Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

iyi akşamlar bayanlar ayrıca iyi akşamlar aliye1971 ya bi sorum olacak canan karatay diyeti ile dukan çok benziyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

İki diyeti de yapan biri olarak ikisinin birbiri ile kesinlikle alakası ollmadığını söyleyebilirim.

Bu kararı vermeden önce mutlaka kitabı okumalısın
Dukan ve karatay iki zıt kutup bana göre, protein ortak nokta sadece ve şekeri kesmek, karatay genel olarak 2 öğün beslenmeyi temel alıyor, dukan acıktığınızda yiyin diyor, karatay kesinlikle light ürün ve tatlandırıcı kullanmayın diyor dukan kullanın diyor, dukan yağı çok ciddi şekilde sınırlıyor, karatay yağı neredeyse serbest bırakıyor. Yani sonuçta dünya da belli başlı yiyecekler var diyetlerin bu şekilde bazı yiyecekler üzerinde kesişmesi çok doğal ama prensipleri çok farklı bu ikisinin.
Ve karatayı yapmak çok ciddi irade gerektiriyor, akşam 7 den sonra birşey yedirmiyor, sadece süt içebiliyorsun veya ayran, öğünler arasında en az 4-5 saat fark bırakmak gerektiğini söylüyor ki bunu yapınca oruç psikolojisine giriyorsun, ben resmen bu diyeti yaparken kendimi oruçlu gibi hissediyordum. Karatayı yaptıktan sonra dukan bana çok uygulanabilir geldi, diyet gibi bile gelmedi

çok teşekkür ederim bende öyle yapayım bari

İki diyeti de yapan biri olarak ikisinin birbiri ile kesinlikle alakası ollmadığını söyleyebilirim.

sağolun bilgileriniziçin

bu verdiğiniz bilgiler sayesinde kesin olarak karar verdim dukan yapıyorum ama karatay ı da okuyacağım ben 2 öğün yiyerek bu kilolara geldim zaten çok az aralıkla yiyince daha iyi oluyo teşekkürler hepinize

Günaydıınnn canlarım,
Dün internet sorunu yüzünden iletişimimiz kesildi.Henüz okuyamadım yazdıklarınızı
Önce müjdemi vereyim,sonra okumaya başlayayım dedimmm
Evetttt dün sabah 72.5 kilo ile başlamış olduğum '1.Dukan beyaz günler geceler yumruk harekatı ' uygulamasının sonucunda bu sabahh taaaam 71.5 kilo ile uyandııımmmmmm,tam 1000 gram vermişimmmmm
Sanıyorum 6 aylık dukan maceramda artık bunlar son sevinçlerim olacak çünkü çooook uzun zaman olmuştu bir günde 1000 gr vermeyeli ve bundan sonra çok zor ammaaa süpper oldu yaaa,çok koral oldu bana.Yeniden 69 isteklerim kabardı
Cumaya kadar devam etmeyi düşünüyorum işte 4 gün falan belki sonra görürüm vallahi
Dünkü menümü yazayım derhal sabah 2 dilim dukan ekmeği,yağsız peynir,çay.
öğlen balina kadar bir çipura
akşamüstü birkaç dilim peynir
akşam palamut.
aralarda nescafe,ayran,süt
ve 3.5 litre su

aslında dün yürüyüş+callen yapacaktım fakat iş çıkışı sosyal ortamlar gelişti.uzun zamandır görmediğim çok yakın arkadaşım antalyadan gelmişti kısıtlı vakti vardı,kahve falan içtik.
yemek yediğimde saat akşam 10'u bulmuştu.demek erken yiyip,sporumu da yapsaymışım daha fazla bile verebilirmişim
bugün yanımda taytımı spor ayakkabımı falan getirdim.
iş çıkışı alsancaktan göztepeye yürümeyi planlıyorum.biraz mesafe var ama deneyeceğim.şöyle söyleyeyim size vapurla 30 dk sürüyor.yürüyerek 1 saati geçer diye tahmin ediyorum.4-5 gün sonra regl olmam gerekiyor.Reglimde bittikten sonraaa hooopppp güçlendirmeeeeee
amaanniiiinnn ödül öğünümü geçen bayram içimde kalmıştı bu bayram kullanabilir miyimmm
ayyyy tüüühhh sevgi yaaa,2 kitabım da evde kaldı sana sormam gerekenler vardı

baaa sor baaa sor başarı yumağımmm:)

Günaydın kızlar,

Kaynatmışsınız yinee.. :) Dün yazılanları okuyamadım, bi bakiyim bakiyim Herkese mutlu günleeerr

Medesaaa seni de tebrik ederim Dukan gülü

günaydın yavru kuşlarrrrrr
medesacım canım tebrikler yumruk harekatının sonu 69 u görür gibi geliyo bana hadi bakalım çok az kaldı:))

günaydın kızlar, valla 2 aydır bu forumdayım buraya günaydın yazabilmek bugüne nasipmiş ,genelde geç kalkan biriydim de ders programımı değiştirdiler, sabah 7.15 te derse başlıyoruz valla ilk ders çocuklara acıyorum öyle uykulu bakıyorlar ki... ben lisedeyim 6.45 de başlayan minikler var onların durumu daha da vahim
birazcık aram var bende foruma bakayım dedim , öğretmenler odasında tekim de medesaaa tebrik ederim, kırmışsın şeytanın bacağını

Günaydın kızlar, son gelişmeleri paylaşıp kaçıyorum, normalde benim hedef kilom 69 ama dukana göre 74 civarı ve ben son dönemlerde çok dikkat etsem de kilolar yavaş yavaş gidiyordu, ayrıca üst tarafım inceldi kaburgalarımı hissediyorum artık, karnım sırtıma yapışcak gibi , ben deee güçlendirmeye geçip yavaş yavaş kilo vermeye karar verdim, dukan da bölgesel kiloları olanlar için 2/0 öneriyordu, bunu da göz önünde bulundurarak bir plan yaptım kendime canım bir şeyi çok çekerse sınırlar dahilinde ödül öğünümü de yiyorum, canım meyve çekerse meyvemi de yiyorum ama bunların hepsini abartmadan yapıyorum, otobüsten bir kaç durak önce inip yürüyüşümü de yapıyorum, ve beeen güçlendirmeye geçtikten sonra 1300 gr verdim bile :)

Dün de hep imrendiğim ama asla içine bile giremediğim, çıtır kızlarda gördükçe sadece bakmakla yetindiğim renkli bir pantolon aldım, kabine giderken bu bana asla olmaz diyerek gittim, kabinden çıkarken sevinçten zıplıyordummm Mont denedim xl beden istedim kalıbı dardı çünkü, mağazadaki görevli o size büyük gelir dedi, bir küçüğünü verdi, onu da giyerken bu bana asla olmaz dedim ama o da nee süper oldu süperrrrr Seviyorum kendimiiiiii

günaydın kızlarrrr, güzellerrr, çıtırlarrr

birazdan iş yerine gidicemde gitmeden gireyim rapor vereyim dedim 5 gündür devam eden kilo verme durumum bugün durdu. dün geceden beri karnımdan garip sesler gelmekle birlikte çok afedersiniz tuvalete gidemiyorum. o kadar bitki çayının hiç etkisi olmamış demekki. akşam yatmadan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içtim iğrençti bööööö :120::120::120: ona rağmen halen bişey yok ve kilo problemimi ona bağlıyorum
bugün sp günüm sabah eşimin siperiş verdiği tazecik köy yumurtalarından 1 tane götürdüm domates peynir yedim. öğlene köftem vardı onu yerim yoğurtla akşama da patlıcan pişiricem özledim patlıcanı

Bu menü hiç de çok değil yaaa..! Ne var ki işte tavuk ızgaradan başka bişi yememişsiinnn.. Ayrıca Dukan dahilinde istediğin kadar yiyebilirsin biliyorsun zaten de, bu yediklerin de bana göre hiç çok değil Afiyet olsun

Zaten söylemiştim, çok şahanesin de.. O yüzüne gözüne bayıldım yaa Böööö

Ben de ben deee Ben Dukandan önce 1 ayda 3 kilo vermiştim, Karatay misali beslenerek Biraz az yemek ve yavaş kilo vermek zor gelmişti... Dukan'da da yavaş veriyorum da en azından çok yiyebiliyorum Kilo verme derdim kalmayınca ben de senin dediğin gibi öyle Dukan Karatay karışımı bişi yapcam. Korumada eski beslenme şeklime dönersem yine kilo alırım çünkü ben Beslenme alışkanlıklarımı ona göre düzenlicem artık. Dukandaki gibi bir gün çok kaçırırsam ertesi gün dikkat etme, protein günleri yapma, yulaf kepeği yeme.. Karatay'daki gibi elimden geldiğince akşam 7'den 8'den sonra yememe falan.. Öğrendiklerimizin karışımı..

Çok tebrik ederim tatlıımmm Daha da küçül inşallah Gizliden gizliye güçlendirirmiş deee
Benim de bi karnım kaldı. Ben de ne yapiyim diye düşünme aşamasındayım :44: Ben de yarı güçlendirme yapabilirim Vericek kilo kaldıysa da gitsin artık onlar da ama bence yürüyüş de senin kilo vermeni tetiklemiştir, eminim çok etkisi olmuştur :129: Aferin be sanaaa

Çok sevindim senin adına sempatikcaann :13: Maşallahh Darısı isteyen herkeslerin başınaaa..!

Çok geçmiş olsuunnn :2: Geçicidir geçiciii...

bence ikisi çookk fasrklı. ben geçen yıl karatayla başladım ama gr veremedim. keşke önce dukanı keşfetseydim dedim. mesela karatay tatlandırıcıya asla izin vermez. tereyağ zeytinyağ serbest. ceviz fındık fıstık serbest. ayrıca kan şekerinin yükselmemesi için sadece 2 öğün beslenmene izin var.
ama dukanda sınırların belli. 10 şeyi sınırsız ye ama başka şey yeme... bu insana güven veriyor. hele giden kiloları görmek müthişşşşş

sağol ilgin için bakalım hangisine başlıyacağım hızlı kilo vermek aklıma yatıyor sanki ama sence hangisinin kitabını alayım

kesinlikle dukan

sana katılıyorum çok farklı

bu verdiğiniz bilgiler sayesinde kesin olarak karar verdim dukan yapıyorum ama karatay ı da okuyacağım ben 2 öğün yiyerek bu kilolara geldim zaten çok az aralıkla yiyince daha iyi oluyo teşekkürler hepinize

Karatay benim beslenmeye bakış açımı çok değiştirdi, kitabı okunmaya değer, güzel bilgiler var, onunla birlikte ahmet aydın ın taş devri diyetini de okumanı tavsiye ederim Bu kitaplar ve çok ön yargı ile baktığım gülben ergenin trt deki programı sayesinde ben hazır gıdaları hayatımdan çıkardım, yapabildiğim herşeyi evde kendim yapıyorum.

Insan verdigini gorunce daha sevkle sariliyo di mi:), cok tebrikler, ben de guclendirmeyi iple cekiyorum, ama daha cok uzun bir yolum var. Boyle gecnleri gorunce seviniyorum.

Ama saab bana da hos bir surpriz oldu. Beden kutle indeksim 30un altina inmis bugun. Bende artik obez degil, sadece fazla kiloluyum. bunun bu kadar hizli olacagini bilseydim, cok daha once baslardim diyete:)

Ayyyyy medesam varya kendim vermiş gibi sevindim, çok tebrik ederim seni, gözün yüzün aydın olsun Bayrama kesin görürsün 69 'u sen ben de seninle 65'i görcem ama bak bana çok fena gaz verdin, ben de ekstra birşeyler yapayım, protein günlerini çok rahat yapıyorum ben, o günlerde iraden çok güçlü oluyor ama sebze işin içine girdimi biraz sapıtabiliyorum, perşembeye kadar protein yapıcam ben de, regl bitmek üzere hadi bakalım yarışa var mısın beybi

Zaten söylemiştim, çok şahanesin de.. O yüzüne gözüne bayıldım yaa Böööö

çok yakışmış beyazlıklar yüzüme dimi, nur gelmiş sanki :111::111::111::111:

canım mevsim geçişleriyle ilgili olabilir belki.çünkü bu aralar bende de biraz iştah açıldı yada reglim yaklaştı ondan olabilir.seninki de yakınsa ondandır belki,hiç sıkma canını.hem ayrıca doymuyorsan daha çok yee,yani sonuçta 2 kilo balık yesen doyabilirsin zannımca

cnm ben yulaf kepeğimi gurmenetten alıyorum.
tatlandırıcı da hep splenda kullanmıştım ama o 25 tl,daha geçen gün takita toz tatlandırıcı aldım 11.50 falan pişince de acılaşmıyor

o ne yaaa çiğneyip çiğneyip tükürmek
ama valla bişey itiraf edeyim,geçen gün bir arkadaşım geldi makarna yaptım ona,pişmiş mi diye bakmak için ben de ağzıma alıp çiğneyip çiğneyip attım,pişip pişmediğini anlamam da biraz vakit aldı,2-3 tane makarnaya mal oldu

canım tebrik ederim
sanki 10 kilo değil de 20 kilo vermiş gibisin cidden.sanırım sizin kemikler de ince de ondan

Medesaaa sesime ses wer Ne soracaktın sen bakem guclendırme hakkında????

canım bak şimdi ben söyleyim aklımda kalanları sen onayla yada reddet anlaştık mı
şimcikkk her gün 2 tane tam tahıllı ekmek yiyebiliyorum,yani 2 dilim
her gün 40 gr normal bir peynir yiyebiliyorum.
her gün 1 porsiyon meyve yiyebiliyorum.
haftada 1 ödül öğünüm var
buraya kadar tamam dimi

ben nişastalılar mı tahıllılar mı ne o kısmı anlamadım galiba.
şimdi önce yazmış bunlardan haftada 1 kez tüketebilirsiniz diye ama her bir gruptan tüketebiliyor muyum yoksa o gruptan birini mi seçebiliyorum ? şöyle kii hem patates,hem nohut hem mercimek tüketebiliyor muyum çünkü hepsi ayrı gruptaydı.yoksa bunlar büyük bir grubun alt kolları ve ben bunlardan birini mi seçebiliyorum ve haftada 1 mi ?
ayrıca hamur işiyle kahvaltı yapabilirsin demiş,o ne şimdi açmamış o konuyu.yani bildiğin boyozla gevrekle falan mı kahvaltı yapabiliyorum çok korkuyorum yaaa,ben böyle beslenirsem kilo alırım gibi geliyor,gerçi siz almadınız ama siz zaten çıtı pıtısınız ama benim amay maaşallaaah ekmek mayası gibi
sonraaa ödül öğünümde başlangıç,ana yemek,tatlı ve 1 kadeh bıdı bıdı diyor yaaa.
mesela daha farklı olabilir mi bu diyelim ki ben bir tane hadi bilemedin yarım tane kömürde sandviç yiyebilir miyim yada mesela burger kingden steakhouse sonuçta steak yani olma mı ? hadi olmadı diyelim,başlangıç olarak şöyle mis gibi kremalı bir çorba içebilir miyim ?
meyve yemek zorunda mıyım,bööööğğğ hiç sevmem de şu yaşıma kadar toplasanız 2 kilo meyve yememişimdir.
pilav,makarna kısmını hatırlamıyorum.orda takıldığım bişey olursa sorarım yine.tekrar okur bakarım başka bişey var mı diye.
heee bir de çelişkili bir durum vardı yaaa güçlendirmede 2 kaşık mı 2.5 kaşık mı kepek tüketeceğiz ?
şimdiden teşekkürlerrrrrr

geçmiş olsun canım

Günaydın kızlar,

Kaynatmışsınız yinee.. :) Dün yazılanları okuyamadım, bi bakiyim bakiyim Herkese mutlu günleeerr

Medesaaa seni de tebrik ederim Dukan gülü

günaydın yavru kuşlarrrrrr
medesacım canım tebrikler yumruk harekatının sonu 69 u görür gibi geliyo bana hadi bakalım çok az kaldı:))

baaa sor baaa sor başarı yumağımmm:)

hehehehe sağolun canlarım,umarım yarın öbür gün de böyle güzel devam eder
genelde _ görünce ertesi günler hemen + oluyor ama bu sefer olacak inşallahh,ohh sonra da gelsin artık güçlendirmee
bu sabah da 1 kaşık lor ile 2 yumurta beyazını kırıp yedim ve 1 koca bardak tarihi geçmiş süt içtim
şimdi yaptığım saçmalığa inanamayacaksınız,neden tarihi geçmiş süt içtim çünkü en kötü bağırsaklarım bozulur oh daha iyi kilo veririm falan dedim.sanırım kafayı yiyiyorum artık ve bu yüzden saatlerdir mide bulantısı çekiyorum.içim dışım kalktı resmen,kesin o sütten oldu.deli miyim cahil miyim ne ayağım ben de anlamadım
öğlen de fırında tavuk ve bolca yoğurt yiyeceğim

kızlar öğlen otelde piliç şinitzel varmış,sizce dış kabuğunu yüzüp yiyeyim mi yoksa hiiiiç bulaşmayayım mı ?

..........
............
çok yakışmış beyazlıklar yüzüme dimi, nur gelmiş sanki :111::111::111::111:
Evet canım.. Nurlanmışsın hihihihi

Medesaaaa İlle gözüne gözüne sokcam bak kaçıncıya yazıyom, görmüyon benii.. Yoksa sallamıyon mu kıızz hahaha Şaka şakaa..
Bak bunları dün yazdım. Dün de Cumartesi yazdıklarımı tekrarlamışım Bu böyle gitcek heralde. Yarın da bugünküleri yazarım artık, sen görene kadar Fikir ver bakiiimm

Canıımm.. Bak ben sana Cumartesi akşamı forumda bunları yazmıştım

dely kullanıcısından alıntı
Miniğiiimmm!!! Küsmedin di mi seeennn
Seni de aradık amaaa... Gittiğin yere geliriz biz de =) Kurtuluş yok =))
......

Bi de kızlar bana bi tek göbiş kalmış, ona da spor şeyettir, güçlendirmeye geç artık dedileeerr Spor yapmak diyet yapmaktan zor ama Karar veremiyoruummm Ödül öğünü yapmadan sadece her gün sebze protein yesem diyorum.. Öyle de yapma dediler.. Bilmiyoomm :)...............
......
Ben de karar veremiyorum yani kuzucuk Ama bu ayki reglim falan da bi bitsin, bi bakiyim sonraki durumlara.. Ben de geçicem artık ama bi kaç hafta daha beklicem.. Zaten benim ps ler de karışıyo arada.. Bakalım biraz daha dikkatli gidiyim, sonra ben de geçicem zati Yine beraber geçicez sayılır

Ne diyon şimdik? Şu reglim bi olsun bitsin, sonra ben de geçiyim gari di mi? Zaten 1 ay süre vermiştim kendime. bu hafta bitince 2 hafta falan kalıyo sanırsam. Bayramda ben de geçmiş olurum sanırım :44:

Ayrıca da sütün tarihi ne kadar geçmişti. Ben de içiyorum bazen.. Yani bozsun diye değil de ;Onlarda bi güvenlik payı oluyo zaman açısından. Tadına bakıyorum, tadı bozulmamışsa tarihi geçmiş olsa bile içiyom gidiyo

Son düzenleme:

canım çok sevindim,obezlikten fazla kilolu olmak bile süper bişey bence,inşallah normal kilolu olduğun günleri de görürüz hep beraber

canım yarışalım yarışmasına ama şartlarımız eşit değil kii;öncelikle benim artık kilolar bittiğinde gitmek bilmiyor malum,sonralıkla da senin reglin bitmek üzere benimkisi ise başlamak üzere eşit değiliz yanii
amaaaa bu sabahı da sayacaksak yarışalım hadi bakalım

kızlar öğlen otelde piliç şinitzel varmış,sizce dış kabuğunu yüzüp yiyeyim mi yoksa hiiiiç bulaşmayayım mı ?

Şinitzel yağda kızartıkmıyor muö ben mi yanlış biliyorum. pek tavsiye edilmez gibi. Ama dışarda yemek zor gerçekten. dukan amcam illa kaçamak olmak zorundaysa, karbonhidrat yerine az yağlı seçeneği seçin diyo. hem güçlendirmeye de giriyosun.
Yani artık daha serbestliğin var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…