Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar öğlen otelde piliç şinitzel varmış,sizce dış kabuğunu yüzüp yiyeyim mi yoksa hiiiiç bulaşmayayım mı ?
Bence yiyebilirsin üstünü sıyırıp. Mmmm:KK56: Hem de leziz olurrr...

Bu arada kızlaaaaarrr.... Ben geçen gün 57,2 çıktım heee :KK52::KK52: Regl öncesi olduğum için sanırım bu Perşembe yine artı çıkarım ama... Olsun.. Onu da gördüm yahu :111::103::119: Ondan da hazır gidiyorken bi kaç hafta daha seyrediyim diyoruumm :44: Hmm? Hmmm?

Son düzenleme:
Şinitzel yağda kızartıkmıyor muö ben mi yanlış biliyorum. pek tavsiye edilmez gibi. Ama dışarda yemek zor gerçekten. dukan amcam illa kaçamak olmak zorundaysa, karbonhidrat yerine az yağlı seçeneği seçin diyo. hem güçlendirmeye de giriyosun.
Yani artık daha serbestliğin var.

Bence yiyebilirsin üstünü sıyırıp. Mmmm:KK56: Hem de leziz olurrr...

Bu arada kızlaaaaarrr.... Ben geçen gün 57,2 çıktım heee :KK52::KK52: Regl öncesi olduğum için sanırım bu Perşembe yine artı çıkarım ama... Olsun.. Onu da gördüm yahu :111::103::119: Ondan da hazır gidiyorken bi kaç hafta daha seyrediyim diyoruumm :44: Hmm? Hmmm?

şimdi şöyle yapmaya karar verdim canlarım,bir gelsin bakayım yemek.önce tipine bakıcam usta fritöz gibi bişeyde kızartmamıştır da tavada yapmıştır diye ümit ediyorum.tipine göre karar vericem.çok yağlı durmazsa dışını sıyırıp kalan içeriğinin de peçeteyle yağ fazlasını alıp yerim ama yumruğu bozmak istemem.neyse alternarif olarak fırında tavuğum yanımda zaten:KK56:

Günaydın kızlar, son gelişmeleri paylaşıp kaçıyorum, normalde benim hedef kilom 69 ama dukana göre 74 civarı ve ben son dönemlerde çok dikkat etsem de kilolar yavaş yavaş gidiyordu, ayrıca üst tarafım inceldi kaburgalarımı hissediyorum artık, karnım sırtıma yapışcak gibi :KK1:, ben deee güçlendirmeye geçip yavaş yavaş kilo vermeye karar verdim, dukan da bölgesel kiloları olanlar için 2/0 öneriyordu, bunu da göz önünde bulundurarak bir plan yaptım kendime :KK1: canım bir şeyi çok çekerse sınırlar dahilinde ödül öğünümü de yiyorum, canım meyve çekerse meyvemi de yiyorum ama bunların hepsini abartmadan yapıyorum, otobüsten bir kaç durak önce inip yürüyüşümü de yapıyorum, ve beeen güçlendirmeye geçtikten sonra 1300 gr verdim bile :)

Dün de hep imrendiğim ama asla içine bile giremediğim, çıtır kızlarda gördükçe sadece bakmakla yetindiğim renkli bir pantolon aldım, kabine giderken bu bana asla olmaz diyerek gittim, kabinden çıkarken sevinçten zıplıyordummm :KK1: Mont denedim xl beden istedim kalıbı dardı çünkü, mağazadaki görevli o size büyük gelir dedi, bir küçüğünü verdi, onu da giyerken bu bana asla olmaz dedim ama o da nee süper oldu süperrrrr :KK1: Seviyorum kendimiiiiii :KK53::KK53::KK53::KK53:

sev tabi kendini , biz de seni seviyoruz...

Ayrıca da sütün tarihi ne kadar geçmişti. Ben de içiyorum bazen.. Yani bozsun diye değil de :KK1: ;Onlarda bi güvenlik payı oluyo zaman açısından. Tadına bakıyorum, tadı bozulmamışsa tarihi geçmiş olsa bile içiyom gidiyo :KK9:

o sütler bozulmuyor zaten. yani akapağı açılmamışsa bozulmuyor.

ahanda bu da benim öncem sonram, 1 sene önce 84 kg dım sanırım, 8 ay önce 80 falandım, diyete başladığımda 4 ay önce 78,5 dum yani 8 ay önceki halim hemen hemen diyete başlamadan önceki halim diyebilirim. son fotoğrafta hırkamı çıkaraydım iyiydi de üşüyordum ondan şaapmamışımdır

Eki Görüntüle 517159
waaaoowwww diyorum süperin yahuuuuu
yulaf kepeğinin en uygun fiyatı bu. açık varmış bazı akrtarlarda. ben bulamadım. splenda migroslarda var. takitanın da toz olanı var.
teşekkür ederim aliyecim birde toz olanı alayım tatlı matlı bişiler yaparım bare nefsimi köreltirim :)))))

slm kızlar az önce eksikleri almaya gittim tansaştan light gazoz kola aldım birde doğalsanın yulaf kepeğii 6,45 tl bundan uygunu nerde vardır dün kipada bulamayınca bugün bulduğum yerden aldım birde tatlandırıcı aldım takita tablet diye splenda falan yoktu[/QUO

merhaba dukan diyeti kitabını sipariş ettim internetten yarın gelicek.yulaf kepeğini aktarda sordum 400 gr 12 tl fakat tatlandırıcı bulamadım tatlandırıcıyı kipa,tansaş gibi marketlerden bulabilirmiyiz markası splenda mı olmalı kesinlikle ben yeni başlayacağım 3-4 gündür internetten araştırdım ama önce kitabı okuyacağım
bence kipa migros ve tansaşlardan al doğalsana daha iyi diyorlar tatlandırıcı işi sana kalmış anladığım kadarıyla ama daha çok splenda kullanıyorlar tatlıda yaptıklarında pişince acılaşma olmadığı için sanırım :) etiket oku ve alışverişini yap derim dün tansaşta seperim pespembe oldu :)))))

biraz kötüyüm bağırsaklarımda hareketlenme var kabızlık yok tersi de yok ama rahatsız edici boyutta
bütün gün çamaşır ütü ıvır zıvır derken kepeğimi yemeyi unutmuşum dün akşamdan sizlerden öğrendiğim usulle yoğurt süzmüştüm onun içine karıştırdım yedim 30dak. önce. geç kaldım ama olsun
bende dün akşam yedim gidip 8den sonra alınca yulaf kepeğini :))))) bişi olmaz sanırımo kadardan

Günaydıınnn canlarım,
Dün internet sorunu yüzünden iletişimimiz kesildi.Henüz okuyamadım yazdıklarınızı :KK50:
Önce müjdemi vereyim,sonra okumaya başlayayım dedimmm :KK52:
Evetttt dün sabah 72.5 kilo ile başlamış olduğum '1.Dukan beyaz günler geceler yumruk harekatı ' uygulamasının sonucunda bu sabahh taaaam 71.5 kilo ile uyandııımmmmmm,tam 1000 gram vermişimmmmm :KK52::KK76::KK8::21::KK9:
Sanıyorum 6 aylık dukan maceramda artık bunlar son sevinçlerim olacak çünkü çooook uzun zaman olmuştu bir günde 1000 gr vermeyeli ve bundan sonra çok zor ammaaa süpper oldu yaaa,çok koral oldu bana.Yeniden 69 isteklerim kabardı :KK9::KK9:
Cumaya kadar devam etmeyi düşünüyorum işte 4 gün falan belki sonra görürüm vallahi :KK34:
Dünkü menümü yazayım derhal sabah 2 dilim dukan ekmeği,yağsız peynir,çay.
öğlen balina kadar bir çipura
akşamüstü birkaç dilim peynir
akşam palamut.
aralarda nescafe,ayran,süt
ve 3.5 litre su

aslında dün yürüyüş+callen yapacaktım fakat iş çıkışı sosyal ortamlar gelişti.uzun zamandır görmediğim çok yakın arkadaşım antalyadan gelmişti kısıtlı vakti vardı,kahve falan içtik.
yemek yediğimde saat akşam 10'u bulmuştu.demek erken yiyip,sporumu da yapsaymışım daha fazla bile verebilirmişim:21:
bugün yanımda taytımı spor ayakkabımı falan getirdim.
iş çıkışı alsancaktan göztepeye yürümeyi planlıyorum.biraz mesafe var ama deneyeceğim.şöyle söyleyeyim size vapurla 30 dk sürüyor.yürüyerek 1 saati geçer diye tahmin ediyorum.4-5 gün sonra regl olmam gerekiyor.Reglimde bittikten sonraaa hooopppp güçlendirmeeeeee :KK76::KK76::KK76:
amaanniiiinnn ödül öğünümü geçen bayram içimde kalmıştı bu bayram kullanabilir miyimmm :KK52:
ayyyy tüüühhh sevgi yaaa,2 kitabım da evde kaldı sana sormam gerekenler vardı :KK50:

yumruk işe yaramış yahuuu ben ilk günümde 800 gr verdim 1 olmasını çok istemiştim ammm kısmet :)))) bu arada alsancak göztepe arası azıcık uzaaaaaaaak değilmi yahu düz yolda değil dolana dolana gidicen sahilden gidersen :)))) kolay gelsin sana inşallah baya yol yürürsün :)

slm kızlar bu sabah itibariyle atağın ilk günü 800 gr vermiş bulunuyorum bugün 2. günüm daha önce hiç bir diyette bu kadar kararlı olmamıştım kendime şaşıyrum lahana çorbası diyeti hollyvood diyeti falan yaptım ama yok sonra hep bıraktım kısmet dukanaymış :) bu arada bişi merak ettim benim gibi olan varmı aranızda ben 10 kg son 1 yıl içinde aldım onu vermek daha kolay olur diye düşünüyorum yeni kilo diye acep doğrumu düşünüyorum?

o sütler bozulmuyor zaten. yani akapağı açılmamışsa bozulmuyor.

ya benimknin ağzı da açıktı da ondan mefta olmuş biraz ama neyseki şimdi toparladım geçti bulantım,yemek yiyeceğim diye psikolojik iyileştim sanırım :KK52:

teşekkür ederim aliyecim birde toz olanı alayım tatlı matlı bişiler yaparım bare nefsimi köreltirim :)))))

bence kipa migros ve tansaşlardan al doğalsana daha iyi diyorlar tatlandırıcı işi sana kalmış anladığım kadarıyla ama daha çok splenda kullanıyorlar tatlıda yaptıklarında pişince acılaşma olmadığı için sanırım :) etiket oku ve alışverişini yap derim dün tansaşta seperim pespembe oldu :)))))

bende dün akşam yedim gidip 8den sonra alınca yulaf kepeğini :))))) bişi olmaz sanırımo kadardan

yumruk işe yaramış yahuuu ben ilk günümde 800 gr verdim 1 olmasını çok istemiştim ammm kısmet :)))) bu arada alsancak göztepe arası azıcık uzaaaaaaaak değilmi yahu düz yolda değil dolana dolana gidicen sahilden gidersen :)))) kolay gelsin sana inşallah baya yol yürürsün :)

sahilden yürücem,sen izmirde misin bakiiiimmmm hemşeri miyiz yoksam yaaa:KK52:

içine yağ almaz. yiyebilirsin. ayrıca artık güçlendirmeye geç, yorma beni, bak bi daha söylemicem :KK60:

kuuzm beyaz yumruğum bitsin hemen geçicem artık söz :KK76:

ya benimknin ağzı da açıktı da ondan mefta olmuş biraz ama neyseki şimdi toparladım geçti bulantım,yemek yiyeceğim diye psikolojik iyileştim sanırım :KK52:

sahilden yürücem,sen izmirde misin bakiiiimmmm hemşeri miyiz yoksam yaaa:KK52:

kuuzm beyaz yumruğum bitsin hemen geçicem artık söz :KK76:

evet medesecım izmirliyim ama karşıdan :p hemşehriyizzzzz :):KK9::KK9:

merhabalar,

sabah 3 dilim hindi füme, yulaflı kekin bugünkü payımın yarısı ve beyaz peynir yedim. çayla tabi.

arada 2 neskayfe götürdüm. bol su var tabe.

öğlene biftek var. salatayla yerim.

99.5 kilo olduğunu görüp sevinen dukancandan sevgiler :KK1:

bu facebook grubuna girmek icin kime basvuruyoruz?

benim normal bir profilim yok ama, fake var öyle bakmak için girdiğim. beni de ekler misiniz ki?

slm kızlar bu sabah itibariyle atağın ilk günü 800 gr vermiş bulunuyorum bugün 2. günüm daha önce hiç bir diyette bu kadar kararlı olmamıştım kendime şaşıyrum lahana çorbası diyeti hollyvood diyeti falan yaptım ama yok sonra hep bıraktım kısmet dukanaymış :) bu arada bişi merak ettim benim gibi olan varmı aranızda ben 10 kg son 1 yıl içinde aldım onu vermek daha kolay olur diye düşünüyorum yeni kilo diye acep doğrumu düşünüyorum?

yeni kilo daha kolay gider haklısın.

dün tartıda +1100 çıkmıştım. bolca yeşil çay içtim, bugün +1100'ün 800'ü gitti. kalanı da yarına gider ama perşembe bildiriminde - çıkamam herhalde ya da çok az - çıkar. akalım neler olacak, heyecanla bekliyoruz.

Selamın hello millettttt :KK36: gribi hala atamadım burnumu sile sile yara oldu kenarları yamalı yamalı dolasıorum ortada :KK33: bol eksili bi gün diliorum hepinizee..

Günaydıınnn canlarım,
Dün internet sorunu yüzünden iletişimimiz kesildi.Henüz okuyamadım yazdıklarınızı :KK50:
Önce müjdemi vereyim,sonra okumaya başlayayım dedimmm :KK52:
Evetttt dün sabah 72.5 kilo ile başlamış olduğum '1.Dukan beyaz günler geceler yumruk harekatı ' uygulamasının sonucunda bu sabahh taaaam 71.5 kilo ile uyandııımmmmmm,tam 1000 gram vermişimmmmm :KK52::KK76::KK8::21::KK9:
Sanıyorum 6 aylık dukan maceramda artık bunlar son sevinçlerim olacak çünkü çooook uzun zaman olmuştu bir günde 1000 gr vermeyeli ve bundan sonra çok zor ammaaa süpper oldu yaaa,çok koral oldu bana.Yeniden 69 isteklerim kabardı :KK9::KK9:

ayyyy tüüühhh sevgi yaaa,2 kitabım da evde kaldı sana sormam gerekenler vardı :KK50:

Günaydın kızlar, son gelişmeleri paylaşıp kaçıyorum, normalde benim hedef kilom 69 ama dukana göre 74 civarı ve ben son dönemlerde çok dikkat etsem de kilolar yavaş yavaş gidiyordu, ayrıca üst tarafım inceldi kaburgalarımı hissediyorum artık, karnım sırtıma yapışcak gibi :KK1:, ben deee güçlendirmeye geçip yavaş yavaş kilo vermeye karar verdim, dukan da bölgesel kiloları olanlar için 2/0 öneriyordu, bunu da göz önünde bulundurarak bir plan yaptım kendime :KK1: canım bir şeyi çok çekerse sınırlar dahilinde ödül öğünümü de yiyorum, canım meyve çekerse meyvemi de yiyorum ama bunların hepsini abartmadan yapıyorum, otobüsten bir kaç durak önce inip yürüyüşümü de yapıyorum, ve beeen güçlendirmeye geçtikten sonra 1300 gr verdim bile :)
:KK53::KK53:

merhabalar,

sabah 3 dilim hindi füme, yulaflı kekin bugünkü payımın yarısı ve beyaz peynir yedim. çayla tabi.

arada 2 neskayfe götürdüm. bol su var tabe.

öğlene biftek var. salatayla yerim.

99.5 kilo olduğunu görüp sevinen dukancandan sevgiler :KK1:

tebriklerr kızzzlarrrr :KK16:

canım bak şimdi ben söyleyim aklımda kalanları sen onayla yada reddet anlaştık mı :KK34:
şimcikkk her gün 2 tane tam tahıllı ekmek yiyebiliyorum,yani 2 dilim :KK9:
her gün 40 gr normal bir peynir yiyebiliyorum.
her gün 1 porsiyon meyve yiyebiliyorum.
haftada 1 ödül öğünüm var
buraya kadar tamam dimi En Büyük TÜRKİYE

ben nişastalılar mı tahıllılar mı ne o kısmı anlamadım galiba.
şimdi önce yazmış bunlardan haftada 1 kez tüketebilirsiniz diye ama her bir gruptan tüketebiliyor muyum yoksa o gruptan birini mi seçebiliyorum ? şöyle kii hem patates,hem nohut hem mercimek tüketebiliyor muyum çünkü hepsi ayrı gruptaydı.yoksa bunlar büyük bir grubun alt kolları ve ben bunlardan birini mi seçebiliyorum ve haftada 1 mi ?
ayrıca hamur işiyle kahvaltı yapabilirsin demiş,o ne şimdi açmamış o konuyu.yani bildiğin boyozla gevrekle falan mı kahvaltı yapabiliyorum :KK53: çok korkuyorum yaaa,ben böyle beslenirsem kilo alırım gibi geliyor,gerçi siz almadınız ama siz zaten çıtı pıtısınız ama benim amay maaşallaaah ekmek mayası gibi :KK50:
sonraaa ödül öğünümde başlangıç,ana yemek,tatlı ve 1 kadeh bıdı bıdı diyor yaaa.
mesela daha farklı olabilir mi bu diyelim ki ben bir tane hadi bilemedin yarım tane kömürde sandviç yiyebilir miyim yada mesela burger kingden steakhouse sonuçta steak yani olma mı ? hadi olmadı diyelim,başlangıç olarak şöyle mis gibi kremalı bir çorba içebilir miyim ?
meyve yemek zorunda mıyım,bööööğğğ hiç sevmem de :KK50: şu yaşıma kadar toplasanız 2 kilo meyve yememişimdir.
pilav,makarna kısmını hatırlamıyorum.orda takıldığım bişey olursa sorarım yine.tekrar okur bakarım başka bişey var mı diye.
heee bir de çelişkili bir durum vardı yaaa güçlendirmede 2 kaşık mı 2.5 kaşık mı kepek tüketeceğiz ?
şimdiden teşekkürlerrrrrr :KK16:

evt hergün 2 dilim ekmek war.tam bugday ekmegi öneriliordu ben BİM.den alıorum tam bugday ekmegini,öneririm.hergün cok yaglı (protein gunu dısında) olmayan bi peynir yiyebiliorsun 40 gr.ben light kaşar yiorum,ama beyaz peynir yiyenide okudum facede.haftanın 6 gunu proteın sebze karısık yıyebılıorsun.hergün bi porsiyon meywe war.bende ztn normalde pek meywe yiyen bi insan olmadıgım ıcın,cogu zmn aklıma yemek gelmıor ama bunun beni korumada etkileyeceğini sanmıorum.cunku ztn guclendırmede vucudu bunlara alıstırmak ıcın werilior ,,ee ben korumayada gecsem dogru duzgun meywe yemeyecegım ıcın etkı yapacagını sanmıorum.guclendırmenın ılk yarısında,haftada bir ödül ve bir nişastalı besin hakkın war. ödülde corba ile baslayın dior ama hic başlamadım :KK70: ewt canın ne istiosa onu yiorsun,burgerse burger,iskenderse iskender vs :KK1: ardından 1 kadeh sarap demiş ama ben bunu bzn bira olarak kullandım cok nadirde olsa.cunku sarap içmem.ardındanda tatlını yiorsun.canın ne istiorsa.
nişastalı ögünde ise,ya patates yemegı,ya işte pilav vs birini seçip tüketiosun.mesela ben ilk nişastali ögunumde makarna yemiştim.onun oranını net hatırlamıorum ama sanırım pişmiş hali 220 gramı gecmıyecektı.hamur işi kısmını walla bende anlamadım cunku kıtapta net acıklamamıs,,facedede pek bişi bulamadım ama sanırım bizim bildiğimiz hamur işi deildir.ben acıkcası riske atmamak ıcın yemedım cnm su boregı ıstedıgı halde.onun yerıne bunu odulde kullandım.nısasta hakkımıda makarna weya kısır şeklinde tuketmeyı tercıh edıorum :) guclendırmenın ıkıncı yarısında bunları haftada 2 ye cıkarıosun.dukan bunları ardı ardına yapmayın dior sadece.arada bikaç gun bosluk bırakın.gündede 2,5 ksk yulaf kepeği sonradan bunu böle guncellemiş.umarım acıklayıcı olmusumdur sekerımmm :KK16:

kızlar öğlen otelde piliç şinitzel varmış,sizce dış kabuğunu yüzüp yiyeyim mi yoksa hiiiiç bulaşmayayım mı ?

ben olsam yemezdım yaglı olur bence yınede o..

Bi de kızlar bana bi tek göbiş kalmış, ona da spor şeyettir, güçlendirmeye geç artık dedileeerr Spor yapmak diyet yapmaktan zor ama Karar veremiyoruummm Ödül öğünü yapmadan sadece her gün sebze protein yesem diyorum.. Öyle de yapma dediler.. Bilmiyoomm :)...............
......
Ben de karar veremiyorum yani kuzucuk Ama bu ayki reglim falan da bi bitsin, bi bakiyim sonraki durumlara.. Ben de geçicem artık ama bi kaç hafta daha beklicem.. Zaten benim ps ler de karışıyo arada.. Bakalım biraz daha dikkatli gidiyim, sonra ben de geçicem zati :KK66: Yine beraber geçicez sayılır :KK66:

Ne diyon şimdik? Şu reglim bi olsun bitsin, sonra ben de geçiyim gari di mi? Zaten 1 ay süre vermiştim kendime. bu hafta bitince 2 hafta falan kalıyo sanırsam. Bayramda ben de geçmiş olurum sanırım :44:

Ayrıca da sütün tarihi ne kadar geçmişti. Ben de içiyorum bazen.. Yani bozsun diye değil de :KK1: ;Onlarda bi güvenlik payı oluyo zaman açısından. Tadına bakıyorum, tadı bozulmamışsa tarihi geçmiş olsa bile içiyom gidiyo :KK9:

walla aynen bende tadı bozulmamıs herseyı son kul.tarıhı gecsede yiorum :KK1: hala yasadıgıma göre sanırım bı sakıncası yok :KK1: bu arada göbek fln yok sende,,gec artk güçlendirmeye :KK16: ayrıcanada hadddiiiii gözün aydınnnnnn :KK16:

yeni kilo daha kolay gider haklısın.

kendimi motive edicek şeyler arıyorum :))) inşallah kısa zamanda veririm ilk on kiloyu sonrası zorlar o 2006dan sonraki kilo :))))
bu arada eşim dana böbrek aldı onu nasıl yapayım netten bakıyorum ama kırmızı et ve sakatatlarını sevmiyorum fazla öneri verebilecek varmı :):KK52:

Selamın hello millettttt :KK36: gribi hala atamadım burnumu sile sile yara oldu kenarları yamalı yamalı dolasıorum ortada :KK33: bol eksili bi gün diliorum hepinizee..

1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı tuz at karıştır. burnuna çek. azıcık yakar ama epeyce rahatlatır. özellikle de gece uyumadan önce...

1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı tuz at karıştır. burnuna çek. azıcık yakar ama epeyce rahatlatır. özellikle de gece uyumadan önce...

bende onu dicektim aliş o yakmazmı die :KK1: ama denemeye calısıcam bu gece..sürekli işyerinde elimde peçete sümüklü böcekler gibi geziorum :KK33:

evet medesecım izmirliyim ama karşıdan :p hemşehriyizzzzz :):KK9::KK9:

ayy aman ohh be memleketimde de dukan yapan nadir de olsa birileri varmış,memnun oldum canım :KK34:

tebriklerr kızzzlarrrr :KK16:

evt hergün 2 dilim ekmek war.tam bugday ekmegi öneriliordu ben BİM.den alıorum tam bugday ekmegini,öneririm.hergün cok yaglı (protein gunu dısında) olmayan bi peynir yiyebiliorsun 40 gr.ben light kaşar yiorum,ama beyaz peynir yiyenide okudum facede.haftanın 6 gunu proteın sebze karısık yıyebılıorsun.hergün bi porsiyon meywe war.bende ztn normalde pek meywe yiyen bi insan olmadıgım ıcın,cogu zmn aklıma yemek gelmıor ama bunun beni korumada etkileyeceğini sanmıorum.cunku ztn guclendırmede vucudu bunlara alıstırmak ıcın werilior ,,ee ben korumayada gecsem dogru duzgun meywe yemeyecegım ıcın etkı yapacagını sanmıorum.guclendırmenın ılk yarısında,haftada bir ödül ve bir nişastalı besin hakkın war. ödülde corba ile baslayın dior ama hic başlamadım :KK70: ewt canın ne istiosa onu yiorsun,burgerse burger,iskenderse iskender vs :KK1: ardından 1 kadeh sarap demiş ama ben bunu bzn bira olarak kullandım cok nadirde olsa.cunku sarap içmem.ardındanda tatlını yiorsun.canın ne istiorsa.
nişastalı ögünde ise,ya patates yemegı,ya işte pilav vs birini seçip tüketiosun.mesela ben ilk nişastali ögunumde makarna yemiştim.onun oranını net hatırlamıorum ama sanırım pişmiş hali 220 gramı gecmıyecektı.hamur işi kısmını walla bende anlamadım cunku kıtapta net acıklamamıs,,facedede pek bişi bulamadım ama sanırım bizim bildiğimiz hamur işi deildir.ben acıkcası riske atmamak ıcın yemedım cnm su boregı ıstedıgı halde.onun yerıne bunu odulde kullandım.nısasta hakkımıda makarna weya kısır şeklinde tuketmeyı tercıh edıorum :) guclendırmenın ıkıncı yarısında bunları haftada 2 ye cıkarıosun.dukan bunları ardı ardına yapmayın dior sadece.arada bikaç gun bosluk bırakın.gündede 2,5 ksk yulaf kepeği sonradan bunu böle guncellemiş.umarım acıklayıcı olmusumdur sekerımmm :KK16:

ben olsam yemezdım yaglı olur bence yınede o..

walla aynen bende tadı bozulmamıs herseyı son kul.tarıhı gecsede yiorum :KK1: hala yasadıgıma göre sanırım bı sakıncası yok :KK1: bu arada göbek fln yok sende,,gec artk güçlendirmeye :KK16: ayrıcanada hadddiiiii gözün aydınnnnnn :KK16:

canım çok çok sağol :KK16: ben de aşağı yukarı bu şekilde anlamıştım ancak yine de tahıllı mı nişatalı mı ne onlarla ilgili bir kafa karışıklığım var :KK53:
akşam kitaba bakıp derdim neymiş söylerim yarın sana :KK34:
bence onun hamur işi dediği fransızlara yönelik olduğundan kruvasan tarzı şeyler olabilir.alkol konusunda da yine adam direkt fransız mantelitesiyle yazdığı için kitabı ondan şarap demiştir.türk bir yazar yazsaydı 1 duble rakı derdi heralde :nazar::KK9:

heee bu arada yemedim o şinitzeli yahuu :KK19:
baktım tavuk ince,dış yüzeyini sıyıramıyorum bile,çatalla da bastırdım sünger gibi yağ fışkırtıyor,bir de ustaya sordum baya kaynar yağın içinde kızartmış.hiç ama hiiiç içime sinmedi.ben de evde yaptığım derisiz fırında tavuğumu yedim :KK56:
tavuğu fırına koymadan önce de mutfak makasıtla derilerini kırpmıştım :KK9:

X