Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

işyerinden bir arkadaş benden görüp dukana başlamıştı. 14 kilo verdi ve dün güçlendirmeye geçti. bunu kutladık. kendine ödül olarak çikolatalı pasta aldı. ben light dondurma yedim. dün dışarıda yemeğe gittik. ben ton balıklı salata yedim.

akşam yemeğinde tavuk yedim.

sabah 97.7 gördüm. bunun gazıyla bugün bol bol yürüdüm. haftaiçi artık yürüyüşe çıkamıyorum.

ay sonuna kadar 95 görür müyüm?

dikkatli gidersen görürsün. ben de artık bir an önce güçlendirmeye geçmek istiyorum. çok yoruldum artık. bünyem de yoruldu. ama son 1 aydır 1 gr bile vermedim. hatta hala 600 gr artıdayım. inatla devam ediyorum ama gitmiyor da gitmiyor. direnişe devam...

Sabah "Kilo almışımmm!!!%&+'^##!!!!" diye okunurken doğumgünü tebriklerini gözden kaçırmışım, ucundan yakalayayım: Doğum günün kutlu olsun İpek. Yaşın kadar güllerine imrendim, hep böyle güzel geçsin seneler, sevdiklerinle birlikte mutlu ol. (İsmin de nickinde gizliymiş sanırım ben niyeyse kaç zamandır bir pekmez kelimesi görüyordum orada, baktığım her yerde yemek mi görüyorum nedir )

-

İlk arkadaş buluşmasını hasarsız atlattım, etli salata yedim mısırları falan ayıklayarak. Hala "Tatlı alalım bir tane, sen tadına bakarsın." modundaydı, engelledim. Topluca arkadaşlar bile böyle yaparsa yarın buluşacağım zayıf dal grubuyla işim var benim.

Bugünün güzelliği: Güveç kabı mucizesini tekrar keşfettim. Ispanak, patlıcan doldurdum. Üstüne biraz lor peyniri serptim, sürdüm fırına. Azcık kendilerine geldiler. Sonra bir yumurtayla bir kaşık yoğurt çırpıp üstüne akıttım. Mis gibi oldu. Artık sebzelerimi böyle yiyeceğim, ne zaman evde birşey pişecek olsa kendime ayırıyorum artık, buzluğa atıyorum. Annem isyanda. Ama napayım pırasa bile pişse şimdi pirinciyle yağıyla pişecek. Ben ayırayım da kenara, güvene alayım sebzelerimi.

Herkese selamlar, sevgiler.
Sabahki tartı krizime inat mutluyum şu an. Mis gibi yemekler yiyorum ya, tartı da elbet yavaş yavaş iner. Zaten Dukan'a kızgınım, adam cidden işi biliyor, Kasım sonu 60 dediydi, anca ineceğim herhalde.

bu poğaça ile sorular vardı peynir ile ilgili ben peyniri lor kullandım ve 2 y.k koydum gayet iyi oldu peynir kokusu falan yoktu:))

İpek doğum günün kutlu olsun ailenle sevdiğinle ve sevdiklerinle bir ömür boyu sağlıklı sıhatli huzurlu bir ömür geçirmen dileğiyle...

Aliye geçmiş olsun inş. bir an önce toparlanırsın ama havalar birden değişince herkes hasta ya...

Aliyecim senin zaten 3 kg kalmış bence güçlendirmeye geç neden dersen sen zaten çok uzun bir süre güçlendirme yapacaksın ve o sırada da vereceksin, ben güçlendirmede 2 kg verdim 4 ayda , eşim 4 kg verdi oda aynı senin gibi olmuştu 21 kg vermişti ve son günlerde gr oynamamıştı vucut takılmıştı ama güçlendirmeye geçince metabolizma yine değişti ve yine kg verdi, benim fikrimce artık zorlama geç arkadaşım zaten hedefinin de çok altına ineceksin korumaya kadar gerçekten

ipekcim doğum günün kutlu olsun....Nice sağlıklı ve mutlu yaşlara:)
Aliyecim hastasın galiba...Geçmiş olsun...

bir yandan bu dediğini düşünüyorum ama ya vermezsem die de korkuyorum. vermezsem fena. çünkü işin doğrusu ben hala şişmanım. eskisine göre çok zayıflamış olabilirim ama normal şartlarda kilolu denebilecek durumdayım. 42 bedenim, en azından 40 beden olayım diyorum. hatta çoğu firmanın 42'si de olmuyor... bu kadar emeği boşa vermişim gibi olacak burda kalırsam. hatta gibisi fazla, öyle olacak... bir de osman müftüoğlu diyor ki bki'niz 28'in altında olmalı. yoksa çok az bile kilo alsanız yağ hücreleriniz bölünerek çoğalmaya başlar ve bunun geri dönüşü yoktur. o yağ hücrelerinin sayısı bir daha azalmıyor. benim yağ hücrelerinmin sayısı zaten haddini çoktan aşmış. bari bki mi 28 in altına indireyim. bunun için de en az 65 olmam lazım, ki o bile sınırda.

bayramda güçlendirmeye geçerim, bayrama kadar 66 olurum diyordum ama o mümkün değil. bir de bayramda bursaya gitmek zorundayım ve ister istemez diyet bozulacak. onun çaresi yok. kendim için ayrıca yemek hazırlayabileceğim ya da dışardan alıp yiyebileceğim bir ortamım olmuyor. ne varsa onu yemek zorunda kalıyorum. bir de tabi her insana ayrı ayrı dert anlatmak. her birinin ısrarlarıyla, sanki ilk ve tekmiş gibi mücadele etmek... asıl şu an bu durum canımı sıkıyor. güçlendirmeye de geçsem, bayram kabusundan kurtulamayacağım. ben diyetten çok insanlardan yoruldum aslında. herkesin "sebze ye, meyveden bişey olmaz, tamam herşeyden ye ama az ye" gibi ezber edilmiş aptal cümlelerine cevap vermek. o yüzden ne evden çıkmak istiyorum ne de evime biri gelsin istiyorum... arkadaşlarım anlıyor beni ama işin içine aileden birileri girince, sanki marifetmiş gibi ısrar hatta baskı... üstelik şişmanken benimle sürekli dalga geçenler de aynı insanlardı.
offf aslında her bayram olduğu gibi ruhum daralıyor, sinirim bozuluyor, mecburiyetler üstüme geliyor gerisi bahane... kendi kendimi doldurmayayım bari...

Günaydın kızlarrr :) Ben dün akşam ilk defa diyetin dışına çıktım ve çok üzgünüm ( En yakın arkadaşımın doğum günüydü..2 duble viski+patlamış mısır..Sizce diyeti tamamen bozmuş mudur? Bütün emeklerim boşa gitmemiştir değil mi? 3 Gün beyaz günü mü yapayım sizce durum ne kadar vahim ?(

Bence çok aldırış etmeden diyetine kaldığın yerden devam etmelisin...Bir iki gün duraklaman olur...Bugün spor yapabilirsin Ya da bugünde protein günü yapabilirsin...

Bence çok aldırış etmeden diyetine kaldığın yerden devam etmelisin...Bir iki gün duraklaman olur...Bugün spor yapabilirsin Ya da bugünde protein günü yapabilirsin...

Dün sebze günümdü ama olmadı bugün ve yarın protein yapar, yeşil çay bombardımanına tutar ve spor yaparım :)) Umarım sorun olmaz..Zaten bir daha böyle bir şey asla yapmam Teşekkür ederim

Son düzenleme:
kızlar 5 gün ataktan sonra vere vere 2,5 kg vermişim çok üzüldüm.
son 2 gün terleme eşofmanıyla silim in 6 yaptım acayip incelmişim birazda olsa üzüntümü hafifletti.
5 günde göbekten 5 cm
belden 3 cm
kalçadan 2cm
iç bacaktan 2cm
dizimin üst kısmındaki bacaktan 3 cm incelmişim

acaba bu dukanın zayıflatmanın yanında spor yapılmış gibi inceltip sıkılaştırma özelliği var mı?

Son düzenleme:

vermen gereken kilo cok degil, o yuzden fazla bile vermissin bence, 25 kilo fazlan olsa atakta 4 kilo ver tamamda, 60 kiloda 4 kilo cok fazla fark.

Galiba dukanin inceltme ozelligi var ama, ben de hissediyorum, cok kilo degisikligi olmamasina karsin, goruntum oldukca degisti.

5 günde 2,5 kg çok çok iyi bir rakam. Demek ki ödemin fazlaymış.

Şu terleme eşofmanlarına pek güvenme yalnız. O da vücuttaki suyu attığı için incelmiş gibi görünüyorsun. Yoksa 5 günde o söz ettiğin incelmeler mümkün değil aslında.

Dukanın inceltme özelliği var protein ağırlıklı bir diyet olduğu için. Ben soranlara 57 kiloyum dediğimde daha zayıf göründüğümü söylüyorlar.

Kızlar selam herkese.. İyi pazarlar.

Bugün dukanella yaptım o kadar iyi geldi ki, yarın ki hakkımı da yememek için zor tuttum kendimi.

Bu arada artık elimdeki light ürünler bittikten sonra tekrar almayacağım artık. Yoğurt, süt, peynir... yarım yağlı ve tam yağlı şekilde tüketeceğim. Fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Dün evdeki tulum peynirinden yedim biraz, bayağı tuzlu geldi ama normalde hiç tuz tüketmediğim için dengeler diye düşünüyorum. Yoğurt ve sütüde ne kadar tüketiyorum ki zaten, eve alınanlardan tüketeceğim kendime ayrıyeten light ürünler almayacağım.

Motivasyonumda düşük bu aralar ne iş anlamadım. :26:

geçmiş olsun çabuk iyileşin inşallah

ay bu arada dukan tarifleri sitesinden fındık lahmacun tarifini yaptım -hamura koyulan yumurta akının sarısını üzerlerine sürdüm, tek farkı bu benimkinin- bakınız fotosu da burda
tadı pek lahmacun gibi değil ama tipi çok tatlı kıyamıyo insan yemeye, minicik
beceriksiz ben tarafından denenmiştir dolayısıyla yapmak isteyen olursa, tarif kolay

Eklentiler

• $DSCF2210.JPG
    241,9 KB · Görüntüleme: 41
kızlar lütfen bana da destek olun.17 eylülde başladım dukana.kitabını da aldım.atakta 1,5 kilo verdim.o günden bugüne 500 gr.ını alıp veriyorum.5 gün yürüyorum.arada kaçamaklarım da oluyor.68den 62 veya 60a düşmek istiyorum.ama artık tükendim.son noktadayım.vazgeçicem diyetten.neden böyle oldu anlamadım.moralim çok bozuk.topiği takip ediyorm.ne güzel bir uyum içindesiniz ve birbirinize de ne güzel destek oluyorsunuz.bana da destek oluuunnn

hoşgeldiniz aslında 6-8 kilo için dukan yapmanıza hiç gerek yok bence ama başlamışsınız artık. kaçamaklara son verip yürüyüşü her gün yaparsanız düzelir muhtemelen. ama anladığım kadarıyla seyir dönemindesiniz, seyirde ileri geri oynaması normal zaten biliyosunuzdur kitabı okuyan biri olarak motivasyonumuz çok yüksektir, doğru yere geldiniz yani, hoşgeldiniz tekrar

ay bu çok süper, yarın da bunu yapiiim ben ama acaba bunu miktarını artırarak yapsak ne koşullarda saklayabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…