Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

darısı başımızaaaaa :)

Kilo bildirimimide yapim :)

baslangic tarihi 24.12.2011
baslangic kilom: 58.5
hedef: 48-50
simdi: 52.6

dukanin sayfasinda hesaplamistim 50ye 30.04.2012de ulasirsin diye hesaplamisti sanirim ben daha erken ulasacagim :)

eeehhmmm bugün müydü ki? :)

Son düzenleme:
dukan tarifleri sitesinde kepeksiz ekmekçikler diye birşey var
6 kaşık süt tozu ve 1 yumurta ile yapılıyor ve 2 adet çıkıyormuş

bu tarifi deneyen oldu mu?
belki ekmek yerine bundan 1 tane yiyerek dukan krebini günün diğer saatlerine yayabiliriz?

Seyirde kilo veren ommur nrynry ve diğer seyirdeki arkadaslara bir sorum var. eksilerinizi 1haftanin sonuna dogrumu goruyorsunuz. Mesela bu hafta kilo verdiginiz günden sonra yine diger haftanın sonuna dogrumu eksi goruyorsunuz ve gun gun eksileri goruyormusunuz yoksa pat diye birden gidiyormu merak ediyorum

kizlar lutfen sorumu cevaplayin!!!
2+7, 1+1 falan nedir kizlar?
2 hafta +7 gun mu mesela?

bildiğim kadarıyla protein ve protein+sebze günlerinin dağılım şeklidir. istersen bir gün protein, bir gün protein+sebze yap.. buda 1+1 demek :) yada 2+2 yani 2gün protein, dier 2gün p+s

Gayet güzel menüler...Keğek yedin mi :26::26::26:

Sorunu tekrar alayım ben cevap veririm

benım 5. günüm 2.5 kilo kadar verdim şimdilik iyi gibi bu seyir döneminde çok mu yavaslıyor kilo vermek dukanın sayfasında mayıs giib ideal kiloma ulaşıcağımı söylemişti aslında baya uzun bi süre ben 67 ile başladım 58 görününüyor ideal kilom ama ben 53-54 olmak istiyorum gercekten okadar uzun mu sürer vermem yaklaşık 10 kilo daha vermem gerekiyor kendıme göre :)

slm kızlarrrrrrr

ben bugün seyirin 5. günündeyim
regl oldum ve dün tatlı krizindeydim

sütlaç yedim
sizce bozulmu mu benim seyir evrem
bu arada dün ps günündeydim 1+1 de
çok pişmanım ama napıyım dayanamadım
ne yapsam ben acaba hafta sonu tartılcam hem reglım bitiyo o zaman

dukan usulü sütlaçsa eğer sorun olmaz... ayrıca normal sütlaç yediysen bile seyir evrenin bozulması sözkonusu değil.... bunu oruç gibi düşünmeyin lütfen... yediğiniz sütlaç sizin kaçamağınız olmuş... tekrarlamazsanız kilo vermeniz duraksamalara maruz kalmaz... ama yaptığınız kaçamak sonrası maximum sporla onu yok etme çabalarına girebilirsiniz...

Bu tamamen senin bünyenle ilgili bir durum bazen arkadaşlar haftada bir kilo veriyor bazende ayda bir kilo...Bu yaşına,daha önce diyet yapıp yapmadığına,doğum sayına göre değişir... Kitabı okuduysan kitapta haftada bir kilo normal olduğu söylenmiş seyirde tabi bu sana bağlı olarak değişebilir...Bende seyirdeyim geçen hafta bir haftada 2,300 kg verdim mesela Ama bu hafta daha az veriyorum

bildiğim kadarıyla protein ve protein+sebze günlerinin dağılım şeklidir. istersen bir gün protein, bir gün protein+sebze yap.. buda 1+1 demek :) yada 2+2 yani 2gün protein, dier 2gün p+s

cevaplarin icin cok sagol anladim canim
bi de anlamadigim su, seyir donemini 5+5 lik yapmak benim icin cok uzun , 1+1 lik yapsam bu sadece 2 guncuk mu yani?
yoksa bir gun saf protein bir gun de protein+sebze olarak bir hafta falan mi ugyuluyoruz? kafam karisti biraz :26:
ve 2+7 lik yaparsam da 9 gun mu yapiyoruz seyir evresini yani yoksa 1 haftadan fazla mi olucak?

ben 4 kilo falan vermek istiyorum o yuzden ilk evreyi 2 gun yapmayi planliyorum umarim uygundur...
yazilan aciklamaya gore uygun sanirim...

Bu gün -500 gr ile uyandım...Atağımın son günü yarını sabırsızlıkla bekliyorum..

Dukanın resmi sitesine gir yada kısaca şöyle özetliyim...

atak evresini 2 gün yaptın diyelim. sonra sana zaman çizelgesi veriyor dukan sitesinde.. mesela o da 60 gün sürdü diyelim. 60 gün bir gün protein, diğer gün protein+sebze uygulamalısın..
daha sonraki evrede ise kaç kilo verdiysen, msela 5 verdin.. 50 gün koruma evresi yapman lazım. bu evrede haftada bir gün istediğin öğünde istediğini ye. haftanın 2 günü makarna, bulgur, pirinç fln gibi karbonhidrat içeren şeyler serbest. günde bir dilim kepek ekmeğide serbest...unutmadan bu evrede haftanın 1 günü (perşembe günü) saf protein yapmalısın ..

Bukadar basit :) kolay gelsin

Sanırım kitabın yok ve burdan takip etmeye çalışıyorsun...Öncelikle şunu belirteyim ki diyet dört bölümden oluşuyor...İlk evre atak daha sonra seyir daha sonra güçlendirme ve en son koruma...Atak evresinde sadece protein yeniliyor.Dukanın sitesin de yapacağın teste göre belirleniyor kaç gün yapacağın.Atak evresinden sonra seyire geçiyorsun ve atak evresine ek olarak sebze de tüketiyorsun...Bahsettiğin 1+1,5+5,2+7 sebze ve protein tüketimi...Yani şöyle 1+1 mesela bir gün protein yiyorsun,bir sonraki gün protein ve sebze... Burda dikkat etmen gereken sebzeyi proteinden fazla tüketmemen.5+5 te aynı şekilde 5 gün sadece protein 5 gün protein ve sebze...Bunu istediğin kiloya ulaşana kadar uyguluyorsun...Senin için en doğrusu 2+7 ya da 2/2...

2+7 uygulama: Kilo fazlası az olanlar haftanın 2 günü pazartesi Perşembe saf protein diğer 5 gün sebze+protein olarak beslenir
2/0 uygulama: Kilosu fazla olmayan basenlerinden bölgesel olarak şikayet edenler haftanın 2 günü pazartesi ve Perşembe saf protein diğer 5 gün ise abartmadan normal beslenme düzeninde beslenir.Bölgesel incelme yöntemiyle beraber uygulanırsa işe yarar. Bunlardan sen hangisini yapmak istersen yapabilirsin... Seyirden sonra güçlendirme dönemi geliyor...Mesela toplamda 4 kilo verdiğin her kilo başına 10 gün olmak üzere 40 gün güçlendirme yapman gerek...Verdiğin kiloları almamak için.Daha sonra da koruma dönemi yapman gerek...Kafana takılan olursa daha da açıklarım

Son düzenleme:
dilerim beraberce en kısa zamanda hedefimize ulaşırız

inşallah canımcım inşallah

ücretsiz iznim bitmeden çoğundan kurtulmalıyım yüklerimin kendim yükledim ancak kendim indirebilirim emzirmesem ve rahatça dışarı çıkıp spor salaonuna gidebilsem keşke ama olamayacak belki havlar ısınınca kızlıarımı alıp çıkarım kim bilir bekleyip görcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…