- 10 Temmuz 2007
- 4.888
- 26
- 45
günaydııınnn
bende kitabı alıp bayramdan sonra başlamayı düşünuyorum fakat ogrencıyım oglenlerı genelde okulda oluyorum nasıl yemek yerım blmıyorum ogun atlasam problem olurmu mesela sabah aksam yesem sadece?? yada bellı ogunlerı varmı bu dıyetın
...
bırde kırmızı bıberle dolma yapıyorum çok guzel oluyor..içine lor peynırı ve maydonoz baharat karışımı ile harç yapıyorum cıdden rejımdekı en lezzetlı yemeklerden bırı dıyebılırım..mutlaka deneyın arkadaşlar..
ödem atmak için maydonoz lımon karışımını kaynatıp içiyorum ama başka fıkrı olan yada deneyen var mı ?
inşAllah şu yazdıklarıma cevap gelır de yıne kendı kendıme konuşuyorum hıssıne kapılmam :)) herkese bol azımlı gunler..
...
ekmek konusunda şunu söyleyebilirm, süt tozunu ne kadar artırırsan ekmek o kadar güzel oluyor. bende duraklama yapıyor süttozu. önceden 6 yk yulafa 2 yk süttozu katıyordum. şimdi onu da katmıyorum. sadece yulafla yapıyorum. ekmeklerim yeterince kabarıyor. hamburger ekmeği büyüklüğünde silikon kaplarım var. onlarla yapıyorum. tam hamburger ekmeği ebadında oluyor ve yaklaşık onun kadar kabarıyor. ortadan kesip arasına peynir, füme hindi ve pulbiberle sandviç yapıyorum. ya da light kaşarla tost yapıyorum. ikşye kestikten sonra, ekmeğin iç taraflarını teflon tavada biraz kızartıyorum. hem o nemli nemli hali yok oluyor hem de daha lezzetli oluyor. ben bu kabarma işinin sırrını yumurta aklarını ayrı çırpıp, en son aşamada fazla hırpalamadan hamura karıştırmakta buldum.
...
iltifatlarına teşekkür ederim kuzum. zaman zaman ben de hayran oluyorum kendime :-D ama sonra 1 aydır gram veremediğimi hatırlayınca bütün hayranlığım geçiyor. şu duraklamayı kırsam, bir müddet daha yokuş aşağı giderim misler gibi. sonra da ver elini güçlendirmeeeeeeeeeeeeee...
6 yemek kaşığı kepek
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt (susuz tarafından)
(bu arada yoğurdu kaşığı daldırıp bir kenarından oyarak değil de, üstünden sıyırarak ve hizasını bozmayarak alırsanız sulanmaz ve bitene kadar kıvamını-tadını korur)
200 gr lor
1/2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı splenda
bir kasede yoğurdu çıptım. yoğurt iyice çırpılınca sütü ekleyip karıştırdım. yumurtaların beyazlarını ayırdım. sarılarını bu karışıma ekledim. splenda ve sirkeyi de ekleyip çırptım. loru katıp iyice karıştırdım. en son kepeği de ekledim. tam olarak karıştıktan sonra bir kenara aldım. ayırdığım yumurta aklarını iyice köpürene kadar çırptım. kenarda bekleyen karışıma kabartma tozunu serperek döktümn ve karıştırdım. en son çırpılmış ve köpük köpük olmuş yumurta aklarını bu karışıma döktüm ve fazla hırpalamadan tam olarak homojen hale gelene kadar karışıtrdım. kalıplara döktüm. fırını 170 dereceye ısıttım. iyice kızarana kadar pişirdim.
ekimcim, deneme yanılmalarım sonunda bulduğum en iyi ekmek bu oldu. hem tadı hem kabarması hiç de fena değil. ikiye açıp iç kısmı da tost makinası ya da tavada azıcık kızartınca çok güzel sandviç ya da tost oluyor.
bende kitabı alıp bayramdan sonra başlamayı düşünuyorum fakat ogrencıyım oglenlerı genelde okulda oluyorum nasıl yemek yerım blmıyorum ogun atlasam problem olurmu mesela sabah aksam yesem sadece?? yada bellı ogunlerı varmı bu dıyetın
Günaydın herkeseeee
Güçlendirmeye kesin olarak geçmiş bulunuyorum, hadi hayırlı uğurlu olsuuunnn
bi arkadaşım (kendisi erkekdi) şöyle demişti bana " bir erkek seninle neden evlensin, senin ona ihtiyacın olmaz ki" bu lafın üzerine daha diyecek bişey yok
olursun canım merak etme :)) istedikten sonra :)))) bi stok yapmak lazım vallaa :)
o arkadaş bendim sanırım buyur canım :))))))
DUKAN ÇİKOLATA - SARELLE
Malzemeler
• 3 yemek kaşığı light labne yada ricotto
• 2 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao
• 2 tatlı kaşığı splenda toz tatlandırıcı
• 3 yemek kaşığı light süt
slm kızlar yaaa geçen hazı bulmuşken doğalsanın yulaf kepeğini aldım açtım kullandım bi kere ertesi gün içinde böcek dolu bozulmuşmudur nedir geçen seferkini kaç gün kullandım bişi olmadı canım sıkıldı yaaa bugün kepek yiyemedim inşallah yarın buluruum yaaa(( bu arada 74,2 çıktım akşam ton balıklı salata yedim balık yiyince vreiliyor ya bundada etki ediyor gibi geldi bana :))) herkese iyi gecelerrrrr:))))
on beş sayfam olmuş okumam gereken, o on beş sayfayı okumadan yaziim ama.
bi arkadaş dukanella tarifi vermişti bi zamanlar, light labneli hani, dün cepten onu aradım aradım aradım bulamadım bi türlü. bilen var mı acaba canımlar
bi de mest form yoktu a101de, bimin formunu aldım bende içindeki bitkiler şöyle:
sinameki yaprağı
ısırgan yaprağı
barut ağacı kabuğu
huş ağacı yaprağı
rezene
civanperçemi
kuşburnu
mürver meyvesi
acaba mestle eş değer midir, işe yarar mı dersiniz? bi de mest kullananınız varsa içeriğindeki bitkileri yazabilirse pek memnun olurum
şimdi döniiim de onbeş sayfamı okiiim
hey onbeşli onbeşli
herkese iyi akşamlar
Günaydın herkeseeee
Güçlendirmeye kesin olarak geçmiş bulunuyorum, hadi hayırlı uğurlu olsuuunnn
Kitabı okuyunca göreceksin zaten öğün atlama kesinlikle önerilmiyor, ama yulaf kepeği ile poğaça kek vs yapıp yanına alabilirsin, yine yulaf kepeği ile ekmek yapıp sandviç alabilirsin yanına
Günaydın güzel bayanlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrherkeslere güzel bir hafta olsunnnn
Yağmur yağmur yağmur ve gri bir Ankara, umarım bayramdada böyle olmasssss
Kıslar biz bu hafta kilo bildirimi yapıcak mıyz hani bayram ve ilk gün???
Günaydın canımmmm
bu arada bugün neler yedim bir sayayım. sabah 2 yumurta, peynir ve çayla kahvaltı. öğlen dukan ekmeği arasında light kaşarlı sandviç. akşam 4 dilim hindi füme, 2 yumurta ve peynir. yanında da acı biber turşusu. yemek sonrası biraz yoğurt ve light reçel karışımı. gün içinde ara ara şu şekersiz şekerlerden atıştırdım. birşey daha yedim. daha doğrusu 3 gündür yiyorum ama şimdilik söylemeyeceğim ne olduğunu. geçen yıl da yemiştim ve iyi sonuç almıştım. bu yıl da iyi sonuç alırsam (kilo verme açısından tabi) sizinle de paylaşacağım. sonuç iyi olmazsa zaten unuturum gider))
sabah 11 gibi evden çıkıp 3 avm dolaştım. alışveriş yapmadım ama. işlerim vardı onları hallettim. arada 1 saat kadar da yol yürüdüm. bağırsak problemim yok. ödemim yok. yarına - çıkmazsa, şu yediğim ve söylemediğim şeydendir.)))
kızlar yukarda ekmek tarifi verilmiş ama bende mahlep yok burada bulamam da sanırım önceden hiç kullanmadım nasıl bişey bilmiyorum bile. bana alternatif bir ekmek tarifi verirmisiniz ama kabarıp böyle puf puf olsa
bu arada medesam canım nasılsın? hiç konuşamaz olduk
canım benim sağol,iyi olmaya çalışıyorum
ben buralardayım ama seninle denk gelemedik bir süredir.
al bakalım sana 2 çeşit ekmek tarifi
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği (yoksa yulaf kepeği de konulabilir)
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası (ben kullanmıyorum)
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin fırındada mayalanabilir
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 12 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 5 kasik süt tozu -
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kuru maya
- 1 caybardagi light yoğurt
- 3 yumurta
- 1 su bardagi soda
- beyaz peynir istenirse eger.
hepsini karistirip kaliba döküp pisiriyoruz. [/QU
sağol canımmmm
medesa tatlım ben baya zayıfladımkilo 4.7 kilo ama görüntü 6 kilo gibi ayyyy çok hoşuma gidiyorrr
aferim kuzum,asıl sen 6 kilodan sonra farkı daha iyi göreceksin.bak üstelik bende tombişken selülit bile vardı,zayıflayınca var ya mermer gibi kaymak gibi oldım,selülit falan kalmadı çok şüküryaşasın dukan
5 kiloda bile bu kadar fark ettiyse gerisini düşünemiyorum :)))) sonunda bmi 25 den düştü 61 kilo olduğumda 23e düşecek ayyyyyy
eşim bile farketti karnın düzelmeye başlamış dedi :))))
Günaydınnnnnnnn
Nasılsın kızlar diyet nasıl gidiyor?
Bu hafta acep bildirimi çarşamba yapsak olmaz mı? 1. günü zor yani ben 2 haftadırda yapamıyorum
Bu arada 2 haftadır 65-66 arası gidip gelirken son 3 günde stresten 63 oldum ki inanamıyorum ve ben hala regl olamadığım içinde şişim stres adamı fena geriyor ve kilo verdirtiyor çünkü hiçbirşey yedirtmiyor :S