kızlarr merhaba ben de aranıza yeni katıldım bgn atakta son günüm yrn seyire geçiyorum ama bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var.
ilk olarak seyiri 2+2 yapsam olur mu yoksa mutlaka 1+1 mi olmalı?
bir de akşam yemeğinde sadece yoğurt ve yulaf kemeği yemekte sakınca var mı yoksa mutlaka et tavuk filan mı olmalı.ben pek hoşlanmadım çünkü bu haşlanmış etlerden ve en azından bazısaf protein günleri sadece yoğurtla geçirsem akşamları ve protein sebze günleri de yoğurtlu karnıbahar gibi yoğurtlu şeyler yapsam haftada bir en fazla iki akşam et tavuk tüketsem sakınca olur mu?
kızlarr merhaba ben de aranıza yeni katıldım bgn atakta son günüm yrn seyire geçiyorum ama bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var.
ilk olarak seyiri 2+2 yapsam olur mu yoksa mutlaka 1+1 mi olmalı?
bir de akşam yemeğinde sadece yoğurt ve yulaf kemeği yemekte sakınca var mı yoksa mutlaka et tavuk filan mı olmalı.ben pek hoşlanmadım çünkü bu haşlanmış etlerden ve en azından bazısaf protein günleri sadece yoğurtla geçirsem akşamları ve protein sebze günleri de yoğurtlu karnıbahar gibi yoğurtlu şeyler yapsam haftada bir en fazla iki akşam et tavuk tüketsem sakınca olur mu?
iyi akşamlar herkese.
bi şey somak istiyorum. dukan diyetinde soğanın yeri nedir? yani havuç gibi az mı tüketilmesi gerekir, yoksa sebze+protein de serbest midir?
canımcım ben kendimden örnek veriyim mesela saf pro günlerimde de sote yapıyosam biraz soğan koyuyorum içine,sebze günlerinde de yemeğin ya da sotenin içinde varsa bazen yanında da söğüş olarak yiyorum ama toplamda ancak 1 soğan eder.fazlası zararı olur mu bilmiyorum ama nede olsa kuru soğan kök olduğu için nişasta miktarı yeşilliklere göre fazladır onun için aşırıda tüketmemek gerekir diye düşünüyorum
merhaba hoşgeldiniz aramızaseyiri 1+1 ya da 5+5 yapabilirsiniz diğer yöntemler bölgesel incelme de ya da verecek kilosu çok az olanlar için geçerli.
akşamları sadece kepekli yoğurt ancak çok mecbur kaldıkça olabilir devamlı olarak bu diyet için yeterli proteini sağlamaz,haftada iki akşam et te çok yetersiz olur,eğer kitabınız yoksa temin etmeye çalışın derim çünkü orada bunların sebebini ayrıntılı olarak anlattığı için kendinizde bu diyetin sisteminde okadar proteinin az geliceğini daha iyi anlarsınız .sadece haşlama yapmayın burda tarif başlığımızda var face den yada netten tariflerin olduğu sayfaları bulabilirsiniz çeşitlendirin yemeklerinizi ozaman hiç sıkıcı olmuyo
emin değilim ama diyetin çıkışı zaten et seven bir adamyoğurtta protein grubundan ama bu diyetin temel taşı saf proteinler, zannedersem daha fazla tüketmen gerek.
çok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için..kitabı okudum aslında ama yine de bi çözüm bulmaya çalıstım kendimce ama olmadı( tariflere bakıp yararlanmak ii olabilir çeşitlilik olunca bunaltmaz belki..
Ben atak evresinin 3.günündeyim 1kilo verdim 3 günde keyfim yerinde ilk gün özellikle yemek yenilen ortamlara gitmedim. ama bugün arkadaş ortamında baklava yeniliyrdu herkes çok ısrar etti ama almadım ve açıkçası tatlı hamur işi aramıyrm normalde çok severdim :))) halsizlik olmasa sorun yok çok mutluyum iyiki başladım bu diyette 3 günde 1 kilo verdim umarım en azından bir 10 kilo veririm herkese başarılar
ve ilk kaçamağımı yaptım atağımın 4.günündeama öğün atladıgım için oldu o da. bugün neler yedimmm : sabah 1.5yk kepek ile yaptgm krepleri yedim öğlen sütlü kahve arada 1avuç badem yedim ve şimdide tavuk haşlayıp yedim zeroyla . offf bademi yemesem iyiydiii... (
bende regl krizindeyim,az önce dukan çikolatası yaptım koydum dolaba biraz katılaşması için,şimdide kurabiye ye başlıyorum banıp banıp yicem1-2 tanecik tabi abartmadan
benim bütün muffin lerim cöpe gitti
igrenc oldular, hevesim de kacti. ilk dukan tarifim hüsrenla sonuclandi
bende tam kaçamak yapan varmı diye sorucaktım bende yaptımda bugünama devam olur böle şeyler ben ne yediğimi söylemeyim seninki hiç kalır benimkinin yanında buarada utandığım için söylemiorum
neden acaba?? hangi tarifi yaptın??ben artık muffin uzmanı oldum ama işin sırrı küçük silikon muffin kaplarında bence çünkü onları alana kadar benimde hiç güzel olmuyordu.yaptığım kalıplara yapışıp kalıyorlardı.
ben bugün kendimi o kadar zor tuttum ki çikolata yememek için kalktım tarçınlı süt içtim allahtan bastırdı çikolata isteğini yoksaa kendimi kaptırır yerdim valla durmakta bilmem zaten
ben bugün kendimi o kadar zor tuttum ki çikolata yememek için kalktım tarçınlı süt içtim allahtan bastırdı çikolata isteğini yoksaa kendimi kaptırır yerdim valla durmakta bilmem zaten
bende tam kaçamak yapan varmı diye sorucaktım bende yaptımda bugünama devam olur böle şeyler ben ne yediğimi söylemeyim seninki hiç kalır benimkinin yanında buarada utandığım için söylemiorum