- 20 Aralık 2011
- 154
- 0
Selamlar herkese,
Ben de 12 ocak itibariyle Dukan diyetine basladim. 1.60 boy, 77.5 kilo olarak basladigim diyetimde bugun itibariyle 72.7 ye indim. 3 haftada yaklasik 5 kilo az gibi gorunse de cok yavas kilo veren bi yapim oldugundan buna da seviniyorum. Diyete basladigimdan beri forumu takipteydim, en sonunda uye olmaya karar verdim :)) Zira seyir evrem hazirana, guclendirmem araliga kadar surecek, destege ihtiyacim olacak..
Diyete ek olarak Leslie'yi oneririm herkese. 45 dakikalik videosunu indirdim, gercekten yoruyor insani. Ve sonraki gunlerde tartida kesinlikle eksilere sebep oluyor. Duraklamaya girenler deneyebilirler bence.
Sevgiler ve kolayliklar hepinize..
kiloları ile dertli olan ve bu sene içerisinde nişanı olacak biri olaraktan beni de aranıza alabileceğinizi umuyorum :)
24 yaşında 170 boyunda ve şuan için 71-72 kilo civarındayım:) tabi bu kiloya inene kadar çok çabalar sarfetmedim değil.
1 sene öncesine kadar neredeyse 80'e dayanmıştım. daha sonra diyetisyene başvurmalar... onunla beraber tekrar 2-3 kilo almalar derken...
diyetisyenlerin sadece bir kalıbı olduğunu bana verdiği 3+3 öğünlü liste ile kilo alacağımı iletsemde beni pek dinlemediler açıkçası ve sonuç benim dediğim oldu ve 1 ay içerisinde verdikleri liste ile 1,5-2 kilo daha kiloma kilo katmış oldum.
daha sonra da karar verdim ki insan kendi vücudunu an geliyor doktorlardan daha iyi tanıyor. bu arada elime İsveç diyeti listesi geçti ve yapmaya karar verdim. çoğunuzun deneyimi olmuştur İsveç Diyeti ile ölüm orucu gibi bir şey ama gerçekten kilo verdim ve bu da benim heveslenmeme sebep oldu. tabi daha sonra çıkan demir eksikliği ve vb diğer kan değerlerindeki düşüklükleri saymaz isek gayet etkili bir diyet. :)) 13 günde 6 kiloya yakın vermek insanın psikolojisini okadar düzeltiyorki... daha sonra bıraktığında 2 kiloya yakın geri alıyorsun elde var 4:))
en çok işime yarayan diyet sabah nesfit öğlen istediğini akşam ise saat 6 dan önce çorba olarak devam ettiğim diyetti sanırım. bununla şuanki kiloma kadar indim. ama insan tek düze beslenmeye sıkılıyor. yeni alternatifler araştırırken Dukan Diyeti ile karşılaştım 3 gün önce. hemen gidip kitabını aldım ve şu anda okuyorum. 3 gündür de forumu ciddi anlamda takip ediyorum. kitap bittikten hemen sonra diyete başlayacağım tabiki sizlerin önerilerini dikkate alarak. sitesine girdiğimde 62 kilonun benim için uygun olduğunu ve hangi devreyi kaç gün yapmam gerektiğini gösterdi. sizlerin azmi de beni heveslendirdi açıkçası. umarım bu hayatımdaki son diyet deneyimim olur.....
dur canım ben daha diyete başlamadım.(ben öğretmenim malum şimdi sömestr tatili.illaki bir yerlere gidilip gelinecek.sıkıntı yaşamamak için okulun ilk günü 6 şubatta başlayacağım.) o zaman göreceksin yalnız olmadığını.sana daha öncede yazmıştım ya benim vücut artık yo-yo durumrunda.bende çok yavaş vereceğimi düşünüp kendimi buna hazırlıyorum.ama bir yandanda pozitif düşünmeye çalışıp evrene gereken mesajı gönderiyorum:))
özel bir yemek olcaktıyoğun iş temposu yüzünden iptal oldu
=)) süpersin =) ben bugunlerde havamda diilim o yüsden böle olumsuzum, yoksa çok olumluyumdur zira uzun süredir irademe bu kadar hakim olamamıştım,1 aydır hiiç abur cubur yook,hep sağlıklı şeyler..sen bi başla hepimiz destek için hazırız =)
hayırlısı olsun canım.kafalar rahatken bir araya gelmek daha güzel vakit geçirtir.vardır ondada bir hayır.
kepek hakkını kullanmadıysan akşama sadece yoğurda karıştırdığın kepeğini ye.kullandıysan sadece yoğurt.bunu yap ki vicdan azabın hafiflesin(ben böyle zamanlarda çok azap çekerim de)biliyorsun yoğurdun yağ yakma özelliği var.birde 2-3 gün tartılma moralini bozma.Kızlar ben çok fena bişiy yaptım yaaa
Offf bu hafta çok kötü oldu düzen mahfoldu.
Bugün ki hatadan sonra imkansız tatlım ya
Hoşgeldin aramıza arkadaşım
Yaşasın Dukan kardeşliği
Sanmam canım havalardandır belki. Üşütmüş olabilir misin acaba?
:)) canim malesef kek migdeme indi bile ama yemegin resmini cekeyim :)
Biz her ayın başında yemeğe çıkmıyor şirkette yiyoruz hemen. İnanılmaz yoğun çünkü aybaşı.
Tüm departman mc den söylüyordu, benide kandırdılar onlara uydum yaaaa:18:
Cezam nedir söyleyin yapayım hemen :18:
of benim de canım tatlı istii ama yasak dukandA salep içsem diyom
ama oda yasak herhal pufffffff fikri olan?
Bugün başladım ve ilk günden misafirim geldi ama bozmadım diyetimi
İnşallah dewam edeceğim şuan bi halsizlik geldi gibi hafifte baş ağrım var
Bi de testi yapmayı beceremedim sinir oldum bana yapabilecek biri var mı?
Arkadaşlar ben bu diyete hiç inanmıyorum. Bu diyeti diş hekimi bir arkadaşım uyguluyor fakat, hiç iyi değil bence. Biz 3 arkdaş dışarı çıktık. 3 ümüz de fazla kiloluyuz. Birimiz 68, birimiz 65 ben de hamile olarak 76 kiloyum. Biz iki arkdaş normal yedik, tatlı söylemedik, ayrıca porsiyonlarımız küçüktü. Dukan diyeti yapan arkadaşımızın porsiyonu çok büyüktü, tabağında hem kocaman pilav ve patates kızartması ile birlikte ana yemeği vardı, hepsini sonuna kadar yedikten sonra bir de dondurma söyledi. Meğer serbest günüymüş. Bence bu iyi bir davranış değil.
canım benim çok teşekkür ederim.ben diyete başlarken yanımda okuldan 3 arkadaşımı daha başlatacağım.ben buradan destek alıp ,onlara destek olacağım.bu arada akşam için temin edebilirsen ton balığı yesen.öğleninde biraz hafif oldu ya evede geç gideceksin,biraz keser seni.işyerine 1-2 kutu ton bırakabilirsin böyle zamanlar için.bu arada canı tatlı isteyen ve işyerinde olanlar;içinde tarçın bulunan bitki çaylarını içebilirler.tarçın tatlı ihtiyacını bastırır.birde doğuş'un mistik chai'si var.sütün içinede katılıp içilebiliyor.onuda tavsiye ederim
merhabalar
bugün arkadaşa gittim, amanım neler yapmış neler, bir sürü kişi var, neden yemem diyen insana bu kadar ısrar ederler anlamış değilim, yemem kardeşim varmı ötesi, tadına bak bari, kimse görmez mutfakta ye.... yuh dedim vallahi
yemem dedim de başka bişey demedim, 3 bardak çay içtim geldim
aklınızda olsun biyere gideceğiniz zaman öğlen olabildiğince çok yiyin, karnınız çok tok olsun yani, canınız çekmez ve ısrarlara dayanabilirsiiniz böylelikle
sabahta regl oldum, karnım öyle şişki anlatamam.....
kızlarr... çok önemli bişey danışmam lazım... ve bu akşam buna mutlaka yanıt almam lazım ki yarın ona göre yemek götüreyim işe... yarın sebze+protein günüm seyire geçiyorum.. ama bu akşam eve geldiğimde... sebze yedim şöyle ki; annecim yazık bugun s+p günüm sanıp bana pırasa yapmış... domates-maydanoz-roka-kırmızı biber... yağsız tuzsuz hazırlamış bi güzel... bide yanına kıymalı yumurta yapmış... yine yağsız tabi... bende yedim ama kötü bişey olmadıgını düşünüyorum... bide çook özlemişim onların tadını dayanamadımda... yarın sizce sırf protein mi yoksa sebze+protein yapsam sorun olurmu... bana çoook acil cevap lütfennnn... yarın s+p yapmak istiyorum ayrıca
Sen şimdi bugünden başlamış oldun sebze+proteine Bir sorun yok canım sen yarın protein yap devam et .Sanırım sen 1/1 Yapıyosun o yüsden hiç bişecik olmaz.Bende yarın sebzeye başlıcagım dolaptaki havucu yemek için sabırsızlenıyorum şimdiden :) Hadi 2.Aşamamız kolay gelsin bakalım :)