. şimdi geriye dönüp son bi kaç sayfayı okumak istiyorum.. öptm hepinizi

aliyem, merhaba nasılsın?

Az önce yazdım yazdım hat gitti uçtu hepsi, kısaca dedim ki ticker ını gördüm yeniden, tek kelimeyle muhteşemsin

bi de bana senin ekmek tarifini de verir mîsin demiştim, daha bir sürü anlatmıştım da özü bu kadar Aliyem:13:

Azra, hatırlıyorum seni ben, yazıl etmişsin emeklerine artık ne söylesek boş ama madem geldin artık buradan ayrılmak yok, her sabah tekmil verip ne yediklerini yazacaksın. Dukan amcam ne demişti kitapta zafer sarhoşluğuna kapılmayın en tehlikelisi budur diyor. Bence kitabı yeniden oku ve kararlı isen başla. Umarım bu defa başarır sonuna kadar gidersin.

Bana müsade, malum haftabaşı ve yarın saat 06.15 de kalkacağım.

Sizlere iyi sohbetler, iyi geceler.

ben de çok beceriksizimdir bu konularda, endişeye gerek yok o yüzden ben yaptıysam siz de yaparsınız eminim ki
tamamen tarife uyarak yaptım. üstelik normal kek yapma mantığıyla da yapmadım, mikserle falan çırpmadım yani. bütün malzemeleri koydum ve karıştırdım sadece çatalla iyice, hepsi bu. sonra da baton kek kalıbına döktüm, 170 derece fırında yarım saat pişti, hatta 25 dk bile olabilir. kibrit batırıp içinin piştiğini anlayınca çıkardım yani fırından.ama ben o arada limonlu kurbişleri hazırladığım için bi beş dakka falan kek kalıbının içinde dinlendi, belki o yüzden güzel kabarmıştır. belki de alakası yoktur tabi, bilemiyorum çok tecrübeli olmadığım için vallahi :44: benimkinin de ortası kabardı kenarları söndü birazcık o fotodaki dilim ortadan bi dilim yani, kenarlardan birer dilim onun yarısı kadar kabarık hemen hemen

kırmızı biber sayesinde biber dolmasının biberlerini yemeye başlayan bi insan olarak ben bu tarifleri çok sevdim iki tane de süper kırmızı biberli tarifimiz oldu böylece, yazan elleriniz dert görmesin

içinde 3 yk yulaf kepeği, 3 yk süt tozu olduğu için 3e bölerek kullanabilirsiniz sanırım. ama seyir dönemindeyseniz +1 yk yulaf kepeği yemeniz gerekir onu es geçmeyin ben yaklaşık 11 dilime falan böldüm, maksimum 2 dilim yerim diye düşünüyorum. prenssevgilisine de sorsak harika olur aslında, tecrübe meselesi sonuçta, ben yanlış bişi söylemiş olmiym şimdi size

sizin de dediğiniz gibi orjinal tarif prenssevgilisine ait. ben çekirge olarak var olanları değerlendirebiliyorum şimdilikama iyi ki de denemişim tekrar teşekkürler burdan kendilerine

ALİYE abla bana süttozu olmadan yaptığın ekmek tarıfını verebılır mısın? bırde ilacın sana özel değilse ve genel kullanabılecegımız bırşeyse adını ögrenebılır mıyım ?
bırkaç yıl önce felç oldum ve 4 ay aralıksız kortizon kullanmak zorunda kaldım..aradan 1 yıl gecmedı çok buyuk bır trafık kazası gecırdım ve 3 gun yogun bakımda yattım..bunlar dahılınde 67 kılo olan bırı ıken 100 kılonun üzerıne çıktım şuan 89 kıloyum sanırım 1 ay 2 haftada 14 kılo verdım dıyebılırım..vucudum ödem dolu ve bıran önce normal kıloma dönmek istıyorum..İşim ve sorumluluklarım had safhada yoğun o nedenle hiçbır kaçamaga mahal vermeden yapmaya çalışıyorum..özellıkle ekmek stogu benı çogu kaçamaktan kurtaracaktır..gunde bır ekmek mı tuketıyorsunuz hamburger ekmeklerınden ? Sanırım bende silikon kalıplardan alıcam..en buyuk ıstegım sabah tost yapıp işe göturmek..
Ekim34 evet maalesef çok yoğun bır işim var haftasonlarıda yabancı dil çalışıyorum bellı bır program dışına çıkamıyorum ben geldıgımde herkes gıtmış oluyor :)) gece bekçisiyım forumun :))

öğle yemeği ve akşam yemeği birleşti. sabah kahvaltısını geç yapınca.

suda pişmiş yumurta ve yoğurt karıştırıp yedim. biraz da peynir. bol çay içtim. açık uçuk tabi.

biraz önce 1 kola içtim. şimdi de light yoğurda light reçel ekledim. çok güzel oldu. meyveli yoğurt yemiş oldum.

tarifi verilen ekmeği yaptım. tadına bakmadım ama güzel kabardı.

iltifatlarına teşekkür ederim kuzum. zaman zaman ben de hayran oluyorum kendime :-D ama sonra 1 aydır gram veremediğimi hatırlayınca bütün hayranlığım geçiyor. şu duraklamayı kırsam, bir müddet daha yokuş aşağı giderim misler gibi. sonra da ver elini güçlendirmeeeeeeeeeeeeee...

6 yemek kaşığı kepek
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt (susuz tarafından)
(bu arada yoğurdu kaşığı daldırıp bir kenarından oyarak değil de, üstünden sıyırarak ve hizasını bozmayarak alırsanız sulanmaz ve bitene kadar kıvamını-tadını korur)
200 gr lor
1/2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı splenda

bir kasede yoğurdu çıptım. yoğurt iyice çırpılınca sütü ekleyip karıştırdım. yumurtaların beyazlarını ayırdım. sarılarını bu karışıma ekledim. splenda ve sirkeyi de ekleyip çırptım. loru katıp iyice karıştırdım. en son kepeği de ekledim. tam olarak karıştıktan sonra bir kenara aldım. ayırdığım yumurta aklarını iyice köpürene kadar çırptım. kenarda bekleyen karışıma kabartma tozunu serperek döktümn ve karıştırdım. en son çırpılmış ve köpük köpük olmuş yumurta aklarını bu karışıma döktüm ve fazla hırpalamadan tam olarak homojen hale gelene kadar karışıtrdım. kalıplara döktüm. fırını 170 dereceye ısıttım. iyice kızarana kadar pişirdim.

ekimcim, deneme yanılmalarım sonunda bulduğum en iyi ekmek bu oldu. hem tadı hem kabarması hiç de fena değil. ikiye açıp iç kısmı da tost makinası ya da tavada azıcık kızartınca çok güzel sandviç ya da tost oluyor.

Son düzenleme:

kuzum çok çok geçmiş olsun diyeceğim ama çok şükür gelmiş geçmiş zaten. ekmek tarifini hemen yukarıda bulabilirsin. ben bu miktarı 3 parçaya bölüyorum. silikon kalıplarım tam hamburger ekmeği gibi. her gün 1 tanesini tüketiyorum. genellikle gündüz dışarıda olduğum için, sandviç yapıp yanıma alıyorum. dışarda 1 şişe suyla beraber tüketiyorum. suyla olmasına özellikle dikkat ediyorum. hem daha doyurucu oluyor hem de bağırsakları çalıştırıyor. evde olduğum zamanlarda da ekmeğimi light kaşar ve bolca pulbiberle tost yapıyorum.

bahsettiğim ilaç lasix diye minik bir hap. idrar söktürücü. içeriğini, etken maddesini bilmiyorum. bana birkaç yıl evvel diyet için gittiğim bir doktor vermişti. doktor tavsiyesiyle kullanan başkalarını da duydum. yaygın kullanılan bir ilaç. genelde 10-15 günde 1 tane alıyorum, ödemimin çok fazla olduğu zamanlarda. normlade günlük yeşilçay içiyorum. 1 y.k. yaprak yeşil çay (aktardan açık alıyorum) 1/2 yk kadar nar çiçeği (hatta biraz daha az) 1 tane çubuk tarçın (bütün değil. enine ve boyuna 2-3 parçaya kırılmış olarak) 2 büyük kupa kaynamış su ile 10-15 dakika demliyorum. istersen tatlandırıcı da ekleyebilirsin. yeşil çay tadına nar çiçeğinin ekşi tadı ve tarçının kokusu eklenince çok hoş oluyor. tat fazla yoğun gelirse, kaynamış suyla biraz açabilirsin. ben çok severek içiyorum ve bol bol tuvalete taşınıyorum. bence haptan daha iyi ve sağlıklı bir çözüm.

sakın endişelenme. ben senin en yakın zamanda kilolarından kurtulacağına inanıyorum. her zaman söylüyorum, ben zayıfladıysam herkes zayıflar.

light yoğurtla light reçel en sevdiğim dukan tatlısı yarına tuvaletle kucaklaşmaya hazır mısın :-D

bu arada bugün neler yedim bir sayayım. sabah 2 yumurta, peynir ve çayla kahvaltı. öğlen dukan ekmeği arasında light kaşarlı sandviç. akşam 4 dilim hindi füme, 2 yumurta ve peynir. yanında da acı biber turşusu. yemek sonrası biraz yoğurt ve light reçel karışımı. gün içinde ara ara şu şekersiz şekerlerden atıştırdım. birşey daha yedim. daha doğrusu 3 gündür yiyorum ama şimdilik söylemeyeceğim ne olduğunu. geçen yıl da yemiştim ve iyi sonuç almıştım. bu yıl da iyi sonuç alırsam (kilo verme açısından tabi) sizinle de paylaşacağım. sonuç iyi olmazsa zaten unuturum gider ))

sabah 11 gibi evden çıkıp 3 avm dolaştım. alışveriş yapmadım ama. işlerim vardı onları hallettim. arada 1 saat kadar da yol yürüdüm. bağırsak problemim yok. ödemim yok. yarına - çıkmazsa, şu yediğim ve söylemediğim şeydendir. )))

light yoğurtla light reçel en sevdiğim dukan tatlısı yarına tuvaletle kucaklaşmaya hazır mısın :-D

senden duyduktan sonra diyet reçeli almıştım. arada bir yapıyorum. çok hoşuma gidiyor. Saolasın.

wc konusunda faydası olduğunu düşünmemiştim. o zaman bu karışımı daha da seveceğim demektir.

ÇOK teşekkur ederım Aliye abla..çOK ŞÜKUR KÖTU GUNLER gerıde kaldı da kılolarda benımle kaldı :))
Ama herşeyın başı saglık kılonun da sağlık için verılmesı gerekıyor.eskıden nar çicegı çayı içerdım ama yeşil çay ile karıştırmak aklıma hiç gelmemıştı..tarçınıda çok severım..şekerı de dengelıyor tarcın..hemen yarın aktardan alıp yapıcam inşAllah..hapıda almayı düşünuyorum en azından ellerım ve ayaklarımda şişme meydana geldıgınde almayı düşünuyorum..
ekmeği bende özellıkle arasına peynır felan ekleyıp işe göturmek için yapmak ıstıyorum..daha da kolaylaştı hayatım teşekkur ederım..lütfen sende söyledıgım lorlu kırmızı bıber tarıfını dene istedıgın baharatla emın ol çok seveceksın..özellıkle maydonoz ve dereotu ıle çok uyumlu oluyor..))

Selam herkese. Bende 21 gündür dukancıyım. 6kg300g verdim. Durmak yılmak yok diyorum. Vermem gereken daha çok kilolar var. Mayısa kadar devam edeceğim. Ama ne pişirsem diye çok düşünmek zorunda kalıyorum. Birde çalışıyorum zor oluyor. Hergün yanıma bir şey hazırlamak çok zor. Çalışanlar sizler nasıl yapıyorsunuz. Pratik tariflerinizi bekliyorum.
iyi geceler...

senden duyduktan sonra diyet reçeli almıştım. arada bir yapıyorum. çok hoşuma gidiyor. Saolasın.

wc konusunda faydası olduğunu düşünmemiştim. o zaman bu karışımı daha da seveceğim demektir.
bende çok yarıyor. bi de light yoğurttan süzme yoğurt hazırlayıp, karışımı onunla yaparsan, buzluğa atıp dondurma olarak da yiyebilirsin.

yarın sp günüm. gündüz dışarıda işlerim var. akşam vakitlice eve dönebilirsem mutlaka yapacağım. dereotunu ben de çok severim.

merhaba arkadaşım. ben çalışmıyorum ama çoğu gün öğlen yemeği saatlerinde dışarıda oluyorum. en çok dukan ekmeğiyle sandviç yapıyorum ve yanıma alıyorum. içine peynir, füme hindi falan koyuyorum. çalışan arkadaşlar dışarda tavuk ızgara v.b yiyorlar. ben ara ara çalışıyorum ve çalıştığım günlerde evden yemeğimi götürüyorum. füme et ve peynirle, tavukla ya da köfteyle dukan ekmeğine sandviç hazırlıyorum, yoğurt veya ton balığı da alıyorum yanıma. özellikle ton balığı ve light kola acil durumlar için elimin altında. yine iş yerinde kolay ulaşılabilir ve tok tutucu bir başka şey günlük süt.
artık bir yola girdiysek zoruna kolayına bakmayacağız. yanımıza alacağız yemeğimizi mecburen. ben misafirliğe bile yanımda yemeklerimle gidiyorum. yapacak başka birşey yok.

valla sanırım önceden bozulmuştu yeni bir migros açıldı ordan almıştım sinir oldum fişide attım malesef kendiside çöpe gitti bugün dolanmadığım yer kalmadı kepek yok sinir durum vallahi başka yerlerede bakıcam yarın bulmam lazımmmm

slm kızlar bu sabah 73,9 kg çıktım valla pek mutluyum bu arada kan hapı içiyorum 15 günü geçti sanırım demir oranı dengeye geliyor sanırım oda kilo vermeye yardımcı oluyor diye düşünüyorum :)) herkese iyi gecelerrrrrr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…