• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünün Ertesi Günü Baba Evine Yollanan Gelin

Yazık olmuş kıza feci ezilmiş
Belli ki düğün günü ettiği lafın vicdan azabıyla yalvarıyo ama bu o kadar da affedilmez bir durum değil ki? Kocası en fazla kırılmalıydı bozulmalıydı küsmeliydi ama soğudum evlenmciem ne demek? Biraz bahane olmuş gibi sanki valla çok zor bi durum bence siz ne derseniz deyin o kız geri dönecek en azından bi süre evli kalır onurumu kurtarır öyle boşanırım diyo bence kafasında

Yazık üzüldüm kıza

Allah o kocayı nasıl biliyosa öyle yapsın

sebebi ne olursa olsun, 'düğün günü ertesi baba evine gönderilip kızınızı alın' ifadesi hiç insancıl değil..
biz bayanları aşağılayıcı bir davranış. hiç tasvip etmiyorum, ki 4 sene flört'ten bahsediliyor. çocuğun kafasına silah mı dayamışlar, evlenmeden önce.
tanımış, sevmiş ve isteğiyle evlenmiş.
iki kişi arasında ne yaşandı bilinmez, pişmansa bir süre evli gibi görünmeli, gerekirse kurtarmaya çalışmalı..
olmuyorsa usulüyle ayrılırsın. Ne kendini ne de eşini zan altında bırakmamalı.. yoluna bakar herkes yazık değil mi?...

hemcinslerimi anlamıyorum bazen, çok üzülüyorum. insanlar birbirinin ayıbını arıyor, bence en büyük ayıbı o çocuk yapmış. kızın sorunlarını işyerinde anlatması da hoş değil.. bilmiyorum gereksiz yere uzar gider, inşallah fake bir konudur bende boşa yazdığımla kalırım..

bu ülkede bayanların maruz kaldığı durumlara üzülmekteyim halen :50:

Bence kız gidip bekaret raporu alsın
Kocam kocalık görevini yerine getiremedi
Bunun sinirim ve utancıyla millete belli etmemek için beni baba evine sudan sebeplerle gönderdi
Gururumu kırdı,beni küçük düşürdü diye boşanma davası açsın
Herkese de bu şekilde duyursun
Şaka da değil ciddiyim bunda,bu adamın hakkı budur.:20:

Kesinlikle katiliyorum,bu sekilde dava acip yuklu bi tazminat da alabilir ve gururunu kurtarmak istiyosa yapmasi gereken sey bu.cunku geri donerse zaten millet demek ki bakire degildi ki kendini zorla yamamak icin herseyi yapti diye dusunecek.ama dava bu yuzden acilirsa ve kizin bekaret raporu da mahkemede tescillenirse bu sefer o herseyin dedikodusunu yapan millet demek ki adam kusurluymus diyecek ve asil o zaman o adam rezil olacak.
Bence suanda kiz yasadigi travmanin etkisiyle saglikli dusunemiyor.ailesi zaten bi acayip.karismayin diyenlere de katilmiyorum.o kiz birilerinin dogru yolu gostermesine cok muhtac.

sebebi ne olursa olsun, 'düğün günü ertesi baba evine gönderilip kızınızı alın' ifadesi hiç insancıl değil..
biz bayanları aşağılayıcı bir davranış. hiç tasvip etmiyorum, ki 4 sene flört'ten bahsediliyor. çocuğun kafasına silah mı dayamışlar, evlenmeden önce.
iki kişi arasında ne yaşandı bilinmez, pişmansa bir süre evli gibi görünmeli, gerekirse kurtarmaya çalışmalı..
olmuyorsa usulüyle ayrılırsın. Ne kendini ne de eşini zan altında bırakmamalı.. yoluna bakar herkes yazık değil mi?...

hemcinslerimi anlamıyorum bazen, çok üzülüyorum. insanlar birbirinin ayıbını arıyor, bence en büyük ayıbı o çocuk yapmış. kızın sorunlarını işyerinde anlatması da hoş değil.. bilmiyorum gereksiz yere uzar gider, inşallah fake bir konudur bende boşa yazdığımla kalırım..

Olaya hep iki taraflı bakmayı tercih ederim Petunya... Keşke baba evine dönme olmasaydı... İşde arada işi bozan 3. kişiler var muhakkak. Ya evlenmeden önce acaba hata mı yapıyorum diye duymak gerçekten yaralayıcı .. hangimiz duymak ister.... ben açıkça asla duymak istemem....

yorumların coğunu okumadım ama eminim herkes benzer şeyler yazmıştır.
bekaretin tartışılması tü, kaka, ayıp olabilir birçoğumuz için
ama buna önem veren küçük yerler de var. bu kızcağız da bunu gözönünde bulundurarak raporunu almış, iyi de etmiş.
oğlanın işi bırak, annemle otur demesi hem tazminattan korktuk hem de bedava hizmetçi arıyoruz demek, hem kaynananın sıkıldıkça saracağı bir malzeme de olmuş olur. gerekçe bundan öte olamaz
ha neden vazgeçtiler onu anlayamadım. nedeni ne olursa olsun bu aileye selam bile verilmez. kesin ve net

Benim anlayamadigim, o kizin ailesi nasil her gün erkek tarafina gitmis, neredeyse yalvarmis?
Vallahi ben o duruma düsmüs olsaydim annem esim olacak sahis bir temiz sopayi atip,
hemen bosanmami isterdi. Seni ilk günden kapidisi etmis olan bir sahistan allah askina, ne hayir gelebilir?

Bi taraftan bu konunun fake olmasini diliyorum. Bir insanin bu kadar saf olmasina inanamiyorum.
Hiçmi kin beslemiyorsun karsi tarafa? :19:

Siz ne kadar iyi niyetle öneride bulunursanız bulunun bahsettiğiniz insan yine bildiğini okuyacak o yüzden hiç karışmayın,
Zannediyormusunuzki işler bir anda bu duruma geldi hiç ihtimal vermiyorum böyle birşeye,
daha öncesinde kim bilir daha ne hakaretler ne aşağılamalar yaşadı , ama illa düğün dedi düğünü oldu bu sefer başka şeyler yaşadı bu kadar şeye rağmen vazgeçmeyen bir insana sizin sözleriniz hiç tesir etmez .. kimbilir şimdiye kadar ne akıl verenler oldu ama sonuç ortada

Elin herifi bana bunu yapsaydı babam beni türkiyeden falan kaçırırdı heralde bir daha o insanları görmiyim diye. O adamı da mahkemelerde süründürürdü beni hiç bulaştırmadan. Babası akrabaların karşısına çıkıp gururla anne baba sözünden çıkamayan adamdan bize damat olamazdı hayırlısı oldu kızım allahın sevgili kuluymuş o eve girmeden kurtuldu diyemiyor mu????? Bir de üstüne barışmaya iknaya mı çabalıyor yazıklar olsun.

o kız barışır kaynanaın kölesi olur çocuklarının kocasının kölesi olur. Gururunu kurtarmak için. Kaldıysa.. Ben gurur falan göremiyorum.

her yorumu okuyorum fikir olsun kıza biraz mantıklı konuşabilelim en azından ikna olsun diye. Okuyup yorum yaptığınız için hepinize teşekkürler. Konu maalesef fake değil keşke öyle olsa eğlendik geçtik desek.
Kızın ailesi zaten hiç istemiyor ama yanlarında sürekli ağlayan illede kocam onu seviyorum diyen bir evlada baba nasıl hayır der ki...
Kendi babamdan biliyorum ben öyle perişan olup yemeden içmeden kesilsem gözümün yaşı dinsin diye istemeye istemeye yapar.
Kendi anne babası ilk geldiğinde konuşmuşlar durumu filan anlamak için bi daha gitmediler.
Konuşmaya gidenler eş dost, akraba...

Son duruma gelince kız kayınvalide ile yaşamayı kabul etmiyormuş ama boşanmak da istemiyor. Biz de ne diyeceğimizi bilemiyoruz artık.
Eşim bizden bu kadar abilik ablalık yaptık laf anlamıyor daha ne yapalım diyor. Çekildik kenara uzaktan seyrediyoruz.

her yorumu okuyorum fikir olsun kıza biraz mantıklı konuşabilelim en azından ikna olsun diye. Okuyup yorum yaptığınız için hepinize teşekkürler. Konu maalesef fake değil keşke öyle olsa eğlendik geçtik desek.
Kızın ailesi zaten hiç istemiyor ama yanlarında sürekli ağlayan illede kocam onu seviyorum diyen bir evlada baba nasıl hayır der ki...
Kendi babamdan biliyorum ben öyle perişan olup yemeden içmeden kesilsem gözümün yaşı dinsin diye istemeye istemeye yapar.
Kendi anne babası ilk geldiğinde konuşmuşlar durumu filan anlamak için bi daha gitmediler.

Son duruma gelince kız kayınvalide ile yaşamayı kabul etmiyormuş ama boşanmak da istemiyor. Biz de ne diyeceğimizi bilemiyoruz artık.
Eşim bizden bu kadar abilik ablalık yaptık laf anlamıyor daha ne yapalım diyor. Çekildik kenara uzaktan seyrediyoruz.

En güzelini yapmışsınız yine dediğim gibi böyle insanlara laf anlatamazsınız
Çabaladıkçada kötü olan siz olursunuz , çünkü iyiliğim için uğraşıyorlar demez bizi ayırmaya çalışıyor der .. şahsen ben olsam ne hali varsa görsün der oralı bile olmam
Normal bir insan olsa ne kendini bu duruma düşürür nede anası babasını bir erkek için bu kadar utandırıp üzer

Bu kadarı aşk sevgi falan değil ki. Bildiğin saçma salak bir fikriyatı var kızın. Gururuna yediremiyor durumu. Olmayan gururuna. Bence daha fazla uğraşmayın. Ben açıkçası ilk ailesini suçladım. Muhtemelen evde ailesi rezil olduk falan filan diye konuştuğunu düşündüm ama yok kız hiçbir türlü laftan anlamıyormuş Ayrıca benim annem babam bu durumda beni istediği kadar barıştırmaya çalışsın rezil olduk desinler ben yine o adamın beni o hallere sokan adamın yüzüne bakmazdım.

Bence erisin bitsin ağlasın koca koca diye. Dediğin gibi artık karışmayın. Mazallah kocasız kalır sizden bilirler.

Bir de ne kadar damat ve ailesi şe... siz olsa da kız da çok normal değil bu kadar şeyden sonra kocam diye ağlayabiliyorsa. Düğün gecesi de görümcenin kocanın yanında acaba doğru mu yapıyorum denmez. İnsanın dilinin kemiği olucak. Yabancı biri duysa zorla evlendiriyolar sanar. Bir de böyle saçma sapan aileye düşmüş hareketlerine ekstra özen göstermesi gerekirdi. Hala söylüyorum onaylamıyorum karşı tarafı ama kızın lafını çok güzel yedirmişler. Kız da yemiş. Şimdi kaynana görümce dört köşe oluyolardır kız evine dönmek için ölüp ölüp dirildikçe.. Kimsenin ağzına laf vermeyeceksin valla.

allah yardımcısı olsun kızı valla bunu okuyunca kendı derdımı unuttum... hanı bır laf vardırya hergun olecegıne birkere ölsün. kızdan işini bırakıp kaynanasıyla yasamasını ıstıyor. adamın kini öfkesi gecmemış olsaki kızın önce maddı ozgurlugunu ele alacak sonrada anasına hızmetcı yapacak. kıme rezıl olursa olsun etrafa bakmasın bosansın cunku donerse cok mutsuz olucak bu pisligi yapan adamıda hala nasıl bırakamıyor onuda anlamıyorum

Eşimin iş yerinden bi iş arkadaşı 4 yıllık sevgilisiyle kasımda evlendi. (kızda çocukta 25 yaşında )
Nişanlılık süreçleri 6 ay kadar sürdü ama çocuğun ailesi kızı istemiyordu, alenen çok rahatsızlık vermeselerde soğuk davranışlarla filan belli ediyorlardı.
Eşim durumu bana anlattı x hiç yeni evli gelin gibi değil kız dokunsan ağlayacak gibi dedi, ben de balayında tatsızlık olmuştur normal yeni evliler çok çabuk tartışabilirler dedim.
Aradan biraz zaman geçti kızı sürekli ağlarken görüyorum normal değil bu durum dedi.
Etraftan evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da iyiyiz diyormuş. Bigün eşim mutfakta çay alırken oranın çaycı ablasına dert yanıyormuş. Kocası bunu düğünün ertesi günü annesigilin evine yollamış. Gelin alın kızınızı demiş. Eşim bu kadarını duymuş rahatsız olmasınlar diye çıkmış mutfaktan.
Bi kaç hafta sonra çaycı abla ve orda çalışan başka bi bayanın yanında yine ağlıyormuş. Eşim yine mutfağa girmiş, rahatsız olmasın diye çıkarken abi böyle böyle bi durum var kimseye anlatamıyorum senin lafın sözün belli hem sen de yeni evlisin erkek gözüyle bi de sen değerlendir olayı demiş. ( iş yerinde kimseye söylememiş başka )

Düğün günü gelin odasında beklerlerken kız çok gerilmiş bişeyler ters gitmiş o an sinirle evlenmekle hata mı ediyorum acaba demiş.
Bunu söylerken görümcesi ve nişanlısı yanındaymış.
Çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

( kocam bana bunları anlattığında ikimizinde aklına acaba bakire değildi çocukta bunu bilmiyordu sonra kabullenemedi bıraktı mı diye düşündük, ki çocuğun açıklaması hiç ama hiç mantıklı gelmiyor)
Kız ne kadar dil döktüyse laf anlamamış adam sen beni sevmiyorsun yürümez bu evlilik demiş bırakmış annesigile. Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

Bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"
Kız iş yerindekilerden epey bi sakladı ama sürekli ağlaması mutsuzluğu derken anlatmak zorunda kalmış.

Aradan 6 ay geçti ve kız hala babasının evinde. Kızın ailesi ayrılın olmaz böyle gururunu ne hale getirdi diyor
Ama kız ben kocamı seviyorum yıllarca emek verdim diye bırakmıyor. Hergün konuşmaya çalışıyor çocuğun dükkanına gidiyor yalvarıyor yakarıyor.
Adam da tık yok.
Sürekli düğün günü evlenmeseydim dedi beni sevmiyor güvenmiyorum diyormuş.
Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

Bu arada kız evlilik terapistine gitti. Terapist çocuğun kişiliğinin oturmadığını ve etrafından etkilendiğini söylemiş, ayrılması konusunda fikir vermiş.
İş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Biz uzunca zaman bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünürken - ki herkes böyle düşünmeye başlamış olsa gerek- kız bi gün eşim ve bikaç iş arkadaşının yanında kocasını ikna etmeye çalıştığı bi telefon görüşmesinde hoparlörü açmış. Çocuk telefonda da aynı şeyleri söylüyormuş bekaretle ilgili hiç bişey demiyormuş. Zaten kız konu arasında düün gecesi birlikte bile olmadık odaya bile gelmedi demiş.

Şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

Bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Biz çok konuştuk bu işin sonu yok o evde nasıl huzurlu olacaksın diye ama gururunu kurtarmak için ayrılmamanın en doğrusu olduğunu söylüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

sevgi bir anda bir sözle bir tavırla bitecek bir şey değildir. bence de adamın karakteri oturmamış ve çevresindekilerden(ailesinden ) etkilenmiş. sevgisi de şüpheli... küçük bir yer olduğu için kızı kendine ve ailesine mecbur etmek amacıyla evlendikten sonra kızı göndermiş. madem soğumuş bir sözle neden nikah-evlilikten önce söylememiş. o zaman ayıp olur diye düşünmüş insanlara karşı.... şimdi ayıp olmadımı? evlen bi gün sonra göndermeye kalk. daha ayıp. kızın bekareti sorgulanıyor belki de kendinde(oğlanda) cinsel bir problem vardır. kendine güvenemedi?( bu da bir yönü) erkekler bu ülkede özellikle de küçük şehirlerde boşanarak kadınların zor duruma düşeceklerini biliyorlar. bu durumu kullanıyor oğlan. kızın işi bırakıp annesiyle oturup annesine bakmasını istiyormuş. bu sebepten böyle davranmış. bu daha başlangıç, kız olurda kabul ederde işi bırakıp kayınvalideyle oturursa çekeceği var. değersiz olur köle olur eşine karşı. asla ve asla dönmemeli sevsede dönmemeli. sevilmiyor ve değer verilmiyor.. kız boşanıp bir an önce önüne bakmalı. herşey insanlar için utanacak kişi kız değil oğlandır. oğlanda allahından bulur elbet(ailece bulurlar üstelik) şu an çok üzülüyor ve küçük düşmüş hissediyor olabilir amaher şeyde bir hayır vardır. çocuğu yok 25 yaşında çok daha iyi biriyle evlenebilir. (bir arkadaşım aynı olmasa da benzer bir şey yaşadı, çok acı çekti bi dönem ama o daha iyi bir evlilik yaptı ve 2 çocuğu var. gayet mutlu. adam bir daha evlenmedi) problem erkektedir

valla canım aynı olay benimde başıma geldi eşimle 3.5 ay evli kaldım gelib arabasında başladı herşey ,durduk yere bana bağırmaya başladı insanların içinde sonra düğün salonuna gittik yanlız kaldık orada bana insanların içinde neden bağırdın diye sordum çünkü o zamana kadar bana bir defa bile sesini yükseltmemişti sonra içeri arkadaşı ve eşi gelince birden ayağa kalktı boşan ozaman kızım diye bağırdı ben ağlamaya başladım ablam annem falan düğün stresinden olmuştur üzülme falan dedi neyse düğün bitti eve geldik bir güzel dövdü beni sabah oldu kaynanam kapıyı çaldı oğlunu kahvaltıya götürdü beni çağıran yok tabi neyse gün içinde tekrar dayak yedim yola çıktım sonra millet yanlış anlar diye geri döndüm o eve en sonunda karnımda bebeğimle beni sokağa attı 5 yıl sonunda boşanabildik tüm çeyizimi şuan kaynanam kullanıyor eşim 2 çocuklu bi kadınla evlenmiş pek mutlu değil sanırım evlendiği kadının abilerinden annesi babası ve kendisi birkaç defa dayak yemiş 3.5 ay içinde evliliğimi kurtarmak için çok çaba sarf ettim sevdiği yemekleri yaptım bakımlı bir kadın oldum annesinin babasının kardeşlerinin hizmetcisi oldum.kayınpederimin sözü halen kulaklarımda oğlum seni istemiyor bende seni evime alamam oğlumla aram bozulur oysaki karnımdaki bebekten haberi vardı sonuçta bebeğimi bu ağır tranva sonucu kaybettim pişmanlığımsa düğün salonunda onu bırakmamamdı.

valla canım aynı olay benimde başıma geldi eşimle 3.5 ay evli kaldım gelib arabasında başladı herşey ,durduk yere bana bağırmaya başladı insanların içinde sonra düğün salonuna gittik yanlız kaldık orada bana insanların içinde neden bağırdın diye sordum çünkü o zamana kadar bana bir defa bile sesini yükseltmemişti sonra içeri arkadaşı ve eşi gelince birden ayağa kalktı boşan ozaman kızım diye bağırdı ben ağlamaya başladım ablam annem falan düğün stresinden olmuştur üzülme falan dedi neyse düğün bitti eve geldik bir güzel dövdü beni sabah oldu kaynanam kapıyı çaldı oğlunu kahvaltıya götürdü beni çağıran yok tabi neyse gün içinde tekrar dayak yedim yola çıktım sonra millet yanlış anlar diye geri döndüm o eve en sonunda karnımda bebeğimle beni sokağa attı 5 yıl sonunda boşanabildik tüm çeyizimi şuan kaynanam kullanıyor eşim 2 çocuklu bi kadınla evlenmiş pek mutlu değil sanırım evlendiği kadının abilerinden annesi babası ve kendisi birkaç defa dayak yemiş 3.5 ay içinde evliliğimi kurtarmak için çok çaba sarf ettim sevdiği yemekleri yaptım bakımlı bir kadın oldum annesinin babasının kardeşlerinin hizmetcisi oldum.kayınpederimin sözü halen kulaklarımda oğlum seni istemiyor bende seni evime alamam oğlumla aram bozulur oysaki karnımdaki bebekten haberi vardı sonuçta bebeğimi bu ağır tranva sonucu kaybettim pişmanlığımsa düğün salonunda onu bırakmamamdı.

Şaka olsun anlattıkların nolur :53:

bende şaka olmasını dilerdim fakat malesef hayatın gerçekleri bunlar çok zor zamanlar geçirdim üzülemedim ağlayamadım bile ailemde etkilenecek diye ALLAH düşmanımın başına vermesin çok zor

Amin gerçekten kimse yaşamasın inşallah
Çok geçmiş olsun. İnşallah izleri de silinir zamanla :26:

pamuk 27, benim evliliğimde seninki gibi oldu fakat dayak yok, pavyon ve alkol vardı eşyalarımı çeğizimi şimdi onlar kullanıyo, Ama senin hikayenin güzel bir yanı varsa o kadının abileri felan eski kocanı dövüyorsa odur, bende oğluma hamileydim aynı o tramvalar yüzünden çocuk karnımda 1 kilo zayıfladı, bunların yüzünden kalp ve hipertansiyondan 2 hafta yoğun bakımda yatarak doğum yaptım.

üzüldüm bahsettiğiniz bayan için. birileri, onun bir suçu olmadığını, boşanınca da hayatının daha iyi olabileceğini(hatta şu anki durumdan veya eşine dönerse yaşayacağı hayattan kesinlikle daha iyi olacağını) söylemesi lazım. umarım ailesi ona destek oluyordur(ve arkadaşları) evlendiği kişi kötü bir insan ve basiretsiz bir erkek. insan olan böyle davranmaz. kız alttan aldıkça da poposu kalkmış iyice.. insanlar dedikodu yapacaktır mutlaka, bunu engelleyemez. onu haklı bulanda haksız bulanda olacaktır , belki kötü diyende.. ne önemi var ki, Allah sağlık versin, hayat devam ediyor.. insanın sağlığı yerinde olduktan sonra herşeyi yapabilecek güce sahip, Allah nasip ederse tabi.. tayin isteme şansı yokmu? başka bir şehre gidip yeni bir hayat kursa.. ama aynı şehirde de kalsa unutuluyor herşey.. herkesin başına aynı şeyler gelebilir.. Allah insanı iyilele karşılalştırsın

Son düzenleme:

ilahi adalet işte sanıyorlar ki benim borum öter. gün gelir devran elbet döner
er ya da geç...

Back