Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dukanın resmi sitesine gir yada kısaca şöyle özetliyim...
atak evresini 2 gün yaptın diyelim. sonra sana zaman çizelgesi veriyor dukan sitesinde.. mesela o da 60 gün sürdü diyelim. 60 gün bir gün protein, diğer gün protein+sebze uygulamalısın..
daha sonraki evrede ise kaç kilo verdiysen, msela 5 verdin.. 50 gün koruma evresi yapman lazım. bu evrede haftada bir gün istediğin öğünde istediğini ye. haftanın 2 günü makarna, bulgur, pirinç fln gibi karbonhidrat içeren şeyler serbest. günde bir dilim kepek ekmeğide serbest...unutmadan bu evrede haftanın 1 günü (perşembe günü) saf protein yapmalısın ..
Bukadar basit :) kolay gelsin
dukan usulü sütlaçsa eğer sorun olmaz... ayrıca normal sütlaç yediysen bile seyir evrenin bozulması sözkonusu değil.... bunu oruç gibi düşünmeyin lütfen... yediğiniz sütlaç sizin kaçamağınız olmuş... tekrarlamazsanız kilo vermeniz duraksamalara maruz kalmaz... ama yaptığınız kaçamak sonrası maximum sporla onu yok etme çabalarına girebilirsiniz...
bugünkü menüm;
sabah: 1 dukan kakaolu kek+yeşil çay
ara: unsuz kek+süt
öğlen: jambonlu krep + yoğurt
ara: yoğurt
akşam: henüz belli değil anneciğimle konuşmam lazım:d ama sebze olacağı kesin:)
tesekkurler...ikinci donem benim kafami karistirmisti, diyeti tekrar okudum anladim "hedef kilonuza gelene kadar surdurun" diyor ikinci evre icin...
cok uzun surer bu diyet ya...tamamen uyuyabilecegimi hic sanmiyorum, hele ki okul ve dersler varken...
ben ideal kilomu hesapladim resmi sitede, onlara gore kilo vermeme gerek yok ama aslinda vermem gerek biraz...
zaman cizelgesini odeme yapinca falan veriyor sanirim bulamadim ben onu...
karbonhidrat diyeti mi yapsam ne yapsam
Eğer sadece bölgesel zayıflamak istiyorsan haftada 1 protein uygulaman yeterli
kizlar 4 kilo fazlam var, tecrubelerinize dayanarak cevaplar misiniz ikinci evre benim icin tahminen ne kadar surer sizce????
uzunluk suresine gore diyete baslayip baslamamayi dusunuyorum gozum korktu valla
tabii bunyeden bunyeye degisir ikinci evrede 4 kilo vermenin ne kadar surdugu ama de yine de soruma cevap veren olursa cok sevinirim...
aklima yatarsa ben de hemen baslicam...
:84::84::84::84:
öğlen de mezgit tava yedim.güya yağlarını peçeteye sildim.bu benim ilk büyük kaçamağım oldu..
çok üzgünüm..
her bir balığı tek tek sardım peçeteyle tabağım bir buzdağı gibiydi.garson bile baktı tuhaf tuhaf.:18::18::18:
kizlar 4 kilo fazlam var, tecrubelerinize dayanarak cevaplar misiniz ikinci evre benim icin tahminen ne kadar surer sizce????
uzunluk suresine gore diyete baslayip baslamamayi dusunuyorum gozum korktu valla
tabii bunyeden bunyeye degisir ikinci evrede 4 kilo vermenin ne kadar surdugu ama de yine de soruma cevap veren olursa cok sevinirim...
aklima yatarsa ben de hemen baslicam...
Huhuuuu bugün bana hiç cvp vermedinizzzz
Sabah Kahvaltım
1 krep, jambon, yumurta,peynir
Öğlen menüm
4 tane tavuk köftesi bir tane krep ve zero
Akşam belli değil ama tavuk olmayacağı kesin :)
selam kızlar!
durumumu sizlerle paylaşmak istedim, çünkü çok şaşkınım..
25 arlıkta 80 kg olarak başladığım dukan diyetinde ocak ayı çok kaçamakla geçti.
Şubat ayı sıkıntı yok. Yine de 75-76 arasında takılıp kalmıştım. geçtiğimiz perşembe kilo bildiriminde 74 lerdeydi.
Sonra hızla kilo vermeye başladım veee bugün 71.0 gördüm. şoktayım. Süper bir duygu :) inanamıyorum nasıl böyle birden gider.. Üstelik son günlerde tuvalet sorunu da yaşıyorum. inanamıyorum kızla inanamıyoruumm
Sanırım kitabın yok ve burdan takip etmeye çalışıyorsun...Öncelikle şunu belirteyim ki diyet dört bölümden oluşuyor...İlk evre atak daha sonra seyir daha sonra güçlendirme ve en son koruma...Atak evresinde sadece protein yeniliyor.Dukanın sitesin de yapacağın teste göre belirleniyor kaç gün yapacağın.Atak evresinden sonra seyire geçiyorsun ve atak evresine ek olarak sebze de tüketiyorsun...Bahsettiğin 1+1,5+5,2+7 sebze ve protein tüketimi...Yani şöyle 1+1 mesela bir gün protein yiyorsun,bir sonraki gün protein ve sebze... Burda dikkat etmen gereken sebzeyi proteinden fazla tüketmemen.5+5 te aynı şekilde 5 gün sadece protein 5 gün protein ve sebze...Bunu istediğin kiloya ulaşana kadar uyguluyorsun...Senin için en doğrusu 2+7 ya da 2/2...
2+7 uygulama: Kilo fazlası az olanlar haftanın 2 günü pazartesi Perşembe saf protein diğer 5 gün sebze+protein olarak beslenir
2/0 uygulama: Kilosu fazla olmayan basenlerinden bölgesel olarak şikayet edenler haftanın 2 günü pazartesi ve Perşembe saf protein diğer 5 gün ise abartmadan normal beslenme düzeninde beslenir.Bölgesel incelme yöntemiyle beraber uygulanırsa işe yarar. Bunlardan sen hangisini yapmak istersen yapabilirsin... Seyirden sonra güçlendirme dönemi geliyor...Mesela toplamda 4 kilo verdiğin her kilo başına 10 gün olmak üzere 40 gün güçlendirme yapman gerek...Verdiğin kiloları almamak için.Daha sonra da koruma dönemi yapman gerek...Kafana takılan olursa daha da açıklarım
haftada 1 kilo yaklaşık verildiği dönemde oluyo.4*10 =40 mantığıyla 40 günde verirsin tahminen
Sana da cevap vereyim Menün çok güzel bu tavuk köftesi nasıl birşey yahu :44::44::44:
sagol canim...ust bacak basen gobek bolgesinden gitmesi lazim...
surekli oturmaktan sistim