Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kizlar krep tarifiniz var mi alabilir miyim ?

birde menemen yapmayi düsünüyorum haftasonuna, biber ve domates , sogan ve yumurta

düşüceksin ayrıca... çok da kolay olucak... inan yeter...

canım senin anlattığın gibi yapmıştım, hoşuma gitmedi, bide tam tersi yapayım dedim ama yine olmadı..offf.very very muffin gojiberry ile yapılıyo, gojibery hergün serbest değilmi? yoksa yanlışmı yapıyorum beennn

aa evet bak haklısın, zate buğday kepeğim de yok.. olsun evde ekmeğim olsun da, varsın 1 dilim olsun, zaten ekmek sevmem öyle hava olsun diye yicem :))

yulaf kepeğini 10 tane falan al, ben öyle yaptım canım :))
takita 1 tane aldım, o da bitti, kalakaldım tatlısız bi başıma :))

valla o soruyu ben de kendime soruyorum ama napim 38 bedede sabitlenmek istiyorum.. şuan 38 bazen 40 giyorum kimse inanmıyor ama bu moralimi bozuyor..

çok seviyorum... hatta bugun öğle ymeğimde bitirdim yoğurdumu şimdi canım istiyo saat 4 oldu ya normaldir
yoğurdu hayatım boyunca sevmedim..sadece sarımsaklı şekilde mantı/makarna üstünde yerdim..şimdi kanka olduk..ama nefret ettiğim biriyle aynı evde yaşama zorunluluğu gibi

öglen yemeginde sadece bol naneli - light peynirli domates corbasi ictim, doydum. canim baska birsey yemek istemiyor.

sizce az mi ? yoksa mutlaka et vs... yemeli miyim ?

Canım akşama proteine ağırlık verirsen sorun olmaz zzanımca.

benim gördüğüm very berry muffinde şu dondurulmuş karışık kırmızı meyveler de vardı, o yüzden öyle zannettim.
goji serbest

birde menemen yapmayi düsünüyorum haftasonuna, biber ve domates , sogan ve yumurta
ben hiç krep yapmadım o yüzden bilmiyorum ama senin için araştırdım...
DÜRÜM LAVAŞI(HER EVRE)

Detaylı Tarifi:
İlkönce yumurtayı bir tabağa kırıyorsun ve kabuklarını hemen çöpe atıyorsun. yarım çay kaşığı kabartma tozunu bir çatalla iyice yedirerek çırpıyorsun taa ki homojenize olana kadar. ardından bir kaşık süttozu (abartmadan) tabağa serpip iyice çırpıyorsun. başka bir yemek kaşığını eline alıp tekrar abartmadan 1 kaşık yulaf kepeği ekliyor ve çırpmaya devam ediyorsun. çay bardağından çok az sütü ekleyip (yağsız ve ılık olacak tabii ki) elindeki malzeme tamamen homojen hale gelene kadar çırpıpı kaşıkla da karıştırıyorsun.
bu işlemlerin yarısında tevlon tavayı ateşe alıyorsun ilk önce 40 saniye yüksek ateşle sonra kısık(en küçük gözde) ateşte tavayı kızdırıyorsun. Tavan benimkii gibi dandik ve çizikse ilkk önce bir çay kaşığı sıvı yağ damlatıp peçeteyle sil, kaliteliyse gerek yok.
elindeki sıvı iyice homojen hale gelmişse bunu ortaboy bir cezveye dök. Tavayı ortalayarak bir çay kaşığıyla karıştıraraktan yavşça dök ve karışımın tavanın her bir köşesine dağılmasını zevkle seyret.
yaklaşık 2 dakka sonra tahta ya da plastik bir şeyle(spatula ya da kaşık olabilir, bende kırık bir plastik vardı) azcık ucundan kaldırıp bak (aynen çekyatın altına bir şey kaçar da ucundan kaldırıp bakarsın ya , öyle bak) eğer azcık kahverengileşmişse yavaşça ucunundan kaldırmayı dene kendini bırakıyorsa korkmadan elinle tutarak yavaşça çek , merak etme elin yanmaz. kaldırıp öteki yüzünü kızart. bu arada sana bakan yüzü açık kahve ise az daha koyu kahve olması için tekrar çevireceksin unutma. diğer yüz bunun gibi kahve olmuyor ekmek kızarır gibi kızarıyor. bunu 2 sefer daha çevir çok bekletmeden 15 sn falan, eğer yeteneğin varsa tavayı sikeleyip havada da çevirebilirsin ama şansını zorlama bence.
sonra bunu geniş bir pasta tabağına alarak dürüm malzemesinii içine koyabilirsin. ben 4-5 dilim çemensiz pastırma ve 4-3 dilim füme eti az ısıtıp içine koydum ve 3 dilim de ince light kaşar ekledim, sonra fiyonk şeklinde sararak tekrar tavaya koyup elimle bir müddet çok ezmeden bastırdım, çevirip diğer yanını da bastırdım, bu arada kaşar da yumuşar ve dürümün de çakı gibii olur dağılmaz.
afiyet olsun...

Not1: yumurta konusunda eğer kolestrol sorununuz olabileceğini düşünüyorsanız sadece beyazını kullanmkta hiç bir sakınca yok.

Not2: eğer yulaf limitiniz dolduysa, yulaf yerine 1 kaşık süttozu daha koyabilirsiniz.Ama süttozu limitinize de dikkat edin tatlı krizlerinizde dukanella için çok gerekli olabiliyor.

Not3:eğer mide bulantınız varsa ve tuzlu seviyorsanız, ilk karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz.​
[FONT='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]ALINTIDIR : [/FONT]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=326633894029208&set=a.326026324089965.97096.289208191105112&type=3&theater

valla canim süpersin, bayildim tarife
özellikle tarifin anlatim bicimine

hafta ya denicem, cogu malzeme yok, kabartma tozu süt tozu falan. yanliz kitapta bir yerlerde dukan kizi icin bir tarif vermisti cok basit onu bulamiyorum kitapta, sanki yok oldu silindi. o cok kolay ve ilgincti

menemeeen süper oluyor... kokusu bile yetiyorr:)
eski yemek alışkanlıklarından dolayı ekmeği banıp yemek geçmiyor değil içinden:))
onun için içine ben peynir doldurmuştumm:d daha katı olsunkii ekmek aramıyım diyee:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…