Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

arkadaslar cok sükür 5. günümde tuvalete gidebildim.

inanilmaz rahatladim, karnimda korkunc bir baski vardi.

dukan amca beni dietten afaroz etmesin ama, bu sabah kahvaltida domatesimin üstüne 1 kücük cay kasigi saf zeytinyagi ve sumak döktüm.

üstüne de rezene cayi ictim. ve sonuc :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

kabizlik sorunu olanlar denesin :KK14::KK14::KK14:
çok daha basitini önerebilirim... ben 8-10 günleri görmüş biri olarak söylüyorum ki aç karnına iki bardak sıcağa yakın ılık su... kahvaltının 5 dk sonrası wc desin... :26:

teşekkürler evet dedigin gibi aynalar bizi bekliyor.şimdi yulaf ezmesini yogurda koyup yiyorum tadı kötü ama sonuc yüzümü güldürecekse razıyım

burda real yokki... ben deniycem 2+1 i bakalım neler olucak... koala sen tecrübelisin mantıklımı sence?

canım belki de protein fazla tüketildiği için kilo verme hızlı olabilir gibi geldi bana diyetin mantığına göre.
ama benim yapabileceğim bişey değildi kesinlikle, sp günleri aklım sulanıyodu ne yicem diye.
ayrıca da sebzeyi çok kaçırmış olmaktan da korkmadım nedense, sonuçta baktığınızda tüm diyetler sebzeyi önerir. tabii yanında protein yedim ama ölçü ne diye beynimi sulandırmadım açıkçası :KK34:

dün kendime yoğurt çorbası yaptım, şöyle ;

1 kase dolusu yoğurda , 1 yumurta kırdım..karıştırdım kaynattım..
kaynayınca misket misket yaptığım köfteleri attım, üzerinede nane..ama çok kötü oldu..kızlar doğru düzgün bi çorba tarifi verin bana nolur yaaa...

bide very very muffin yaptım, süper oldu kızlar, deneyin derim..:KK9:

canım öyle olmaz ki tam tersi yapacaktın :KK1:
aynı çorbadan ben de yapıyorum ama ayıla bayıla yiyoruz :KK1:
öncelikle yağsız kıyma + nane + tuz yoğurup minik minik köfteler hazırlanır.
bu sırada ocakta istediğiniz miktarda su kaynamaya bırakılır. dilerseniz bu suya da tuz atın ki çorba çok tuzsuz olmasın. yada haşladoğınız tavuk göğsünün suyunu da kullanabilirsiniz.
kaynayan suya hazırladığınız köftecikleri atın ve pişmeye bırakın. köftelerin piştiğinden emin olunca başka bir kasede biraz yoğurt ve 1 yumurta ile hazırladığınız terbiyeye çorbadan biraz sıcak su alın, ılıtın ki böylece kesilmesini engelleyin. sonra yavaş yavaş terbiyeyi dökün çorbayaa, bir iki fık fık kaynayınca hemen kapatın altını ki yoğurt kesilmesin :KK34: ben bayılıyorum bu çorbaya.
(sebze gününde köfteleri haşlarken suyun içine küp doğranmış havuç da koyabilirsiniz)

very berry muffin yaptığına göre meyve serbest günlerde misin yoksa, yoksa güçlendirmede misin :KK53::KK52:

teşekkürler evet dedigin gibi aynalar bizi bekliyor.şimdi yulaf ezmesini yogurda koyup yiyorum tadı kötü ama sonuc yüzümü güldürecekse razıyım
yoğurdu tek yemeni... yulaf kepeğinden de ekmek yapmanı öneririm... çoook daha doyurucu olabilir... :KK3:

bana ekmek gibi dukan ekmeği tarifi verebilecek olan varmı :) hep kek, hep kurabiye, hep pancake, hep krep sıkıldım ya.. ekmek istiyorum..

fazla çay ve su midemi allak bullak etti.

tatlandırıcı arıyorum.gerçi bloglarda splenda deniyor.ankamalldaki migrosta var denmişti ama bulamadım. onun yerine herhangi bir tatlandırıcı kullansam problem olur mu? ısrarla splenda diyorlar.

çok daha basitini önerebilirim... ben 8-10 günleri görmüş biri olarak söylüyorum ki aç karnına iki bardak sıcağa yakın ılık su... kahvaltının 5 dk sonrası wc desin... :26:

ayy evet onu da yarin denicem, bir arkadas daha önermisti.

benim icin cok önemli oldugu icin,düzene girinceye kadar her yolu denicem:KK9::KK9::KK9::KK9:

bana ekmek gibi dukan ekmeği tarifi verebilecek olan varmı :) hep kek, hep kurabiye, hep pancake, hep krep sıkıldım ya.. ekmek istiyorum..
al sana ekmek gibi ekmek :KK1:
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)

- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği​
- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dk, sonra fırın ısısını kapağını açmadan 180 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)

ALINTIDIR : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=326057594086838&set=a.326026324089965.97096.289208191105112&type=3&theater
380129_326057594086838_289208191105112_1377923_50595810_n.jpg
ben bunu slikon muffin kalıplarında yapıyorum hergün de bi tane yiyiyorum..

Son düzenleme:
selam dukanın fıstıkları :KK3: 2 gündür int te sorun vardı giremedim.kilom yavaşta olsa eksilere doğru ilerliyo bakalım.umarım herkesin diyeti süper gidiyodur.kilo bildirimi yarın yapıyoruz demi var mı bi değişiklik ? ben bi geçmişe göz atıyım baya birikmiş :)

Son düzenleme:
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)

- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dk, sonra fırın ısısını kapağını açmadan 180 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)

ALINTIDIR : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=326057594086838&set=a.326026324089965.97096.289208191105112&type=3&theater

süpersinnnnn :) çok sağol :) yarın yapıyorum bunu, kayınvalidemler bi gitsinler de :)

fazla çay ve su midemi allak bullak etti.

tatlandırıcı arıyorum.gerçi bloglarda splenda deniyor.ankamalldaki migrosta var denmişti ama bulamadım. onun yerine herhangi bir tatlandırıcı kullansam problem olur mu? ısrarla splenda diyorlar.

migrosta splenda Takita markasıyla satılıyor :) yani splenda mı bilmiyorum ama hepimiz bunu kullanıyoruz genelde :)

ben bazılarının üstüne çörek otu koyuyorum... yaklaşık 12-13 muffin kalıbında ekmek çıkıyo... afiyetler olsun...

ha ben de onu soracaktım :) küçük muffin kalıplarda yapılıyor yani :) süper, hergün 2 tane yicem yani :)

ben splenda kullanıyorum internetten almıştım hem toz hemde tablet olanından... ama artık çaya katmıyorum... şekersiz alıştım... burdan temin edebilirsin... http://www.splenda.gen.tr/

marketten almak kolayıma geliyordu ama acaba ben de sipariş etsemmi ki :)
tekrar ediyorum süpersin :)

DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)

- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz

ay ben işte böyle tutturamıyorum. gerçi tam tarifiylede yapmıyorum. hep bişeyleri eksik koyuyorum.haliylede tatsız tuzsuz bişey oluyor ama ekmekte aramıyorum. krep yapmaktan daha rahat. yapıyorum bi kaç gün yiyorum. bayatlamıyorda.

ha ben de onu soracaktım :) küçük muffin kalıplarda yapılıyor yani :) süper, hergün 2 tane yicem yani :)

marketten almak kolayıma geliyordu ama acaba ben de sipariş etsemmi ki :)
tekrar ediyorum süpersin :)
teşekkür ederim sende öyle... yalnız bi detayı es geçme buğday kepeği yerine ben yulaf kepeği kullanıyorum... günde bi taneden fazla yemiyorum bu yüzden... onun hesabını doğru yap... günlük tüketiminin üstüne çıkmamaya özen göster :KK14: ayrıca ister muffin kalıplar kullan ister normal kek kalıbı ama ben muffin tercih ediyorum işe getirmek daha kolay tek tek

Son düzenleme:
migrosta splenda Takita markasıyla satılıyor :) yani splenda mı bilmiyorum ama hepimiz bunu kullanıyoruz genelde :)

saolasın canım.yulaf kepeğimde azaldı. sevgililer günü münasebetiynen gidersek migrosa takitayı alırım. onu görmüştüm ama marka olarak spelenda değil diye almamıştım.

senin beden kitle indeskin 22lerde napacan 19a düşüp yaaa.ne gerek var .dış ses bunu diyorda iç ses anammm 19 a düşemem ben diyor :KK45:

heh işte bak bende öyleyim... sonra basıyorum yoğurdu basıyorum yoğurdu... insan günde 1-1 buçuk kg yoğurtmu yer ya... hayır bişey değil ondan da bıkıcam... yada yoğurdu da fazla kaçırmış olucam... aklımı yitiricemm hee...
ne güzel yogurt yiyebiliyosun ben fazla tüketemiyorum

saolasın canım.yulaf kepeğimde azaldı. sevgililer günü münasebetiynen gidersek migrosa takitayı alırım. onu görmüştüm ama marka olarak spelenda değil diye almamıştım.

senin beden kitle indeskin 22lerde napacan 19a düşüp yaaa.ne gerek var .dış ses bunu diyorda iç ses anammm 19 a düşemem ben diyor :KK45:
splenda ve takita birbirinden farklı ürünler arkadaşlar...

X