- 29 Nisan 2011
- 2.062
- 15
- 36
Prensess ve diger arkadaslar bunu denemenizi tavsiye ederim..
Nudeln:
1 EL Haferkleie
1 Ei
1 Eiweiß
Verrühren, auf ein Backblech streichen und 10 min bei 180° backen.
Also da bei mir der Ofen etwas schräg steht (Studenten WG) ging das mit dem Backblech nicht weil der Teig immer nach hinten geflossen ist, also musste ich improvisieren und hab den Teig in einer Auflaufform gemacht und die irgendwie gerade gestellt. Das war das Ergebnis:
Eki Görüntüle 521956 Eki Görüntüle 521957
Die waren einfach GENIAL!!! Man kann sie eindrehen wie echte Spaghetti, und mit Soße schmeckt man fast keinen Unterschied. Habe schon die zweite Portion im Ofen, da mir die Menge einfach zu wenig war. LEEEEECKEEEEEEER!!!!!
Türkcesi...
Makarna Tarifi..
1 yemek kasigi yulaf kepegi
1 yumurta
1 yumurtanin beyazi...
Bunlarin karistirip düz zemine (ekmege nutella sürer gibi..) sürüyoruz..ben kücük borcamda yaptim.10 dk 180 derecede pisiriyoruz biraz ilimasini bekleyip rulo yapip makarna gibi kesiyoruz..ben üzerine tavuk gögsü dogradim doyurucu ensef bisey oldu..
bal+karabiber+limon iyi gelir normalde... limon ve karabiber / bulabilirsen zencefil ve limon... ılık suyla içebilirsin kuzu..
psikolojik mi acep ipek kuzusu??
kuzucum o nedir öyle yaaa:44: ama o gördügün arti bence yag hic degil bunu sende biliyorsun...söyle bir aciklik getireyim olayi benim mide birazcik cok hassas hani ortalamanin cok cok üzerinde bir hassaslik...ne zaman izgara yesem mideme bicaklar saplanir! közden dir diyor bizimkiler ve doktorum sende tüm bir hafta öyle beslendiysen ondan olmasin? hani bir iki kez yersin birsey olmaz iki gün üst üste her ögünde o dokunmus olmasin ipektoshum ya cok gecmis olsun mide fena birseyama ikinci bir olasilikta kuzum sen üsütmüssün
:44:
Günaydınnnnnn herkesee
Ataktaki ilk günümde 700 gram vermişim iyimi sizce? :26:
Prensess ve diger arkadaslar bunu denemenizi tavsiye ederim..
Nudeln:
1 EL Haferkleie
1 Ei
1 Eiweiß
Verrühren, auf ein Backblech streichen und 10 min bei 180° backen.
Also da bei mir der Ofen etwas schräg steht (Studenten WG) ging das mit dem Backblech nicht weil der Teig immer nach hinten geflossen ist, also musste ich improvisieren und hab den Teig in einer Auflaufform gemacht und die irgendwie gerade gestellt. Das war das Ergebnis:
Eki Görüntüle 521956 Eki Görüntüle 521957
Die waren einfach GENIAL!!! Man kann sie eindrehen wie echte Spaghetti, und mit Soße schmeckt man fast keinen Unterschied. Habe schon die zweite Portion im Ofen, da mir die Menge einfach zu wenig war. LEEEEECKEEEEEEER!!!!!
Türkcesi...
Makarna Tarifi..
1 yemek kasigi yulaf kepegi
1 yumurta
1 yumurtanin beyazi...
Bunlarin karistirip düz zemine (ekmege nutella sürer gibi..) sürüyoruz..ben kücük borcamda yaptim.10 dk 180 derecede pisiriyoruz biraz ilimasini bekleyip rulo yapip makarna gibi kesiyoruz..ben üzerine tavuk gögsü dogradim doyurucu ensef bisey oldu..
yOK WALLA psikolim çok iyi bu aralar. Ben pek bozulmam zatenn. Çok da TINNN modunda benim hayatt.
Yok aşk gaz yaptıysa bilemem. Zİra kelebekler uçuşuyorrr malum bu aralar....
Bu hafta 6 gün mangal yaptım ben. Fazla protein aşırı gaz olayı sanırım. Çünkü öyle böyle değilll yediğim şeyler. Hergün - 200 falan görürkenn bugün böle oladu. Neyse yap olmadığını biliyorumm en azından...
İyi lafmı canımm süperrr...
Süpoer görünüyorr...
Control montrol yok :)cruise control var mı arabada bariyanında kimse yok mu? insan sıkılır ya hu :44::44:
Afiyet olsun canım.. Bi dahakine sıkı bi kadının budunu yaparsınKızlar hemen paylaşayım,
h.sonu durunamayıp bir sürü yemek yaptım tabiki.
ıspanak suflemi yaptım 2.kez ama ilk daha güzel olmuştu.sanırım bu sefer daha geniş bir kapta yaptım ince oldu,biraz da tuzlu oldu.çok sevmedim ama kötü de değildi.
delyyyymmm kadınbudu köftem ayyy çok kötü oldu yaaa,cıvık oldu böyle,zor tuttum elimde,tavaya da yapıştı gibi dağıldı falan ufff
ama yemedim mi yedim tabi,yarım kilo şeyi c.tesi pazar yedim
sonraaa gojiberryli kek yaptım,ayyy o ne güzel oldu yaaaa.pişince gojiler de yumuşamış,üzümlü kek gibi oldu.daha önce niye yapmamışım ki çok beğendim onu valla
veee aliyenin peynirli kekini yaptım,dereotunda kesinlikle müthiş bir aroma var çok yakıştı,çok da güzel kabardı,çok teşekkürlerr.
ve tabiki olmazsa olmazım bir de balık yaptım
Ben aldırken 70'di sanırım, geçen sene :S Ara ara alıyodum. 100 gr 100 gr alabilyodum tabi kiii :100: Elin kurt üzümüne biçtikleri fiyata bak ayol :Sgojili kek ilk kez nesliden yedim ben. goji almamıştım hiç. ama çok hoşuma gitti. alayım diye bir aktara sordum geçen gün. yeni mahsul daha gelmedi ama 10 güne kadar gelir dedi. fiyatını sordum, geçen yıl 50'den sattık dedi. ben de dedim siz satın ben size mani olmayayım.)))
Geçmiş olsun canım... Allah şifalar versin.. Böyle konularda bilgim yok maalesef, sadece geçmiş olsun diyebiliyorum..Uykusuz gecen bir gecenin sabahindan herkese günaydinlar...
Gecmek bilmeyen öksürük canima okudu sabaha kadar gözümü kirpmadim..doktorum izindeymis haftaya gelecekmis..Bana önerisi olan varmi..
Bu sabah tardida gördügüm rakamla gözlerim yerinden firladi gecicidir gecici insallah...
İnşallah hasta olmazsın canım.. Ama sanırım bu belirtiler o yönde.. Sıcak tut kendini, mideni, böbreğini, bağırsağınıı5 BİLİNMEYENLİ DENKLEM GİBİYİM. çÖZÜN ÇÖZBİLİRSENİZ..
Slm canlar. Canım sıkkın yaa
Hafta sonu kaçamak falan yapmadım aksine öğlenleri mangal olayı ile (yanında közlenmiş biber tomato birer tane akşamları full balık hemde az azz) geçirdimmm
Dün öğlen 4 köfte akşam 6 istavrit hemde ızgara.
Bugün + 1200 ??
Nasıl bir şey bu
Gerçi sabah ezan saati bi sancıyla uyandım. Davul gibiydim. WC ye de çıktım hemde o saatte.
Sabah kalktım karnım bi tuhaff
Tartıldım ki + nın kralını gördümm.
Bozmadım tabi moralimi ama yanlış olan ne anlayamadımmm
Sonra süt içeyim dedim her sabah yaparımm
Anammm midemi deldi resmen o sütt. Yumruk yemiş gibi oldum.
15 dk yürüyüş yaptım şimdi işteyim ve midem de oturan bir boğa var.
Üşüttümmü ne yaptım gece de soğuk soğuk terler döktümm.
Hasta falan olmak istemiyorummmm bu + yı yok etmem lazımmm
YARDIM EDİNNNNNN
5 BİLİNMEYENLİ DENKLEM GİBİYİM. çÖZÜN ÇÖZBİLİRSENİZ..
Hafta sonu kaçamak falan yapmadım aksine öğlenleri mangal olayı ile (yanında közlenmiş biber tomato birer tane akşamları full balık hemde az azz) geçirdimmm
Bugün + 1200 ??
Nasıl bir şey bu
Gerçi sabah ezan saati bi sancıyla uyandım. Davul gibiydim. WC ye de çıktım hemde o saatte.
YARDIM EDİNNNNNN
Günaydınnnnnn herkesee
Ataktaki ilk günümde 700 gram vermişim iyimi sizce? :26:
Bugün + 1200 ??
Nasıl bir şey bu
YARDIM EDİNNNNNN
Günaydın canlarım, ksvetli gri bi Ankara sabahında herkeslere iyi uykular ve iş başında olanlara kolay gelsin...
Kendime söz vermiştim perşembe dışında tartılmamaya ama bu sabah uyku sersemi tartılmış buldum kendi mi 75,9 geldim pek mutlu oldum, haftaya tatilde olacağım ben elimden geleni yapıp abartmayacağım ama Allah yardım etsin
Dün akşamda bi türlü doymak bilmedim
Eşimle dışardaydık koca bi salata ve tavuk ızgara yedim
Silikon kalıplarımı ve krep tavamı aldım 3 günlükte ekmek, poğaça stoğumu yaptımaferinn banaaaa
Günaydinnnn Kuzularimmmmmmmbugün pek bir neseliyim Allahim bozdurmasin insallah
Bugün erkenciyim biraz....kendime göre süper Kahvalti kesfetmis oluyorum iki gündürsimdiye kadar sabah krebimi yiyordum nereme yedigimi anlamiyordum sabahlari pek bir ac olmam ama ac kalmamak adina yiyordum eskiden ise recel yerdim hep....iki gündür yarim yk kepegimi bi kase yogurda karistirip aromali bir iki damla tatlandirici ile afiyetle yiyorum hem doyuyorum hem mutlu oluyorum hem aksama kepek hakkim kaliyor...bunu diyetin 3. ayinda farketmesem iyiydi zira daha rahat olacakti kár kardir deyip yola devam
insallah bol eksiler ile uyanirsiniz bu sabah bekliyorum hepinizi
Kızçeler ben yarın yokum, sabah girebilir miyim bilmiyorum ama şimdiden yazayım didim, emrenin aşıları var yarın hastaneye gidicez, hem 5-6 aydır gitmedik doktora kan tahlillerini falan yaptırayım bebemin, belki ben de yaptırırım ama fırsat olacağını sanmamBugün tarhana malzemesi aldım, akşamdan mercimek, nohut ıslatıcam gelince de ona girişirim halim nice olur bilmem artık, neyse ki sebze günüm yarın, pırasa ve kereviz aldım, nihayet kerevizime kavuştum kaç gündür tadamadım, oğluşa her aldığımda benim protein günüme denk geldi, yarın bir güzel yoğurlu salata yaparım kerevizle ohhh misss, pırasanında yemeğini yaparım yada fırına atarım mücver gibi falan
Bu arada bugün çok az yemek yedim, geç kahvaltı yaptım ondan sanırım, kahvaltıdan sonra akşam 5:30 da tavuk göğsü yaptım sote onu yedim kolayla, 9 gibi meyveli yoğurt yedim ama açım şu an, peynirle, hindi füme ile çay içiyorum, lor peynirine isot karıştırdım bakalım bi faydası olacak mı wc olayına
ARKADAŞLAR PINARIN LABNE peyniri 100 g da 9 gr yağ içeriyor .Kullanmak doğru mu ?
yağ oranı % 5 olan ürünlere kadar izin var değil mi ? yanlış mı hatırlıyorum ..aynı durum pınar beyaz light içinde gecerli..oda 100 g için yağ oranı 15,4 yazıyor..Ne düşünuyorsunuz bu konuda..
herkescikler gitmiş galiba ama olsun yaziym yine de ben, sonunda reglom bitti de başlayabildim bugün
içmem gereken çok azıcık bi suyum kaldı. çok az şey yedim ama hiç de aç hissetmiyorum ne güzel şey bu böyle enerji veriyo insana psikolojikman
ay bu arada ıspanak şeysi tarifi süpsüper ellerinize sağlık
zayıflamada ölçüyü kaçırmamak lazım. bakınız: hadisenolmuş o öyle yaaa, kaditi çıkmış.
Allahım sonunda diyetime başladım çok mutluyum inanılmaz bir vicdan rahatlaması anlatamam sizin yazdıklarınızı okuyup başlayamamak kendimi suçlu gibi hissediyordum.
1.günüm
sabah 2 yumurta+lıght peynir,şekersiz çay
öğle 1.5 yk yulaf kepeği yoğurtla yedim.yanında 1 çöp şiş tavuk göğüs eti
1 bardak yeşil çay
akşam yinee tavuk :) lıght çamlıca gazoz ve yoğurt
sade türk kahvesi
1.5 lt su
saat 21:00 umarım sorun yaşamadan tamamlarım
al kuzucummm ben tost bile yapttimmm okadar leziz bir ekmek oldu ama süttozunun dozu korkuttu beni :26:
Eki Görüntüle 521958
(ALINTI)
4 yk yulaf kepeği
3 yk süt tozu
3 yumurta
3 tepeleme yk yoğurt
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
yarım çk mahlep
yarım çk çörekotu
çörekotu hariç bütün malzemeyi güzelce çırpıp üstüne çörek otunu serpiniz. 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirip ılınınca dilimleyiniz
Hakikaten ya ne çirkin olmuş o öyleeeedişinede mi bişey yaptırmış ne, bu kadar peltek mi konuşuyordu o hiç dikkatimi çekmemiş :44::44: ama heç beğenmedim ben bu halini, bir çekiciliği kalmamış, spor da yapmamış kollarının altı bıngıl bıngıl sallanıyor
İyi akşamlar....
Ben hafta sonunu berbat geçirdim yahuu
Ankara fena gçti resmen cumartesi önüme zorla kızartma konuldu bir çatal alıp yoğurt yedim (kendi aldığım light yoğurt tabiki) ama baya baskı gördüm ye ye die tavuk ciğeri vardı oda yağlı ve tuzluydu ama onuda yedim küsmelerle tehdit edilince(
Sabah kahvaltı geç oldu ondan kaçtım ama olmadı öğle ve aral öğünler ve su çöpe gitti( akşamda zorla pizza yedirdiler ona mecbur kaldım (( kendimi çok fena mutsuz ve huzursuz hissettim yerken ve 2 küçük dili yedim (( kolayı içmedim ama kendime ceza verdim ve 3 protein günü yapmaya başladım tartılmadım da korktuğumdan o yüzden mutsuzummmm ((
3 protein az bile gibi geliyor bana ama fazlada abartmak istemiyorum(
Umarım bir daha olmaz çünk çok iyi gidiyordum kendimce
Bu arada ben süt tozu bulamadım bana bir marka versenizde ben ona göre arasam hep krema vardı..
Canlarım günaydın,akşamdan sabaha amma kaynatıyorsunuz yaaa.40 dakikadır geçmişi okuyorum aaaa
herkes iyi mi bakalım.benim regl 3.sabahım bugün 71.6'yım.artık tamamdır yarına falan biter benimki.pazartesiyi bekleyeyim mi yoksa cuma falan geçeyim mi bilemedim
Allah bozmasın kuzum
okuyup geçmişi geldim bak hemen
sen kepeğini neden akşam yiyiyorsun ? ben genelde sabah kahvaltısı niyetine yada 5 çayında yiyşyorum ki gün içindeki açlığımı bastırsın diye,akşam zaten yemek yiyiyorum sonra da acıkmıyorum diye pek akşama bırakmıyorum
hemen kopyaladım bunu,ne kadar güzel görünüyor.benim hiç bir ekmeğimin ne tadı ne tipi ekmeğe benzemedi
bu arada yasenin makarnasını da kopyaladım,ellerine sağlık arkadaşımın da,deneyeceğim bakalım olacak mı
Uykusuz gecen bir gecenin sabahindan herkese günaydinlar...
Gecmek bilmeyen öksürük canima okudu sabaha kadar gözümü kirpmadim..doktorum izindeymis haftaya gelecekmis..Bana önerisi olan varmi..
Bu sabah tardida gördügüm rakamla gözlerim yerinden firladi gecicidir gecici insallah...
Bugün + 1200 ??
Nasıl bir şey bu
YARDIM EDİNNNNNN
Kuzuuuuum nihayetttbence persembe basla hic vakit kaybetme son bildirimini yap o gün güclendirmeye koss
ben söglenleri yemek yiyorum aksamlari yine krebimsi birsey isten dolayi yetistiremiyorum ama suan sistemi oturttum ha gayret 3 ay sonra
bu ekmegi hemen yap medoshum cok leziz ben cok sevdim sahsendukanella ile yedim sonra tost yaptim ama söyle tost burada light peynir bulamadigim icin...tavuk gögsünü domates biber ile birazcik soteledim tavuk pismisti tabbiikisi arasna koydum (ben borcamda yaptim hemen cikiyor) altina krem peynir sürdüm tost makinasina Allahim ne enfes oldu
valla bu h.sonuki kalkınma planı listeme aldım bu ekmeği,hemen deneyeceğim ama benimki mini fırın olduğundan yine kağıt gibi garip bişey çıkabilir de dur bakalım deneyelim
Bugün + 1200 ??
Nasıl bir şey bu
YARDIM EDİNNNNNN
al kuzucummm ben tost bile yapttimmm okadar leziz bir ekmek oldu ama süttozunun dozu korkuttu beni :26:
Eki Görüntüle 521958
(ALINTI)
4 yk yulaf kepeği
3 yk süt tozu
3 yumurta
3 tepeleme yk yoğurt
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
yarım çk mahlep
yarım çk çörekotu
çörekotu hariç bütün malzemeyi güzelce çırpıp üstüne çörek otunu serpiniz. 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirip ılınınca dilimleyiniz
valla bu h.sonuki kalkınma planı listeme aldım bu ekmeği,hemen deneyeceğim ama benimki mini fırın olduğundan yine kağıt gibi garip bişey çıkabilir de dur bakalım deneyelim
ekmeklerin çok kabarmasının sebebi, yumurtanın diğer malzamalre oranla fazla olması ve iyice çırpılmasıdır. o zaman da yumurta kokar biraz. yani bu işin çaresi yok)) burda hep bir ekmek arayışı var. en az 20 tane tarif dolaştı. ben de çok tarif verdim. ama işte böyle bir handikap var. o yüzden fazla hayal kurmadan, elde ettiğineze razı olun gitsin.